icon

Prvosnažilky od júna

rencika8
14. máj 2013

Nájdu sa medzi nami nejaké prvosnažilky? My sa chceme začať snaźiť teraz od júna a čo vy????

balli
16. júl 2013

@petka154 no ja som mala pred dvoma rokmi zle cytologiu, ked sa zhorsovala tak mi lekar vysadil antikoncepciu ze uvidime ci to nebude z toho lebo som to brala dlho, ale zjavne nebolo tak som isla na operaciu krcka maternice. Po vysadeni tabletiek som mala ako-tak pravidelnu MS a potom zrazu ma pichalo v podbrusku na pravej strane, slepak to nebol, ten som mala uz v tom case vyoperovany a kazdy druhy mesiac mi meskala MS. jeden mesiac normalne, druhy mesiac vzdy neskor, najdlhsie som cakala 3 tyzdne. Toto trvalo asi tak 8 mesiacov mozno. Lekar povedal ze mame vela sexovat, ze ta cysta by mala prasknut. ja som u neho nebola teraz niekedy lebo nemam vobec casu a MS sa len tak zrazu upravila kazdomesacne, asi posledne 4 mesiace mam presne po 28 dnoch. ako hodinky...musim si zaklopat zatial. od augusta chceme pracovat na babatku, tak robim predbezne opatrenia a sondujem co a ako 🙂

petka154
16. júl 2013

@balli hmmm... tak to mas potom super, ze sa to len tak upravilo samo od seba.. tak dufam, ze coskoro uvidis dve ciarky... 😉

balli
16. júl 2013

@petka154 dakujem, ale tak nevies ako to je. Neviem ci cysta fakt praskla, musim sa dokopat k lekarovi si to overit, aj ked najradsej by som bola keby som do konca roka otehotneli a potom tam nacupitam az s tym ze chcem potvrdit tehu. uvidime. vies, ja som uplne sibnuty organizator a vsetci ma upozornuju ze planovane tehotenstvo je sice fajn, ale nefunguje tak ako by som si ja predstvovala, ze ked chcem tak bude. Tak tiez sa bojim svojej netrpezlivej povahy hlavne ked pocuvam kamaratov kolko sa snazia...od troch mesiacov do troch rokov, za pomoci hormonov a umelych oplodneni...
bojim sa ze ked to odlozime tak sa nedockame. a tebe bezne meska? inak nezufaj zatial, moja suseda ma za manzela gynekologa a hovoril jej ze sa ma vykaslat na test, ze to je shit a tak aj bola, ona v druhom mesiace a test jej dve ciarky neukazal. Mozno si vynimka ako ona 🙂

petka154
16. júl 2013

@balli tak ja zvyknem mat 30-35 dnovy cyklus a dnes je 36 den a nic.. a este k tomu dnes ani ziadne priznaky, ktore zvycajne mavam pre MS... no neviem ...
inak ja som na tom s tou povahou presne rovnako ako ty... tiez musim mat vsetko pod kontrolou a ked sa nieco nedari tak sa so mnou neda vydrzat... takze stres je moj velky nepriatel

balli
16. júl 2013

@petka154 no tak drzim moc paste, mozno to bude ono...uvidis. Sorry, neviem ci som citala dobre, test si si robila ale neukazal ti nic? S trpezlivostou musime bojovat nejako a musime sa to naucit lebo myslim ze pri dietati to bude nutnost...som zvedava ako budeme tu vsetky pokracovat 🙂 my teda az od augusta zaciname, pochybujem ze na prvy sup sa to stane aj ked ja si to stale myslim aj ked viem ze to asi pravda nebude. Ked mi lekar kazal vysadit tabletky tak jasne ze sme si s manzelom davali pozor, ale nechranili sme sa a nevies si predstavit co som ja minula na tehu testy. Stacili dva dni neskorsej ms a pichnutie v brusku a uz som hystercila ze som tehotna a ze ma mimi kope, kamosky co uz maju deti mali zo mnou fakt super show 🙂

petka154
16. júl 2013

@balli 😀 😀 😀
tak my sme povodne tiez planovali ze zacneme az v auguste ale nakoniec sme si povedali, bola by to velmi velka nahoda, keby sa to podarilo na prvy sup tak preco nezacat skor... 😉
ano robila som si vcera test a bol negativny, ale ja sa zatial upokojujem tym, ze minuly tyzden to predsa len bola ovulka a preto je este prilis skoro na testy... inak by som sa uz zblaznila z toho, ze co sa deje... 😒
a inak ked si mala tu cystu tak ta pichalo v brucho nejako casto ci len obcas??? len mna den po tom vysetreni (cize minuly tyzden v stredu) pichalo teda riadne, cele doobedie a odvtedy nic...

