icon

Príbehy dlhoročných snažiliek

29. apr 2025

Milé žienky, hlavne tie ktoré sa už nejaký ten rok lepšie povedané roky snažíte a stále nič... 😔 Respektíve ktorým Vám to po tak dlhom čase nakoniec vyšlo ? Ja som otehotnela presne o 12 mesiacov snaženia ale žiaľ radosť trvala len krátko keďže to bolo mimomaternicové tehotenstvo. Bolo to premna utrpenie takú bolesť v srdci ešte mam aj teraz keď si spomeniem ako som kráčala na operačnú sál s vedomím že moje vytúžené dieťatko žije ale ja ho musím dať preč pretože je na zlom mieste a obaja by sme ajtak zomreli. No dnes som tu len ostala ja bez neho...😓😢😭 Jeho som musela obetovať aby som ja mohla žiť 💔Cítim sa ako vrah bez súcitu aj keď viem že by to nebolo možné zmeniť... A dnes sú tomu už 2 roky a nič.....
Pripadám si ako by to bol môj trest za to čo som urobila...
Nedokážem sa s tým zmieriť ani si odpustiť stále na to myslím keď mesiace plynú a stále na teste už len jedna čiarka a potom si poplačem keď si pomyslím že drobcek by mal už 1 rôčik. Ja už to vzdávam, hádžem uterák do ringu už vzdávam boj o snažení sa ... Ani nemám síl chodiť kdesi na kliniky a nechať sa testovať ako taký pokusný králik v podvedomí cítim že by som sa ešte dozvedela zlé správy a to ny ma už totálne položilo .
A preto by som bola rada ak by ste sa vy drahé dievčatá podelili s vašimi skúsenostiami zo života snažiliek úspešných aj neúspešných vaše príbehy budú prémia ako plamienok ohňa v temnote. ❤️ Ďakujem

anjelicek26
29. apr 2025

Praveze toto trapenie je chyba.. aky kralik, ake pokusy? Na tych klinikach ti pomozu, zaujimaju sa o to, o co sa bezny gynekolog nezaujima a urobia testy, ktore vacsina lekarov odflakne. Ano mozno si uz mohla mat rocne babatko, keby ides tout cestou. Toto cakanie, tato viera v zazrak, to ta raz polozi...nie diagnoza, nie najdeny problem... najst problem je zaciatok jeho riesenia... Tiez sme prisli o babatko, viem, ako velmi to boli. A to sme uz deti doma mali...dlho, dlho sa nam potom nedarilo... pomohla az laparka, boli tam zrasty, vsade... zrasty po zakroku z minulosti a nepriechodny vajcovod... nic, co by niekto mohol vidiet na obycajnom ultrazvuku a mohli sme sa snazit do aleluja... maly ma uz rok, ten nas, presne tak... pichala som aj injekcie na zrazanie krvi, taky "detail" na ktory by bez poriadnych testov u hematologa tiez asi nikto neprisiel... dve mutacie mi nasli... vies ako... chapem, ze sa bojis, co najdu? Ale ked tam nieco je a ty nevies co, ako to pomoze?

simca115
29. apr 2025

Uff to mi pripadá ako by si sa na všetko vykašľala a prijala osud taký aký je .. Čo keby .. Treba sa proste postaviť osudu tak ako nám to udelil .. Aj mne život nadelil neplodnosť a bojujem s tým na klinike a popritom riešime adopciu a dáme šancu nejakej stratenej dušičke . Keby nebolo centier tak veľa párov by nemalo deti tak to netreba takto zhadzovať 🙂

michaela329
29. apr 2025

12 rokov...12 dlhých rokov. Dve operácie, IVF, milión vyšetrení, liekov, potrat v 16tt - musela som ho porodiť. A tento rok januári som sa pred 40 stala mamou chlapčeka. Ak to skutočne chceš, choď na kliniku a prestaň mať voči tomu predsudky, jediné, čo ľutujem je, že ja som nešla skôr.

leila432
29. apr 2025

Nám sa podarilo prirodzene po 3 rokoch. Nemôžem povedať, že by sme celé 3 roky riešili len to, ale pokúšali sme sa. Mala som v minulosti nejaké operácie, tak som tušila, že to nemusí byť úplne jednoduché. Postupne sme ale žili život naplnený rôznymi aktivitami a pomedzi to som chodila na potrebné vyšetrenia a aj môj muž. Podarilo sa nám prvýkrát po "prefuku" vajcovodov (hycosy) a zároveň s užívaním inofolicu a folandrolu. To ale trvalo kratučko, zrejme biochemické. Síce som bola smutná, ale dalo mi to nádej, že aspoň to oplodnenie prebehnúť dokáže. Potom asi 3 mesiace na to som znovu mala pozitívny test a teraz pri mne spinká 3 týždňový chlapček 😊 verím že aj vám sa to nejakým spôsobom podarí, len by som to nevzdávala s tými vyšetreniami. Rada nemyslieť na to a venovať sa iným veciam je na nič, lebo sama som občas bola riadne skleslá z toho že stále negatívne testy, ale nám sa podarilo práve v období keď som sa na to tak nesústredila. Držím palce.

