icon

Pomohol vám liek Duphaston otehotnieť?

micak
8. dec 2011

Ahojte,
so snúbencom sme pevne rozhodnutí, že chceme bábätko. Už som vo viacerých diskusiách písala - teraz som vo 4. dni užívania duphastonu (prvýkrát). Gynekologička mi povedala, že ak mi cyklus napraví, je šanca, že otehotniem. Viac som od nej nezisťovala, nakoľko som ešte nebola rozhodnutá.
Mám ale na vás, mamičky či budúce mamičky, ktoré máte stanovené PCO, predbežné otázky. Pomohol vám duphaston? Čo bude nasledovať po tom, ak mi nepomože? Aké vyšetrenia a následné zákroky budú potrebné? Ak sa mi nepodarí otehotnieť do februára len s duphastonom, chcem ísť ďalej...
ĎAKUJEM ya každú odpoveď !

maja367
18. dec 2015

@jankaja ahoj chcela by som sa opytat .. pisala si uz davnejsie ze si mala PCO a si brala duphaston.. ja ho beriem uz asi treti rok .. a mne vobec nepomohol akurat cykli mam pekne.. druhy mesiac uzivam alchemilku ale neviem či to je normalne ale dost casto ma picha v podbrusku . Neviem či to je normalne.

majorosovalucia
18. dec 2015

Mne nepomohol,po vysadeni antikoncepcie som mala rozhadzany cyklus,byvaly gyn. mi nasadil duphaston na 4 mesiace maj-august 2014,sice som mala MS ake ktovie ci doslo k ovulacii,citala som nedavno clanky ze duphaston sposobuje anovulacne cykly zalezi od ktoreho dna sa berie.Pocas 4 mesiacoch som pribrala 12kg,hrizbe sama voda vo mne,strasne tazko sa to zhadzovalo spat.Potom od sept.do dec.2014 som nebrala nic. Cyklus mi nabehol aj ked bol nepravidelny. Od januara do maja 2015 som brala najprv inofolic ale potom som presla na kys.listovu a inositol v tbl.forme,mne toto pomohlo cykly boli 28-30 dnove,od marca som si merala aj BT.Otehotnela som v aprili 2015 ale bolo to biochem.tehot.,nasledne som otehotnela maj 2015 dalsi cyklus co sa moze stat-to uz ma novy bgynekolog poslal na spec.vysetrenie-hematolog,cievne,reprod.imunologia. Zistili mi mutacie trobmofilne co sposobuju potrat,hned mi nasadil hematolog injekcie.Takze casto o pricinach nemoznosti otehotnenia ani nevieme.Este chcem podotknut,ze po tom potrate april 2015 sme isli do CAR na diagnostiku kompletnu nakolko sme sa snazili cca 2 roky.Chceli sme vediet nacom sme.

jankaja
18. dec 2015

@maja367 Ahoj, pravdupovediac sa neviem vyjadriť k tomu pichaniu v podbrušku... alchemilku som pila len pár mesiacov tesne predtým, než som otehotnela a to už bolo 5 rokov dozadu... Ale nespomínam si, že by som mala nejaké problémy počas jej pitia...

maja367
18. dec 2015

@jankaja Lebo od minuleho mesiaca ako som zacala pit .. tak ma zacalo pobolievat, zo zaciatku ani nie az potom neskor .. nieje to velka bolest ale sem tam citim ..
este sa chcem opytat ako si uzivala duphaston ?? ja ho beriem na 15 den od zaciatku cyklu pocas 10dni. dakuje

jankaja
18. dec 2015

@maja367 tiež som Duphaston tak užívala, úplne rovnako. Potom mi ho nasadili ešte po otehotnení, na udržanie tehotenstva, užívala som ho tuším do 12.-teho týždňa.

maja367
18. dec 2015

@jankaja OK lebo som citala ze niektore vacsinou uzivali na 5 den.. tak preto sa pytam.. Beriem ho uz asi treti rok alebo uz aj 4. Nepocitujem vobec nič .. iba sa mam pravidelny cyklus a veelmi slaby. Vobec neviem či mam ovulaciu ale asi nie :/

miladka234
18. dec 2015

Mne duphaston vobec nezaberal. Brala som ho vyse pol roka, ale nereagovala som ani ked mi doktorka zvysila davky. Vysadila mi ho a beriem tabletky Provera, na upravu cyklu a uvidime ci sa aj zadari tehu. Tiez mam pco. Ale pri tychto novych tabletkach som mala menstruaciu na 33 den, co je parada, lebo obvykle som mavala na 55den.. a tento mesiac aj krasna ovulka. Myslim si, ze je to individualne, je mnoho dievcat, ktore otehotneli vdaka duphastonu. Tak mozno budes patrit do tej skupiny 😉

lienka0220
28. jan 2016

Ahojte prosim o radu beriem duphaston koli nepravidelnemu menzesu od 11-25 DC .. vcera som dobrala dnes je 26 DC a zacala som spinit nic velke len trosku hnedeho hlienu..je to normalne??

lienka0220
28. jan 2016

Ahojte prosim o radu beriem duphaston koli nepravidelnemu menzesu od 11-25 DC .. vcera som dobrala dnes je 26 DC a zacala som spinit nic velke len trosku hnedeho hlienu..je to normalne??

