icon

Problém s otehotnením a neprajnosť okolia

4. nov 2021

Ahojte zienky , prosím Vás ako zvládate situáciu keď má niekto sprosté drzé reči čo sa týka plánovania bábätka . Snažíme sa 3 roky , okrem 2 biochemickych len oči pre plač . Diagnózy sa tiez nakopili , tak nás čakajú ešte vyšetrenia a podľa toho zvážime čo ivf je jediná možnosť . Preto je to pre mna citlivá téma . Ale keď vám blízka osoba niekoľko krát zdôrazní že mate Čas ? Ako to zvládate .
Tá osoba nevie že aké mám problémy a že sa snažíme . Drzim si to v súkromí ale ona stále rýpe . A bezdôvodne , vôbec z mojej strany neriešim dieťa v jej blízkosti ani podobne konverzácie ale ona stále si najde niečo kde môže dodať že nemáme sa kam ponáhľať s dieťaťom . Pritom sme obidvaja 30rocni .

Strana
z3
denden77
4. nov 2021

s kludom anglicana "ano, mame.. este dake otazky?" 😉 drzim palec 🍀

autor
4. nov 2021

@denden77 dakujem pekne 😉no keby to bolo take ľahké 🥴😁keď človek cíti z tej strany neprajnost 🤷🏼‍♀️

lenuska9999
4. nov 2021

Predpokladám, že ona tiež nema deti... ľudia chcú aby si sa mala dobre, ale len maximálne tak ako oni, nie lepšie

danka_gi
4. nov 2021

Ja kazdemu vravim pravdu. A este vzdy dodam, ze nie je to vhodne sa pytat, lebo nikdy nevies ci ten koho sa to pytas nema napriklad za sebov dalsi potrat. A tiez mam kamaratku, ktora nechapala preco uz chcem mat dieta. Tak som jej ospovedala, ze kazdy sme iny a kazdy to citi inokedy. Ona si povedala, ze si chce este uzit, tak ja to beriem. Ja mam manzela, vlastne byvanie, stabilnu pracu a ked sme sa o tom rozpravali, tak sme si povedali preco nie. Proste vek je len cislo a je na kazdom kedy sa rozhodne (teda aspon nech je dospely)

anne_mary2
4. nov 2021

ahoj, my sme si toho napocuvali tiez.. od obyc otazok dookola ze kedy a ci este nic po pripomienky typu “no co striela ten tvoj muz so slepymi”? “ neviete ako na to?” , alebo na opekacke vecer ni ked tu budete vysedavat cely dni takto dieta neurobite.., a co cakate na 40ku? boa bla blaa..
hlavne to bolo pre mna citlive po dalsom vysetreni/ vysledkoch… uz som nevedela ako reagovat, tak som pristupila na odpovede typu ze “aj my sme myslela ze to pojde hladko”, alebo ze “ kiezby to bolo take jednoduche”.. proste normalne ako to bolo 🤷🏼‍♀️ uz ma nebavilo sa debilne usmievat ani vymyslat nejake odpovede.. vacsina ludi potom stichla lebo co na to povies.. tak sa ukludnili. bolo mi suma fuk ci si niekto nieco bude o nas rozpravat alebo mysliet.. vsetko slo o rodinu, kamaratov..

annamalaga
4. nov 2021

Je to blízka osoba? Niekto z rodiny? Veď normálne povedz, že ti je nepríjemne o tom rozprávať , že jednoducho to nieje jej vec a vybavené.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
4. nov 2021

@lenuska9999 no je to paradox práveže lebo keby nemá dieťa ona , nemám ja muža 😂🤷🏼‍♀️Takze už sa chápeme . Svokry vedia byt sladké 😄

autor
4. nov 2021

@danka_gi my taktiež , muž a ja stabilná práca , vysoké školy , postavený dom a tak sa pýtam do prdele na čo mam čakať ?😄🥴🥴🥴

autor
4. nov 2021

@annamalaga áno svokra 😃keby poviem že nechcem hovoriť o tom tak just by ona hovorila o tom poznám ju

autor
4. nov 2021

@bambulienka25 veď jasne tak treba . Ale neviem prečo má pocit to mesačne dodávať tu vetu niekoľko x . Však to mám častejšie podávané ako mesačné účty 😃🤷🏼‍♀️Nerozumiem to nutkanie o tom hovoriť keď ja nič ani len nenaznacujem 😤

orangiiina
4. nov 2021

A keby ste si k tomu sadli a povedala si jej, že máte problem? V dnesnej dobe je to už normálne a ona sa prestane možno pýtať a tebe to pomoze a prida na pohode. Jednoducho túžobne očakáva vnúča. Keby nie, tak sa nepýta 🤨

autor
4. nov 2021

@orangiiina ona už vnúčatá 2 má , čiže skôr ten pocit mame že už ďalšie nechce . S ňou sa nedá lebo vsetko riesi, je zvedavá , má iný názor . Ale ja nechcem dieťa pre ňu predsa ale neprešla si niečim podobným ako ja . Ona mala deti hneď na prvú supu , v tej doby asi skorá každá žena . Predsa bola iná lepšia doba ako teraz

