Posunutá ovulácia
Baby chcem sa opytat meram si od zaciatku cyklu BT a vobec sa mi nezvysovala az na 24 den zacala stupat....je mozne aby bola takto neskoro???lebo ja mam pocit ze su toto vsecko priznaky ms nie ovulky
@13adinka ahoj, prosim, ja som v tomto nejak nevyznam..len som nieco citala...ako sa spravne meria ta teplota? kedy, ako, za akych okolnosti, akak by mala byt a tak, dakujem za vysvetlenie 😉
@dorotea2 aha no mala skoro cely cas od ms 36,45 36,46 vob3c sa to nemenilo a 24.1 bolo 36,70 to som si myslela ze cooo tak asi ovul pride vcera som nemerala lebo som vstavala v inu hodinu a som na to v tom zhone zabudla ale dnes bola 36,90 takze to znamena ze stale je hej??
@sunshine85 Ahoj no ja som v tomto tiez zaciatocnik ale poradim ti to co viem.Teplotu by si si mala merat vzdy rano hned po zobudeni najlepsie teplomer pri postel prichstat aby si nemusela vobec vstat.Teplomer by si mala mat taky aby si ukazoval min na dve desatinne miesta aby si videla kazdy den zmenu alebo nie cim presnejsi tym lepsi si myslim.Baby meravaju bud v ustach pod jazykom alebo dole v posve....ale vzdy meraj na rovnakom mieste cize ked zacnes ustami tak meraj cely cas v ustach.Meraj kazdy den od ms a pis si tie teploty. Baby tu maju porobene super grafy ja neviem este aky program nato pouzivaju to sa budes muset na inej teme opytat.Teploty ked su vyssie ako su zvycajne znamenaju ze b mala byt ovulka,baby v tejto teme mi vela poradili precitaj si komenty co mi tu popridavali velmi dobre mi to vysvetlili ja som si to tiez inak myslela....kazda baba je ina preto pre nu platia aj ine teploty a tabulky...hlavne pocas merania sleduj seba a sama sa budes potom v sebe vyznat....mne to vela dalo toto meranie.....drzim palce 😉
@13adinka ďakujem ti 😉
@13adinka Hej, posledný deň nízkych teplôt je deň ovulácie. Pretože po ovulácií dochádza k zvýšenej tvorbe progesterónu a ten spôsobí zvýšenie BT. A táto zvýšená teplota sa musí držať hore až do menzesu. Mne cca dva dni pred menzesom klesá teplota a to viem, že bocian nepríde 🙂 Inač existujú stránky na zapisovanie teplôt a tam ti program automaticky vyhodí ovuláciu. Je to česká stránka www.womenzone.cz alebo ak vieš dobre po anglicky tak www.fertilityfriend.com Ja používam tú českú 🙂 Ja meriam teraz 5 cyklus, ale z toho prvé dva som brala lieky v druhej fáze cyklu tak to nepočítam, lebo vraj spôsobujú zvýšenie BT. Takže aj ja som v tom celkom nováčik, ale skúsené baby sú v téme grafy BT, veľakrát mi pomohli sa v tom zorientovať. Lebo ono, program ti vyznačí ovulku až keď sa teplota drží hore 3 dni 🙂
@13adinka skús pozrieť aj túto stránku http://www.lpp.sk/index.php?option=com_hikashop... dá sa tam zakúpiť kniha - kde je to všetko vysvetlené (aj pre nepravidelné cykly), teplomer, tabuľky a oplatí sa 😉 ešte k meraniu teploty - odporúčam merať v tú istú hodinu každý deň, pričom treba nechať teplomer pod jazykom cca 30 sekúnd, vypnutý, aby sa "zahrial" a až potom zapnúť..ja som to na začiatku robila zle a skresľovalo mi hodnoty. Ja mám nepravidelné cykly a toto mi pomohlo orientovať sa, povedala by som, na 99%.