balli
16. júl 2013

@petka154 no ja viem ze preco nezacat skor, ale tak sme sa rozhodli, uz teraz to nepushujeme, zacneme v auguste ako sme sa dohodli a nejako bolo, nejako bude. Bolo by super poriesit to do vianoc keby sa to podarilo, mame tehotnu susedu a ak by sme to zmanagovali do vianoc, tak by este stihli byt spoluziaci so susedinym malym/malou...ktovie co to bude. ale tak nejdem sa na to upat, ak sa podari neskor tak sa nezblaznime 🙂

no ja som mala obdobia kedy ma to pichalo, teraz uz dost dlho nie a ja som taka ze co ma neboli to neriesim 😒 boli ale dni kedy ma to pichalo kazdu chvilku a niekedy aj dost, ze som sa malinko musela skrcit...no bolo horsie aj lepsie. Teraz ma to neboli a nepicha a tak sa ani nehrabem moc k lekarovi. Druha veci je, ze niekedy to bolo take cudne ze kamoska mi furt pisti ze ked ma ovulku tak ju brutalne boleli vajecniky a niekedy som rozmyslala ci to neni z ovulky ze by som mala take pichlave bolesti. Lenze ja som neni z cukru, ja som dost take tvrda na seba a neriesim styl tu ma boli, tam ma picha a tak som si ani nejako extra neodsledovala ci tie bolesti boli pocas ovulky a kedy ma to picha, ci vecer, ci rano, ci pocas dna a podobne :(

petka154
16. júl 2013

@balli hmmm... tak len musime byt trpezlive, raz sa urcite zadari... 😉 a potom sa tu budeme vytesovat a pridavat foto fazuliek... 😀
drzim palce aby ste to potom stihli do tych vianoc... no nic musim ist, cakaju ma okienka na umytie... 😒

anusi
16. júl 2013

@rencika8 ahoj samo ze sa sa nájde je tu nás mnoho, mi sa s manželom snažime omnoho dlhsie bude to v septembei 3 roky, tebe prajem aby sa ti to podarilo hned , je to tak lepsie hoci nemusi na prvý krat ale aspon na 2 - 3 , mam vela kamaratok co sa im to podarilo , berie niejake vitaminy, mne vela bab radilo femibion, calibrum alebo inofolic tn je sice na PCO ale prispieva k dobremu vajícku, tak to držím palce aby sa ti to co najskôr podarilo .-) Anka

balli
16. júl 2013

@anusi tri roky? wooow, akoze klobuk dole ze to zvladate. Riesili ste to uz s lekarom?

balli
16. júl 2013

@petka154 jasne, treba byt trpezlivy a snazit sa 🙂 drzim paste a updatuj 🙂 zavidim ti tie okna na umytie...tiez by som potrebovala ale nemam kedy...

tuli_tuli
16. júl 2013

Ja som tiež dnes ráno testovala a nič 🙂 a to som dnes v 41DC, takže čakám čo bude ... cystu nepredpokladám, pretože keď som ju/ich (raz som mala 3 naraz) mala, vtedy to boli ukrutné bolesti ... a navyše som koncom mája absolvovala gynekologickú prehliadku a všetko "bolo čisté"

anusi
16. júl 2013

ano neboli to lahke tri roky pripusťam ale aspon nas to este viac spojilo, srzíme spolu a to je hlavne, ano pobehala som mnozstvo lekarov aj manzel , obaja sme v poriadku a nevedia nájsť prícinu preco sa to nedarí, bola som na roznych vysetreniach kde zistovali priechodnost vajecníkov, ovulaciu ci prichadza pravidelne ci sa tvorí folikul a podobne, tie ukazali ze vsetko je ok a stále nic, treba cakat asi tak nie 🙂 teraz sme si dali trocha pokoj od neustálych navstev u lekarov aspon do zaciatku septembra a potom ideme dalej teraz si chceme uzit leto 🙂 😀

anusi
16. júl 2013

@balli ano neboli to lahke tri roky pripusťam ale aspon nas to este viac spojilo, srzíme spolu a to je hlavne, ano pobehala som mnozstvo lekarov aj manzel , obaja sme v poriadku a nevedia nájsť prícinu preco sa to nedarí, bola som na roznych vysetreniach kde zistovali priechodnost vajecníkov, ovulaciu ci prichadza pravidelne ci sa tvorí folikul a podobne, tie ukazali ze vsetko je ok a stále nic, treba cakat asi tak nie emoticon teraz sme si dali trocha pokoj od neustálych navstev u lekarov aspon do zaciatku septembra a potom ideme dalej teraz si chceme uzit leto 🙂 😀

tuli_tuli
16. júl 2013

@anusi Držím Vám prsty a želám odhodlanie, je krásne čítať akú máte s manželom spolupatričnosť a symbiózu ... tak tak, užite si leto 😉

anusi
16. júl 2013

@fewka Ahoj skor ako po roku by som nesla k lekarovi , radím ti to z vlastnej skusenosti, mi sa snažíme uz 3 roky a stale nic, ale nezufam 😀 raz to pride, beries niejake vitaminy alebo pijes niejaky cajik? skus to prv ako pojdes k lekarovi, on ti bude brat vzorky potom ta posle na laparku a bude sa to tocit dookola poznam to ☹

