icon

Pozitívne naladené prvosnažilky

klarisa23
23. aug 2016

Zdravim vsetky prvosnazilky, ktore sa uz nejaky ten piatok snazia o batoztek stastia, no zatial bezuspesne. Negativnych diskusii je tu dost, tak ja som sa rozhodla zalozit pozitivnu s jasnym vysledkom - splnenym snom. Tak sup-sup sem vsetky, ktore sa pozitivnym myslenim dopracujeme k vytuzenemu snu.

My sa snazime o babo uz viac ako rok a dost bolo negativneho myslenia a placu pri kazdej mrche. Budem sa tesit ak svoje pocity z ocakavania a hlavne pozitivne pozdielame spolu 🙂

ejuska2586
16. sep 2016

Kocky, prave som prisla od lekara. Som zdrava, akurat mam ovulaciu a maternica je ukazkova a pripravena na uhniezdenie vajicka. Tak uz ho len oplodnit. Mali sme sexik aj v stredu vecer, aj vcera cez obed. Posnazime sa este dnes, zajtra {dufam} a snad by to mohlo vyjst. A dostala som este Duphaston na dalsie 2 mesiace...

ejuska2586
16. sep 2016

@ejuska2586 Nie prave-rano som bola...

misiatkooo
16. sep 2016

@lucik284 tak potom daj vediet ako si dopadla 😊 my mame ist pondelok na spermiogram tak som zvedava co nam povedia

lucik284
16. sep 2016

@ejuska2586 super tak drzim palceky aby ste boli uspesny
@misiatkooo jasne dam vediet a drzim palce aby to dobre dopadlo

ejuska2586
16. sep 2016

@lucik284 Dakujem

calmmeadow
16. sep 2016

@1sandita1 ahoj,čítala som tvoj príspevok úplne zo začiatku tejto diskusie a máme pár veci spoločných 🙂 Za prvé máme rovnaký vek,naši manželia majú rovnaký vek a ešte sa aj rovnako dlho pokúšame o bábo 😉 Už som myslela,že sa dočítam aj to,že máme rovnako dlhé vzťahy,resp.manželstvá,ale to už sa nezhoduje 😀 My sme s manželom dva roky zosobášení,ale sme spolu celkom 5 rokov.Tak snáď sa nám obom čoskoro zadarí 😉

ejuska2586
17. sep 2016

Kocky, vcera bola ovulka, potvrdena aj lekarom. Bolo aj tutu mutu vcera 2x. V noci ma brozne boleli krize, rano mi bolo na vracanie. A test je stale pozitivny. Myslite, ze mozem mat stale ovulku, joci uz vcera o otej bola indikovana lekarom?

ejuska2586
17. sep 2016

@ejuska2586 o 10tej.

calmmeadow
17. sep 2016

@ejuska2586 Vajíčko,keď sa uvoľní z folikulu,tak vydrží a je schopné oplodnenia 12 až 24 hodín,takže teoreticky je možné,že ti ovulácia trvala až do dnes.....a to ti býva tak zle,keď máš ovulku,že bolesti krížov a pocity na zvracanie?

ejuska2586
17. sep 2016

@calmmeadow praveze az takto nie. Ale pila som alchemilku tento mesiac, tak mozno ta...

ejuska2586
18. sep 2016

Tak a mam po ovulke. A teraz uz len to dlhe cakanie na to, ci to vyslo. Vcera mi bolo 2x zle od zaludka a vecer som si aj bezdovodne poplakala. Asi ten pokles hormonov ma vykolajil... Snazilkovali sme sa usilovne, tak snad aj uspesne.

lucik284
18. sep 2016

@ejuska2586 drzim palce, ja momentalne cakam na mrchu uz od piatku, krize ma bolia, vajecnik ako keby mi trhali... obavam sa, ze tento mesiac z nej zase nic nebude a uplne vynecha

ejuska2586
18. sep 2016

@lucik284 Casto to vynechava? Aj to riesis s lekarmi?

lal
18. sep 2016

Ahojte baby, precitala som si celu diskusiu a kedze patrim zial k tym ktore sa musia uz dlho snazit (vyse 4 roky), tak mam par postrehov, ktore mozno niekoho nakopnu.

