icon

Prvosnažilky ozvite sa

anlady
17. okt 2011

Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?

purina12345
19. nov 2011

@gelinka75 no veru ešte si počkam do piatku, neni to také jednoduché, to by sme museli robiť po 3 týždne a to by som asi neprežila, ale keď prídem domov tak budem zháňať prácu, snáď sa niečo podarí, uvidíme

delideli
19. nov 2011

@vardzikova : ja som sa tiez kopu veci dozvedela az ked sme sa zacali snazit 🙂
tie plodne dni koncia po ovulacii, niekde pisu,ze este den po je mala sansa, ale skor nie..tych par dni pred ovu je plodnych preto,ze spermie si vedia vo vnutri pekne na dozretie vajicka pockat aj 2-3 dni 🙂
na znacenie do grafu sa zaregistruj na www.fertilityfriend.com, potom mozes zacat znacit teploty..jedina nevyhoda grafu je ,ze ti ovulaciu oznaci az tri dni po nej, takze ju nevie predvidat, iba potvrdi,ze bola a ukaze ti kedy.. co sa tyka toho conceive plus gelu, tak tu je o nom diskusia : https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/vaginalny-lubrikacny-gel-conceive-plus-na-podporu-pocatia/
ja som si objednala pre-seed gel, tak som zvedava (aj o tom sa tu pise : https://www.modrykonik.sk/forum/tema/pre-seed-g... )

delideli
19. nov 2011

@gelinka75 : ja nam tiez kazde rano nadelim k ranajkam "tabletky" ,tak poctivo papame obaja 🙂

eri28
19. nov 2011

@gelinka75 mne urcite ked nebudem tento mesiac tehu, tak neviem prsia bolia, su strie aj modre cievky slabucko, a 2 dni pred menzes, no neviem neviem, 😉

vardzikova
19. nov 2011

@gelinka75 no už som sa zaregistrovala ale mne ukazuje kalendar a ked si to chcem zmeniť na graf?

delideli
19. nov 2011

@vardzikova : klikni na konkretny den,alebo po kalendarom na tlacitko Enter data a tam sa Ti otvori taka tabulka,kde si zaznacis teplotu, cas kedy si merala,pripadne dalsie veci (napr. ak si si robila ovu test ci bol negat. alebo pozit.,alebo aky si mala hlien a podobne- je tam toho vela) a ono to ten Tvoj zaznam automaticky hodi do grafu..Mne to trvalo dva dni kym som pochopila co a kde treba znacit 🙂 ,takze to chce trocha trpezlivosti,ale pojde to 🙂

gelinka75
19. nov 2011

@vardzikova ja chodim nalavo na My Chart, skus tam

vardzikova
19. nov 2011

@purina12345 Prave to že mrcha nieje pravidelná takže s tým to bude asi trošku problém čo?

eri28
19. nov 2011

baby ja uz idem spat, vcera o 6 vecer a spala som do 6 rano a dnes zase teraz az do rana spim skoro tak dlho ako miminko 😉 😉 😉 😉

eri28
19. nov 2011

rano som tu ako na koni dobruuuu 😀 😀

vardzikova
19. nov 2011

BABY VY STE V TOM TAKE NAMAKANE JA SI TU PRIPADAM AKO UPLNA HLUPANA 😒 Jednoducho nič neviem , pánečku v pondelok naklušem do knihkupectva a kupim si svoju prvú knihu v živote

vardzikova
19. nov 2011

@gelinka75 možem sa opytať ten graf je aj k niečomu dobrý alebo je to len preto aby sme to videli čierne na bielom ..? alebo sa to tak dokaže vypočitať samo? aj ked vpodstate ovu ani plodne dni niesu určite stale presne

gelinka75
19. nov 2011

@vardzikova no ale ten graf vytvaras ty, ako si postupne znacis rano nameranu teplotu, ked mas nepravidelny cyklus, tak ti ukaze kedy mas ovu a ked si nahodou tehotna, tak aj teploty sa drzia vysoko..je to zaujimave sledovat, ale ked vies kedy mas ovu, citis to, mas hlien..tak nemusis robit graf, toto je taka pomocka

purina12345
19. nov 2011

@vardzikova pred nedávnom som nevedala ani čoho je to skratka DC, nemusíš kupovať knihu stačí keď si prečítaš nejaké stránky, odporúčam túto: http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...
ono to príde časom samo a budeš radiť aj ty. ak máš otázky tak sa pýtaj
a aký býva zvyčajne tvoj cyklus?

lucecita
19. nov 2011

@gelinka75 tak díky 😀 že zakázala 😀 😀 😀 tak ti zakazujem čítať aj túto tému teda, keď ma až tak na slovo počúvaš 😀 😀 😀 😀

gelinka75
19. nov 2011

@lucecita zas az tak ta nepocuvam 😀 😀 niekde musim byt

lucecita
19. nov 2011

@gelinka75 tak fajne, na chvíľočku ti dovolím čítať aj iné stránky...ale nie na dlho 😀 😀 😀

gelinka75
19. nov 2011

@lucecita no ok, aka si kruta 😖 a co mas inak noveho? nejaky pekny graf? 😀

lucecita
19. nov 2011

@gelinka75 ale noooooo 😅 😅 😅 😅 nového mám akurát tak 2DC, slabučká mrška ma navštívila, tak dúfam, že aj čoskoro odíde... grafík som sem dala hneď ráno, takže ani túto tému nečítaš poriadne 😀 😀 😀 ale že si to ty, tak dávam špeciálne pre teba http://www.fertilityfriend.com/home/38cf56 ...že aký pokles som dnes dala 😀 😀 😀 a ty ako? grafík máš?

