Problém na strane manžela a nemožnosť otehotnieť
Veľmi túžim po bábätku, snažíme sa už vyše 1 roka, moje výsledky sú všetky OK ale manželovi zistili oligoastenoteratospermiu (OAT) -malý počet pomalé, zlá morfo. Veľmi ma to trápi a nejak sa s tým neviem zmieriť ze mozno nikdy spolu mat deti nebudeme. :( pri tejto diagnóze je šanca veľmi nizka, skoro až žiadna vravia lekári . Som zúfalá a smutná a Veľmi sa bojím ze sa budem zvysok života trapit a neskôr si vyčítať ze sme sa nerozišli ( aj keď viem ze on za to nemôže) vyšetrenia mame všetko ostatne OK aj on u urooga aj ja vsetky všade. Mali ste niektorá rovnaký problém? Ae ste našli riešenie?
Môj partner mal síce inú dg, ale pomohol mu k zlepšeniu spg Folandrol. Ak ste ešte neskúšali, skúste.. môjmu to pomohlo po 3 mesiacoch užívania. Držím veľmi palce 🤞🏼
Brala si si ho v dobrom aj v zlom. Drzim prst nech sa zadari 🍀✊
Môj muž mal tú istú diagnózu, morfologiu 0,5%, do toho ja pco, bez ovulácie, dlhé cykly. Vyskúšali sme všetko v tej dobe dostupné, podstúpili iui, ivf po Tom, čo nám bolo oznámené, že prirodzene nikdy neotehotniem. Nepomohlo nám ani ivf a po desiatich rokoch sme sa dali na adopciu. Dnes tu pri mne odfukuju štyri kúsky, všetko splodene prirodzene, všetky okrem posledného, ani neviem kedy som otehotnela. Niekedy sa netreba vzdávať a treba veriť, že raz to vyjde.
Ahoj, chcem ti len povedať, že ak sa milujete a ste spolu šťastí určite sa nerozchadzajte. Moja známa toto urobila a teraz ma nového partnera (podľa mňa sa k nej vôbec nehodí, ona taka dobrucka a on taky agresor , ale sama si vybrala), obaja sú v poriadku podľa vyšetrení a tiež sa im nedarí otehotnieť, podla mna aj lutuje ze sa rozviedla z muzom. Sú aj iné cesty ako mať dieťatko. Prajem veľa šťastia.
Napíšem ti to z druhej strany. Tiež máme dieťa z umelého oplodnenia, na vine som bola ja. Muž mi to nikdy,nikdy v živote nevyčítal. Ver mi,tvoj muž sa trápi viac ako ty. My sme bojovali skoro 4 roky.
Moja kamoška nemá vajcovody+ ine problémy. Ivf nevyšlo viackrát. Ano,povedala mužovi, nech sa rozvedú,nech si nájde inú,s kym budú mat detičky. Neopustil ju. Minuly tyzden sa im narodil chlapček z ôsmeho umelého oplodnenia.
Ja s muzom sme mali inu diagnozu ale vysledok je ten isty. Deti spolocne nikdy. Na vine bol on. Zistili to az po 2 potratoch. Moja psychika bola dost nalomena. Na klinike zacali sklonovat umele oplodnenie a darca. Cuvla som. Postupne sme sa odcudzili. Samozrejme aj predtym sme mali problemy a ine a toto bol uz len posledny klinec do rakvy. Nedali sme to. Sme rozvedeni. Mam noveho manzela a 2 krasne zdrave deti. Moj ex manzel ma dobru partnerku. Tiez rozvedena a tiez nemoze mat deti. Nasli sa a hodi sa k nemu ovela viac ako ja 🙂
Predpokladám, že ste len na začiatku a nenavštívili ste centrum pre asistovanú reprodukciu. Bežní gynekológ povie, že je to nemožné. V centre AR Vám ponúknu hneď niekoľko riešení...robia presnejšie spermiogramy ako bežní urológovia, ktorí majú 30 ročné zastaralé prístroje. Choďte tam, aby ste využili všetky možnosti. My sme vyskúšali, čo sa dalo, aj IVF, zmenu životosprávy, lieky.. Na oplodnenie dokážu vybrať manželove najlepšie spermie. Ak nie sú dosť pohyblivé, napichnú ich do vajíčka..My sme nakoniec neboli uspešní v centre AR. Neľutujem to. Nakoniec sme si dieťatko adoptovali. Rozíjsť sa nie je riešenie. Obaja potrebujete čas, aby ste počiatočný "šok", prijali.
