icon

Poraďte, čo ďalej, ak sa dlhšie snažíme o bábo, no nedarí sa

lienka_9
3. jan 2021

Ahojte žienky, potrebujem poradiť. Vyše roka sa snažíme s manželom o prvé bábätko (máme 28 r obidvaja) no zatiaľ bez úspechu. Brala som rôzne lieky (gynex, inofolic, čaje, vitamín D) a clostilbegyt po ktorom som mala 3 cysty 😏 na HP mi vyšlo že mám vyšší prolaktín a nižší progesterón, vraj nemávam pravidelnu ovulaciu a mam tak zhoršenú tvorbu vajíčok. Manželov spermiogram je ukážkový. Neviem čo ďalej, poradili mi prefuk vaječníkov a laparku ale nie je to škodlivé? Bojim sa že potom nebudem môcť už vôbec otehotnieť. Ešte by som chcela vyskúšať inseminaciu, boli ste natom niektora a zadarilo sa? Zároveň chodim k endokrinologicke no zatiaľ ma nijako nelieci iba robi vysetrenia (krv a moč). Ako ste postupovali vy? Nemam sa s kym o tom poradiť, moje kamaratky otehotneli hneď tak preto nevedia mi poradit.

anabell1985
•
Odpoveď bola odstránená
•
tulipanicek
•
3. jan 2021

Tiež mi napadlo či si skúšala ovulacne testy

lienka_9
autor
•
3. jan 2021

@anabell1985
@tulipanicek neviem či je to pre mňa efektívne keďže mam problem s ovu a tiez malymi vajickami

vilma7
•
3. jan 2021

Ak máš problém s ovulaciou, neviem či inseminacia pomôže.

janulka2805
•
3. jan 2021

@lienka_9 Ahoj 🙂 My sme sa s manželom snažili 2 roky o bábätko, tiež som mala problém s ovulaciou, mala som polycysticke vaječníky.... A proste sa nedarilo vôbec 😏 Tak sme skúsili inseminaciu, pred zákrokom ma stimulovali liekmi a úspešne, inseminacia sa podarila na 1 krát, momentálne som v 26+2 tt a čakáme dvojičky. 🙂

nikpa
•
3. jan 2021

@lienka_9 ak nemavas pravidelnú ovulaciu, znamena ze niekdy ju predsa len mavas. Ideálne striehnut na nu ovulacnymi testami, podla mna to si uz davno mohla skúšať.

tulipanicek
•
3. jan 2021

@lienka_9 No ak ale ovuláciou mávaš, tak je to najlacnejší a najneinvazivnejsi spôsob ktorý môžeš dajme tomu na 3 mesiace vyskúšať. Mne by to za to stalo 🤷‍♀️

miruska1906
•
3. jan 2021

@lienka_9 ahoj bola som na inseminacii, lebo tiez som sa bala ist na laparku ale bez vysledku, potom som teda absolvovala laparoskopiu s prefukom 7.11.2019, a hned potom som otehotnela a teraz mam doma pomaly 5 mesacnu dcerku, tiez som 2 roky nevedela otehotniet a nakoniec to slo vsetko prirodzene.

patha155
•
3. jan 2021

Skus sanatorium helios (mt alebo Ke), neviem ci su aj inde, ale su top, co sa tyka umeleho oplodnenia, co mi vraveli. Kamoska sa snazili 10 rokov, z toho chodila 4 roky inde, tiez mal jej muz ukazkovy spermiogram. A v heliose prisli na to, ze nema a ze oni dvaja nemaju sancu spolocne prirodzene splodit dieta. Tiez ma problemy s nepravidelnou menstruaciou aj ovulaciou. Viem, ze berie progesteron, ale neviem presnu liecbu.

calmmeadow
•
3. jan 2021

Určite by som skúsila laparku a tiež ovulačné testy.Vitamíny ber naďalej - inositol,vitamín D,zinok,selén,kyselina listová.Ak sa aj tak nepodarí,tak potom odporúčam Helios,tam vás podrobne vyšetria a navrhnú aké riešenie by bolo pre vás najlepšie

any_soj
•
3. jan 2021

@lienka_9 skús plodar.sk

jackie17
•
3. jan 2021

Nevieš akú máš hodnotu prolaktinu? Ten je zabijak na ovulaciu. Berieš naň lieky? Musí byť v norme, bráni ovulacii.
Bolesti hlavy nemáš? Zhoršené videnie? Ja mam kvôli nemu na hypofyze adenom. Zistený pri MRI. Môj lekár vravel, že keď sa zníži jeho hladina, prídem k nemu tehotná. Lieky sa berú 3 mesiace. Po roku mi prišli kde je problém

jackie17
•
3. jan 2021

Aj tu na MK je veľa diskusii ohľadom prolaktinu. Odporúčam prečítat