nevenka
29. apr 2025
@anjelicek26

Praveze toto trapenie je chyba.. aky kralik, ake pokusy? Na tych klinikach ti pomozu, zaujimaju sa o to, o co sa bezny gynekolog nezaujima a urobia testy, ktore vacsina lekarov odflakne. Ano mozno si uz mohla mat rocne babatko, keby ides tout cestou. Toto cakanie, tato viera v zazrak, to ta raz polozi...nie diagnoza, nie najdeny problem... najst problem je zaciatok jeho riesenia... Tiez sme prisli o babatko, viem, ako velmi to boli. A to sme uz deti doma mali...dlho, dlho sa nam potom nedarilo... pomohla az laparka, boli tam zrasty, vsade... zrasty po zakroku z minulosti a nepriechodny vajcovod... nic, co by niekto mohol vidiet na obycajnom ultrazvuku a mohli sme sa snazit do aleluja... maly ma uz rok, ten nas, presne tak... pichala som aj injekcie na zrazanie krvi, taky "detail" na ktory by bez poriadnych testov u hematologa tiez asi nikto neprisiel... dve mutacie mi nasli... vies ako... chapem, ze sa bojis, co najdu? Ale ked tam nieco je a ty nevies co, ako to pomoze?

@anjelicek26 a toto je zaujimave, ze pri tych 4 detoch si si nepichala? Vtedy to nevadilo? Zaujima ma to, ze ako to vlastne je. Ci sa to prejavilo casom, ked si bola starsia, alebo kvoli comu? Nerozumiem tomu a rada by som to pochopila, ak mi to mozes tak v skratke vysvetlit.
Ospravedlnujem sa, ze nie k teme.

lavender94
29. apr 2025

Nemôžeš to brat tak, že si to dieťa zabila, obetovala. Pre boha veď by sa nikdy nemohlo narodiť a neurobila si nič zle, nie je to žiadny trest za to, že si išla na potrat. Komu by si pomohla keby si dobrovoľne vyberieš umrieť? Je to nešťastie, ale nemôžeš sa takto ľutovať. K ničomu to nevedie. Namiesto toho by si fakt mohla radšej začať riešiť tieto veci s lekármi. Veď ani nevieš, aký je verdikt s už myslíš na najhoršie. Teraz sa len bezcieľne snažíte bez výsledku tak o čo horšie bude vaše trápenie keď budeš behať po lekaroch? O nič. Ja by som teda radšej chcela vedieť oficiálne ci mám šancu otehotnieť alebo nie. Keď by mi niekto definitívne povedal že nie, tak by som sa s tým už nejak vysporiadala ale aspoň by som vedela na čom som. Ale to je stále najhoršia možnosť. Skôr ako s vedomím že nemôžem mať dieťa by som nevedela žiť s vedomím, že dieťa mať môžem, ale nechcem urobiť nič navyše preto aby som zistila kde je problém a nechcem urobiť nič navyše aby som mala šancu. To je obyčajné ľutovanie sa. Pri inom probléme by si tiež nechcela ísť k lekárovi a len by si ticho trpela? Pretože toto je vo svojej podstate to isté. Neplodnosť je diagnóza a dá sa niekedy liečiť. Mali by ste sa dať obaja s manželom poriadne vyšetriť a až potom hádzať uterák do ringu. Lebo s týmto tvojim prístupom si nepomôžeš ani k počatiu ani k prekonaniu toho problému po psychickej stránke. Len sa utápaš v smútku a miesto riešenia problému sa sama pred sebou tváriš ako nejaký trpiteľ, ktorý musí prijať trest za svoje činy. Veď to musí byt strasne

anjelicek26
29. apr 2025
@nevenka

@anjelicek26 a toto je zaujimave, ze pri tych 4 detoch si si nepichala? Vtedy to nevadilo? Zaujima ma to, ze ako to vlastne je. Ci sa to prejavilo casom, ked si bola starsia, alebo kvoli comu? Nerozumiem tomu a rada by som to pochopila, ak mi to mozes tak v skratke vysvetlit.
Ospravedlnujem sa, ze nie k teme.

