Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
ahojte baby, prosim vas vie mi niektora z vas poradit? Ked pracujem na dohodu, mam narok na preplatene volno ak chodim do poradne? Nieco som pocula,ze existuje narok na nieco, ale nie som si ista,ci ako dohodarka spadam do tej skupiny..Ja sa vzdy po poradni vratim do prace, len som chcela vediet,ci tam nie je nejake volno zo zakona..moooc dakujem 🙂
@sabrinka26 ahoj, nárok by si naisto mala na neobmedzené návštevy lekára súvisiace s tehotenstvom ak by si mala HPP, a to samozrejme platené, no pri dohode neviem, tam je obmedzený počet odpracovaných hodín a hlavne výšky zárobku...už si nepamätám, ale kuknem Ti dačo v múdrej knihe 😀
@mistisa ja dobre ....čakám na ovu http://www.fertilityfriend.com/home/39b54e tak uvidím..kedy príde tento mesiac
@azzura aha takze nemusi mat 5 dnovu absenciu alebo tak 🙂 oki super 🙂 no dufam mam troska strach bo pred laparkou ani raz nezabral clostyl tak dufam ze stacilo len tie vajka osetrit.🙂 no ved to ze clovek nevie do coho ide 🙂 ale vraj to je take nieco ako ked ti robia cytologiu no ster z krcka 🙂 tak snad to tak bude 🙂 mojka aj vam tento krat uvidis 🙂 budem drzat palceky ja budem tyzden po tebe jeeej 🙂
@su_san zlatik to bude asi tym ze som na sto percent rozhodnuta ze toto IUI je prve aj posledne 🙂 mrche uz som zbohom naznacila tak nech dosluzi co ma a nech mi da pokoj. neviem preco ale prichodom mrchy som dostala asi treti dych a neviem sa dockat IUI lebo asi viem ze to vide 🙂 som nejaka happy 😀 😀 😀 😀 😀 a ty sa mi mas ako? ja som opat PN dokina povedala ze musim byt v maximalnom klude pred IUI 🙂
@mattuliatko30 no len nech pekne dorazi aby si mohla aj ty dat fotecku s dvomi palicami 😀 takze maj lasky cas bude uspesny pre viacere z nas ano? 🙂
jak som sa dobre pobavila.... jake to je zabavne, ked vidim v kuchynke kolegyne, ktore ani nepoznam, ze si robia alchemilkove caje 😀 zeby dalsia snazilka 🙂
@su_san No tiez si myslím,. že sa hormony zblaznili, no v piatok pojdem, teraz idem na dva dni do prace, tak v piatok pojdem, ak teda nepride,. tiez si myslim,. ze by mi to mamatest ukazal, ale tak nevadi, ze sa to teraz nevyslo,. ale uz nech pride menzes, ved poslednu som mala 20.3 teraz by som uz mala mat druhu ale nie prvuu 🙂A dnes si kolky den? takze tiez budes teoreticky brat clostil, nie?kedze más male vajka, tak ako ja, tento mesiac sa na to chystam, tak som zvedava co a ako,. uz som si u jednej baby tu z MK kupila ovulacne testy, tak budem si ich robit, aby som vedela kedy bude ovulka, sice pojdem aj k dokimu ale aj tak 🙂
@sabrinka26
Z dohody sa odvádza iba garančné a úrazové poistenie (odvádza ho zamestnávateľ).
Ani nemocenské (z toho za platí PN, OČR a materská...), ani dôchodkové poistenie sa z dohody neodvádza. Môžeš sa teda stať iba dobrovoľným platiteľom poistného.
Nakoľko sa z dohôd o vykonaní práce neodvádza zdravotné poistenie, fyzické osoby = teda aj TY, ktoré majú príjmy iba z dohôd o vykonaní práce alebo z inej samostatnej zárobkovej činnosti, sú povinné platiť si poistné samy ako osoby tzv. dobrovoľne nezamestnané (samoplatitelia).
Dohodár NEMÁ nárok ani na dovolenku ani na OČR, ani na stravné lístky, ani prestávky v práci (ak si ich nedohodneš s ZĽ), ani na náhradu mzdy pri prekážkach v práci napr. pri návšteve lekára či na nemocenské dávky (pretože z dohody sa neodvádza nemocenské).
Teda z toho všetkého vyplýva, že NEMÁŠ nárok na preplatenie
Dúfam, že som pomohla 😉
@mistisa na urade robia do 15.30 a podpis overuju v pohode, ale rob ako ty uznaš za vhodne. Kazdemu clostil inak zaberie, takže ja idem na 12DC a uvidime, ci ešte dojdem v piatok alebo už piatok pojdem na zakrok alebo v sobotu a može sa stať že v pondelok alebo vobec. Narasť možu, ale prasku až s pregnylom, lebo si stimulovana, takže sa bať nemusiš
@su_san super, aj som si myslela.. cize nemam narok na nic ani ked si platim dobrovolne nemocenske? to je posledna otazocka a uz budem mat zodpovedane vsetky moze dlhomesacne otazky 🙂 este raz ti moooc dakujem 🙂

@su_san dik, ale už som ako na trnoch, co nie je dobre, lebo stres može zastaviť rasť vajok, takže musím predychavať 🙂. Už nech je stvrtok a 12 hod, aby som vedela na čom som 🙂