Prvosnažilky od júna
Nájdu sa medzi nami nejaké prvosnažilky? My sa chceme začať snaźiť teraz od júna a čo vy????
@balli
@ja1985
@lanadr
@jarusmischo
@mirkajanickova
@joy23
caute baby... tak idem trosku updatnut aktualny stav, bola som 4 dni v Prahe takze som sa sem nedostala...
dnes mam 42DC (predpokladam, ze 10 DPO ) a vcerajsi testik ukazal len jednu ciarku a jedno veeelke hnusne biele miesto... ☹ bazalna teplota sa uz 10 den drzi v rozmedzi 36,8-36,9... sem tam ma zaboli brucho, nieco ako krce pri MS ale inak nemam ziadne dalsie priznaky... uz mam tejto "vyckavacej fazy" akurat dost, bud nech su dve ciarkz alebo nech pride MS, ze mozeme v klude pokracovat v snazilkovani.... 😉
ako ste na tom vy?
@petka154 ahoj, ku mne by mala mrcha prist dnes..zvycajne sa uz rano budim na mrchu, pripadne okolo deviatej desiatej dorazi, no zatial nic.. minuly tyzden ma miestami pichalo v podbrusko, najma ked sme boli vsobotu na vylete a vela sme chodili, prsia mi ide rozdrapit, cize cakam, ze asi kazdu chvilu pride... ja som estovala vo stvrtok, lebo som sla na pohovor do prace, tak ze aby som nesla zbytocne.. chvilu sa mi aj zazdalo ze sa tam daco crta, ale nakoniec to bola len snehobiela palicka :D takze nic
@petka154 ja pomaly zostavam sklamana zo svojho tela.roly rokuce som presne svoje telo poznala..vsetko som dokazala odcitat.od prvej ms som bola presbe..mozno 2 alebo 3krat mi meskali..no trraz posledne tri ms boli uplne cudne..jedna prisla skor. Jedna meskala presne tyzden a tretia az 20 dni.. teraz som mala bolesti jak kedysi, tak som myslela, ze vsetko bude zas ok... ale zatial len vyckavam..
@joy23 tak ja som nikdy nemala takuto pravidlenu... este na strednej som mala cyklus cca 38-45 dni, potom som 4 roky brala HAK, ktore som pred dvomi rokmi vysadila... odvtedy mam cyklus tak 30-32 dni ... vobec nechapem co sa so mnou deje tento mesiac... doteraz som si sice nemerala teplotu ale vzdy som vedela ze kedy bola ovulka, lebo som nasla hlien... a tento mesiac je v tom nejaky velmi velky chaos, ako narokom prave ked sme sa rozhodli ze chceme mimi, tak moj cyklus sa zblazni a ovulka pride az na 32 den (ked vobec)... neviem no, ale ak do buduceho tyzdne nepride mrcha tak musim k dokimu, lebo to bude uz 50 dni a o 17 dni ideme na dovolenku, tak nechcem ziadne problemy... 😉
@petka154 no presne aj ja som hovorila, ze ako narokom vsetko.. men ked priatel minuly cyklus povedala, ze by sme mohli zacat snazilkovat, tak vted som cakala na nu az 20 dni...katastrofa :D to je vzdy tak...ja uplne cakam, ze ked nastupim do prace, tak vtedy otehu :D aj preto som sa pre istotu minuly stvrtok testla, aby som sa zbytocne na pohovor netrepala, ale tak.. uvidime.. ked nepride do zajtra skusim s rano testnut..ked bude zase bielo, nezostava nic ine len cakat
@petka154 Ahoj, mne mrška dorazila o dva dni skôr, už na 26DC (piatok)... bolo mi z toho nanič, celý víkend sme mali návštevu s malými detičkami, tak som mala včera depresívny večer, keď odišli ... no priznám sa, poplakala som si riadne... Ale nič, ideme ďalej ... o týždeň idem na folikulometriu, MUDr. mi kázala prísť, tak som zvedavá ... Drž sa, nech už vieš, na čom si teda, kiežby ti to čakanie dopadlo dobre ....
@jarusmischo dakujem... 😉
a vy sa uz ako dlho snazite, ze uz mas prist na folikulometriu? lebo mn edr. povedal, ze rok to nechame prirodzenou cestou a az potom zacneme nieco riesit...
@tuli_tuli vidim to presne rovnako ako ty... kedze som tento mesiac bola na preventivke a vravela som mu, ze cykly mam 30-35 dnove, on mi povedal ze ak mrcha meska do 7 dni tak to sa este stale povazuje za normalny cyklus....takze ak budu pokracovat taketo predlzene tak urcite za nim zajdem.... mozno potom to bude chciet riesit aj skor ako po roku... 🙂
@petka154 My od začiatku roka s jednou mesačnou prestávkou. Ja som si tiež myslela, že to bude chcieť riešiť až po roku snaženia, ale keď mi to sama navrhla, tak som bola aj rada celkom ...
