Po neúspešnom IVF,KET sa nevzdávame
ahojte,chcem pozvat vsetky baby do tejto temy co maju za sebou neuspech po IVF alebo KET... a veria,ze tento rok sa im to podari...vytuzene babo 😵
pozyvam Kiara15 a Martineluska...samozrejme a ostatne baby pridajte sa k nam 🙂
šup-šup do písania...tento rok bude nas uspesny 😵 😵
ahoj kiari, konečne som ťa tu zastihla 😉
tak dievčatá, ja som s nervami v koncoch, dnes som čakala tú pani zo sociálky a ona zasa nedorazila, som nervózna, nemôžem ju predsa čakať každý deň, čo je toto za život, celých 5 rokov už neriešime nič iné len deti, dokonca už si nedokážeme ani užiť pekný sex, teraz keď prídem domov každý deň sedím ako na ihlách a čakám pani zo sociálky, je to fakt na nervy a k tomu všetkému ešte stresy v práci, prestávam to akosi zvládať a dnes som si sadla a musela som sa z toho všetkého vyrevať, ale už nevládzem a tak to všetko nechávam tak, čím viac sa snažím a niečo chcem tým viac sa mi prestáva dariť, kašlem na pani zo sociálky, už ju viac nebudem čakať, ak nás niekedy zastihne doma tak fajn a 4ivf? no určite ho absolvujem a možno aj skôr ako som plánovala, a nech už dopadne ako chce tým skončím, už chcem konečne normálne žiť!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! všetkým vám želám nech sa vám plnia vaše sny aby ste boli šťastné
megy ahoj mojko nevzdavaj sa moja neboj vsetko bude dobre ja viem ze sa mi to hovory aj ja som si povedala toto bude moje posledne ivf a koncim lebo tiez uz nevladzem budem sa stym musiet vyrovnat.
No ale co to ja tu citam,kiari,megy hlavy hore ziadne vzdavanie sa 😉 proste myslite pozitivne ziadne take ze nevyjde a nemajte nervy,stresy tie vam pri ivf vobec nepomozu.....pocuvajte mna ja som uplne bola kludna,vyrovnana ked som zacinala so stimulkou nad nicim som sa nerozculovala...a pozrite asi to stalo zato 😉
ale ja som bola odma,nepracovala som...taze megy,kiari ak zacnete so stimulkou rovno na pn to vam len prospeje 😉
lusi ja už nevládzem ☹ som už z toho unavená nič sa mi nedarí, kiari asi by nám pomohla dobrá dovolenka 🙂 no my musíme vyriešiť opatrovanie nášho miláčika - hafana a potom niekde vyrazíme ale asi pôjdeme niekde aspoň na predĺžený víkend na chatu aj s hafanom, ale najskôr musím doriešiť školu
lusi neboj ja verim ze to tretie ivf bude uspesne 😉 velmi sa za to modlim a preto ideme aj na tu dovolenku aby som si myslienky usporiadala 😉
megy veru chot aj ty niekam vypnut a potom sa do toho pustite 😉 musime to dotiahnut do uspesneho konca 🙂
megy ja viem ze mne sa to pise lahko ale ja len ti chcem dobre....ze ak budes nervozna,v strese k babu sa nedostanes...to mi ver
presne,tak chodte s manzelom niekam aspon na vikend zoberte aj hafanana.... 😀 a uzite si,odycnite si,odreagujte sa...hlavne vypnite z toho stereotypu
presne tak kiari na dovolenke vypni,odreaguj sa,odychni si,neber nove sily a uvidis ono to pride neboj urcite to 3ivf vyjde a modli sa ja som sa velmi vela modlila od zaciatku stimulkya modlim sa nadalej aby bolo vsteko ok 😉
lusi preto aj ideme dufam ze to aj vide moc si to zelam 😉 😉
lusi ja viem že máš pravdu, potrebujem niečo čo ma postaví na nohy, pôjdeme niekam kočky len musím dokončiť skúšky, lebo mám chuť sa vykašlať aj na školu a to chcem dať ešte aj výpoveď v práci, len musím počkať ako dopadne to ivf, ak zle dám výpoveď a ak dobre tak pôjdem na pn
pekny vecer dievcata... 🙂
megynka, silvia dakujem za privitanie...
kiara, megynka neviem uplne presne co prezivate, mne zatial nevyslo len jedno IVF, ale spamatavala som sa z toho skoro dva mesiace, kym som bola ako tak v pohode... ale ja verim, ze sa nam to vsetkym raz podari, len netreba zufat a bojovat 😉
ahoj wodanka, raz hádam bude dobre, teraz ale nejak strácam nádej, hádam je to len dočasný stav
urcite to prejde megynka, treba si poriadne oddychnut nacerpat nove sily, zrovnat si to v hlave a sup do dalsieho boja
ako dlho sa snazite? a ak som spravne pochopila, chcete ist do adopcie?
ahojte kocky 😉
tak ja som neni na tom dobre,,bola som s dcerkou u zenskeho,,kontrola nedopadla dobre ☹ tie vajecniky sa jej zhorsili,,este sa jej spravila cysta ☹ poriadne som si poplakala,,neviem co bude dalej,,nemam chut na nic,,a uz ani pomaly zit sa mi nechce,,bojim sa strasne ako dopadne dalsia kontrola za dva mesiace,,psychyka sa mi nalomila,,neviem co mam robit,,strasne ale strasne mam strach ☹
ahoj silvia... nezufaj, nic nie je take zle ako to na prvy krat vyzera... kolko rokov ma dcera?
