icon

Požadujete pred svadbou testy plodnosti?

erika7102
15. máj 2025

Dobrý deň, požadovali ste od vášho budúceho manžela pred svadbou testy plodnosti? Chcem si byť istá, že budeme môcť mať deti, pretože po svadbe už to bude neriešiteľný problém. Ako túto požiadavku chlapi berú?

jaroe
15. máj 2025

@erika7102 keby si bola veriaca, tak vieš, že dieťa je dar. Nemáš na neho právo, nemusí prísť keď chceš/plánuješ. A s tou tvojom plodnosťou si tiež pobavila. Ja som sa takto krátko po 20 gynekologa opýtala, či mi vie urobiť testy, že nebudem mať problém s otehotnením, len sa uškrnul a bol by si hádam aj zaťukal na čelo.....

alan1234
15. máj 2025
@erika7102

@maca1984 akože prečo? Som veriaca a určite chcem mať deti, vyšetrenia som mala, plodná som a nechcem, aby som potom musela celý život sa trápiť, pretože rozvod nepripadá do úvahy. Tak radšej by som si teraz prešla rozchodom ako by som mala celý život trpieť s túžbou po dieťati a eventuálne začala muža nenávidieť, ak to bude jeho vina.

@erika7102 zaruci ti to iba vydavat sa tehotna😉

angeli121212
15. máj 2025
@erika7102

@maca1984 akože prečo? Som veriaca a určite chcem mať deti, vyšetrenia som mala, plodná som a nechcem, aby som potom musela celý život sa trápiť, pretože rozvod nepripadá do úvahy. Tak radšej by som si teraz prešla rozchodom ako by som mala celý život trpieť s túžbou po dieťati a eventuálne začala muža nenávidieť, ak to bude jeho vina.

@erika7102 ty si mi teda pekná veriaca... Dieťa je dar žiaľ sú prípade keď k nemu neprídeš ľahko alebo aj vôbec ale to čo chceš ty je vypočítavé už to nie je o láske za mňa sa tým aj princíp svadby narúša...

martinka13
15. máj 2025

Nie a ani by som nikdy nepožadovala. Ani potvrdenie testami totiž neznamená, že budete mať spolu deti. Poznám viac párov, ktoré sa rozišli, lebo nemali deti. S novými partnermi obaja z nich mali deti. Takže testy Ti nič nezaručia. A ako sa pri obrade vraví "v dobrom aj zlom". Na všetko sa nedá pripraviť.

eviq
15. máj 2025

@erika7102 samozrejme, a keby len to....aj kolonoskopiu a vyter z nosa.

selena_luna
15. máj 2025
@alan1234

@erika7102 zaruci ti to iba vydavat sa tehotna😉

@alan1234 joj ani to nie, kolko veci sa dokaze este zvrtnut pri porode :(

markaterka
15. máj 2025

Ty si plodná a aj tvoj budúci muž môže byť plodný, a aj tak nemusíte vedieť spolu splodiť dieťa, a potom čo?

joesvk
15. máj 2025

Keď si veriaca, tak kľudne do toho choď. S týmto postojom podľa mňa manželstvo nebude platné a tak ho môžeš v prípade, že manžel bude neplodný,anulovať.

sara07
15. máj 2025

ty vole ako , ludom proste s prepačením za vyraz totálne už drbe ...
toto ma ani nenapadlo ...
a čo je taký problém sa proste rozviest alebo čo ?????????????????

sara07
15. máj 2025
@erika7102

@erika7102 teda ja som pohan ale vidím že ohladne lásky a partnerstva som totálne niekde inde ...

luxus103
15. máj 2025

poznam dvoch, ludi spolu nevedeli splodit dieta, co sa len natrapili, rozisli sa, do 2r. mal kazdy z nich ineho partnera a aj 1. dieta, dnes maju po 2 deti...

-a na margo toho ze si veriaca...naco si v kostole slubujete v dobrom aj v zlom, ked ani nevies , co to znamena?
- a ze rozvod nepripada do uvahy? co ak bude alkoholik, drog. zavisly, ci agresivny, alebo sa bude on chciet rozviest....co urobis? na hlavu sa postavis a aj tak to nepomoze....

ako to rozmyslas?

domkakvet
15. máj 2025

@erika7102 tak ty si veriaca a mozem vediet aky dovod sobasa ide byt, lebo mne to pride cisto idem sa vydat, lebo chcem dieta, ale vydava sa z lasky a obzvlast krestania. Ak k tomu muzovi nic necitis, tak si ho neber aj ked bude plodny.

