icon

Poraďte niečo na ovulku

11. sep 2022

Baby mali ste problem ze ste nemali pravidelnu ovulaciu a tym padom problem otehotniet? Co vam pomohlo byt tehu a mat ovulku? Ja beriem druhu flasku femi kvapky aj macu a nic zatim ☹️🙏🏻Dakujem

Strana
z2
anjelicek26
11. sep 2022

Tak ale toto musis riesit s lekarom, my ti tu nepomozeme... na niektore veci ani tie najlepsie kvapky a bylinky nepomahaju, ale treba clostyl, letrozol, pripadne este nieco uplne ine...treba zistit dovod, preco neovulujes a od toho sa odrazit... poznam kocku, co mala 23 rocna prechod, deti maju adoptovane, kedze s nabozenskych dovodov nechceli ist do IVF...

mamulik10
11. sep 2022

Grepový džús do 2 mesiacov tehotna.. Skús si precitat o tom 🙂 Vela stastia

andrea_prestastna
11. sep 2022

Gynex

autor
11. sep 2022

@anjelicek26 moj problem je trochu zamotany podla mna ovu mam testy aj usg to potvrdili mam ju na 18 den ona mi brala hp dni kedy predpokladala, ze mam Ovu teda 14 den vtedy to neukazalo

autor
11. sep 2022

@andrea_prestastna gynex a femi je to to iste ci

autor
11. sep 2022

@mamulik10 dakujem a sko dlho ste sa snazili? Ako si ho pila?? A co si vsetko vyskusala?

ninka99865
11. sep 2022

Ja mám tiež ovu neskôr.. 16, 18, 22 DC.. podľa učebnice na 14 deň ju ma málokto.. treba to vysvetliť doktorka aby ti odsledovala ovu kedy nastane a tak nastavila odber…

autor
11. sep 2022

@ninka99865 no ona sama priznala, ze ovu bud nemam alebo neskor ked som chcela opskovat hp vyhybala sa tejto teme

ninka99865
11. sep 2022

A ty si robíš ovu testy a merias bt že vieš že ovu máš?

autor
11. sep 2022
janetinka27
11. sep 2022

ja chodim na odber estradiolu pred ovu a on stupa uz niekolko dni vopred. neviem ake hormony ti brali,ale ak ti brala 14. den a ty mas ovu az 18. den, tak by bol estradiol uz podla mna zdvihnuty.
a ake dlhe mas cykly?

autor
12. sep 2022

@janetinka27 neviem ako a kedy brala no ide o to ze mi brala posledny odber na 21 den co vychadza na 7 den po ovu ked je akysi hormon najviac dvihnuty a ja som presne na ten 21 den bola cize vtedy som ho mala aj nizky podla tabulky.. kedze mam ovu na den 18 mala my nbrat posl odber na 25 den .. to iba dedukujem.. az ootom som si zacala merat ovu testami a bt cize som jej nestihla povedat, ze ovu mam iny den… ked pojdem k nej uz bude len hormony nukat

autor
12. sep 2022

@janetinka27 a cykly ako hodinky 28 dnove

ninka99865
12. sep 2022

Podľa mňa progesteron brala ci ovu bola

ninka99865
12. sep 2022

Máš ovu na 18 deň a cykly 28 dňové?

autor
12. sep 2022
janetinka27
12. sep 2022

sedem.l dni po ovu sa berie znova estradiol a hlavne progesteron. ja tiez na tento odber chodim kazdy mesiac. zdvihnuty progesteron (hodnoty podla tabulky) potvrdzuje prebehnutu ovulaciu.
aj mas 28 cyklus, potom sa u teba naozaj predpoklada ovu okolo 14. dna, pretoze poovulacna faza trva idealne 14 dni.
moze byt vsak situacia, ze mavas ovu neskor a tym padom mavas kratku poovulacnu fazu, teda nemusi dostacovat na otehotnenie.
ina moznost je, ze ovu neprebieha vobec alebo iba obcas, t.j. folikul nepraskne. alebo praskne, ale vzniknute zlte teliesko nefunguje a tak nestupne progesteron.
ani pozitivny ovu test neznamena,ze ovu skutocne prebehne, lebo LH sice ovu test zachyti, ale nakoniec nemusi vystupat LH dostatocne vysoko na prasknutie.

autor
12. sep 2022

@janetinka27 dik za vysvetelenie

autor
12. sep 2022

@janetinka27 zas poznam baby co mali kratku poovúacnu a v pohode boli tehu asi mali viac stastia😭

janetinka27
12. sep 2022

vsak to este nemas iste, ze mas kratku lutealnu fazu🙂 neboj. a vsetko sa da riesit🙂

autor
12. sep 2022

@janetinka27 ano viem len pna z jedneho hp vie kde to skripe? Ako vie ze nemam ovu ? Co ked mam len nepraskne folikul? Ani folikulometriu nescela urobit

ninka99865
12. sep 2022

Tak vymen lakara.. ja som Gyn menila 4 x.. a teraz som pri takom čo ma počúva, čo rešpektuje že ovulaciu nemám na 14 deň, čo keď pýtam viac folikulometrii mesačne mi ich bez odvravania spraví.. čo rieši do hĺbky. A začni merias bt vďaka tomu zistíš kedy ovu bola a ci vôbec bola.

autor
12. sep 2022

@ninka99865 dam jej este sancu ak odmietne folikulometriu tak pojdem tata

denkanr
12. sep 2022

Ja som brala inozitol, do pol roka tehotná pri nepravidelnom cykle, zistenom PCOS. Ovulaciu pred otehotnenim som si odsledovala a bola presne mesiac po menzese... Teraz som 28tt 🥰

autor
12. sep 2022

@denkanr ja inozitol beriem uz dva mesiace a nic

janetinka27
12. sep 2022

treba len trpezlivost a dobreho lekara. este si iba na zaciatku. zatial ti nie je zistene nic konkretne, nic vazne. chce to dobre pozorovacie schopnosti, zapisovat si priznaky, spolupracovat s lekarom. zavisi aj od ochoty. vacsina gyn nie je bezne ochotnych analyzovat cyklus. a vysledok z odberu krvi 7 dni po predpokladanej ovu mas?

autor
12. sep 2022

@janetinka27 no brala mi 21 den cyklu co znamena siedmy den po predpokladanej ovu ale dekze ja mam ovu na 18 den podla testov mala mi zobrat posledny odber na 25 den teda myslim si ona sama sa vyjadrila, ze bud ju mam ine dni abo nemam a viac krimu nechcela nic urobit

janetinka27
12. sep 2022

ano a hodnotu progesteronu z odberu nevies?

autor
12. sep 2022

@janetinka27 neviem ☹️Joj ja hlupa som sa ani neopytala ze aky hormon

janetinka27
12. sep 2022

nevadi, dalsi cyklus odsledujete s dr lepsie🙂

Strana
z2