icon

Pomohol vám liek Duphaston otehotnieť?

micak
8. dec 2011

Ahojte,
so snúbencom sme pevne rozhodnutí, že chceme bábätko. Už som vo viacerých diskusiách písala - teraz som vo 4. dni užívania duphastonu (prvýkrát). Gynekologička mi povedala, že ak mi cyklus napraví, je šanca, že otehotniem. Viac som od nej nezisťovala, nakoľko som ešte nebola rozhodnutá.
Mám ale na vás, mamičky či budúce mamičky, ktoré máte stanovené PCO, predbežné otázky. Pomohol vám duphaston? Čo bude nasledovať po tom, ak mi nepomože? Aké vyšetrenia a následné zákroky budú potrebné? Ak sa mi nepodarí otehotnieť do februára len s duphastonom, chcem ísť ďalej...
ĎAKUJEM ya každú odpoveď !

floren
4. aug 2016

@ejuska2586 a raz aj 30dni. Uz som sa tesila a nakoniec nic

ejuska2586
4. aug 2016

@floren No tak to som zvedavá, ako dopadnem ja. Určite dám vedieť. Doteraz krásny 28 dňový bez liekov. Ale čo z toho, keď nemám žlté teliesko...

floren
4. aug 2016

@ejuska2586 u mna vsetko ok...ziadna pricina sa nenasla ani u mm. Beries aj ine lieky,ci len duphaston?

ejuska2586
4. aug 2016

@floren Zatial len duphaston na 2 mesiace a potom, ak nepomoze, tak spravime hormonalny profil. Zatial nemam ziadne velke problemy, len som mala velmi slabu mrchu 3 mesiace a tak sme zistili, ze mam malo hormonov a preto sa mi nevytvori zlte teliesko...

floren
4. aug 2016

@ejuska2586 aha. A to preco ti hned neurobili? Tak drzim palce,nech sa to upravi

ejuska2586
4. aug 2016

@floren Lebo som už mala po ovulácii,a nebol si istý, či som mala ovuláciu predchádzajúce mesiace (alebo sa moje telo len tak tvárilo), keďže mrcha bola už 3 mesiace taká čudná. Tak si mám 2 mesiace "upravovať" ovuláciu a potom sa uvidí...
Tak dúfam, že sa to upraví. Gynekológa mám najlepšieho v okolí, tak snáď vie, čo robí.
Ďakujem, že mi držíš palce 🙂

floren
4. aug 2016

@ejuska2586 no ja mam po duphastone taku divnu,tak teraz neviem....asi tam po dovolenke zbehnem

ejuska2586
4. aug 2016

@floren Treba skusit, vsak lekari su tu na to, aby nam pomahali...

floren
4. aug 2016

@ejuska2586 no ako ktori

floren
4. aug 2016

@ejuska2586 u niektorich mam pocit,ze otravujem a najma u takych,co je v okrese 1alebo 2

ejuska2586
4. aug 2016

@floren S týmto som mala problem aj ja. Nastastie som si nasla lepsieho. Ja som celu pubertu mala zapaly a mikozy a presla som k mojmu a zrazu som v poriadku po jednej liecbe. Teda, az doteraz ☹

floren
4. aug 2016

@ejuska2586 no ja mam gynekologa dobreho. Len imunologicka je na dve veci

ejuska2586
8. aug 2016

@floren Ahoj floren. Tak som skončila s užívaním v sobotu večer. Dnes mám 27 deň cyklu a už od včera mám citlivé prsia a bolí ma v podbrušku. Takže predpokladám, že dnes-zajtra by som mala dostať. Čiže to vyzerá, že môj cyklus ostane v norme tak, ako doteraz...

