Postup v Heliose - čo treba vybaviť?
Ahojte, idem si k vam po radu, co mate skusenost. Mam endometriozu, nemam jeden vajecnik kvoli zbabranej operacii cysty a moj manzel ma malo spermii, vacsina su nehybne. Ja chcem dieta, manzel vraj tiez, ale on to neriesi, styk vobec nemame, iba raz za dva mesiace, ked mam ovulaciu. Chcela by som preto ist do Heliosu, bud na inseminaciu alebo na umele, ak by bola taka moznost. Co na to potrebujem? U mojho dr som s tym este nebola kvoli tej korone. Je potrebne konzultovat to s mojim gyn alebo mozem ist rovno tam? Dakujem pekne za rady.
Ahojte prosím je tu niekto s endometriozu a podarilo sa vám otehotnieť ja už 2 krát umelé. Teraz v štvrtok idem na keď. Pred rokom som bola operovali a mam ju zasa nechcela som liečbu lebo chcem otehotnieť. Prosím aké máte skúsenosti ďakujem za odpoveď
@aluska1404 ahoj, na MK je skupina Endometrioza, tam by ti asi poradili ohladom toho.
@17alexis ďakujem napíšem tam
Ja mam endometriozu , ale iba cysty sa mi mozu tvorit, tu typicku formu nemam. Tiez uz ma operovali pred rokom aj nieco skrz velku cokoladovu cystu na vajecniku. Nastastie vajecnik z velkej casti ostal neporuseny. Otehotnela som 10mes od operacie presne na prvy pokus. Som v 29tt. Mozno tym dodam trosku nadeje. Tiez ma lekar upozornil, ze asi to lahko nepojde a vida...
Inak do centra staci zavolat a objednat sa. Ja teda nastastie toto absolvovat nemusim, ale ratali sme s touto cestou.
drzim palce
@aluska1404 mne povedali, ze najlepsie na endometriozu je tehotenstvo. Ze to vie pomoct a samozrejme bez ms nemaju z coho velmi rast cysty. Ja uvidim co bude po tehu, ci sa zase nieco pokazi, ci to bude drzat
@kiki68 No to aj mne len už to riešim 8rokov od iui cez ivf 2 krát a vlastne už ani neviem asi 5 krát.No som zvedavá ak by sa nepodarilo asi to vyskúšam s konzultovať ci treba liečbu lebo už budem mať 35 rokov
@aluska1404 - ahoj, ja mam endometriozu, januar 2009 mi vybrali s 8cm cystou aj lavy vajecnik. Potom som mala 5 mesiacov lucrin, aby som bola v menozpauze. Vysetrenia absolvoval aj manzel, mal 100% patologickych spermii, teda miziva sanca. Sex tiež tak 3x do mesiaca v tom case. Jemu sa nechcelo. ☹ 1.IVF oktober 2009, iba jedno oplodnene vajicko, ET na 3. den, 30.11.2009 potvrdene tehotenstvo, vsetko bez problemov, mam syna. Znovu sme sli na 2.IVF jar 2012. Jun ET, tehu, ale nedopadlo dobre. Mali sme len jedno embryjko navyše, takze september 2012 KET. Bezproblemove tehotenstvo, mam dceru. Stastna ako blcha, dve zdrave deti. Mne uz pri 2. IVF avizovali skory nastup menopauzy, to bolo v roku 2012 🙂 Na jar 2015 som zistila, že som 3x tehotná. Myslela som si, že už nastupuje menopauza. 🙂 Na jesen 2015 sa narodila druhá dcéra. Prešli dalšie roky a menopauza stále v nedohladne. Takže zhrniem, endometrioza u mna, vsetky patologicke spermie u muza. 2x IVF (ET aj KET) 2x uspesne plus ako bonus 3x tehotna naturalne a to vsetko s jednym vajecnikom. Drzim palce.
@dollyzv nie je to v poriadku. Akoze mame aj castejsie, ale to je malokedy. On sa vyslovene upina na ovulaciu a mimo toho je to na moj vkus malo. Sme manzelia kratko a jemu sa akosi nechce. Odkedy vieme o nasich problemoch, tak je to take. Predtym to bolo ok. Zvazujeme preto aj ine moznosti.
@dahra Tak to je krásne to je super že sa vám to podarilo takto 😇tak teraz viem ze musím bojovať a dúfať ze po toľkých rokoch aj my budeme šťastný rodičia. Akože teraz nemám ani problémy ani bolesti to ma teší

zavolas tam a objednas vas, ak so sebou vezmes zdravotny zaznam budu radi, papierik od svojho gynekologa nemusis mat