Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@chorucka buaaa,ja len s kecupom, s tatarkou si neviem ani predstavit
@palculienka2011 aj moj muz len s kecupom Si to niekedy ochutnala? ja v tatarke aj spat mozem
@chorucka jak moj chlap...ale on je divny, on si dava kecup, tatarku a horcicu na vsetko 😀 😀
@palculienka2011 to je presne ako ten moj chlap🙂
ja som si dala ryzovy nakyp, porciu tak pre 2 chlapov a je mi zle 🙂
ja som sa tu doobedu s vami tak rozkekesila akokeby som uz mala 2 // na teste..az ked som sa ukludnila cez obed,doslo mi ,ze este musim cakat..boeee.. :( a drzat sa pri zemi,lebo zase skoncim v slzach a 2 dni nepouzitelna..
@vardzikova tak toto som našla na jednej stránke, ja si to už platím dva roky tak neviem ako u mňa presne ale najlepšie čo najskôr otehotnieť
- ak sa prihlasis od 7.12.2011 na DNP z maxima budes najblizsich 270 dni, t.j. do 7.9.2012 platit sumu cca 50 Eur, aj napiek tomu, ze od 1.2.2012 sa tato suma zmeni na cca 350 Eur,
- ak pocas tychto 270 dni otehotnies bude ti materska vypocitana z tohto DNP aj napriek tomu, ze po 9/2012 si DNP platit nebudes. Na tehotnu sa totiz vztahuje 8 mesacna ochranna lehota, t.j. pocas tejto lehoty ma tehotna narok na nemocensku davku aj ked DNP zaniklo (otehotnies v 5/2012 - DNP zanikne 9/2012 - narok na davku mas do 5/2013 - a ty na matersku nastupis 1/2013 cize narok na matersku ti vznikol a budes ju dostavat)
- ak sa ti nepodari otehotniet, tak najneskor do 7 dni od zaniku DNP mozes ist na PN a budes dostavat nemocensku z DNP pokial PNku neukoncis (PN mozes byt najdlhsie 52 tyzdnov)
- na PN mozes ist aj pocas tych 270 dni co si budes DNP platit, no prvych 26 tyzdnov by si dostavala nemocenske daky len z minima (aj napriek tomu, ze si platis maximun)no a po tych 26 tyzdnoch by si uz mala dostavat nemocensku z maxima.
- najidealnejsi stav: otehotniet - hodit sa na rizikove - materska
@purina12345 ak vsak zarabam celkom slusne tak mi to vyrataju z platu nie?
@purina12345 prosim ta a je to teda stopro iste, ze staci otehotniet do zaplatenia 270dni??lebo ja som najskor myslela, ze do konca januara treba otehotniet...
@chorucka áno, ak máš dobrý zárobok je to v pohode, tak tebe to vypočítajú z platu
@palculienka2011 áno, ak si to začneš platiť teraz tak do tých 270 dní platenia musíš otehotnieť a potom je tu ochranná lehota 8 mesiacov na MD preto musíš do vtedy otehotnieť ale pn by bola vyplácaná z najnižšieho VZ čo je 300€ čo som tak postrehla
@momamo tak ja som už po obede ale som sa ojedla teeeeda a ty už ? 😀
@spula22 tak to dufam že dalši už bude ako podľa mojich predstav 😀
@momamo ja chodim na obedy to som ti už napisala v predchadzajucej spravičke 🙂 čo si take fajne jedla 😀
Babky co znamena ked lekar napise do nalezu ze: NIE JEDNOZNACNE MALIGNY VZHLAD Ja som uz celkom dopletena
@purina12345 tak to je parada, lebo ja som mala stres, ze musim do konca januara. takto mam cas do 14.jula 😀 😀 😀 😀 ale nezda sa ti to trocha nespravodlive, ze cim neskor si to baba zacne platit, tym dlhsiu dobu bude mat? je to nespravodlive voci dlhodobym platitelkam. Lebo teraz je jasne, ze si to vsetky pojdu cim skor zaplatit a budu v najvyhodnejsej pozicii
@vardzikova fuuu ja som sa tiez doslovne obzrala, mala som zeleninovy salat, ryza, hranolky a zapecene kuracie stehno a ty ....???
@vardzikova caves a ocuvaj, ty si to DNP nechces zacat platit?? lebo podla toho, co pise purina by sa ti to mohlo oplatit
@purina12345 olalaaaa moja takže ked si to otvorim musela by som sa prihlasit ešte dnes ,, platila by som 50 Eur a musela by som otehotnieť do septembra? alebo ked som si to už prihlasila tak nemusim?alebo ako teraz lebo moja ty si mi to tak napisala že som to maaaaličoko pochopila, aj ked som ti zato veľmi vdačná 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@momamo ja som mala kuracie strogano dosť vídatné 🙂 takže moja kde sme skončili v našom rozhovore ?
@palculienka2011 tak ja by som si to chcela začať platiť ale ide o to že ako to vlastne s tym všetkým je ak si to začnem platiť od dnes tak čo? nemusim potom do septembra otehotnieť alebo ako?
fuj tajbl, akurat som si otvorila zlate oplatky citronove a ma trasie...museli daku extra citronovu davku dat do toho, kysleeeeee
@vardzikova ked sa dnes zahlasis, tak musis do dna porodu mat 270 zaplatenych dni a otehotniet musis podla puriny do septembra 2012
@vardzikova ale ak si zrovna otehotnela-sanca tu jeeee, tak neviem, ci stihas, vyrataj si ak by si bola teraz tehu, kedy by si mala datum porodu
@vardzikova uf ani neviem poriadne ale ja mam taky pocit ze co chvila normalne zaspim ... 🙂 Dnes mam asi taky den ze sa mi absolutne nic nechce ....a ty co, co mas dnes v plane..?? 🙂

@palculienka2011 aj ja mam rada chlieb vo vajku a k tomu tatarku mnam