Po neúspešnom IVF,KET sa nevzdávame
ahojte,chcem pozvat vsetky baby do tejto temy co maju za sebou neuspech po IVF alebo KET... a veria,ze tento rok sa im to podari...vytuzene babo 😵
pozyvam Kiara15 a Martineluska...samozrejme a ostatne baby pridajte sa k nam 🙂
šup-šup do písania...tento rok bude nas uspesny 😵 😵
neprestaň brať
@susumusu podla rady lekára nemáš vysádzať lieky pred odobratím krvi na hcg...neskúšala si robiť test?
@viktorka555 ale skusala, a je negativny, uz krvacam 3 den a strasne ma boli brucho, teda vzdy som mala bolestivu mrchu ale tak max 1 den ale toto mi uz pride pridlho, ale asi to bude tym ze som nadopovana po stimulacii.
@susumusu Ahoj,prave citam a tvoj stav sa zhoduje s mojim,1.ivf niv,a po nom KET nic-to bolo minuly rok v lete,teraz som po 2.ivf a na 10 den menzes a poriadny,tiez bolesti a krce:o(( dnes konecne po mrche ,test z krvi ako inak negativny:o( som z toho uplne na figu,este mame zmrazene,neviem porad je dobre ist hned na KET,alebo dat pauzu ked som z toho taka psychicky unavena-placem....,trapim sa....,potrebovala by som nejaku psychicku podporu ,v manzelovi ju mam,ale mozno popisat s clovekom s podobnymi skusenostami ,popripade nakopnut na kladne myslienky,ty mas aj daco zmrazene?Sia
@cherrry7 ahoj moja, ja som sa tiez poriadne vyplakala, ale teraz som akosi nabrala novu silu, co som dost prekvapena. ja som mala 1ivf v januari a nic, mrazacikov sme nemali takze teraz som podstupila 2ivf a zase nic, mame este 2 zmrazene ale tiez neviem kedy si ich dat vlozit. jedine co zatial viem, ze este predtym musim nieco urobit,, tak som sa objednala na cvicenie metody mojzisovej, kde ma naucia spravne cvicit a potom po dohovore s nimi sa dohodnem kedy KET bude najoptimalnejsie. jedine co teraz viem ze nechcem to absolvovat v zime. zima na mna neposobi dobre, a uz som aj olutovala, ze som 1 ivf absolvovala v januari......zima, stale pod mrakom bez slnka, skoro stale tma.....a kopec chorych ludi, takze strach ze sa nakazim. takze aspon v tom mam jasno KET a dalsie ivf uz len od jari do jesene ;).
neplac to preboli,....viem ze sa to lahko hovori,....ja som si teraz bola na 100 % ista ze sa to podari. mala som posac celeho ivf taku super naladu. motkala som sa na zahradke, citala som knihy, plna zahrada ovocia a zaleniny tak som papala a myslela si ze uz lepsie pripravena na babetko ani nemozem byt.....tak si vies predstavit to strasne sklamanie.
Ano,verila som ze sa nam to teraz podari,presne som vedela co ma caka pri 2 ivf,pri prvom som bola z toho vsetkeho noveho troska stremovana,teraz som nic nezanedbala aj v labaku mi embryologicka pred ET vravela ze su pre vklad vhodne a krasne,tak som bola stastna.Na jar sme sa prestahovali do rodinneho domu,tiez ako pises zahradka,ovocie,bazen.....same pozitivne veci a teraz bum,akonahle som zacala na 10-ty den spinenie,a poobede sa to rozbehlo,vedela som ze je koniec:o(( ked si poplacem troska sa mi ulavi ale po case to pride,hladam si vselico cim sa zamestnam a .....,Ked som bola na krvi stretla som dve holky ktore boli so mnou na izbe pri obere vajicok a obe nedostali mrchu,tak im zelam nech im to vyjde...a uz by sme sa mohli dostat na radu aj my vsak!Ja mam nastupit teraz do skolky,ucit,ale ked chcem absolvovat KET,obavam sa aby som cossi nenachytala,ale sama neviem ci ist co najskor,alebo cakat nejaky cas...,neviem ako si ty s vekom ale ja som samoplatca a poviem ti uprimne desi ma ci to nie je vekom:o( a tam je percentualne dost co som citala mensia pravdepodobnost...
