Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@horseshoe no tak my to mame takto od zaciatku vztahu, cize uz 8 rokov, dokonca boli obdobia ked sme spolu aj niekolko tyzdnov neboli. ale tak prezili sme a prezijeme aj teraz, aj ked by som ho rada mala kazdy vecer pri sebe 🙂
no ludovecky 😀 ale tak zas mi to tak naladu nejak pozdvihlo 😀
@nativanativa 😀 😀 😀 čaaau mica tak to vy ste už taaaak daleko .. ty ma asi naozaj dobehneš počuvaj sem 😀 😀
@moni1007 fuuu, 8rokov - mate moj velky obdiv 😉 😉 😉 taky vztah by zasluzil krdel deti 🙂 A ako dlho sa snazite? Tusim si mi vravela, ze ti zistili problem so stitnou zlazou...To ti zistili pri nejakom speci vysetreni? A ako je to vlastne nebezpecne pre otehotnenie?
Inak moja spoluziacka zo strednej skoly mala vybratu stitnu zlazu, brala hormony a teraz uz ma babenko. 🙂
joj a ludovecky mam ja celkom rada, teda ked je ta spravna nalada 😀
@horseshoe my sa snazime od septembra. no ked som bola na prehliadke u zenskeho, tak som ho poprosila ci by som nemohla prist na hormonalny profil. z neho mi potom zistil, ze nemam moc dobre vysledky a poslal ma na endokrinologiu. dali mi lieky a povedali, ze by nemal byt problem otehu.
neliecena je casto dovodom, preco sa nedari, ale tak ja uz ju liecim.
no tak na oslavach ich mam aj ja rada, sa supis na ne tancuje. akurat sme boli teraz 2 vikendy po sebe na 50 tke a 60tke. tak sme sa fajn zabavili 😀
@horseshoe no mne tiez prehliadky dopadli dobre, vsak mi aj povedal,ze nevidi dovod na HP no a vidis, predsa tam nejaky problem bol. ale ja mam poslednu dobu zle skusenosti s lekarmi 😠 manzel este nebol, ale vitaminky uz berie a dokonca takmer prestal fajcit, uz si zapali len jednu cigaretku a tu si rozdeli na dva razy 😀 a vy beriete nejake vitaminky?
no my sme tiez mali kapelu, a bola uplne skvela. tak ako aj cela svadba 😀 a kolko ste uz manzelia?
@moni1007 No tak super, ze to vyzera, ze si ok.Mne tiez zatial doktor nepovedal, ze by som dole mala nieco v neporiadku. A ja tiez s doktormi mam kadejake skusenosti...ale tento moj gyndos je rodinny znamy a dost velky odbornik, tak dufam som v dobrych rukach.
No drahy len nech pekne prestane bafkat, to vam urcite prospeje 😉 My obaja nefajcime, ja som dokonca aj kavu prestala pit. Manzel neberie zatial ziadne vitaminy, ja som mu sice kupila zinok, ale potom som zistila, ze ho ma v robote len v supliku a vobec ho neje, takze tak zodpovedne sa on k tomu stavia 😠
Ja papam akurat femibion a dnes som si este naordinovala zensky cajik s alchemilkou. Zase vsetkeho vela skodi. Takze myslim, ze to staci. Keby sa nieco zistilo, ze mi chyba, tak urcite si to naordinujem. Ale zatial takto. 😉
Manzelia budeme rok, ale byvame spolu uz 6rokov. Takze manzelstvo bolo len "pro forma"
@horseshoe no moj uziva selezin ACE, a vraj zodpovedne ich berie, ale verim mu, ze ano a aj si pytal dalsi platok 😀 ja som tiez nefajciarka co sa tyka kavy, tak tu som aj ja chvilu obmedzovala,ale potom si povedala,ze sa nejdem tak upinat na snazenie a ze budem robit veci tak ako doteraz, akurat, ze jem nejake vitaminy a viac zeleniny, ale tak jedna kava denne sa moze aj v tehu, takze asi si nejak neskodim 🙂
no my budeme tiez v septembri tiez rok,ale tiez sme byvali uz predtym spolu. teraz su to uz 3 roky 🙂
@moni1007 spravny pristup 😉 ja som kavy pila vela a bez nej som uz mala abstaky ked som ju nahodou vynechala, chodila som ako namesacna. Mne to velmi zdravotne pomohlo. Samozrejme, ze obcas si ju dam - ale pre chut ako labuznik, nie ako drogovy zavislak 😀
Budem musiet bezat, idem kuknut robosov na stavbu. Tak zatim papik, vidime sa tu na MK 😉 😉 😉
@mattuliatko30 graf nemám, robím testy každý deň... deje sa podľa mňa to, že asi nemávam ovuláciu... minulý mesiac som testovala cca obdeň a tiež nebola... predtým som to nikdy neskúmala...
@mattuliatko30 zatiaľ som to s ním neriešila...chcem testovať ešte jeden cyklus a potom to pôjdem riešiť...