floren
8. aug 2016

@ejuska2586 tak to mas fajn

ejuska2586
9. aug 2016

Baby, mam ďaľšiu otázku. V sobotu som skončila s užívaním Duphastonu, od nedele mám citlivé prsia aj ma bolí v podbrušku. Dnes ráno som začala "špiniť", ale nie je to ani výtok, len keď idem na wc, tak mám akoby dokrvava zafarbení wc papier - kombinácia akoby krv rozpustená v moči. Je to normálne? Menzes stále nikde. Tehotná nie som.

floren
9. aug 2016

@ejuska2586 mam to iste.tri dni takto a potom tri dni silne a potom zase spinenie 3-4dni

ejuska2586
10. aug 2016

@floren Hej, včera večer som nakoniec začala trošku krvácať, dnes už normálne. Len teraz neviem, prvým dňom cyklu počítaš už to špinenie, alebo až keď reálne krvácaš?

floren
10. aug 2016

@ejuska2586 ja pocitam prvy den,ked zacnem krvacat

alicina
10. aug 2016

Duphaston som brala roky lebo som nemala MS odseba ale otehotnieť mi nepomohlo. Po 9mes. snaženia mi gynekológ dal Clostilbegyt a hneď prvý mesiac som ostala tehu potom Duphadton som brala na udržanie plodu.

ejuska2586
28. aug 2016

Ahojte,
prvy mesiac sa sledujem a mam zopar otazok. Mam 7 den po ovulacii. Potvdil mi to ovulacny test aj teploty. No cca od 3 DPO {odkedy beriem Duphaston}, pocitujem bolesti v podbrusku i v krizoch a obcas sa mi zatoci hlava. To, ze by som bola tehotna, si nemyslim, lebo na priznaky je este skoro a ani teploty to nenasvedcuju. Chcem sa skor spytat, ci to moze byt tym Duphastonom. Brala som ho aj minuly mesiac a nemala som taketo priznaky. Vopred dakujem za odpovede.

ejuska2586
28. aug 2016

Nikto nic?

pehavcek
28. aug 2016

@ejuska2586 Ja si myslim, ze tie priznaky moze sposobovat duphaston. Su to predsa hormony. Ja som tiez mala taketo priznaky ked som uzivala duphaston alebo utrogestan. Takze pokial nemas silne bolesti, nie je ti na zvracanie tak su to bezne vedlajsie ucinky uzivania hormonov. Silno drzim palce 😉

pehavcek
28. aug 2016

@ejuska2586 A niektory mesiac som mala priznkay silnejsie, iny minimalne. Je to normalne 😉

fomarik
28. aug 2016

Ja duphaston beriem už 8 rok. Otehotnela som len pomocou IUI a clostilbegytu, estrimaxu, pregnylu. Iba duphaston nestačil. Teraz už 5 rok pi pôrode beriem duphaston a nič 😒. Dokonca ani ms po duphastone nedostanem niekedy a musím ísť na vyvolavacku.

ejuska2586
28. aug 2016

Tak ja nastastie nemam ziadne zdravotne problemy, lekar mi ho dal len preventivne, lebo nevidel zlte teliesko. Ovulaciu som mala normalnu, takze by malo byt vsetko ok.

adus29
28. aug 2016

Ja som brala samotný Duphaston a nepodarilo sa nám otehotnieť. Potom som dostala k Duphastonu Clostilbelgyt a hneď na prvý krát sa nám podarilo. A teraz beriem Duphaston na udržanie plodu do 12 tt. Veríme že všetko dobre dopadne.

juliett99
12. okt 2016

Ahojte kocky mam na Vas otazocku a prosbu.. Nezostalo Vam jedno balenie Duphastonu??

tinkaro
14. okt 2016

Duphaston nie je na otehotnenie, je na udržanie tehotenstva, obsahuje hormón,ktory pomáha udržať maternicu skyprenu , v niektorých prípadoch pri vyšších dávkach estrogenu môže pomôcť zlepšiť hormonálny obraz.

michaela_lm
18. jan 2017

Duphaston + maca máte niekto skúsenost

tinkaro
18. jan 2017

Maca je skôr pre mužov