Pozitívne naladené prvosnažilky
Zdravim vsetky prvosnazilky, ktore sa uz nejaky ten piatok snazia o batoztek stastia, no zatial bezuspesne. Negativnych diskusii je tu dost, tak ja som sa rozhodla zalozit pozitivnu s jasnym vysledkom - splnenym snom. Tak sup-sup sem vsetky, ktore sa pozitivnym myslenim dopracujeme k vytuzenemu snu.
My sa snazime o babo uz viac ako rok a dost bolo negativneho myslenia a placu pri kazdej mrche. Budem sa tesit ak svoje pocity z ocakavania a hlavne pozitivne pozdielame spolu 🙂
@lucik284 menim gynekologa, pretoze vzdy, ked prisla tema na to, ze chceme babo a stale nic, tak ma odbila s tym, ze som mlada a nemam sa kam ponahlat a ze som tucna, ze v tom je urcite problem.. 😑
Ale chcem to uz zacat riesit,(s normalnym dr.) predsa len 19 mesiacov je celkom dlha doba , ale tak ja dufam, ze kazdej z nas sa coskoro podari 😊 stale verim
@misiatkooo no a to nehovorim ako tazko prezival trojdnovu abstinenciu a este ja si dovolim dostat mrchu teraz...😂 a vraj co vsetko on pre mna neurobi 😂 no som zvedava aky teda bude vysledok da sa z toho nieco vycitat, alebo az dr vysvetli? buduci tyzden mam kontrolu u nej ale ja som tvor od prirody hrozne zvedavy a nedockavy
@dzanka72 no to je asi najlepsie riesenie zmenit lekara.. mij orvy co som mala to bola katastrofa obrovska som si koli nemu uhnala chronicky zapal, som za nim chodila furt, ze mam vytoky a tak a on v kuse, ze to je zmena hormoniv koli antike to zmizne az som raz prisla k nemu cela biela odspodu po pol roku a vtedy mi urobil stery a ze ureaplasma a slahol mi na to antibakterialny krem co dr po nom iba ocami prevracal, ze a ATB nic?? a ja ze nie a dr, ze hmm... tak s tym Vam uz ja nic nespravim to sa Vam uz bude vracat... a aj sa vracia raz za rok za dva mame obaja lieky a to ma dr z togo prvykrat dostavala 4 mesiace som tocila lieky dookola
co sa tyka toho ze si "tucna" ja som si tym, ze moje pco nijako neriesili zo zaciatku uhnala +30kg, sice mi tiez povedala v CAR ze schudnut by som mala, ale rovno mi povedala aj to ze PCO tomu zaroven brani, ale ako som zacala brat metformin a macu tak to pomlay ide dole a uz mam za cca 4 mesiace 6kg dole/z toho polovicu za posledny mesiac/ a to som v podstate nic pre to neurobila, lebo po predchadzajucich vsemoznych pokusoch mi aj tak nic nepomohlo. akurat som sa naucila jest pravidelne a vela pit co bol u mna vzdy problem, ze aj pol litra vody na mna bolo vela za den... teraz mam v robote na stole a doma pri posteli litrovy dzbanik s cajom a hned ako dojde varim novy a aj polovicka sa naucil na caj, co predtym pil iba ak bol chory aj to vypil mozno dva pohare a dost 😂😂 inak mna dr poslala koli diagnozam este skor ako sme sa vobec zacali snazit
ahojte, pridavam sa k Vam 🙂 veru pozitivnej energie treba vela 🙂
@lucik284 no mohli by si ruky podat nasi muzickovia 😂😂😂 da sa nieco vycitat ale ved oni ti vsetko vysvetlia a uvidis potom daj vediet ☺
@boredka juj tak to mi je luto... no my snazilkujeme len druhy mesiac ale pri mojom cykle vlastne len prvy cyklus... a jasne mozes tykat... nam sa uz tiez raz podarilo / asi/ neplanovane testy pozitivne ale nakoniec skor nez som stihla k dr rak dosiel tak brutal silny menzes, ze aj podla dr tam nieco bolo ale sa to nechytilo...
@misiatkooo no keby ten moj nebol takmer nonstop so mnou tak si zacnem mysliet, ze je to jeden a ten isty 😂 juj ked mne sa nechce tyzden cakat...