@susumusu
cherrry7 Ano,verila som ze sa nam to teraz podari,presne som vedela co ma caka pri 2 ivf,pri prvom som bola z toho vsetkeho noveho troska stremovana,teraz som nic nezanedbala aj v labaku mi embryologicka pred ET vravela ze su pre vklad vhodne a krasne,tak som bola stastna.Na jar sme sa prestahovali do rodinneho domu,tiez ako pises zahradka,ovocie,bazen.....same pozitivne veci a teraz bum,akonahle som zacala na 10-ty den spinenie,a poobede sa to rozbehlo,vedela som ze je koniec:o(( ked si poplacem troska sa mi ulavi ale po case to pride,hladam si vselico cim sa zamestnam a .....,Ked som bola na krvi stretla som dve holky ktore boli so mnou na izbe pri obere vajicok a obe nedostali mrchu,tak im zelam nech im to vyjde...a uz by sme sa mohli dostat na radu aj my vsak!Ja mam nastupit teraz do skolky,ucit,ale ked chcem absolvovat KET,obavam sa aby som cossi nenachytala,ale sama neviem ci ist co najskor,alebo cakat nejaky cas...,neviem ako si ty s vekom ale ja som samoplatca a poviem ti uprimne desi ma ci to nie je vekom:o( a tam je percentualne dost co som citala mensia pravdepodobnost...
Dnes o 09:09 • snaží sa • Odpovedz • Pošli IP •
mas pravdu uz je naozaj cas aby sme sa na radu dostali aj my. stale nemam jasno co je lepsie ci vlozenie 1 alebo 2. doktor a embryologicka ma presviecali, ze vkladom 2 nic nezlepsim, ze pokial je maternica pripravena tak prijme aj 1. ja nevim, co poznam zname tak tie hned na prve ivf vkladali 2 a otehotneli a maju krasne deti (kazda po jednom). ja chodim do heliosu a aj oni chodili (ale ich nikto neprehovaral, dokonca im to odporucili, ale od tej doby sa zmenil personal). neviem preco pri nas tak apelovali len na to jedno. sme vlastne zdravy ziaden zavazny problem. mam taky pocit i ked su tam vsetci strasne moc mili, ze im ide aj tak viac o biznis na ukor toho ze predlzuju nase navstevy u nic. my uz sme dost vyflusani z penazi a 3 ivf uz asi bude dost velky problem, tak neviem co mam robit. potrebovala by som poradit od skusenych co je lepsie ci 1 alebo 2. nerozumiem tomu, ale nie je lepsie ak su tam 2 a sa uhniezda a zacnu produkovat hcg ale kedze je nedosttocne pre 2 tak jedno sa vypudi ale to druhe sa udrzi pretoze pre neho hladina hcg je vyhovujuca. to je taka moja teoria, ale neviem ci je na nej cosi pravdy. neviem co mam robit, chcem pri ket urobit to naj mam este 2, a neviem ci ich dat na jeden x vlozit alebo radsej po jednom.
potrebovala by som poradit od tych ktori maju skusenosti. dikkkkk
inak mam 34.
@cherrry7 prepac odpisala som vseobecne tak kuk na prispevok nad. inak sa mi v poslednej dobe stale toci hlava ako by som bola pod vplivom alkoholu 🙂. teraz som si bola u mami zmerat tlak a mam 80 na 60. neviem cim to je, ale mam problem aj soferovat, mam strasne oneskorene reflexi (stale mi skapinalo auto) co sa mi naposledy stalo asi tak pred 10 rokmi ked som sa ucila soferovat. nechapem, co to moze byt.....moze to sposobovat ten utrogestan?