anusi
16. júl 2013

tuli-tuli @
dakujem , 😀 , vies tym vsetkym cím sme si presli mi, to by spojilo kazdeho , je to krasne to mas pravdu 🙂 prajem to vsetkym aby si nasli oporu u svojho milého

balli
16. júl 2013

@anusi no super, moc drzim paste nech sa to podari a aby ste mali hlavne prekraaasne leto 🙂
aspon ze ste spolu a milujete sa a ste si jeden druhemu oporou 🙂 kopu ludi by to zlomilo a je super pocut ze su pariky ktory proste su spolu tak ako to ma byt - v dobrom aj zlom 🙂

svetlanka101
16. júl 2013

ahojte ... ja som z toho vsetkeho dost mimo.... mam nepravidelny cyklus, netusim kedy mam ovulaciu, nevyznam sa ani v merani bazalnej teploty a ani v sledovani krcku ci co som sa tu docitala..... akurat viem ze naposledy som mala M 29.6. a momentalne ma stale picha dole, nie vajecniky ale akoby na mechure, tak sa bojim ci nemam akurat nejaku infekciu alebo co to moze byt :( kedy by som mohla teoreticky skusit test?

kacatto
16. júl 2013

@svetlanka101 Na tvojom mieste by som zbehla k lekarovi, aby si fakt nemala daky zapal alebo nieco take. A rovno ti moze daco dat na tu nepravidelnu mrchu 😉 A ako dlho sa snazite? 🙂

anusi
16. júl 2013

@balli no je to super , keby som v tom ostala sama niesla by som to omnoho ťažšie, a smiem sa ta ty sa kolko snazís o babo? 🙂

jarusmischo
16. júl 2013

@mirkajanickova Nie, inofolic kúpiš na voľný predaj v lekárni, je trochu drahší, ja som za dve krabičky dala 35€, v jednej krabičke je 20 vrecúšok, ktoré sa pijú rozpustené vo vode. Apropo - bobuľu som zatiaľ nenašla 😀

balli
16. júl 2013

@anusi my zatial iba planujeme tri roky - od svadby ale stale to odkladame 🙂 uz chceme od augusta lebo zacinam mat neblahe predtuchy ze to nebude take jednoduche ako si ja predstavujem...takze takto s nami...

anusi
16. júl 2013

a brala si antikoncepciu, vies vela bab mi pisalo , ze ked ju vysadili hned na to otehotneli, 🙂 , ja som chcela skusit ten mesiac brat ale manzel o tom nechcel ani pocut, tak neviem co este skusim, ja som ju pred tym nebrala ☹ asi som mala mozno by sa to podarilo hned neviem je t o na tom hore nie na mne 😀

jarusmischo
16. júl 2013

Neznášam, keď sa z tehu príznakov vykľujú MS príznaky, ale ja sprostá sa vždy namotám a potom revem .... taká som na seba nas...., že by som sa aj do zadku nakopala, keby som vedela ako.

svetlanka101
16. júl 2013

@kacatto druhy mesiac.... ja som citala ze to pichanie moze byt uhniedovanie, ci natahovanie maternice.... nevies nahodou kedy sa zacina maternica zvacsovat? nechcem ist hned na gyndu, lebo mi bude robit hned ultrazvuk, a ja som pocula ze v pripade tehu moze byt ultrazvuk do 10 tyzdna nebezpecny.... tak ak to neprestane ani do MS tak pojdem hned po ukoncenii ms... 🙂

fewka
17. júl 2013

@anusi ďakujem za radu...beriem na vedomie 🙂 áno beriem femibion a sem tam alchemilku vypijem...

kacatto
17. júl 2013

@svetlanka101 No moze byt, ze sa roztahuje, ak by si mala skoro ovulky. Ale ak si mala menzes naposledy 29.6., tak to skor bola iba ovulacia. Ale nie som odbornik, iba mam nacitane veci. Ale pockaj tak do konca bud. tyzdna a skus potom otestovat, ak by si mala pocit, ze si tehu. Kiez by 🙂
Ja som dnes rano testovala, a napriek vsetkym moznym priznakom (spinenie 5DPO, unava, tlaky v podbrusku, bolave krize, slaba bolest prs..) mam iba jednu /. Asi PMS, neviem 😒
Aj ja som niekde citala, ze ultrazvuk nie je boh vie aky zazitok pre plod, ale tolko zien a babatiek to s nim 'prezilo', ze az taky nebezpecny podla mna nebude. Ale urcite nie je dobre chodit sa ultrazvukovat kazdy tyzden.

reenik
17. júl 2013

Ahojky holky, můžu se přidat? Zrovna dneska jsem 1DC, takže třetí kolo už zase nevyšlo a nálada pod bodem mrazu .... mám strašně dlouhé cykly, o to je to horší. Ale někdy se to musí povést, že jo? 😉 Jinak beru utrogestan a třetí krabičku nosifolu... tak není možné 😒

fewka
17. júl 2013

@reenik vitaj 🙂 ...ako dlho ti trvá cyklus...nepoznám utrogestan a nosifol..na čo sú dobré?