Prevrátená maternica a snaha o tehotenstvo
Baby, mám takú otázku, či ste sa s tým už stretli. Gynekológ mi povedal, že mám prevrátenú maternicu s tým, že to je už v dnešnej dobe normálne. Ako to vy vnímate ? Je to normálna vec ? Ako to chodí v tehotenstve ? Nebudem mať problém otehotnieť alebo porodiť ? Ako to je ? Ďakujem 🙂
Mam. Je to uplne normalne, bezne a nic to neznamena 🙂
Aj mne sa otocila po prvom tehotenstve a porode. A aj zostala otocena. Doktor to nijak nekomentoval, asi je to bezne a nesposobuje to komlikacie.
Je to bezne.
To som mala aj ja, este ako mlada baba, normalne som donosila dieta, to sa pods vahou dietata prisposobi. Teraz som tehu zase v 40tke a maternica je uz normalne.
Dozvedela som sa to náhodne v tehotenstve a vraj bežná a neškodná vec. Bola som po ivf ale to nesuviselo s tým, žiaden vplyv to nemá
Aj ja tak mam, mam dve deti 😉 obcas niekde pisu ze najlepšia poloha pre nás na otehotnenie je odzadu 🙈 inak pohoda , tiez gynekológ mi to iba oznámil a tiež ze je to bežné 😉
Je to normálne, aj ja to mám. Skúste mať styk aj v polohe odzadu, vyskúšané.
Ja som mala tiez obratenu, mavala som preto velmi bolestivu menstruaciu. Otehotnela som na prvy krat. Vahou babatka sa mi maternica otocila spravnym smerom. Po porode sa mi uz nestocila uplne a ostala niekde na pol ceste. Ani s druhym otehotnenim nebol problem.
Tiez to tak mam, zatial sa mi nepodarilo otehotniet za skoro 5 rokov, pricina je neznama ale tomu to nepripisuju
Ďakujem vám všetkým, už som pokojnejšia 🙂
Ja mám tak a som 3x tehotná (ale 1 tehotenstvo neúspešné). Ako problém nebol, mne gyn povedal, že taká “ideálna” poloha pri snažení je s.x odzadu. A veru jeden mesiac sme dali iba tak a zadarilo sa 🙂 . Ako v priebehu tehotenstva sa otočí - akurát bruško je vidieť neskôr. Mne sa po pôrode zas otočila smerom dozadu. Teraz mi kázal spávať na bruchu, nech sa rýchlejšie pretočí. Ale čo sa týka dĺžky snaženia mali sme pri každom rok - ale ja mám problém so štítnou, čiže som to pripisovala tomu.
Aj moja mamina ma to isté a 4x rodila a nemala žiadny problém.

Moja kolegyňa tak mala ... keď otehotnela, maternica sa dala do prirodzenej polohy, dieťa vynosila, porodila, maternica sa opäť prevrátila ... a to bolo 20 rokov dozadu, takže teraz si s tým bez problémov poradia, keby bol problém.