Podpora otehotnenia

janusa139
24. mar 2014

Maminky - aj buduce, viete mi prosim poradit, co napr. vylucit zo stravy a co napr. zaradit do jedalnicka mna aj manzelika, ak sa snazime o babatko 🙂? viem, ze vsetky tieto veci su individualne, ale budem vam vdacna za kazdu ,,vychytavku,, 🙂 pekny dnik

siska53
24. mar 2014

@janusa139 ze vraj pitie alchemilky je dobre na podporu,plus pre teba i vitaminy pre buduce mamicky(pri synovi som nestihla,kedze sa,ohlasil necakane),ale pri dcere som,si asi mesiac pred prvym pokusom nasadila i to.
urcite je dobre,dbat o dostatok vitaminov v prirodzenej podobe a,vyhybat sa,stresu.(keby to vdak v praci slo..).
kamoske sa,nedarilo a otehotnela tri mesiace po zmene miesta,nasla si pokojnejsiu robotu.
ine neviem,poradit,jedine,ze ak,sa,nebude darit,treba riesit s,lekarmi.
no a,muzi by nemali nosit uzke,tesne nohavice,aby "tam" nemali prilis teplo a pokusat sa tak kazde dva-tri dni,idealne,aj,mimo predpokladanej ovulky,lebo ta je len,predpokladana. 🙂
drzim,paste.

janusa139
autor
24. mar 2014

@siska53 Dakujem, tu alchemiku si viem pytat v lekarni ? este som citala, ze kyselina listova je dobra.. a tie vitaminy pre buduce mamicky mozem brat, aj ked este niesom buduca mamicka 🙂? tiez kupim v lekarni ? dakujem

laksmi
24. mar 2014

Ahoj, ano vitaminy si pytaj v lekarni, su vhodne pred otehotnenim napr, calibrum baby plan, kyseina listova je tiez vhodna pred otehotnenim ak si brala lieky ktore by mohli ohrozit plod 🙂 rozhodne ti neublizi. Alchemilka je bylinka, skor v bylinkarstve si myslim. Tak drzim palceky 🙂 a hlavne zit zdravo 🙂

rebelka2014
24. mar 2014

Alchemilka sa da kupit aj v lekarni - bud ako sypany caj alebo sackovy. Babule, ja sa chcem spytat... muz by chcel preventivne uzivat nejaky vitaminovy doplnok na podporu oplodnenia. Viete mi odporucit nejaky konkretny s ktorym mate skusenosti?

siska53
24. mar 2014

@janusa139 alchemilku som minule kupila i v beznom,obchode (teraz zas ako prevencia proti bolestiam pri menzese),ale urcite ju maju aj v lekarni a vitaminy v lekarni si pytaj. Tir uz obsahuju aj kyselinu listovu. Ta je aj v redkovkach,listovej zelenine..napr.
a mozes ich brat,ved to su vitaminy,porad sa v lekarni,ci su aj specialne este pred otehotnenim,ale,ja som brala urcene pre tehotne a dojciace maminy.

siska53
24. mar 2014

@rebelka2014 fuu,to neviem,to sme,my neriesili nastastie.
@janusa139 a ked by si uz bola a chybalo zelezo,tak jedine,co nezapeka,co mi poradila dr.,je acidofolan.tam je zelezo a kyselina listova.
brala,som,napr.calibrum mami (ale z toho su vraj velke deti),aj femibion a este volaco,potom,mi moj dr.poradil ladee vitae(tusim,tak sa to pise),vraj po nich su deti normalnej velkosti 🙂. Len mne uz, potom nic nerobilo dobre,ved medzi dodojcsnim a dalsim,tehu som,mala,pauzu len 5m a 3 m po dodojceni som,zas zacala brat a ked uz dcera mala,vyse roka,mi zacalo byt zle,tak som vyjedala synovi rakytnickov. 🙂)