V prvom rade, neverte slepo lekarom - ked vam povedia ze jedine car, jedine umele, nic ine vam nepomoze, vobec to nemusi byt pravda. CAR centra su v dnesnej dobe hlavne obrovsky biznis a ich snahou nie je vam pomoct otehotniet prirodzene, ale dotlacit vas - skor alebo neskor do ivf, tam vam nakecaju hned na prvom sedeni ze inak ako s ivf to nepojde. Lebo su za tym obrovske prachy pre nich.

Dalsia vec je, ze bezni gynekologovia ci urologovia dostavaju od CAR provizie za to, ze im dohodia pacienta, takze bezny lekar vas tlaci do toho "svojho" car, z ktoreho za vas dostane peniaze - naco by sa vami zaoberal, on z toho nema nic, iba ostaru (nie kazdemu sa chce neplodnostou zaoberat), zato ak vas posle do centra, tak dostane proviziu a este aj jeho kamosi v car poriadne zarobia.... Je to smutne, ale takto nejak funguje dnes tento biznis. Nevravim ze car je zle, urcite ked sa nic ine robit neda, tak netreba cakat ak niekto chce dieta aj za taku cenu, ale vo vacsine pripadov sa nieco robit da aby to vyslo aj prirodzene.

Citala som tu tiez, ze meranie bazalnej teploty povazujete za zbytocne a nechcete sa tym stretovat - z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze je to ta najlepsia vec na to ako zistit ci je vsetko ok, ci ovulacia prebieha, ci mate dostatok hormonov, ci mate dostatocnu dlzku lutealnej fazy. Je to jednoduche a je to zadarmo. Jasne, ak su nepriechodne vajcovody, tak to tym nezistite, ale minimalne budete mat obraz o tom ci ovu vobec prebieha. A ak prebieha, tak zase sa zbytocne dopujete clostylom a podobnymi liekmi. Taktiez inofolic nie je pre kazdeho, odporuca sa to len na PCOS.

Citala som tu niekde, ze niektora mate spinenie 5 dni pred ms a udajne je vsetko v poriadku - nie je! Akekolvek spinenie mimo ms nie je ok a ak vam nejaky doktor bude tvrdit ze je, tak to nie je pravda. Tam budu nejake rozhadzane hormony a treba to riesit.

Nikde som tu tiez necitala ci vam robili testy na chlamydie, ureaplazmy, mykoplazmy -toto byva tiez velmi casta pricina toho ze sa nedari a robi sa to pri zakladnom vysetreni, ak vam to nerobili, dajte si to pozriet.

No a poslednu vec mam k spermiogramom - zial, toto vyzera ze je nas jediny problem, takze o tom mam nastudovane najviac. V prvom rade je treba sa pozriet na konkretne cisla, nie uverit doktorovi, ktory vam povie, ze to je v pohode, s tym sa da... Lebo za tie roky som citala uz vselico - lekar povedal muzovi ktory mal 3 mil spermii ze to je v pohode a nech sa nestresuje, ze je mlady.... je to hlupost. Ak je zly spermiogram, tak to ma svoju pricinu a treba ju najst a vyriesit. Zial, na slovensku sa so zlym spg posiela priamo do centra s tym ze sa nic neda robit - no pravda je taka ze drviva vacsina pripadov sa riesit da, ale centra by tak stratili 50% klientov (kedze 50% je muzsky faktor) a oni to dobre vedia, tak sa tu umelo drzi nazor, ze sa s tym nic neda robit. Aj nam to hovorili, dokonca nam povedali ze jedine darcovske spermie.... Kedze som tvrdohlava, tak som studovala a patrala a nakoniec sme vycestovali za urologom do Prahy a ten zistil pri prvej navsteve uplne banalnu pricinu, ktora je uz poriesena...

No ako som pisala - neverte slepo lekarom, preverujte si, studujte, lebo z mojej skusenosti sa tu neda verit nikomu, hlavne pokial sa jedna o reprodukcny biznis.

