icon

Pomôže lubrikačný krém podporiť oplodnenie?

bluehorsee
19. máj 2021

Ahojte žienky. Ktoré ma už poznáte tak viete, že sa márne snažíme o bábätko. Zistili mi nepriechodnosť vajcovodov. Zoznámila som sa v centre s jednou kočkou, ktorej zistili, že tvorí protilátky proti spermiám a teda tie sa nedokážu dostať k vajku.
Od rána mi vŕta v hlave ten lubrikacný gél na podporu.. Myslíte, že by jej pomohol? Nejako ošáliť to okolie okolo vajka? Prosím neukameňujte ma, vy múdrejšie a skúsenejšie v tejto oblasti ak je to naivná otázka, ale veľmi by som jej chcela urobiť radosť keď sa s ňou nabudúce stretnem. Kúpila by som jej ho ako darček, povzbudenie...
Ďakujem

sirka9
19. máj 2021

pokial tvorí protilátky proti spermiam, lubrikacny gel jej nepomoze. podla mna to v CAR vyriesia

milka1988
19. máj 2021

@bluehorsee ak má alergiu na mužove spermie jedine iui potom sa robí ten lubrikačný neoklame jej vnútro :/

bluehorsee
autor
20. máj 2021

@milka1988 ďakujem pekne Milka, tak akosi som si to aj myslela, ale chcela som ju nejako podporiť a vylepšiť jej náladu. Veľmi dúfam, že jej pomôžu🍀

bluehorsee
autor
20. máj 2021

@sirka9 ďakujem pekne za odpoveď. Myslíte že IUI bude stačiť? Podĺa mňa sa tým nič nevyrieši, spermia sa do vajka predsa nedostane, keby ich aj priamo pre neho vložili nie? V jej prípade pomôže asi len IVF, keď spermiu vložia priamo do vajka. Opäť tak laicky🙂aj kvôli tomu som si myslela, že ten gél by okolie vajka nejako ošálil iným zložením ako je ženský hlien. Ale to som len tak uvažovala...

sirka9
20. máj 2021

@bluehorsee robi sa aj IUI. len jej musia nasadiť liečbu aby spermie nezabíjala. určite v CAR urobia čo je potrebné.