icon

Prečo sa testuje tak skoro?

23. júl 2023

Po 5 rokoch sme sa rozhodli s manželom, že je na čase založiť si rodinu. Tomu je teraz už rok (čo je v porovnaní nič so ženami, ktoré sa už viac rokov snažia s partnermi).
Predtým a na začiatku som tiež nechápala, načo testovať pred menštruáciou? Načo vyhadzovať peniaze za testy? Veď snažím sa počas cyklu, nepríde mi menštruácia v deň kedy mala tak počkám ešte týždeň a keď stále nič, kúpim si test. Negatívny tak zopakujem o týždeň a ak to nie je tehotenstvo, zavolám k dr.
No po čase som zistila (a rada by som sa podelila o to s vami, možno sa na to pozriete i z iného pohľadu), že je to kvôli tomu aby ešte bola nádej. Ono ak si spravíš test pri týždňovom meškaní a je negatívny, vieš, že z toho zase nič nebude. No ak testuješ 9-10 dpo a máš biely test, ešte stále si môžeš povedať, že je skoro a tá čiarka sa môže objaviť. Testovať po meškaní je oveľa väčší strach lebo vieš, že ak nič tam nieje tak sa už ani neobjaví pravdepodobne. A stratíš nádej. Zase nič. Testuješ tak skoro lebo chceš veriť a mať nádej, že sa to tam ešte môže objaviť.

pribinak
23. júl 2023

Držím palce 🍀🍀

lauriik
24. júl 2023

Ja neviem, a zmeni to nieco? Fakt tie vyhodene peniaze stoja za tu planu nadej?
Ja ked som bola prvy krat tehotna som kupila jeden test. Jeden!! To som este nepoznala modreho konika a ze sa ma pomaly od oplodnujuceho sexu 100 testov spravit ci je tam "duch". Druhy krat sme sa snazili cca 4 mesiace a kupila som si dvojbalenie testov 2 krat. Vzdy som testovala az v den ocakavanej ms.
Podla mna cim viac to hrotis, testujes, stresujes sa tak tym mensia sanca, ze to vyjde.

janewithane
24. júl 2023

Hmm neviem neviem. vsak ked neotestujes tak je tam predsa rovnaka nadej, mozno este vacsia ako ked vyjde neg.test. Snazime sa 2 roky, vselico mame uz za sebou, testovala som 3x cca v den alebo aj 2 dni po termine ms. Ale ja som aj ovulacne testy stopla, to mi prislo ze to fakt hrotim.

fotoarch
24. júl 2023

ahoj, ja som testovala skoro , lebo som sa tesila .... a ciarka slaba mi nabehla 3* aj niekolko dni pred menzesom ...

pet888
24. júl 2023

Ja si myslim,ze s tou “nadejou” pride nasledne s MS aj obrovske sklamanie.Najlepsie je to cele vypustit,snazit sa zit dobre,zdravo,tak,aby sme s partnerom boli spokojni a verit,ze to dieta pride presne vtedy,ked ma.Nikto nevie tento cas nakalkulovat alebo ovplyvnit,cize najlepsie je doverovat,ze bude to pre nas najlepsie ako ma byt🙏🏻

obleckodogymu
24. júl 2023

Baby veď sa testujte koľko chcete, sú to vaše peniaze, vaša "nádej".. ale každý deň nové fóra kde ženy jednoducho nechcú veriť, že je test zase negatívny mi prídu už trošku prehnane a naozaj smutné.
Držím všetkým palce .