@misiatkooo
@lucik284 zas dr. nieco zanedbal, v tvojom pripade "zapaly" a my na to doplacame zdravim 😳s tou ureaplasmou som pocula, ze moze byt problem v aj pred aj pocas tehotenstva.. a ktomu PCO a tomu, ze sme "tucne" (mam 171 cm a 67 kg), ano tych 7 kg by som mohla schudnut, ale zas nemam 60 kil nadvahu a kolko zien aj viac vazi a nema problem s otehotnenim a kedy ti zistili PCO? A hlavne ako? Ja mavam tiez obcas dlhsi cyklus .. max 49 dni, ale to sa mi stane tak raz do roka.
s vodou nemam problem, ja keby mozem aj 10 litrov vypijem☺ len ja sa malo hybem, stale sa vyvazam autom , zriedka chodim peso 😕 aj kvoli tomu som ja pribrala
@misiatkooo tak vsetko mame dobre okrem kvality, minimum je 4 a mi mame 3, odporucenie na IVF, ale co som pozerala a nete tak dolezity je vraj pohyb a mnozstvo a aj tak by sme mali pri planovanom styku zvladnut babo aj prirodzenou cestou... uvidime co povie dr. termin mame buducu stredu tak budeme mudrejsi
@dzanka72 no tak to si na tom dobre ja mam teda menej cm aj viac kil ale az tak tragicky to dr nebrala.. PCO mi diagnostikovala este stara dr. ja som mala HPV potvrdene asi rok a potom prisla zhorsena cyto tak ma poslala na konizaciu a potom mi to zacalo blbnut, lebo antiku mi uz nechcela dat a potom mi vlastne oznamila, ze PCO co je cca 6 rokov dozadu ale tak ja som nemala aj 3mesiace lebo ma nevedela nastavit a tiez kazdy mesiac vyvolavacka nebolo najlepsie riesenie, potom sa to na cas upravilo a pred dvomi rokmi mi nova dr nasla hemoragicku cystu okolo 3cm tak mi dala antiku na 3 mesiace a zase sa to rozbilo. teraz mam priemerny cyklus 45 dni od 28 do 118 moj rekord zatial
@lucik284 mate zlu kvalitu? Nato by mozno pomohli aj nejake vitaminy 😊 este pockaj uvodis co vam povedia ked tak mozno u vas by stacila inseminacia tazko povedat ale stale treba verit a nestracat nadej ☺ u nas bolo tusim 5% pohyblivost to je velmi malo ale stale aspon nieco a kvalita tiez vselijaka...berieme klasicke vitaminy tak som zvedava ci to trosku pomoze
Ahojte kocky, snad sa k vam mozem takisto pridat s pozitivnym myslenim 🙂 my sa snazime zatial len kratko ale dufame ze sa nam tiez cim skor zadari 🙂
@misiatkooo no vsak nic ine ako pockat na dr nam neostava, ale vzhladom na to, ze sme este len zacali by som tomu chcela dat sancu prirodzenou cestou... praveze co som pozrala tak s tou kvalitou sa nic robiy neda... no uvidime, ja silne verim, ze tento cyklus bude posledny 😁 dnes som zacala s clostylom pravy vajecnik dnes boli ako keby chcel vyskocit z tela von do obedu bez mrchy poobede s nou... neviem ci to su nasledky duphastonu alebo toho zapalu, ktory podla obvodnej mam a podla urologa nie...