Ano máme presne túto istú diagnózu snažíme sa dva roky a aj napriek veľkej túžbe a bolesti z neplodnosti by ma nikdy v živote ani len nenapadlo rozísť sa s manželom.Aj keby som mala po zvyšok života trpieť každú sekundu ,nikdy by som ho neopustila kôli neplodnosti ,práve naopak o to viac ho mám radsej ,keď viem že aj on sa trápi a mame tak moznost navzájom sa podržať a posilňovať náš vzťah. Práveže takto sa ukazuje pravá láska aj v dobrom aj v zlom, aj v zdraví ak chorobe, aj v šťastí aj v nešťastí. Chcem aby bol šťastný, milovany,našu plodnosť beriem ako spoločnu,sme predsa jedno telo a je úplne jedno na koho strane sa príčina našla...je to naša plodnosť,či naša neplodnost,spolu to zvládneme.
Láska je trpezlivá, láska je dobrotivá; nezávidí, nevypína sa, nevystatuje sa, nie je nehanebná, nie je sebecká, nerozčuľuje sa, nemyslí na zlé, neteší sa z neprávosti, ale raduje sa z pravdy. Všetko znáša, všetko verí, všetko dúfa, všetko vydrží. Láska nikdy nezanikne
@melany4 tak toto si veľmi pekne napísala. Tvoj muž má šťastie že má po boku práve teba❤
@katarinakatka57 ❤️
Ahoj zalezi aj na hodnotach permiogramu ci mate mensie ako norma. Predpokladam ze nemate vsade vysledok 0. Treba brat vitaminy a po 2mesiacoch sa opakuje spermiogram. 😊
Tak chodte na ivf, co riesis?
Po prvé,rok snaženia sa je nič 🙈my sme sa snažili 5 rokov...a po druhé,never všetkým sprostostiam čo povedia lekári.. nám v reprodukčnej klinike povedali že môj manžel je skoro neplodni,spermie ledva sa hýbu, že prirodzenou cestou určite neotehotniem a že sme už aj starý na prirodzené snaženie sa(mala som vtedy 31🙈).. prestali sme tam chodiť,lebo možno niekomu pomohli,no nám sa zdalo že len zarobiť chcú na nás... začali sme riešiť adopciu a keď už sme čakali kedy nám zavolajú z úradu práce sociálnych vecí a rodiny že majú pre nás babetko, ostala som tehotná 😊... takže moja rada, zamerať sa na niečo iné,u nás to bola adopcia a najmä to, že som ja sama povedala manželovi že ja už to kašlem, dieťa prirodzenou cestou už teraz určite nechcem 🙈chcela som totiž riešiť v tom období práve aj operáciu žlčníkového kameňa 🙈😊 kým príde dieťatko z adopcie..a bum😊 všetko sa vyriešilo samé 😊 naozaj funguje, zamerať sa na niečo iné a ono to fakt príde ak na to človek netlačí 😊❤️
Ahoj, moj muz ma oligoasthenoteratozoospermiu, do toho klineferterov syndrom potvrdeny na genetike, sanca prirodzene mat dieta miziva. Podstupili sme viackrat IVF, z posledneho mame zdrave dvojicky. Drzim palce, nech sa zadari
Ty si musis sama v sebe vyjasnit ci je ti (mozne) dieta prednejsie ako tento partner. My sa tiez s tymto trapime, este sme nevycerpali vsetky moznosti, ale velmi ma upokojuje to, ze nas vztah je nam prednejsi ako rozmnozovacie pudy a neplanujeme sa kvoli nemoznosti prirodzene pocat opustit ci vymenit partnerov. Nie kazdy to tak ale musi mat nastavene, respektujem. Takze v prvom rade si uprac v hlave ci ho vobec milujes a chces s nim byt ,,v dobrom aj v zlom". Ak ano, mozete skusit centra asistovanej reprodukcie alebo uvazovat nad adopciou ci pestunstvom.
