Potvrdí ovulačný test tehotenstvo skôr ako tehotenský test?
Ahojte, je tu veľa diskusii o tom, že ovu test potvrdí tehotenstvo skôr ako tehotenský.
Ovulaciu som mala 26.6 - kedy myslíte, že je možné urobiť ovu test aby tehotenstvo ukázal? Respektíve koľko dní po ňom by ukázal tehu test // ?
Ovu test robiť taktiež ráno ?
Ďakujem
Co to je za logika? Kedy je mozne urobit ovulacny test, aby ukazal tehotenstvo?? Nie je jednoduchsie kupit si tehotensky test a nevymyslat?
Áno je mi jasné po toľkých rokoch snaženia, že výpovednú hodnotu o tehotenstve má len tehotenský test. Strašne ma ale bolia bradavky, cítim sa inak tak preto špekulujem.. viem že ničomu nepomôžem a nezostáva mi nič len čakať na termín ms 🙄
Ovulacny test reaguje na LH hormon, tehotensky test na hormon HCG. Su to oba hormony z rovnakej skupiny, moze sa stat, ze ovu test zachyti HCG, ale nie je to pravidlo a rozhodne by som sa na to nespoliehala /LH hormon sa totiz vyskytuje v tele pocas celeho cyklu zatialco hcg len pri tehotenstve.
Prosim, kup si tehotensky citlivejsi test a na spolahlive testovanie ovu testami zabudni. Je to absolutny nezmysel.
No ja keď som cítila "príznaky" prsia, tlak v podbrušku atd..tak nikdy to nebolo tehu. Keď som otehotnela nebolo mi vôbec nic.
Aky bude mat pre teba vyznam vediet cim skor ci si naozaj tehotna? Beries nejake lieky, ktore sa v tehotenstve nesmu, alebo naopak potrebujes praveze nejake lieky kvoli tehotenstvu nasadit?
Ak nie, tak to nema vyznam - ak skutocne tehotna si, tak aky je rozdiel ci sa to dozvies hned alebo o 2 tyzdne? Na tehotenstve to nic nezmeni.
Rovnako tak ked nie si - ten fakt nezmenis tym ci sa to dozvies skor alebo neskor. A jked budes robit testy skor ako treba, tak potom rozmyslat ci tam nahodou nie je naznak ciarky a ked nie je, tak ci to znamena ze naozaj nie si, alebo ci sa to este moze ukazat... naco to spekulovanie a stresovanie.
Takze bud v pohode, nestresuj sa, ocakavaj menstruaciu a ak nepride v den kedy ma, tak urob test a maj prijemne prekvapko 🙂
Ja som v januari mala mega pozitívny ovu test dva dni pred mrskou ale nebolo z toho tehu🤷
mne ovu ukazal tehotenstvo skor ako tehu test 😉 nejake 4 dni pred ms,sice nebol pozitivny,ale dost silny na to,ze som cakala ms..na druhy den bol ovela silnejsi a tehu ledva viditelna slaba ciarocka..ako sa farbil ovu,tak silnel aj tehu..ale uplne pozitivny bol az ked na tehu bola riadna kolajnica,myslim nejake 2-3 dni po meskani ms
@niki_9 urcite ja mam 5 dni do ms a aj ovulacny vysiel a nasledne aj tehotensky test
Ano mne ukázal dokonca v dvoch tehotenstvach pozitivitu... Najprv som robila ovu test a silná čiarka bola ako pri ovu.. A potom následne aj tehu bol pozitívny,, teraz nemám doma tehu test, ale mam pred MS robila som si 3dni teraz ovu testy a pozitívne, takže si myslím ze som tehu, len nemám tehu test na potvrdenie doma 😂
Ahojte... môže mi ovu test takto ukázať tehotenstvo? MS mi mešká 3 týždne (ale mám nepravidelný cyklus tak som tomu neprikladala dôležitosť) , pichá ma v podbrušku, bolia ma kríže, často chodím na WC , som nafúknutá..dnes bolesti v podbrušku podobné PMS. Test tehu kupujem zajtra, mala som doma len OVu testy , ktoré mi takto postupne silneli. Ešte som mala posledný, na ktorom bola ešte silnejšia čiarka ...Čo si myslíte? Môže byť ?
Ahojte, prosím vás, ktoré značky ovulačných testov sú citlivé na HCG? Ďakujem.

Mne ukázal tehotenský 10dpo slabú čiarku. Ovu test mi neukázal vôbec.