@dori92 ahoj, jasne cim viac nas tu s pozitivnym myslenim bude tym viac energie sa tu nazbiera a tym skor budeme vsetky tehulky 😁
Este by som chcela dodat (necitala som tu vsetky prispevky) ze tiez mam pravdepodobne polycyst. vajecniky (prave mi robili odber na zostavenie hormonalneho profilu a vraj az potom s urcitostou urcia diagnozu) Pravda vsak je ze moj menstruacny cyklus je absolutne nepravidelny, takmer ziadny, tak sme zacali prvy mesiac s liecbou Duphaston+Clostylbegyt. (+dodatocne mi dr poradil Inofolic) Je tu niektora z vas s podobynm problemom? Pripadne kolko vam trvalo otehotniet? Dakujem za odpovede, pekny dnik 🙂
@dori92 no ja som na tom tak isto ak ty, mam za sebou prvu davku duphastonu a dnes som zacala s clostylom, inofolic nam tiez odporucala, mam pocit, ze nas vsetky liecia rovnako 😁😁 a pevne verim ze sa nam podari co najskor, i ked umna okrem nepravidelnych cyklov je problem s chybajucou ovulaciou, takze prioritou je vyvolat ovu
@lucik284 Ja mam takisto problem s chybajucou ovulkou! Ja beriem teraz clostyl druhy den, doktor poslal mojho priatela na spermiogram aby vylucil ine tazkosti, ten mu vysiel v poriadku.. takze uvidime ako tento mesiac dopadne, dufam ze dobre pre nas obe 🙂 drzim ti palce! a smiem sa spytat, kolko mas rokov? 🙂
@lucik284 drzim palce aby to u vas islo prirodzene 😊 vsetkym babam to tak zavidim ale prajem 😊 kazda si zasluzi to krasne malicke stvorenie 😊 Buduci mesiac uz bude vas treba tomu verit a mysliet pozitivne. Ja som akurat vcera dostala a take bolesti som mala ze som musela odist domou z roboty 🤔
@dori92 budem drzat palceky a ktoru den cyklu teraz si ak sa mozem opytat? Ja som brala najprv duphaston lebo sme u dr boli na 30DC tak kazala najprv ten od cca 36DC lebo sme rovno trafili ten vynimocne ovulacny cyklus, tak najprv nam nakazala styk, potom duphaston a potom cakat na mrchu a na 3DC zacat s clostylom a na 10DC mame kontrolu, ze ci to zabera alebo nie. Ja dufam, ze ano, kedze musime trafitpravne dni zacala som merat aj BT, ze aspon trochu svoje telo spoznam 😀 uz napriklad viem, ze tie obcasne bolesti v strede cyklu su v mojom pripade bolestiva ovu a nie ako som si vzdy myslela pokus mojich "ementalov" o mrchu
@misiatkooo no ja zvyknuta, ze treti den katastrofa som akurat stihla dva krat dnes najacat na polovicku ale do obeda som si myslela, ze uz mam po a potom sa zase objavili ale inak ani neviem ze mam, celkovo boli slabe tento mesiac
@lucik284 ja som bola na sone este minuly mesiac v case pravdepodobnej ovulky (prave som dobrala antikoncepciu tak to vedel vypocitat, ale ovulka aj tak neprebehla) takze mi nasadil Duphaston na 10dni po 2tbl a potom som mala na druhy DC odber krvi na hormonalny profil, a teraz som 4DC a beriem clostylbegyt druhy den (mam ho brat od 3DC do 7DC 2x pol tbl. denne) a najblizsie idem na sono 19DC. tak uvidime ci sa to niekam pohlo 🙂
@dori92 takze v podstate to mame rovnako akurat mna objednali na 10DC na kontrolu dr kazala medzi 9 a 12 🙂 tak drzim palceky obom aby nam potvrdila ovulku a aby sme sa tu na prelome mesiacov mohli pochvalit // 😁 ten inofolic uzivas? ja zatial nie lebo chcem dopit macu co mam doma a nechcem toho mat zase vela
Zienky..mam jednu otazocku..alebo aj dve😉 Citala som tu, ze vase drahe polovicky boli na spg..chcem sa opytat, riesili ste to cez svoju gynekologicku? Je tam treba nejake odporucanie od nej? Alebo ako to funguje?🙂
Aaa druha otazka co ma zaujima..spravi mi gyn hormonalny profil aj ked sa snazime este len 5.mesiac? Nerobi sa to az po nejakom case ked sa nedari?
Som taka rozpoltena z toho..aj by som chcela mat vsetky tieto vysetrenia a vediet na com sme..ale na druhej strane mi vsetci hovoria, ze sa snazime este malinko..ze mame pockat a byt trpezlivi..😞 Dakujem vam za kazdy nazor a radu😘

@lucik284 presne ako moj manzel 😂😂 ten to prezival presne takto isto 😂hned vedia volnym okom odhadnut vysledok 😂 dufam ze vam vsetko dobre dopadne a nebudete mat 5ale starosti ako my. Ja mam akurat stvrtok volat na vysletky co mi v martine brali krv tak dufam ze vsetko bude ok 😊