@nevenka neviem veru... v 14.tyzdni zastalo babu srdiecko, pritom zdrave... malo zrazeninu v pupocnej snure.. tak preto smer hematolog... mame zistili jednu s tych dvoch mutacii tiez, my sme asi-mozno mali neskutocne stastie pri prvych detoch...

nevenka
29. apr 2025
@anjelicek26

@nevenka neviem veru... v 14.tyzdni zastalo babu srdiecko, pritom zdrave... malo zrazeninu v pupocnej snure.. tak preto smer hematolog... mame zistili jednu s tych dvoch mutacii tiez, my sme asi-mozno mali neskutocne stastie pri prvych detoch...

@anjelicek26 och, to je az mrazive toto, ze co mame skryte v sebe a ani nevieme...
Mamina mi spominala, ze ona mala niekolko potratov a vtedy nic nezistovali, ale vzdy mala pocit, ze ked to mal byt chlapec, nedopadlo to dobre. Donosila iba mna a sestru. Mozno by dnesna diagnostika dala odpoved.bala sa potom aj o mna, ale teda u mna ziadny problem v tomto smere, ci dievcata, ci chlapci.
Dakujem Ti.

froneet
30. apr 2025

6 rokov 6 neuspesnych IUI. Odisla som zo stresujucej prace bez toho aby som mala nieco ine. Nasla som si kludnejsiu pracu ktora ma nenaplnala a nasla som si dalsiu. Moj posledny den v praci sme isli na kliniku a po dalsom neuspecnom IUI a mesacnom cakani na termin sme podpisali papiere na IVF a odleteli sme do Talianska. V Taliansku mi zacalo byt blbo od zaludka, myslela som si ze to bolo zakrutami. Doma som si zo srandy spravila test a bola som prirodzene tehotna. Dalsi den som zacinala v novej praci.😀 a dopadlo to skvele, mam doma perfektneho 3 mesacneho chlapceka. Drzim palce vsetkym zienkam ktore maju podobne problemy. Ak mozem poradit tak mame pocit , ze nam obom pomohlo brat koenzym Q10 a priatelovi paradajkove kapsule. 😀

palculienka40
30. apr 2025

Poradna Alexis pomaha zenam po potrate.

luccija
30. apr 2025

Neber tie kliniky ako nutné zlo, ale tak, že ti pomôžu.Mozno máš zrasty atď...tam ta vyšetria poriadne.Kazdy stratený mesiac budeš potom banovat.Su ľudia čo majú deti aj po 12 r po x potratoch, minute tisíce eur.Ak dieťa chces oddýchni si a nevzdávaj to!

pet888
30. apr 2025

Mas v sebe nespracovanu bolest,preto sa nedokazes pohnut dalej.Urcite ti odporucam sa teraz na toto zameriat,aby si dala najprv seba do poriadku🙏🏻Skus vyhladat nejakeho psychoterapeuta,ktory sa na toto zameriava,idealne fertility coacha.Velmi pomozu tuto bolest spracovat,aby si sa mohla pohnut dalej a najma sebe odpustila.

simca115
30. apr 2025
@pet888

Mas v sebe nespracovanu bolest,preto sa nedokazes pohnut dalej.Urcite ti odporucam sa teraz na toto zameriat,aby si dala najprv seba do poriadku🙏🏻Skus vyhladat nejakeho psychoterapeuta,ktory sa na toto zameriava,idealne fertility coacha.Velmi pomozu tuto bolest spracovat,aby si sa mohla pohnut dalej a najma sebe odpustila.

@pet888 presne tak psychika je základ ..

slavka1988
30. apr 2025
@michaela329

12 rokov...12 dlhých rokov. Dve operácie, IVF, milión vyšetrení, liekov, potrat v 16tt - musela som ho porodiť. A tento rok januári som sa pred 40 stala mamou chlapčeka. Ak to skutočne chceš, choď na kliniku a prestaň mať voči tomu predsudky, jediné, čo ľutujem je, že ja som nešla skôr.

@michaela329 sibstrasne silná žena,ale skvelé ze si sa dočkala

melany444
1. máj 2025

Ahoj nám sa podarilo po 3 rokoch zázrakom aj s hroznými výsledkami. Manžel sa dlho liečil a ja som chodila všade možne tiež ...aj na laparoskopii som bola.

camelie12
6. máj 2025
@pet888

@pet888, presne tak. Odporúčam fertility koucku Marcelku Korcekovu. Mne veľmi pomohla 🥰