zdena12345
24. mar 2014

alchemilku (alchemilkovy caj-lekaren, lepsie potraviny alebo aj v prirode🙂 ), ale odporuca sa skor od zaciatku menstruacie po ovulaciu, lebo vyvolava krce maternice (aj moj pripad) a to by nemuselo otehotneniu pomoct. ale nazory sa roznia. niekto ju neodporuca od ovulacie a pocas celeho tehotenstva az do cca 4-6 t pred porodom a niekto ju pije celu dobu. Ja som pila tak jeden poharik caju denne. teraz obcas.
vitaminy staci kys. listova, ale 3 mesiace pred planovanim otehotnenim a aj pocas prvych 2-3 mesiacov. Inak mrkni, ake potraviny ju obsahuju (zelene, strukoviny, paradajky) vela sa da urobit vhodnou stravou.
ak mas celkovo vyvazenu stravu, tak netreba vitaminy stylu babyplan... obmedzit sladke, zaradit ryby, cerstvu zeleninu, ovocie- najlepsie domacu, lebo ta kupovania nie je len vitaminova bomba, ale aj chemicka...rozne ochutene mineralky obmedzit a kolu ani nehovorim, krotit sa s alkoholom... nehovorim ze sa nemoze, ale da sa to znizit na minimum.
nehovorim, ze odteraz musis byt bylinozravec- to urcite nezastavam, ale vsetko z mierou a hlavne pocuvat svoje telo (co vela ludi v dnesnej dobe nerobi) kazda zlozka stravy je na nieco dobra, aj ten odsudzovany cholesterol (viem o com hovorim)
kava a cierny/zeleny caj su diskutovane a zevraj sa v primeranom mnozstve mozu pocas tehotenstva tiez- mam od svojho gynekologa. lebo tehotenstvo v prvych mesiacoch znizuje kontraktilitu hladkosvalovych buniek a tym znizuje napr aj tlak a sposobuje aj poruchy travenia... no a ak mas zamdllievat z nizkeho tlaku, je lepsie dat si tu kavu alebo silny caj. ja kavu nepijem, ani som nikdy nepila, ale anglicky caj s mliekom si doprajem prilezitostne.
cvicit a hybat sa, pohyb na cerstvom vzduchu. cviky stylu pilates pre tehotne, joga, cviky p. Mojzisovej. je dobre zacat pred otehotnenim, lebo vo vseobecnosti nie je vhodne zacinat s nejakym cvicenim pocas gravidity a navyse ked nastanu zdrav. problemy, tak chvilu nebudes moct cvicit a lepsie sa vracia do toho co uz mas zabehnute.
pre muzika- neprehrievat vyrobnu. takze ziadne teple sprchy a vane, tesne nohavice..., primerana strava a zivotosprava, doplnit mozno vit E a C ako antioxidanty (prirodne alebo v lekarni), nemat sex kazdy den ale cca 2-3 dni
a samozrejme pre oboch snazit sa byt co najviac v klude a hlavne nerobit to stylom len aby sme uz mali babo, ale skor ked sa zadari. malokto ma to stastie ze to vide na prvy pokus, pripadne, ze sa plod udrzi. potratov v prvom3mestri je naozaj vela.
este mrkni ake napr bylinky sa nemozu v tehotenstve, lebo kopa bilinkovych cajov sa nemoze (ja pijem, ale male mnozstva) ale aj napr maliny, brusnice tam patria, takze urcite s takymi potom opatrne.
a potom v tehotenstve nejake vitaminy pre tehotne a "mega davky" magnesia s B6- vyborne na krce jak maternice tak krce v nohach-odporucam. ja som mala krce v bruchu a maternici skoro pri kazdom pohybe a zabera. zo zaciatku 1tbl 3xd, teraz 2tbl 3xd

zdena12345
24. mar 2014

a este by som pridala tie vitaminy v tehotestve, je dobre mrknut si niekde tabulky s potrebnym mnozstvom a mnozstvom vitaminov v tabletke- su prestrelene a v podstate ti staci aj 1/2 tabetky (ak je urcena 1 denne) to je zas tlak farmaceutickej spolocnosti. treba sa zamysliet... predsa len nejake vitaminy su aj v strave, aj napr v obycajnych zemiakoch. a este je dobry ryby olej- bud z ryb alebo aj tabletky z lekarne, tiez asi nie kazdy den ale tak kazdy2-3 den.

viwy
26. mar 2014

@rebelka2014 Ahoj, mne moja gynekologička odporučila vitamín E 200 a C 500 a to ma užívať aj manžel.Vraj vitamín C podporí ich pohyblivosť, vitamín E zlepší schopnosť spermie preniknúť do vajíčka 😉 takže my poctivo mlsáme 😉 a keď nepomôže ani to, tak mám začať užívať 1 sáčok denne Inofolic, ale to je len pre ženy. Kyselinu listovú najlepšie Femibion 800 na plánovanie tehotenstva určite, ale je dosť drahý: Dúfam, že som aspoň trošku pomohla 😉

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre