Prirodzené otehotnenie s asthenoteratospermiou - skúsenosti a rady
Ahojte. Chcela som sa opytat na skusenosti ze ci sa niekomu podarilo a po akom case prirodzene otehotniet s touto diagnozou, asthenoteratospermia. Dakujem za kazdu odpoved
Hlasim sa, tri pokusy o otehotnenie, tri uspesne, dva nedopadli dobre, ked sme hladali pricinu (bola u mna napokon), tak rozne vysetrenia podstupil aj manzel a okrem ineho spermiogram a vysledok bol tento, sme sa smiali, ked nam vysledky komunikovali, ze asi niekto iny za mnou v noci chodi 🤷♀️ vtedy nam povedali, ze dolezity je aj objem a mnozstvo, ze je ine mat napr. 1% z maleho poctu a ine je 1% z velkeho poctu a ze to nam asi "pomohlo", ine vysvetlenie pre nas nemali. Vysledok nam najskor prisiel online, tam nam odporucali ICSI rovno, na konzultacii, sme im vraveli, ze u nas nie je problem s oplodnenim ale udrzanim...takze pribehy su rozne ale asi vacsina je, ze sa nedari prirodzene a nie ako my.
Môj má tiež toto . Podarilo sa druhé ivf - isci a máme dvojičky
@anonym_autor tak poviem ti úprimne, že my sme s touto diagnózou s manželom bojovali tri roky a nakoniec sme skončili na IVFku.
Skúšal všetko: zmena životného štýlu, popapal veľa veľa vitaminov a tak ďalej, bol aj na hormonálnej liečbe. Žiaľ SPG po tomto všetkom ostal nezmenený (na pár zlepšení , ale boli úplne nebadateľné). Ja zdravá ako ryba.
Našťastie vyšiel prvý vklad, onedlho rodím 🙂
@anonym_autor ak by ste nechceli umelé oplodnenie - tak veľmi pomôže ak je ženské telo ozaj optimálne hormonálne nastavené. Vtedy je oveľa väčšia šanca aj pri takejto diagnóze. Skús pozrieť NaPro technológiu, na Slovensku plodar.sk

Tak podla diagnozy je to cakanie na zazrak.. Zazraky sa deju, ale nie u kazdeho....ze to tuto u kocky XY na koniku vyslo je vies ake...ty mozes desat rokov cakat a nic... lekar vam urcite povie, ako dalej. Ale tie roky cakania na zazrak mozete vdaka IVF preskocit a kocikovat... dnes uz lekari vedia pomoct a vybrat tu zdravu spermiu a spojit ju priamo s vajickom... kolko ludi sa inak ani zazraku nedocka. Porozpravajte sa o tom doma, s lekarom.