@susumusu Ano,pri utogestane sa mi hlava tocila i ked sa mi inokedy taketo nestavalo,takze UTROGESTAN-moze byt tym vinny i ked ten nizky tlak co pises mas ozaj moc nizky,pi vela tekutin,k tym rozmrazenim,ono rozmrazia ich a viac sa nemozu zmrazovat,aspon ja ked som bola minuly rok na ketku mala som zmrazene tri,pri rozmrazeni sa vyvyjali len dve dali mi ich a odisli,pri prvom ET tiez dve,pri tomto ET mi vkladali tiez dve a odisli:o(( inak pytala som sa embryologicky ci mi daju 1 alebo dve ona povedala ze v pohode ako sa rozhodnem ale odporucaju vlozit dve,da sa aj viac ale tam su rizika spojene ze maternica ak sa uchytia vsetky kapacitne nezvladne a moze byt z toho potrat,ja som v gyn-fiv BA,inak po precitani roznych prispevkov rozmyslla som aj na inym centrom,ale rozhodla som sa ze ostanem tu,inde podla mna zazaraky nerobia na pockanie,i ked vela zien si to mysli ked sa nepodari tu pojdem inam,ale je to o stasti....&äverim ze ho budeme mat aj my)
Inak pri konzultacii mi lekar vravel ze nezarucia ze sa to podari a ak ano tak ze to zena donosi a nepotrati a ak to donosi ci vobec poroi a ak ci porodi zdrave dieta....seklo to so mnou ale aspon sa na nic nehral a povedal ako to je.....i ked vsetko su to reci ale tuzba a viera v zdrave babo je obrovska.....inak teraz sme platili cez 3000 eur cele ivf
Cafte zienky..pridavam sa k vam, som po 2 neuspesnych IVF a jednom KET. Presne aj ja som v tomto KET mala uplne idelne podmienky, vela ovocia, slniecko, a dokonca ani mrcha neprisla...to sklamanie po krvi bolo asi najhorsie zo vsetkych pokusov....ale netreba sa vzdavat, idem si dat dalsiu ziadost a oktobri sup sup do tretieho pokusu, raz to predsa musi vyjst no nie? Inak nie som uz az taka presvedcena, ze psychika je to najdolezitejsie, kedze teraz som bola psychicky uplne fit...je to skratka o stasti....
mas pravdu je to o stasti...ja som bola taka fit a vyrovnana....ani som nechodila na net ani ziadne diskusie...proste ma to vobec nenapadlo, uzivala som si volno a leto. ....takze moja psychika bola v uplnom klude. asi musime len dalej skusat. s tym rozmrazovanim som myslela, ze rozmrazia len tolko kolko si povieme. to je divne, ze vsetky naraz....
@cherrry7
@havranica
@susumusu hmm,prvy krat mi povedali velmi malo,bala som sa aj daco spytat tak to tam bezalo ako na beziacom pase,ale tentokrat som sa pytala,ked som daco chcela vediet pripadne nerozumela,mne povedali ked som si volala do labaku ze mam zamrazene 2 embryjka hned a dalsie 3 embrajka 8-bunkove,ktore sa delili 3 dni,inak po stimulke som mala 20 vajicok,z toho 15 zrelych a pouzitelnych 7 dve mi vlozili a ostatne na dve ket zamrazli,ale co ked nebudu ok popripade sa nebudu dalej delit....no neviem,zostava len verit,myslim ze dufat nestaci....ale pre istotu si to over lebo ja si mylsim ze ak raz rozrazia uz nezamrazuju,to mi nik nepovedal,ja som o tom z hladiska biologickeho presvedcena....a vraj pri ket je len 10 %na uspesnost..:o( to som dnes citala v jednom clanku na nete..
@havranica no vsetko si robila spravne ,toto som aj ja po druhom ivf,nic som nezanedbala,ale bojim sa ze je to vekom ze sa nam s manzelom nedari,lebo inak sme obaja v poriadku,aspon tak nam to povedali.A ty si ako na tom s vekom a celkovo ste obaja ok?Nechcem vyzvedat,ale len pokecat...a podporit....:o)
hej je na KET je nizsia ako na ET, mne povedali, ze po rozmrazeni prezije tak 50 % a to sa mi presne aj stalo...z 2 prezilo 1, ale vraj krasna blastocista, maternica super a nic z toho...no co uz...ideme znvou...idem si nasadit super zdravu zivotospravu aspon ten mesiac dva, a treba verit....