vardzikova
19. nov 2011

@purina12345 môj cyklus je vždy iný niekedy mám 28 dni inokedy 32 dni, neexisuje nieaka stranka kde je ten graf v slovenskom jazyku lebo ja tomu nerozumiem 😖 , rada by som si robila ten graf už len kôli tomu prečo si napisala aby som v podstate spoznala svoje telo 😎 , čite meranim teploty si dokažem zistiť aj to či som tehu? a to zistim ako? že je teplota vyšši ako zvyčajne?

vardzikova
19. nov 2011

@gelinka75 tak ja si to budem značiť 🙂 ešte mam jednu otazku,, dalo by sa povedať že aj ked si budem merať teplotku tak mi ukaže kedy mam ovu ale v podstate už v ten čas mam polodne dni v podstate min. 2 dni pred tym mam už plodne dni - takže ako teraz nad tym uvažujem tak najjednoduchšie bude si kupiť asi tie ovu testy - alebo nie, ja som z toho už taka popletena , dalo by sa povedať že mame nato len 5 dni v mesiaci kedy môžme snažilkovať? alebo niekedy to vyjde aj 2x do mesiaca ?

spula22
19. nov 2011

@purina12345 takze ak somto dobre pochopila,tak naj sanca na tehu je 3 dni pred ovulkou??? 🙂 ja som z toho jelen trosku 😀.takze mame keksikovat hned po mrche kazdy 2 den?? 🙂

purina12345
19. nov 2011

@spula22 presne tak moja, tri dni až jeden deň pred ovu, vtedy je aj posledný deň najkvalitnejšieho hlienu
najlepšie je začať hneď prvý deň skončenia ms a pekne obdeň alebo každý 3 deň
keď si budeš sledovať hlien možno prvé dni budeš mať sucho a postupne budeš pozorovať hlien- lepkavý, krémový, vaječný bielok, vodový Už v krémovom sú bojovníci schopný prežiť Najlepšie sa im pláva v bielkovom
žena je plodná len 12-24 hodín a práve vtedy sa musí stretnúť vajíčko so spermiou

purina12345
19. nov 2011

@vardzikova ak máš problém so zaregistrovaním alebo vpisovaním rada ti pomôžem V slovenčine alebo češtine som takýto graf zatiaľ nevidela čo tak pekne ohraničuje ovu
tehotenstvo sa meraním dá zistiť jedine tak že po ovulácii keď sa zvýši teplota tá sa bude držať nasledujúcich 18 dní alebo lepšie povedané 9 mesiacov Pred ms keď vajíčko neni oplodnené progesteron znižuje svoju hladinu a tým pádom aj padá teplota a nastupuje mrcha môžeš kuknúť môj graf pre predstavu http://www.fertilityfriend.com/home/purina
a ak nepoznáš kedy máš ovu tak skús to tiež aj s testami a ktorý si DC?

nikinka1111
19. nov 2011

dievčatá, ovu sa hlási, ľaví vaječník sa hlási o pozornosť 🙂 . pekne si užívajte večer a noc...

eri28
20. nov 2011

dobre ranko a plodne ranko 😀 😀 😀 😀

ja som tu moju mrchu opila, ale cervene jej asi nechutilo este nezavitala, ale tie prsia mam dost, bolia a bolia 😀 😀 😀 😀 , a rastu, neviem ci je aj iny priznak horoby neake narusenie hormonov, alebo iba tehu 😉
zajtra este do prace a utorok streda frai, ked nenaskoci cervena v stredu asi dokinko, nemam love ani na hluoy testik 😀 😀 😀 😀 😀
takze pekne ranko mi mame sexualne volno, sme po spovedi, nabehly sme obydvaja, takze sa chvilu lubime ako kone 😀 😀 😀 😀 😀

eri28
20. nov 2011

este nie sme manzelia to preto ta spoved, a advent za dverami, velku noc sme nezvladli, ja som velky pokusitel 😀 😀 😀 😀 😀 😀 , ale teraz ani nemam chut, neviem ci ma obden tak znicil tentomesiac to bolo prvy taky maraton 😀 😀 😀 😀 😀

nikasv29
20. nov 2011

@purina12345 ahojky tak dnes som dostala mrchu síce je dosť slabá len také silnejšie špinenie.. tak uvidím ako dlho to bude trvať a potom skúsim testík 🙂

nativanativa
20. nov 2011

@purina12345 mickaaaa ahojte ,ako sa vam dari hm ??
http://www.fertilityfriend.com/home/37feac ,mne asi takto

tahia24
20. nov 2011

Ahojte,baby prosim vas.mam otazočku.AKE MATE SKUSENOSTI S UžIVANI Pregnium,a kyseliny listovej,mi sa snažime o babetko už dlhšie všetko mame v poriadku.Ale stale nič. ,no na nete som pozerala že bi sa maly uživat taketo doplnky,ževraj pomahaju,.
Mate už niektora ,po tychto doplnkoch pozityvny vysledok // ?Dakujem