Podarilo sa vám otehotnieť aj bez menštruácie?
Ahojte, dojcim 10 mesiacov. Skusame aj prikrmy, ale moje dieta nie je velky jedak, najradsej sa dojci a teda menstruaciu som stale nedostala. S manzelom by sme chceli druhe babatko a co najmensi vekovy rozdiel medzi detmi. Ja vsak vobec netusim, kedy mam plodne dni a ci vobec. Podarilo sa vam otehotniet aj bez menstruacie a pri plnom dojceni? (Dojcim skoro tak casto, ako ked bol novorodenec)
Aj na to prve sme cakali pat rokov, riesili plodne dni, cakali, boli sklamani. Som stastna aj za jedno, ale chceme skusat co najskor, keby sme nahodou znova museli cakat dlhsiu dobu, ak vobec🙂 som teda dost stratena, kedze nemam menstruaciu, ziadne priznaky ovulacie.
Ďakujem za rady
My sme na prve cakali 6r, tak sme podstupili IVF, vyslo na 1x. Syna som dojcila do 2,5r, cyklus som si nesledovala, lebo som dalsiemu dietatu uz nedavala sancu. Menzes neprisiel aj niekolko mesiacov. Otehotnela som prirodzene ani neviem kedy, syna som dojcila az do porodu dcery. Ta to mala jednoduche, hned som mala dost mlieka.
Ubezpecujem ta, ze je to to mozne. 14 mesiacov mam medzi detmi
ja mám v okolí 2 ženy, ktoré ani nestihli dostať ms lebo rovno druhý raz otehotneli, jedna 3 a druhá 6 mes. po pôrode
Dakujem, to ste ma potesili🥰
Mne lekar povedal hned po 6 tyzdnoch, ze davajte pozor, inak ste tu o tri mesiace zase na sono s materskou knizkou. Cize asi by to islo, ale este sme nechceli. Kojila som 3,5 roka a bez problemov otehotnela a to mam skoro 40. Kamoska tiez. Odstavila az v 5 mes.
Samozrejme je to možné, naposledy na kontrole u gynekológa bola predo mnou mladá baba na kontrole v 600nedelí a už bola v tom. Bola dosť šokovaná
no bez menstruacie.... ja som tak otehotnela mam deti po roku. ono je pravidlo ze cca 2 tyzdne pred menstruaciou mas ovulaciu. otazka je kedy ju dostanes. ja 3 mesiace po porode, svagrina cca 2 roky po porode. drzim palceky
Nedá sa vopred vedieť, kedy ti naskočí cyklus - niekomu hneď po šestonedelí, niekomu po 2 rokoch… takže preto ak niekto nechce otehotnieť a dojčí, musí sa chrániť aj inak, lebo prvú ovuláciu si nemusí všimnúť a teda nedá sa spoliehať na to, že nemám menzes = nemám plodné dni. No ak otehotnieť chceš, bez ovulácie to nepôjde, a ak by ovulácia prebiehala, dostala by si cca po 2 týždňoch po ovulácii aj menzes (ak by si samozrejme hneď neotehotnela 🙂).
Ja som bola na preventívke, keď mal syn rok a dr. hovorila, že to na sone nevyzerá, že by sa už cyklus rozbiehal. A mala pravdu, prvú menštruáciu som dostala, až keď mal syn 20 mesiacov, a aj som predtým jasne cítila, kedy bola prvá ovulácia.
Čiže môžete sa snažiť, možno trafíte tú prvú ovulku 🙂 no ak nemenštruuješ a zatiaľ nebadáš žiadne príznaky ovulácie, plodnosť ešte nenabehla.Možno nabehne o týždeň, možno o rok. Držím palce, nech je to čím skôr 🙂
Dakujem za vysvetlenie 🙂
Možno sleduj seba žena v čase ovu chute na sex pocity možno výtok atď
plne som kojila dcéru...teraz má 11rokov a syn 9 a pol... tuším ze som ani poriadne nemenstruovala len tu a tam nejaké špinenie...

Vlastnu skusenost nemam, ale mozem ta ubezpecit, ze ano, otehotniet mozes aj bez menstruacie. Dojcenie takisto nie je forma antikoncepcia 🙂