Snad to nevezmete nejak zle, ze vas tu chcem poucovat alebo co, pisem len z vlastnej skusenosti, bohuzial. A drzim vsetkym palce.

lucik284
18. sep 2016

@ejuska2586 no u mna je to uz dlhotrvajuci problem, njaprv som chodila pravidelne na vyvolavacky, ootom sme to skusali nastavit antikoncepciou, potom to chvilu fungovalo aj same alr zhruba pred rokom to znovu zacalo blbnut. cyklus mi nabehol po viac ako 100 dnoch vtedy a id vtedy si pride kedy sa mu zachce. ci je len natiahnuty alebo vynechava neviem isto, ale po tom ako som videla svoje vajecniky na sone som ptekvapena, ze vobec chodi. vypadaju deravejsie ako emental....
@lal v celku zaujimavy nazor, s casti mozno aj pravdivy a spravny

lucik284
18. sep 2016

@lal ale ja som da naucila na internete necitat a neverit vsetkemu, pretoze nie vsetko je nazor odbornikov

ani verim, ze ide o biznis, ale tak ako si mizem vybrat lekara, mozem v car odmuetnut navrhovanu liecbu. ale nijak nedonutim lekara aby mi zacal liecit to co nevie... to nie je len tym, ze ona to nerobi je to bohuzial aj tym, ze potrebujem lieky, ktore mi ona predpisat nemoze, takze si myslim, ze nie vzdy je to za ucelom zarobku. su aj lekari, ktori chcu pom oct uprimne.

lal
18. sep 2016

@lucik284 no na teba to co som pisala zrovna neplati, ty mas problem a riesis ho....a drzim ti palce, nech by to bolo aj s pomocou car. Ja som skor narazala na to, ze nie je dobre cakat vzdy na zazrak a utesovat sa tym, ze ved hp nemam az taky zly, alebo ze spermiogram je horsi, ale ved skusajte, da sa aj s tym otehotniet. Z vlastnej skusenosti viem, ze co si clovek nenastuduje a nevydupe, tak to nema.... Ja som teraz v stredu bola na preventivke u gyn, lebo spermie mame uz teda poriesene a sice mi povedala dr pred dvomi rokmi ze vsetko je ok, nechcem zaspat na vavrinoch a cakat dalsie roky, ak je nahodou nejaky problem aj u mna. Povedala mi aj teraz ze vsetko je ok, ale aj tak som ju donutila zobrat novy hormonalny profil a vydupala som si ziadanky na genetiku, reproimuno, stitnu zlazu a hematologiu. S najvacsou pravdepodobnostou by to malo byt ok, ale nedokazem necinne cakat dalsie mesiace a slepo sa utesovat, ze raz to pride. Kludne moze byt nejaky naivny problem, ktory gyn nema ako vidiet.

janka2463
18. sep 2016

Ahojte baby 🙂chcem sa opýtať či môže sedem pozitívnych testov znamenať aj to že necakame mimi ,menzes mi meškal dva týždne a nakoniec bol taký slabší ako inokedy ,snažíme sa od decembra a asi by som vyskočila z kože od radosti keby to potvrdia u doktorky 😀 tie restiky som robila po menštruácii

janka2463
18. sep 2016

@janka2463 testiky*

calmmeadow
18. sep 2016

@lal Ak sa môžem opýtať,čo bolo príčinou zlého spermiogramu u vás?Pýtam sa preto,lebo môj manžel má tiež zlé výsledky a tak sa snažíme eliminovať postupne všetko,čo by mu mohlo škodiť a možno mi povieš o takej príčine o akej som ešte nepočula....

lal
18. sep 2016

@calmmeadow my sme mali tu naivnaivnejsiu pricinu - varikokelu. Je to vec co je prva na zozname pri zlom spg, je to najcastejsia vec aka byva. Lenze lekari na Slovensku neboli schopni to zistit a to mu sono robili hned ako sa zly spg zistil, udajne bolo vsetko v poriadku a mame sa s tym zmierit, ze to tak je. Este manzelovi povedal a napisal diagnozy, co vobec neboli pravda. Takze som uplne zbytocne prerevala rok zivota, ten cesky urolog to zistil za par minut co je vo veci. Preto vravim ze verit sa neda uz nikomu-nas tlacil do centra-ja som presvedcena ze o tej varikokele vedel, ale chcel na nas len zarobit.