@jarusmischo tak to ti verim... ja by som bola najradsej keby mi zrobil aspon hormonalny profil lebo ja mam PCO, takze by sme mozno aj hned prisli na nejaku pricinu, ktora by sa dala riesit... ale on chce cakat tak budeme cakat... trosku som ho oklamala, som povedala ze sa snazime uz 5 mesiacov, aj ked to je len 1 ale ja sa poznam a viem ze budem saliet z toho ked sa nebude darit, cize cim skor zacneme riesit tym lepsie... 😉
@petka154 To si dobre spravila, naozaj to čakanie je na psychiku náročné, teda aspoň pre mňa ... aj mne už spomínala ten hormonálny profil a vraj mi napíše aj odporúčanie k endokrinológovi, keď tam prídem budúci týždeň ... ona mi síce povedala, že to mi má napísať obvoďáčka, ale tá mi to odmietla ...
@petka154 Ešte mi napadlo, že by si ho možno k tomu hormonálnemu profilu mohla trošku dokopať, pretože moja sestra mala práve tam problém a potom sa im podarilo ...
@jarusmischo pockaj na hormonalny profil ta vypisuje obvodacka? lebo ja mam ist tento tyzden na preventivku.... tak by ma mohla poslat, ale to co jej mam povedat?
Mne gynekologička povedala, že sa mám pýtať od obvodnej na testovanie TSH a aTPO, obvodná mi povedala, že jeden z tých hormónov nebudú chcieť otestovať na jej razítko (neviem, či je to tým, že je detská a má dorobenú atestáciu do 29 rokov) a má ma tam odoslať gynekologička. Gyn. mi povedala, že keď bude mať výsledky týchto dvoch - TSH, aTPO,tak jej to bude stačiť ... skús sa preto spýtať svojej obvodnej, že by si rada vedela, či máš v poriadku hormóny, či ťa môže odoslať na testy a basta.
Mne gynekologička povedala, že sa mám pýtať od obvodnej na testovanie TSH a aTPO, obvodná mi povedala, že jeden z tých hormónov nebudú chcieť otestovať na jej razítko (neviem, či je to tým, že je detská a má dorobenú atestáciu do 29 rokov) a má ma tam odoslať gynekologička. Gyn. mi povedala, že keď bude mať výsledky týchto dvoch - TSH, aTPO,tak jej to bude stačiť ... skús sa preto spýtať svojej obvodnej, že by si rada vedela, či máš v poriadku hormóny, či ťa môže odoslať na testy a basta.
@petka154
@jarusmischo oki dakujem velmi pekne, spytam sa jej na to ale podla mna ma odkaze na gynekologa... ☹
@petka154 Však uvidíš, určite sa skús spýtať, budeš aspoň vedieť v budúcnosti ... aj keď je pravda, že skúšate ešte krátko, ale je dobré vedieť, či nie je problém niekde inde ... Ja keď si predstavím, aké som mala plány, že aké brucho už budem mať na Vianoce, že možno aj do Vianoc porodím, tak sa mi chce smiať aj plakať, aká som bola naivnáááá ....
@jarusmischo neboj sa, urcite tam niekde na nas cakaju babatka kraaasne prekrasne, len si musime na nich pockat... 😉 😉 😉
drzim prsteky aby sa vam co najskor zadarilo...
@petka154 Aj ja držím vám, aj všetkým snažilkám 🙂 🙂
Aj ja pevne verím a dúfam, že všetky z nás časom budeme držať ten krásny, voňavučký a teplučký uzlíček 😉
ach jaj dievcence vsetky tak moc chceme babatka, ci si neskodime tym, ze nad tym stale premyslame a snivame...my sme zacali tretie kolo tak snad do tretice vsetko dobre 🙂
ahojte baby ja vam chcem len povedat ans pribeh..... mala som preliecenu toxoplazmozu, takze sa nevedelo ako to bude s detickami,, zo zaciatku ked sme sa zacali snazit,,,,, tak nic,,,, no neprizerala som si ani ovu ani nic,,,, vstale som si robila tehu testy bo som si navravala ze uz ma boli brucho uz som isto a neviem co,,,, po negativnych testoch som saa vykaslala na to,,, ze ked ma tak pride,nechala som to na toho hore,,,,, a ako som to pustila uplne z hlavy,len som sa modlila,nech sa podaari 🙂 a prislo to 🙂,,,,,, tak to skuste vsetky pustit z hlavy,,, a uzivajte si zivot bez toho aby ste nad tym vstale premyslali,,,, a ono to pride,uvidite 🙂 drzim palce 🙂
@zuzkatomkova ahoj! tak to je potom super, blahozelam ti... len mi prosim povedz ako je mozne uuuuplne to vypustit z hlavy... to sa podla mna takto zo zaciatku ani neda, len po case, ked uz sa fakt nedari, tak to treba vzdat a nechat prirodu pracovat.... 😉

@mirkajanickova tak to mame podobne.. ja ocakavam zajtra rano,tak som zvedava.. najprv som si hovorila, ze isto pride, predsa len, sme boli na dovolenke z chodenia tak unaveni, ze sme sa posnazili asi len 2krat... ale posledne hodiny zacinam uvazovat, ze mozno ani nie.. tak uvidime, do akeho dna sa zobudim :D