@13adinka Ani tá moja angličtina nič moc, preto používam tú českú stránku 🙂 Je dobré to meranie, som rada že som sa na to dala. Zistila som podstatnú vec, že keď ma začnú bolieť prsia - práve vtedy sa snažiť a viem že kedy príde MS. Lebo pri mojich nepravidelnostiach to bolo blbé, že som nevedala kedy "to" čakať 😀 A mám aj PCO, teda doktorka tvrdí, že už nie. Preto som chcela vedieť, či mám ovulku alebo nie.
Tak ti prajem nech nemusíš merať dlho a nech sa podarí čím skôr 😉
@13adinka Aj ja ďakujem 🙂 PCO sú polycystické vaječníky. Ja som cca 7 rokov užívala antikoncepciu. Potom som ju vysadila, hoci som nemala žiaden problém s ňou a ani sme neplánovali mimi. Proste môj vnútorný pocit. Nedostala som menzes, nedostala som cca pol roka. A tak som zavítala k doktorke a bum polycystické vaječníky. Tak v skratke to znamená to, že folikul nedorastie do potrebnej veľkosti, neuvoľní sa, zostáva vo vaječníku, čiže nepríde k ovulácií a vznikajú cysty. Neriešila som to dva roky, iba som chodila na prehliadky častejšie ako raz za rok. Našťastie, mne sa menzes viac menej upravil a mala som ho. A celkovo u mňa to nebolo až také vážne, našťastie 🙂 A teraz lekárka tvrdí, že moje vaječníky sú už v poriadku. Teraz zhruba 5-6 mesiacov sa snažíme, tak dúfam že to čoskoro vyjde.
ejha to som este nepočula ze taketo daco take existuje...dufam ze je to uz u teba vsetko ok!ja mam nepravidelný cyklus uz od 14tich vzdy som mala Hac co mi ju upravilo ale po svadbe som ju vysadila ale o babo sme sa dako extra nesnazili povedali sme si ak pride bude.nikdy som dako neskumala ze ci sa daco nedeje lebo moja ms je vzdy nepravidelna len teraz dako uz by som aj na male pristala a tak by som to chcela mat hlavne v sebe v poriadku...min vedet kedy su tie plodne dni a kedy očakávat ms...my sme v podstate aktívnejšie zacali chcet az teraz keďže sme momentálne na jednom ostrove kde by som tehotna ostať nechcela...ale v aprili sa stahujeme cize teraz uz kludne 😀
@dorotea2
ejha to som este nepočula ze taketo daco take existuje...dufam ze je to uz u teba vsetko ok!ja mam nepravidelný cyklus uz od 14tich vzdy som mala Hac co mi ju upravilo ale po svadbe som ju vysadila ale o babo sme sa dako extra nesnazili povedali sme si ak pride bude.nikdy som dako neskumala ze ci sa daco nedeje lebo moja ms je vzdy nepravidelna len teraz dako uz by som aj na male pristala a tak by som to chcela mat hlavne v sebe v poriadku...min vedet kedy su tie plodne dni a kedy očakávat ms...my sme v podstate aktívnejšie zacali chcet az teraz keďže sme momentálne na jednom ostrove kde by som tehotna ostať nechcela...ale v aprili sa stahujeme cize teraz uz kludne :D
ahoj dievcata chcem sa opytat mohla som mat ovulaciu aj par dni po menstruacii??nakolko stale som mala nepravidelny cyklus a aj ta ovulacia mi lietala....dakujem....
Dievcata... podla vsetkeho som tehotna 🙂 co je dobra sprava... Ale od spontanneho potratu kt som mala min rok v Novembri sa mi cyklus stal 42 dnovy... Menzes som mala naposledy 25.02. 2018 bola som u lekara v pondelok ale na ultrazvuku nic nevidel a HCG bolo 333. Tak sama neviem ako pocitat tyzdne nakolko mam dlhy cyklus. Je mozne ze som mala ovulku az okolo 25.03. 2018 dufam v to... Nakolko min rok som o baby prisla :( tiez nizke hcg a potom bum krvacanie a uz to slo :(

Jaj tak ja som to mala takto 3.1 test pozitivny a na druhwy den rano bolestiva ms.tak som si myslela ze to bude posunutou ovu.