icon

Prirodzené otehotnenie s asthenoteratospermiou - skúsenosti a rady

Dnes o 08:15

Ahojte. Chcela som sa opytat na skusenosti ze ci sa niekomu podarilo a po akom case prirodzene otehotniet s touto diagnozou, asthenoteratospermia. Dakujem za kazdu odpoved

anjelicek26
Dnes o 08:23

Tak podla diagnozy je to cakanie na zazrak.. Zazraky sa deju, ale nie u kazdeho....ze to tuto u kocky XY na koniku vyslo je vies ake...ty mozes desat rokov cakat a nic... lekar vam urcite povie, ako dalej. Ale tie roky cakania na zazrak mozete vdaka IVF preskocit a kocikovat... dnes uz lekari vedia pomoct a vybrat tu zdravu spermiu a spojit ju priamo s vajickom... kolko ludi sa inak ani zazraku nedocka. Porozpravajte sa o tom doma, s lekarom.

petamich
Dnes o 08:27

Hlasim sa, tri pokusy o otehotnenie, tri uspesne, dva nedopadli dobre, ked sme hladali pricinu (bola u mna napokon), tak rozne vysetrenia podstupil aj manzel a okrem ineho spermiogram a vysledok bol tento, sme sa smiali, ked nam vysledky komunikovali, ze asi niekto iny za mnou v noci chodi 🤷‍♀️ vtedy nam povedali, ze dolezity je aj objem a mnozstvo, ze je ine mat napr. 1% z maleho poctu a ine je 1% z velkeho poctu a ze to nam asi "pomohlo", ine vysvetlenie pre nas nemali. Vysledok nam najskor prisiel online, tam nam odporucali ICSI rovno, na konzultacii, sme im vraveli, ze u nas nie je problem s oplodnenim ale udrzanim...takze pribehy su rozne ale asi vacsina je, ze sa nedari prirodzene a nie ako my.

parvinka0001
Dnes o 08:31

Môj má tiež toto . Podarilo sa druhé ivf - isci a máme dvojičky

pabla99
Dnes o 08:39

@anonym_autor tak poviem ti úprimne, že my sme s touto diagnózou s manželom bojovali tri roky a nakoniec sme skončili na IVFku.
Skúšal všetko: zmena životného štýlu, popapal veľa veľa vitaminov a tak ďalej, bol aj na hormonálnej liečbe. Žiaľ SPG po tomto všetkom ostal nezmenený (na pár zlepšení , ale boli úplne nebadateľné). Ja zdravá ako ryba.

Našťastie vyšiel prvý vklad, onedlho rodím 🙂

any_soj
Dnes o 09:57

@anonym_autor ak by ste nechceli umelé oplodnenie - tak veľmi pomôže ak je ženské telo ozaj optimálne hormonálne nastavené. Vtedy je oveľa väčšia šanca aj pri takejto diagnóze. Skús pozrieť NaPro technológiu, na Slovensku plodar.sk