klarisa23
autor
18. sep 2016

@lal ďakujeme za tvoju obsiahlu spravu,aj keď nie so vsetkym suhlasim....po prve spinenie mam konkrétne viac dni ja a predstav si,mám vsetko v poriadku,po druhe clostil sa neberie na vyvolanie ovulacie,ale na dozrievanie vajicok a po tretie nesuhlasim s meranim bazalnej teploty....načo je to dobre? Zena sa zbytocne stresuje a ked pride na to,ze ma ovulaciu,tak zbytocne robi natlak na manzela, ktoreho tým padom zatlaca do kuta,bo zena zaveli- teraz jednoducho musíme !. A o tom to nie je....dieťa má byt pocate z lasky a nie z donutenia. Gynekologovia vedia zistiť,či má žena ovulaciu alebo nie,ak nie treba to riešiť.....A predovsetkym a v prvom rade pozitivne myslieť....Koniec koncov,o tomto ta téma je 😊. Pekny vecer

lal
18. sep 2016

@klarisa23 kazdy mame svoj nazor, ja ti ho neberiem, ja len pisem, ze jednoducho ak sa bavime o snazeni sa pocas viac rokov, tak jednoducho nejaky problem tam byt musi, neexistuje aby to nevyslo ak by bolo vsetko v poriadku. Co sa spinenia tyka, tak nie je to v poriadku, ale vela gynekologov to zial prehliada. Existuje tzv Napro technologia, neviem ci si o tom pocula a tam sa zameriavaju pravena riesenie takychto veci, na ktore bezny gynekolog zvysoka kasle. Ta bazalna teplota je tiez vec nazoru, ja sa tym nestresujem, ale kazdy mesiacmam istotu ci ovulacia prebehla alebo nie... Aletak jasne, je to kazdeho vec ako si kto spravi. Ja si tovztahujem na seba - snazime sa viacako 4 roky a keby som neriesila a nechavala to tak, ze to raz pride, tak sa nedockam urcite nikdy.

klarisa23
autor
18. sep 2016

@lal treba pozitivne myslieť 😉

misiatkooo
19. sep 2016

Ahojte baby akurat sme boli na spermiograme 😕 mame len 5% pohyblivych spermii a o mesiac na kontrolu ale u nas to prirodzene asi nepojde 😕😢

lucik284
19. sep 2016

@misiatkooo juj ☹ a aj Vám povedali nejaký dôvod, že čím by to mohlo byť?

misiatkooo
19. sep 2016

@lucik284 nevedia ze o mesiac mame prist znova a podla toho sa uvidi 😕 on ma operovany semennik ako malicky ze aj tym to moze byt sposobene ale ze to treba co najskor riesit lebo ze sa moze stat ze o rok o dva tam nebudu ziadne 😕 som strasne smutna a manzel tiez

lucik284
19. sep 2016

@misiatkooo aha.. no uvidite, co Vam teda povedia, ale snad to nejako spravia, aj Vam nieco dali, nejake lieky alebo tak?? Hlavne nestresujte, berte to tak, ze zrovna dnes mali lenivy den 🙂

lal
19. sep 2016

@misiatkooo len lenive alebo aj nizky pocet? Lebo nechapem potom co chceli tym povedat ze tam za dva roky nemusia byt ziadne.
Odporucam porobit vysetrenia - hlavne hormonalny profil, sono a infekcie, je velka sanca ze sa nieco najde. A môjho manzela tiez dohukali co este nie sme v centre, ze za chvilu tam nebude mat nic a nakoniec sa zistila naivna pricina, ktora sa lahko dala vyriesit.
A este nieco - naco mate prist o mesiac? Odporucili vam nejake vitaminy? Obnova spermii trva tri mesiace, takze za mesiac tam ist je uplne irelevantne.

Ak by sa ale jednalo len o pomale spermie, tak tam sa da pomoct - nosit volnejsie pradlo, studene sprchy, obmedzit kavu, zaradit vysoke davky karnitinov. Ale mne to pripada ze pomalost nie je vas jediny problem podla toho co vam povedali.

misiatkooo
19. sep 2016

@lal ahoj poslem ti posty spravu od urologa len som momentalne neni doma