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
ailiba
4. nov 2021

Bohužiaľ týmto si prešla každá snažilka. Poznám to a je to na nervy. Vždy mi to bolo veľmi nepríjemné... Skúšala som rôzne reakcie, ale ťažko povedať, čo bolo najlepšie. Asi len tak odbiť "samozrejme", alebo "máš pravdu". Niektorí ľudia sa ale veľmi snažia "pomôcť" a radi výzvedajú....
Ešte horšie potom bolo, keď sa už nikto nepýtal, len tie sucitne pohľady🥴

allie458
4. nov 2021

To ma mrzi :( podla mna len všeobecne zahmlievat ze "ved uvidime co bude" ale ak mate dobry vztah samozrejme povedzte co sa deje. Ja som svojej starkej povedala ze to je v mojich silach len do urcitej miery a mam nejake hormonalne problemy a bol pokoj. Našťastie to pochopila.

tulipanicek
4. nov 2021

Podľa mna otázka či alebo kedy bude dieťa je rovnako intímna ako otázka Kedy si mala sex?
Za mna dve možnosti odpovede po ktorých všetci stíchnu:
1. A aký bol vás sex včera?
2. Nedarí sa/ nemôžeme mat deti a pod.
Zaručujem že budeš mat pokoj 😂

autor
4. nov 2021

@bambulienka25 ja už nechápem niektorých či nemajú chrbtovú kosť alebo čo . Nie každá žena zostane tehotná keď prejde okolo muža . Tak to je a bude to horšie podľa mna s plodnosťou celkovo . Najhoršie bude pre mna keď bude náhodou priberať pri stimulke ivf , to ešte len budú otázky . A čím viac nereagujem na vetu vy máte na deti čas tak tým viac to opakuje 😃však to je choré

orangiiina
4. nov 2021

To je fakt. Podľa mna, keby vedela, že Vám tým ubližuje, nepýta sa. Tým, že nevie, bude sa pýtať stále. Držím palce a veľmi ti prajem dieťatko. Je pravda, že ten pocit nepoznám, ale každej snažilke to želám z celého srdca. Keďže ste mladi, mat ešte čas a plno možnosti. Neboj sa, ono k Vám príde 🙂

autor
4. nov 2021

@ailiba mne pri tých otázka ide do tela taký silný adrenalín že sa už neudržím 😂ako dnes .. odpovedala som jasne , nemáme čas ! A bolo ticho , uvidíme na koľko . Tipujem na týždeň

autor
4. nov 2021

@orangiiina ona vie že už dávno že mám ženské problémy a keďže je doktorka logicky vie že sa nedari :D čiže je to cielene pýtanie sa

deedaa
4. nov 2021

Moja "svokra" na každej rodinnej oslave kde bolo kilopec ľudí vytiahla ako by už chcela vnúča a že nám to trvá a bla, bla. Strápnila hlavne seba, no ja som sa tiež v prdeli vtedy videla. Netušila, že sa už dlhšie snažíme, nie je to jej vec. Až mi jedného dňa prdli nervy a chlap proste musel zasiahnuť a vysvetliť jej, že si neželáme aby takéto veci riešila. Našťastie to pochopila a odvtedy je kľud. Možno stačí len rázne oznámiť, že si to neželáte riešiť, ak teda nie je stratený prípad. 🤷

autor
4. nov 2021

@tulipanicek toto teda vyskúšam 😂😂Už prisaham 😃a nezáujem aká bude odpoved 😃hlúpa otázka a hlúpa odpoved 😂

arabellka1
Autor odpoveď zmazal
autor
4. nov 2021

@deedaa tak toto je hrôza . Naozaj , nepochopím . Ale bude to musieť asi muž ráznejšie povedať aby bol svätý pokoj

pbra40
4. nov 2021

By som jej ppvedala, ze ked sa bude pytat kazdy tyzden, tak to ani neurychli, ani nespomali

autor
4. nov 2021

@pbra40 niekedy sa na tom smejem , ale keď dnes som práve dostala výsledky a stále sa len zhoršujú tak dnes mi nebolo na smiech . A vôbec sme sa nebavili o žiadnych deťoch v rodine , vôbec netuším ako prišlo k tej slávnej vete máte cas ale proste prišla do éteru . Tak som ani neviem ako vypustila paru že neni cas !😄🥴🥴

annamalaga
4. nov 2021

Ach Jaj. A čo jej tak povedať , že deti nechcete a možno bude pokoj!

vahcaac
4. nov 2021

Hmmm. Možno len nechce na teba vyvíjať tlak ? A práveže to myslí v dobrom ? Ja som mala opačný problém, mne každý hovoril, že už by sme mali mat a to bol pre mna stres

4stanka4
4. nov 2021

My sme stavali dom tak sme mali celkom fajn " výhovorku" a keď to bol niekto cudzí tak som povedala že som karieristka 😂 až keď sa nám narodila maličká tak som potom niektorým ľuďom povedala prečo sme skôr "nechceli". Držím prsty nech sa splní váš sen o bábätku a blbé reči si nevšímaj.

Strana
z3