icon

Prečo nie je vhodné robiť ovulačné testy ráno?

20. jan 2025

Ahojte, prosím vás, viete mi niektorá odpovedať, prečo by sa nemali robiť ovulačné testy z ranného moču? Keď je najmenej koncentrovaný.. Ako to môže test ovplyvniť, ak by bol urobený hneď ráno? Ďakujem

suzy2508
20. jan 2025

Práve že ten ranný je koncentrovaný najviac a mohol by ti vyjsť pozitívny, aj keď by si ho možno nemala ešte úplne pozitívny, ak chápeš, čo myslím. Tie dve čiarky rovnako silné alebo druhá silnejšia. Ja si merám cca o 16 poobede, nech sa vieme na večer zariadiť.

autor
21. jan 2025

@suzy2508 aha, rozumiem, to som vôbec netušila, tak tento mesiac budem robiť už aj ja poobede. Len toto mi robí problém, 3 h predtým nejesť a nepiť? Uf

kulumulu123
21. jan 2025

Kde si prosímta čítala že 3h redtym nejesť a nepiť?

autor
21. jan 2025

@kulumulu123 na príbalovom letáku každého testu, odporúča sa obmedziť príjimanie tekutín 2 hod. pred testovaním - dr.max, ktorý mám momentálne. Iné boli aj 3, digi clearblue myslím 4, tekutiny, ale aj strava. Veď vidím to na tom moči, že niekedy je ako voda..

suzy2508
21. jan 2025

Počkaj, počkaj. Toto vôbec nerobím 😁 dobre si pozrela ten príbalový leták? Ja normálne jem aj pijem, akurát tam máš, že nemala by si extra veľa piť ako ťava predtým, vtedy by si to mala až moc nariedené. Normálne môžeš jesť aj piť, nestresuj. Stačí ti raz za deň si spraviť a až budeš mať čiarku rovnako silnú, spravila by som za 12 hod znova.

autor
21. jan 2025

Baby fotím vám to. A bolo to naozaj pri každom, možno 4 druhy som mala. Akože to ozaj závisí asi od toho, kto koľko pije.. ale pri digi sa mi to presne stalo, tak som bola zmätená. Ráno smajlík, poobede neg, ráno zase smajlík. Zriedeny moč, proste to nezachytilo. Preto som testovala vždy rano, tak mi to aj vyhovovalo. A zrovna na tomto som si všimla, že testovať medzi 10-20.hod

autor
21. jan 2025
autor
21. jan 2025

Akože rozumiem, že keď si dám dva glgy vody, že to tam nemože urobiť až taky rozdiel..ale predsa len to je, aspoň teda pre mňa, že už nato myslieť musím, aby som nevypila viac, atď. Ale veď zvládnem, len ma zaujimalo, prečo nie z ranného 🙂 budem robiť podľa toho, ako sa má

veselo_neveselo
21. jan 2025

Och zena, vobec sa tymto nestresuj. Normalne pi ako si zvyknuta. Ten LH ma cez den nejaku krivku, zacina sa vyplavovat skoro rano, a par hodin trva pokial sa dostane do mocu, tak preto sa doporucuje testovat popoludni.
A ked mas ovu na spadnutie, tak spokojne otestuj aj dvakrat za den, aby si ten vrchol zachytila (ked potrebujes)

autor
21. jan 2025

@veselo_neveselo ja by som sa tým nejako veľmi nestresovala, dokým ma nezmiatol ten digi test, ktorý mi to raz zjavne správne nezachytil, keď som pila normálne (ráno bol pozitívny, večer už negatívny ale na druhé ráno opäť pozitívny) 🙈 a keďže je to taká vec, ktorú ozaj musíš zachytiť v ten správny moment, tak nerada by som to takto prešvihla 😁 ale skúsim to v rozumnej miere obmedziť, nevypijem pol litra vody pred testovaním, ale normálne sa napijem, ďakujem

kulumulu123
21. jan 2025

Áno príjem tekutín aby ten moc nebol viac voda ako moc.. Ale o strave tam niesu nič aspoň ja nevidím... A to neznamená ze 2hod sa nesmieš napiť ale nemala by si vypit liter vody normálne sa napiť môžeš....
Bože ženy ved používajte hlavu..

autor
21. jan 2025

@kulumulu123 a ako by si vysvetlila ten test o ktorom som písala vyššie? Poz, neg, poz? Dodám, že ja nepijem veľa vo všeobecnosti.. normálne sa pýtam

kulumulu123
21. jan 2025

Ma to nejaký súvis s jedlom??? 🫣🙈

autor
21. jan 2025

@kulumulu123 ale ja nerozprávam o jedle.. 🙂 ako by si to vysvetlila?

kulumulu123
21. jan 2025

Úplne normálne pozitívny test je keď je druhá čiarka rovnako silna alebo silnejšia ako kontrolná... Keď chceš otehotnieť tak si dajte sex keď sa začína čiarka farbiť až kým nezmizne každý druhý deň, ak nie tak sa na ovuacny test nespoliehaj..

autor
21. jan 2025

@kulumulu123 ja rozumiem, toto bol ale digi 🙂 ale to je jedno, budem testovať ako ste mi poradili, poobede

suzy2508
21. jan 2025

Pozri, ono ak by si mala sex každý druhý deň, tak by si ovuláciu a plodný deň nemala prešvihnúť, teda za predpokladu, že tú ovuláciu máš (ja zatiaľ nemám 😁). Tiež neviem, či to úplne dobre testujem, keďže som ho pozitívny nemala ešte a to mám 21.deň cyklu. Nejaká som celá rozhádzaná. Snáď to ide u teba lepšie, držím palce 😊

autor
21. jan 2025

@suzy2508 ja už testujem práveže 5ty mesiac, síce len pár dní po ms, a potom 1 test po pozitívnom teste, a ďalej už nie, aj sexujeme každý druhý deň 😁 ale nejako to veru prešvihávame 😁 preto som to aj ja začala nejako skúmať, lebo ja som si tie testy robila naozaj vždy ráno, ale pekne som videla ako je každý deň čiarka výraznejšia až nakoniec silnejšia ako kontrolná.. len ja mám príznaky ovu dlhšie, aj pár dní predom a neviem si jednoducho odsledovať ten plodný hlien, takže neviem, koľko mi môže ovu nastať po poz.teste.. ale idem skúsiť takto poobede 🙂

autor
21. jan 2025

@suzy2508 aj ja držím palce! 😊

suzy2508
21. jan 2025

No každopádne ak ti vychádzajú pozitívne ovulačné testy a idete vtedy, môže byť chyba na strane muža. Presne toto sa totiž stalo kamoške, tej vychádzali aj pozitívne testy a nevedeli prísť na to, prečo sa im nedarí. Mužovi robili nejaké vyšetrenia, či ešte nie? To ťa samozrejme nechcem strašiť, len sa pýtam.

autor
21. jan 2025

@suzy2508 nerobili, snažíme sa len 5 mesiacov, plus akurát si riešim seba cez dr, tak uvidíme

suzy2508
21. jan 2025

Porieš hlavne chlapa, štatisticky je väčšinou problém na ich strane, to len tak na okraj. Nemusíte čakať rok, kým sa nebude dariť. Vieš si urobiť nejaké vyšetrenia aj po svojej osi, napr. už aj taký spermiogram u muža vám toho veľa napovie. Kým sa dostaneš na termíny ku doktorom, môže to trvať.