silvi tak dnes sme tu dve čo sme sa vyplakali a máme poriadnu depku 😢 silvi je mi to ľúto 😢 ja som dne stiež ufňukaná a tak ani neviem čím by som ťa povzbudila,hádam bude lepšie
wodanka, snažíme sa 5 rokov, ideme na 4ivf a podali sme žiadosť na adopciu a teraz čakáme návštevu sociálnej pracovníčky
uff megynka, to je na jedneho cloveka naozaj dost...urcite si silna zena, ked idete do toho znova a rozmyslate aj o adopcii... mas moj uprimny obdiv.. ja to asi po druhom neuspesnom pokuse vzdam, nemam na to, aby som ustala dalsie sklamanie
ach wodanka, ja som si už x krát povedala, že na to kašlem a vzdávam to a po čase som si to zasa rozmyslela, ale toto ivf už bude naozaj posledné, už by to viac nebolo dobré ani pre moje zdravie a ani financie by sme už na to nemali
budem Ti silnoooo drzat palce aby to vyslo... kam chodite do centra a kedy chystas dalsi pokus? a aj ste boli na nejakych genetickych testoch?
megy musi to vyst a hotovo ok????
wodanka ahoj mojko vies ja uz mam posledny pokus cez poistovnu tak preto take obavy potom by som si to musela hradit sama a neviem ci by boli uz na to finanacie 😒
silvy ahoj mojko neboj vsetko bude ok .skus jej davat pit salviu alebo zensky caj 😉 mne celkom zaberaju 😉
tomu rozumiem, kiara... nie je to vobec lacny spas, toto IVF... nas prvy pokus aj s liekmi vysiel zhruba na 2000 EUR, nakolko som mala vela vajicok a isli sme cez ICSI
ale v tejto teme sme sa vsetky stretli preto, lebo verime ze to tento rok vyde... a ono to uricte vyde 😉
kiari snáď áno 🙂
wodanka ďakujem, my sme boli 2x v heliose a 1x v Prahe v Iscare a teraz ideme do Iscare v Martine, boli sme aj na genetike, ja na hysteroskopii, manžel mal vyšetrenia fragmentácie DNA spermií, manžel má horšie spermie ale na ivf vraj výsledky stačia ale je možné že je chyba v mojich vajíčkach ale žiaľ to sa vyšetriť nedá, nám sa nevyvíjajú po oplodnení blastocysty a tiež mám málo vajíčok po stimulácii, takže keď sa teraz dopracujeme k nejakej blastocyste vhodnej na ET tak určite budú robiť ešte predimplantačnú genetiku embrya
wodanka a to preco ta tak vela vyslo??mna vyslo prve 800eur.Tomu ver ze to musi vyst ved lusi to tu odstartovala 🙂 🙂 🙂
megynka a co obnasa ta predimplementacna gentika? pytam sa preto, lebo zevraj aj nase prve IVF stroskotalo na nekvalitnych vajickach... na zaciatku ich bolo vela ale po transfer sa dostalo len jedno a to sa neujalo
kiara nas vela stalo to ICSI, nakolko nam oplodnovali viac ako 10 vajicok (ale v tej sume su aj vsetky lieky pre mna, manzela, cesty do MT a spat, vlastne vsetko co sa tykalo nasho prveho pokusu)
megy ja uz teraz trpnem co bude o dva mesiace 😉 myslela som ze sa to aspon trocha zlepsilo,,a ona sa to zhorsilo ☹
kiari pije zensky caj,,teraz jej davam alchemilku,,ta je tusim dobra aj na vajecniky,,ale neviem presne 😉
wodanka v juni bude mat 17 😉
wodanka no moze byt ked si ratala aj cestu moze byt ja som neratala 😒
silvy prepac myslela som alchemilku a napisala som salviu 😀 tak super ze ju pije lebo mne zabera 🙂
predimplantačná genetika sa robí na embryách pred ET, odoberú im bunku a vyšetrujú či sú správne po genetickej stránke, ak nie tak ET sa nekoná lebo by aj tak hrozil potrat alebo by hrozilo že sa narodí poškodené dieťa ale toto vyšetrenie aj tak na 100% nezaručí že bude všetko ok a stojí to cca 800-1000 €
silvi možno sa to zlepší, vyskúšaj všetky možné dostupné bylinky a čo tak skúsiť sa poradiť u Anny Kopáčovej, možno by jej na to poradila nejaké zábaly, obklady, tá pani sa v bylinkách vyzná a v ženských problémoch tiež
silvia, moja osobna skusenost z obdobia, ked som mala tolko rokov ako Tvoja dcerka je, ze som menzes mavala aj dva tyzdne, potom par dni nic a potom znova.. moja dokina ma liecila HAK, ale ta vobec nezaberala moja ms si chodila stale ako chcela, az to prislo do stadia kedy som z tych liekov dostala trombozu a bola mesiac v nemocnici... odvtedy HAK uzivat vobec nemozem, a moj cyklus si nadalej robil co chcel.. az pokym mi nova dokina nepredpisala duphaston a odvetdy mam ako tak pokoj.. ms chodi presne, i ked sem-tam trva aj okolo osem dni... a cely problem spocival v tom, ze mi dokina na zaciatku mala spravit hormonalny profil a podla toho zistit, ake hormony mi chybaju a co mi mam predpisat...
takze ak je to mozne, daj spravit dcerke co najviac vysetreni, aby ste prisli na to ked je pricina jej problemov
megynka a kto robi to vysetrenie? nie je lepsie ist bez neho a risknut to?

lusi do chorvatska Orebic 😉