mirka554
1. mar 2016

Ahojte, pokial sa snazite otehotniet, oplati sa skusit pit caj Pakost Smradlavy. Je to bylinka, ktoru som vycitala z knihy Rudolfa Breussa - Liecenie Rakoviny a inych chorob prirodnou liecbou na liecbu neplodnosti a poradila ju kamaratkam, ktore sa snazili vyse dvoch rokov otehotniet a nic. Tri otehotneli hned po uzivani Pakostu 1 mesiac - kazdy den jedna salka caju (10 minut luhovat). Odporuca sa cajik varit aj priatelovi 🙂 Druhy tip by bol Gynex od Energy. Ja som zastanca toho, ze najskor treba vyskusat vsetky prirodne varianty, kym sa pustite do chemie. Ja som tiez uzivala pakost dva tyzdne a podarilo sa 🙂 Za pokus nic nedate 🙂

denisa1711
2. mar 2016

mne nepomohol.. bolo mi z neho zle

jucka27
9. mar 2016

Ahojte. Doktor mi naordinoval duphaston 19.-23 DC 2x1 tabletku. Normálne mávam cyklus pravidelný ako hodinky 28 dňový. Dnes je 4den po tom ako som do brala duphaston a mrcha nikde. Normálne mala prísť pred dvoma dňami. Dnes som už aj testovala ale negatívny :( mate skúsenosti?

janula12345
9. mar 2016

Ahojte. Ja beriem utrogestan prvy krat. Uz asi tyzden. Chcem sa spytat, mali ste bolesti v podbrusku a na vajecnikoch pocas uzivania? Zle mi nie je. Len tak dva tri krat za den ma dost boli dolu. Narazovo.

mony211
21. mar 2016

Dobry den 🙂 Chcem sa opytať 🙂 minuly tyzden som bola u svojho lekara predpisal mi duphaston koli nepravidelnom krvacani. A dal mi daukovanie 1 tabletka 2x denne od 11 dna cyklu do 21 dna 🙂 ale nepochopila som tomu 🙂 tie tabletky sa uzivaju po menstruacii? Prosim poradte mi 🙂 Vopred dakujem 🙂

janula12345
22. mar 2016

@mony211 lieky sa davaju az po ovulacii. Z dovodu, ze zastavuje ovulaciu tak preto az potom. Teda lekar si mysli ze ovu mas 10ty den? Zeby preto od 11teho dna?
Toto je ako ja poznam tento liek ak sa dava zenam po ovulacii aby udrzalo pripadne tehotenstvo.

07301
16. apr 2016

A kedy. Dostanem. Tabletky

07301
16. apr 2016
zuzicka122
18. apr 2016

Baby, prosim vas ako je to s tym Duphastonom??? blokuje ovu, alebo nie???

na http://www.sanatoriumhelios.sk/diskuze/duphaston som nasla, ze ano .... odpoved od lekarky.

lusmi
24. máj 2016

ak Vám doktor pichol pregnyl povedal Vam že ak prasklo vajičko mate brat znovu 10dni clostilbegyt

bunda1989
7. jún 2016

Ja mam od lekara odporucane inofolic a nepomaha mi ani upravit menzes ani otehotniet

lusmi
12. jún 2016

Kup si gynex mne pomohol upravit a mat pravidelne menzes

bunda1989
13. jún 2016

@lusmi je to na lekarsky predpis ci ne

ejuska2586
4. aug 2016

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať: dostala som Duphaston na úpravu menstruačného cyklu, nakoľko mi nevedel nájsť gynekológ žlté teliesko napriek tomu, že som mala ovuláciu. Menštruáciu mám peknú, pravidelnú. Len odkedy ho beriem, som skoro nonstop ospalá, spávam aj 8 hodín v noci a aj tak sa mi nechce vstať (predtým som spávala tak 5 hodín) a ešte aj cez deň, vždy keď sa dá, zdriemnem si (vo vlaku, v mhd,....). Máte aj niektorá iná takého "stavy"?
Mám ho teraz brať 2 mesiace a keď neotehotniem, urobí mi hormonálny profil. Tak som zvedavá, čo z toho bude...

floren
4. aug 2016

@ejuska2586 ja nie som ospala,len sa mi obcas toci hlava a boli ma hlava. Mne duphaston skor cyklus skracuje. Predtym pekne pravidelny. Mala som 2x MA,tak zato beriem uz 5.mesiac

floren
4. aug 2016

@zuzicka122 beriem od 15.dna teda po ovulacii a ty?

ejuska2586
4. aug 2016

@floren Ja mám brať od 16 dňa po dobu 10 dní, čiže do 25. dňa cyklu.

floren
4. aug 2016

@ejuska2586 a neskracuje ti cyklus?

ejuska2586
4. aug 2016

@floren Beriem prvý mesiac, takže neviem, ale čo som čítala, mrcha by mala prísť cca 2-3 dni po vysadení. A to by mi cca sedelo, lebo mám 28 dňový. Takže ak príde na 27. alebo 28. deň mrcha, tak to bude rozdiel tak 1-2 dní.

floren
4. aug 2016

@jucka27 tiez mi rozhadzal cyklus. Teraz mam 25-30 dnovy. Predt pekne nacas 28

floren
4. aug 2016

@ejuska2586 no mne hned do 24hodin po vysadeni...takze 25dnovy