@ceherry7, ja mam 30 rokov, nizsie AMH, mm ma zly spermiogram, tak mame za kazdym ICSI. No blastocisty sme mali 4 zo siedmych vajicok, co je podla mna super...boli sme aj na genetike, ta vysla ok a teraz isiel mm k urologovi, ci sa to neda nejako preliecit...tak na to 3 IVF chceme ist pripraveni...ty si na tom ako, kolko mate rockov?
@havranica ja mam od teba o 10 viac...mm ma tiez horsi spermiogram ale inak vsetko ok prve dve ivf tiez ICSI,prve predlzena k.,druhe nie,neodporucali nam to,inak genetika vsetko uuuplne v pohode,ale ak sa oplodnia a preziju,spermiogram nie je tak podstatny ako pri normalnom oplodneni,horsie by bolo ak by nic neoplodnili ....hmm
ak ket-ka nevyjdu tiez by som este raz chcela skusit,platime si vsetko,ale o to nejde,moj manzel sa o mna boji a tazko znasa ako som z toho nestastna ked to nevyslo..O( ani raz...."zatial"
@havranica dovcu by sm brala,ale ja nastupujem ucit do skolky a muz pracuje druhy mesiac,vies na jar sme sa prestahovali a zaciname od zaciatku a myslela som ze zmenou vsetkeho v nasom zivote sa nam podari este jeden zazrak vytuzene babo,nic ine nam k stastiu netreba! naco ti to pisem ved to sama vies..:o)
@cherry7, jasne, viem 🙂, my tiez makame na domceku, v zahrade, clovek pride aspon na ine myslienky.. ..ved toto sa bojim, ze po vedeckej stranke sa to vsetko super podarilo, len nie a nie sa uhniezdit, no vraj tu sa pricina zistit neda...fakt si zacinam mysliet ze je to o stasti...no asi aj ta psychika tam zohrava rolu, ale my budeme mat stale v podvedomi strach, co ked sa to zas nepodari...ale dufat treba...vedla mna sedi kolegyna, ktorej sestre sa to podarilo v 37 rokoch, tak aspon to ma drzi nad vodou
ahojte baby my mame tiez po neuspesnom ET a ideme tento cyklus na KET, mam z toho zmiesane pocity a vobec sa neviem nakopnut, zeby to malo vyjst, nejak mi ta viera odisla, ako ste sa dokazali nastavit na dalsi vklad? u nas bolo vsetko oka, sliznica ukazkova, embryjka kvalitne a nic, vkladali nam 2 blastocysty 😖
@havranica normalne mi je hned lahsie ,ked sa njdeniekto kto napise par slov a citim sa ze nie som v tom sama,i ked si prajem aby sme vsetky kocikovaliZDRAVE!!!babo.Zajtra mame navstevu tak upraujem,odbieham aj von,ale rada ti opat napisem,uvidim ako sa rozhodnem na to ketko-ci hned alebo dam mesiac dva tomu pauzu,ale vies ten vek ma stve i ked poznam aj starsie a porodili zdrave deti,ale prirodzenim pocatim....,zatial sa drz,hadam este vecer sa tu ukazem,ale nesmie o tom vediet moj manzel,pri prvom ivf som tu bola strcena stale a nejak som ine ani neriesila,odvtedy presiel rok a po tomto neuspechu som tu druhy krat,ale je fajn popisat par slov.... 😉
Ahojte,tak ako sa mate,ako sa pripraujete na dalsie KET-ko?
Ahoj Holky, znáte Dexamed injekce? Máte s tím některá zkušenosti? Díky
Ahoj, připravuji se na další IVF. Máme poslední 3 pokus, zatím, řeším bez úspěchu imunologii a mám špatný výsledky obranných látek proti těhotenství. Ale užívám léto, cestujeme přes víkendy a slunce je bezva, z toho se vždy pozitině nabiju🙂

ahojte, dlhsie tu uz nikto nebol ale snad niekto z vas sem este z casu na cas zavita ;). prave som 10den po ET, 2ivf a dost krvacam, neviete ci aj nadalej mam brat utrogestan, alebo je to aj tak na nic uz.....dik za radu.