@arabellka1 píšem🙂
@gertys presne tento pocit mam ,že sa nejak kvôli tomu odcudzujeme. Ja som stále smutná, veľa plačem lebo to tak cítim a on mi na to len odvrkne co zas revem. Stále je radšej na záhrade, ani sa mi nevenuje, nikdy neprišiel so žiadnym nápadom co by sme ešte mohli skúsiť, vitaminy berie len pre to že som mu ich ja kúpila, atď...všetko urobí len pre to že to ja poviem. Nepride s tým ze vieš čo, toto urobíme inak toto inak, alebo že vieš ci nebudem fajčiť možno to pomôže....všetka snaha je podľa mňa len na mne
@modryyyy boli sme v CAR kde mu robili spg , 2x, posledný bol ešte horší ako prvý, takmer žiadne spermie, žiadna pohyblivosť, 100% patológia predtým mal OAT ale nie až takýto stupeň ani neviem co mu to tak zhoršilo proste som nešťastná moc
Možno stres z teba... Prestaň tlačiť.. Ja viem ľahko sa to povie... Ale psychika je mocná, kúpte si psa.. Budete mať iné starosti.. Hlavne na neho netlač... A uvidíš či aa niečo zmení
On má takýto prístup a ešte aj fajčí? 🙄🤮 je dosť možné, že mu to poškodzuje spermie a ak by žil zdravšie, stav by sa mu zlepšil. No, poplač si a ak ani za pol roka nezmení prístup, tak čau a nájdi skutočné rodinné šťastie s niekým kto oň naozaj stojí.
@lily246 hej, on sa nechce ničoho vzdať a nič obmedziť mi povedal . A to som chcela len aby cigarety a alkohol obmedzil samozrejme to mu je zaťažko a preto premýšľam ci v tom vzťahu pokračovať kde sa snažím veľmi ja, hľadám na nete, googlim , dokonca ja som ho poslala na spg, nebol to jeho nápad. Ale sak išiel bez slova. Vitaminy som mu kúpila ja, on si nepozrel co by na to pomohlo. Stále mi opakuje ze mozno je chyba vo mne, aj keď mam fakt všetky vysetrenia OK , Úplne všetky aj štítnu, hemato, gyn povedal ze je všetko OK, protilátky netvorim, v CAR povedali ze je všetko OK...
@gagik on ma tak zlé parametre ze to asi ani IVF nepomoze
@beata110 zopakovali sme po 3 mesiacoch a výsledok ešte oveľa horší, z 5mil zrazu 0,1 mil, pohyblivosť s 20% sa zmenila na 0% a aj morfo sa zmenila na 0% ......
Môj manžel mal taký spermiogram, že tak mal málo spermií, že ani morfo naposledy nemohli urobiť a vyšlo nám prvé ivf a ešte máme aj zamrazene embryá 🙂 . To už záleží na vás aku cestu si vyberiete, každopádne držím palce
Neboj,oni aj z maleho mnozstva spermii vyberu vhodne spermie na oplodnenie,ale to by ti mali vysvetlit v car. Aby vam nepomohlo ani ivf,by nesmel mat ziadne spermie, co nie je jeho pripad.
@biem22 ahoj, prosim ta a v akom centre ste boli ? môj bol prvý krát, mal síce OAT ale nie také zle štádium ako teraz naposledy. vy ste boli viac krát na spg ?
Na mieste je otazka ze ci on vobec to dieta chce. Ci mu to nie je jedno. Ci ho vobecnzaujimaju tvoje city a pocity. Mali ste uz taku vacsiu krizu alebo jw to prva? Je to vela faktorov. Taktiez je vela moznosti ak budete chciet obaja. Umele oplodnenie adopcia …. Ja som nechcela a vedela som a citila ze dalej s muzom byt nechcem a rozvod sme sklonovali doma uz rok predtym. Nehadzala by som flintu do zita ak v tom vidis nadej a mas ho stale rada. Ja som toho svojho manzela uz nemala a vadil ki aj ako clovek

Manžela to trápi určite viac..jeho trápi, že on je na vine.