icon

Problémy s ovuláciou a snaha o druhé dieťa

maja7801
2. apr 2025

Zdravím,chodím už 3-tí mesiac ku gyn na odsledovanie ovulácie,kedže mam malé cysty na vaječníkoch.Beriem Inofolic combi premiun,Femi kvapky od Valoviča ,alchemilku čaj pijem a stale sa nič nedeje.Už rok sa snažíme od 2 dieťa a márne,stále rovnako🥺.Vôbec nemám ovuláciu.Manžel ma isť do KE na spermiogram Mal niekto niečo podobné? Čo vám pomohlo?

sisska96
2. apr 2025

Už máte jedno dieťa? Ak áno tak sa netrápte, príde kedy príde, keď nepríde, máte už aspoň jedno dieťa. Niekedy vtedy príde, keď už na to ani nemyslíš

veklipo
2. apr 2025

Na prve sme cakali 6rokov, na druhe 2,5r, prislo to, ked malo prist. A bola to vzdy obrovska radost

really8
2. apr 2025

@maja7801 no tak ak nemas ovulaciu tak treba lieky. Napr clostylbegit. Porad sa s gynekologickou alebo v car.

colsami
2. apr 2025

Ak nemas stale ovulaciu, uz 3 mesiace, tak jasne ze ziadne snazenie nemoze byt uspesne. Ak mas cas a vek, isla by som zatial podla pokynov Tvojej gyn - evidentne sa zacalo so sledovanim a vysetrovanim. A ak to bude dlhsie trvat, tak CAR.

3 mesiace este nie su naozaj nic aj u zdravych bezproblemovych parov a s ovulaciou. Ak ta raz nie je, je jedno ci je to mesiac ci dva roky, proste....

maja7801
autor
2. apr 2025

@really8 zatial mam brat inofolic a podla muzovho spermiogramu uvidime čo dalej

really8
2. apr 2025

@maja7801 ok, za mna je inofolic slabota. A skor farmaodrb. Ale ved vyskusaj.

bambulka711
2. apr 2025

@maja7801 ak ty nemáš ovuláciu, tak môže mať muž spermiogram ako plemenný býk a je to na dve veci... nie je vajíčko, nemajú čo tie spermie oplodniť. Inofolic je len predražený inositol. Femi kvapky už alchemilku obsahujú, tak opatrne s tými bylinami.

matusa_153
2. apr 2025

@bambulka711 ak nemá ovulaciu a partner by mal dobre spermie tak jej vedia dať clostyl alebo letrozol na podporu ovulácie alebo iui

bambulka711
2. apr 2025

@matusa_153 vedia, ale to bežný gynekológ skúša ako prvé. Ale je pravda, že bežný gynekológ by mal už dávno poslať muža na spermiogram, kým žena tri mesiace behá na folikulometriu. A po roku mal už odporučiť rovno CAR, kde naraz spravia všetky základné vyšetrenia a minimálne zistia AMH, či je čas strácať čas...

stanzi
2. apr 2025

@maja7801 Suhlasim s nazorom vyssie, je to zvlastny postup ze muz na spermiogram a tebe nic na ovulaciu. Ja som mala tiez anovulacne cykly, inofolic mi nikdy nepomohol 🙂 Az Letrozol…

suzy2508
2. apr 2025

Ja by som ti odporučila aj komplet vyšetrenie u tvojej obvodnej. My sme 3 mesiace skúšali, nič sa nedialo, ale tušila som, že sa niečo po pôrode syna u mňa zmenilo a presne to tak aj je - zhoršila sa mi funkcia štítnej žľazy, mám za sebou vyšetrenie u endokrinológa a zbytočne som premárnila aj tie 3 mesiace, hoci samozrejme všetky ovulačné testy boli vždy negatívne a LH mi ani nestúpal. Daj na svoj inštinkt ako som dala aj ja a pýtaj vyšetrenia. Čas ti nepomôže, pokiaľ ovulácia neprebieha, nie je čo oplodniť.

lenuss1992
3. apr 2025

@really8 čo je to farmaodrb