sella38
15. máj 2025

Nemozes byt skutocna, neverim…

viestta
15. máj 2025

@erika7102 ked si veriaca, tak vies, ze dieta je dar, nie je narokovatelne. Ak si veriaca hadam sa nevydavas za ucelom rodenia deti. Ak si veriaca, tak tvoj buduci nemoze byt len v ulohe darcu spermii. Beries si ho v dobrom aj v zlom, z lasky. Nie preto aby ta iba oplodnil, nosil domov vyplatu a inac bol nepotrebny. Lebo tato tvoja uvaha smeruje len k tomu ci bude darcom genetickeho materialu. A co bude ak napriek tomu, ze on bude mat vynikajuci geneticky material a ty nebdes schopna otehotniet alebo donosit dieta? Co potom s tebou bude on robit? Vie on vobec v akej pozicii je uz dnes, bez ohladu ci ho na tie testy posles alebo neposles. A ak by bol neplodny, tak ho posles do muky? Laska je kde? (a zas sme pri tom, ze on je pre teba len darca spermii s pridanou hodnotou)

lia2929
15. máj 2025

Človek tu nájde bárs aké témy ale toto je asi strop

kiki68
15. máj 2025
@erika7102

@erika7102 Mas to velmi zjednodusene, plodna mozes byt, nevies ci si prave s nim kompatibilna, ci dieta vobec donosis. Ja som s nikym inym ako s mojim terajsim muzom nepresla cez 12tt, moje telo to do urciteho tyzdna zlikvidovalo. Nasledoval spontanny potrat. Skusali sme dieta s mojim expartnerom 5 rokov, mal dobry spermiogram, ja tiez bez problemov. Idealny vek od 25-30 rokov u mna. S mojim muzom som isla do toho, ze som rovno povedala, ze asi mat deti nebudeme. Cakame druhe dieta, moje telo nevie ziadny lekar preco ( a to mame fakt odbornikov) s nim to prejde cez 12tt a predtym to telo likvidovalo. Dokonca som tehotna v 40tke. Vraj mame neskutocnu kompatibilitu. Dieta je dar a nie automaticky. Vzdy mozes otehotniet a nemusi to dobre dopadnut. V tomto je ta vola Bozia, ci dokazes prijat to, ze veci nepojdu tak, ako chces. Ja som na svoje prve dieta cakala 10 rokov.

zmrzlinka8
15. máj 2025
@zojanka

@erika7102 aj ty ideš pred svadbou na priechodnosť vajcovodov, hormonálny profil, reproimunológiu, genetiku, hysteroskopiu,....? Nech si ťa chudák chlap nezavesí na krk ak si neplodná.

@zojanka všetko to a ešte aj psychologické vyšetrenie by sa zišlo 😀

ali12377
15. máj 2025

a tebe by sa ako pacilo, keby ta muz poziadal o vsetky mozne aj nemozne testy, a keby ti vyslo obycajne PCO tak by povedal papaaaa si jeden problemik, no padaj, idem si hladat novu zenu, pacilo by sa ti?

rejka7
15. máj 2025

@erika7102 veru, veru toto je strop. Testy plodnosti, lebo som veriaca a s neplodným materiálom nebudem ďalej stracať čas.🥴Skús to prebrať so svojim duchovným, keď si veriaca, čo ti na to povie. 😯

bessie12
15. máj 2025
@erika7102

@erika7102 môj ty Bože. A co teraz, ze si veriaca?? Tiež som (svojim spôsobom) veriaca, ale nikdy by mi takato hovadina ani len nenapadla. Daj si radšej facku za to co si napísala. Chudák chlap 🤦‍♀️

aandrea9
15. máj 2025

@erika7102 podstatné je, ako to zoberie tvoj chlap🤔

isis234
15. máj 2025

@erika7102 dobre som sa zasmiala... Podmienku ešte pred oltárom. Takže si ho berieš LEN ako tvorcu tvojich deti???
Jedna známa bola vydatá. Nemali deti. Jej muž sa s ňou rozišiel, že je jalová. Proste hrozná urážka. Ona sa potom vydala a s mužom majú krásne dve ti.
Takže tak,,, ako písali vyššie,, všetko je to vo hviezdach.... Ak ste si súdení, deti spolu budete mať.

blonde_bella
15. máj 2025

@erika7102 áno, mali sme dieťa skôr ako manželstvo. Nebola by som s niekým bez dieťaťa.

beronsche
15. máj 2025

@erika7102 a ty sa s ním rozides, ak by bol neplodny?
Pevne verím, že rovnaké testy podstúpis aj ty.

isis234
15. máj 2025
@eviq

@erika7102 samozrejme, a keby len to....aj kolonoskopiu a vyter z nosa.

@eviq 100 bodov

sticker
bessie12
15. máj 2025

Inak vždy si poviem, že už ma nič nemôže a ani nedokáže prekvapiť, ale stačí otvoriť MK a ... 🙈😂😂

isis234
15. máj 2025
@bessie12

Inak vždy si poviem, že už ma nič nemôže a ani nedokáže prekvapiť, ale stačí otvoriť MK a ... 🙈😂😂

@bessie12 ano,, brušná masáž,,, až mi slzy tečúúú...

terina25
15. máj 2025

@erika7102 a ty si daj potvrdit,ze si este panna potom

Chore na hlavu toto 🤦‍♀️

dennissa16
15. máj 2025

Určite mu povedz nech ide na tie testy.
Čím skôr zistí, koho si ide zobrať, tým lepšie..( pre neho) 🤦🏼‍♀️
Po tejto otázke by som ta do večera pobalila aj s tvojimi modlitebnymi knižkami.

kiwi3
15. máj 2025

To je ta prislovecna kresťanská láska. Ešte aj muža si ide brat len kvôli oplodneniu...