@fifitko25 tesim sa s tebou z tych negativnych trippletestov 🙂 ja som sa bola objednat na nejaku translucenza nucale - tiez tam vraj odhaduju podla nejakych pomerov, aka je sanca na postihnutie. robi sa to niekedy medzi jedenastym a trinastym tyzdnom, a ked to nevyjde dobre, potom posielaju na amniocentezu.....o takom som este nepocula.....u mna je vacsie riziko postihnutia kvoli liekom, tak neviem, ci to robia vsetkym, alebo to pridali len mne....ale velmi sa tesim, ze vam to vyslo negativne, to su vzdy najkrajsie spravy 🙂
@nancycka ďakujeme 😉
no to budeš mať niečo ako my, prvé merania a odber krvi sme mali v 12tt a teraz včera v 15tt ďalšie merania a krv a teraz sa to len dalo dokopy a vyšlo všetko ok 😉 amniocentéza je odber plodovej vody, to sa robí vpichom cez bruško do vaku a berie sa voda, lenže je to veľmi veľmi nebezpečné, lebo je tam riziko, že prídeš o bábätko ☹ (v našej téme novembrovky sa to už stalo jednej kočke 😢 ) a potom sa robí ešte morfologický ultrazvuk okolo 20tt 😉
@fifitko25 videla som, ze je tam dost povinnych vysetreni, aj ta translucenza bude asi povinna, lebo ked som to bola objednat, bolo tam okolo mna hrozne vela brusiek. to bude nejaky ten pomer kosticiek....hlavne nech su vsetky testy negativne a nech su babatka zdrave 🙂 vedla mna bola jedna kocka s mensim bruskom, prave jej roboli amniocentezu, vraj ju museli pichat dvakrat, ze mala hrozne tvrde brusko ☹ bola k.o., neviem, ci ju to velmi bolelo, ale nevyzerala najlepsie, snad jej to potom dobre dopadlo. snad to nebude potrebne 🙂
@moni1007 uplne nanic, povedala ze tam ziadny folik nevidi:(((( ze bud uz bola alebo nevie:(((a ked som sa jej opytala ci mi moze sptavit folikulometriu a hormonalnybprofil a taketo vysetrenia mi povedala ze to oni nerobia lebo im to poistovna nepreplaca.ako fasa tak sme volali znamemz porodnikovi a v piatok mam ist k nemu a sa porizpravame a na 80 percent menim lekara.a ked som sa jej opytala co mam robit ze co ak neovulujem tak mi povedalA ze sulozte kazdy druhy den aj cez mrvhu a raz sa to podari lebo mm ma dobry spermiogram.ako podotykam ze v auguste je rok co sa snazime to ma aky pristup.a este povedala ze az po preventivke to je v septembri ma ked tak odporuci do gyn-fiv.normal som plakala ked som odtial odisla.
@zuzanka9999 joj, to je koza 😠 😠 😠 😠 si jej mala odrazu povedat, ze od nej odchadzas 😠 ale neboj, uvidis co ti povie ten druhy lekar, sa s nim dohodnes a on ti urcite spravi vsetko co treba a posles mi greafik? kuknem ako si stupla. nie vzdy ovu testy ukazu ovulku. tak mozno uz mas po nej. a vlastne citila si nieco? mala si hlienik?
neboj, urcite to nakoniec dobre dopadne. poplakala si si, napatie z teba vyslo a teraz sup usmev na tvar nech to ide dalej lahsie 🙂
ja som si tiez poplakala,ked som sa dozvedela o tej stitke a beriem to teraz tak, ze aspon viem v com je problem. dolezite je ze si zistila, ze tvoja dr je koza a ze sa uz ides streetnut s inym dr a to znamena ze sa konecne nieco zacne diat 🙂
@zuzanka9999 to chce isto zmenu doktora a čo najskôr !!! 😠 😠 to čo je za prístup.....
@moni1007
@fifitko25 kocky ako na to ze k nej chodim 9 rokov ma to dost zarazilo. hej ten druhy doktor odrodil mojej svagrine malu. ked nie on aspon mi odporuci niekoho ineho. ale dost som sa sklamala, clovek si mysli ze je v dobrych rukach a potom toto. moj grafik je takyto nic moc http://www.fertilityfriend.com/home/3d04db . hej bolelo ma vcera a predvcerom podbrussko ako pri mrche a mala som vodovy hlien. ale ona kukla na moj graf a povedala ze no podla toho grafu nevyzera to akoby ste ovulovala. ako krava tak ma ma poslat k niekomu kto mi tie vysetrenia spravi a nie ze ma posle po preventivke v septembri. a u nas nie je mozne kazdy druhy den sulozit mne sa tiez nechce a moj mm povedal na to ci je plemenny byk 😀 😀 😀 ved uvidim co bude v piatok poobede. a vy kocky ako? aspon vy mi povedzte dobre spravy?
o

@moni1007 Fiiha, tak to drzim palceky na tu operaciu. A manzela iba na vikendy a aj to nie kazdy - to som zazila aj ja a trvalo to 3roky. Bolo to velmi tazke obdobie pre nas oboch, ale myslim, ze to nas vztah dost zocelilo. To je super, ze si nad depkami vyhrala. Kiez by som aj ja bola taka silna. Ale mozno to chce len cas. Ale verit, ze budem mat raz babatko - to nikdy neprestanem 😉
Hehe, tak ludovecky? 😀 😀 😀