icon

Prvosnažilky ozvite sa

anlady
17. okt 2011

Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?

mistisa
11. júl 2012

@iwi9
@e.l.i
@fifitko25
@luszia
@zuzanka9999 tak baby.a vsetky ostatne koceny .folikov vela ani jeden dominantny ☹😢 poobede mam volat kedy dalsia kontrola.napisali mi este 3 merionaly takze pokracujem v injekciach ☹ vidim to blede opat ☹

mistisa
11. júl 2012

@penelope111 dakujem kukni co som napisala kustok vyssie 😉 uvidime hm. :-/

fifitko25
11. júl 2012

@ivnik ahoj Ivka, jasne že ma začiatku Nič nevidíte na utz, ale je treba skontrolovať srdiecko a polohu gestacneho vaku... Treba vylúčiť mimomaternicové a tiež zistiť, či je tam plodík a to sa robí okolo 6tt... Moj doktor je primár s praxou a on mi toto hneď povedal 😉 že je nezodpovedné čakať do 10tt, ale veľa lekárov to robí...

zuzanka9999
11. júl 2012

@mistisa och mojka to mi je luto:( neboj nabuduce budu dominantne;)

fifitko25
11. júl 2012

@mistisa Och a aký bol najväčší? Koľko si DC?

penelope111
11. júl 2012

@mistisa Jaj moja nezúfaj a pekne pozitívne myslenie 🙂 Ešte nič nieje stratené 🙂 Ja tiež pozitívne myslím tak nám to už musí konečne vyjsť, no nie? 🙂 A to akože znamená, že tento mesiac vôbec nič? Nejako tomu nerozumiem 😒

mistisa
11. júl 2012

@zuzanka9999 no dufam micka 😉 uvidime 😉
@fifitko25 nooo som 11 DC a velkost mi nepovedala.ale ukazovala mi to na monitore a zdali sa mi tak velke ako minuly mesiac na 15 DC.do 10 mm.no uvidime hm.
@penelope111 nooo micka mohlo by 😉😉 uz si to tak zelame ze snad ano.no dnes budem volat o 14:00 a povedia mi kedy dalsia kontrola.zatial stimulujeme dalej 😉

franzziska
11. júl 2012

@mistisa a kolkokrat si vlastne kukala foliky od laparky? 2x?

mattuliatko30
11. júl 2012

@mistisa no bola som včera...dala mi antibiotika na 5dní..aby som sa z toho dostala...mám tam zápal..a veľa bielkovín...

mattuliatko30
11. júl 2012

@mistisa teda....tak malé foliky máš?..a nedorastú ešte??? 😒

mistisa
11. júl 2012

@franzziska ano ano 2 x tak uvidime no.ked nic koncim nemam sil a to uz fakt. 😠
@mattuliatko30 no to si dopadla tusim co? Tak sa pekne liec oki? No neviem napisali mi este tie injekcie takze mozu este dorast podla mna.uvidime. ale nsladu mi to pekne pokazilo ☹

penelope111
11. júl 2012

@mistisa Musí ti to vyjsť. Držím ti palce a stále na teba myslím a čakám kedy dáš testík s // 🙂 Takže to musí už tento mesiac vyjsť ok?

ivnik
11. júl 2012

@fifitko25 nezodpovedné, to je také diskutabilné, zoberme si to z tejto stránky, nechcem byť pesimista, aler čo ak zistí, v 6. tt , že niečo nie je v poriadku, čo presunie primár ten plod na správne miesto, keď zistí, že je mimo maternice, ja si myslím, že to moc prežívate, keď ťa nosila tvoja mamka, lekár popočúval, či Ti bije srdiečko a to bolo všetko a si na svete zdravá a šťastná, to vtedy tiež lekári boli nezodpovedný,len nemali takú príležitosť a takú technológiu. A v minulosti sa aj tak rodili zdravšie detičky a neexistoval žiaden 3D ultrazvuk. Mojej kamarátke zomrelo dieťatko v 7 mesiaci áno v 7. Mladá kočka 22 ročná všetky vyšetrenia vporiadku, jednoducho bábenko zomrelo. A nič nemohli robiť lekári všetko je v rukách tam vyššie a neovplyvní to ani lekár ani ty ani ja. Hovorí sa, že dieťatko je len na návšteve, keď je v brušku a ono sa rozhodne, či príde na svet, alebo nie. A keď sa budem zbytočne stresovať našími úchvatnými vyštreniami, tak stresu jem aj dieťatko. Prepáč Zuzka, ale je to tak ☹

mistisa
11. júl 2012

@penelope111 si zlata moja.dakujem moc moc.dufam ze mas pravdu a splni sa to 😉😉 aj vam moc drzim palceky. Nove tehulky tu riadne nakychaju aby sme virusik vsetky chytili 😉😉

junkfoood
11. júl 2012

@ivnik suhlasim s tebou..teraz baby bezia k lekarovi, este im ani tehotensky test poriadne nezaschne, a do 12 tyzdna ich dr. ultrazvukuje 100krat, ja napriklad neverim tomu ze je to az take neskodne..aj WHO odporuca prvy ultrazvuk po 10tyzdni..okrem toho, ked raz mas potratit tak potratis aj keby si nohy drzaala vyviazane hore a sedela vo vakuu...

mattuliatko30
11. júl 2012

@mistisa to ti verím..budem držať palčeky nech ešte dorastú...a kedy ideš znovu ku dr.? no ja sa snáď dáko preliečim tými antibiotikami....a od pondelka nasadzujem zase tie lieky na 10 dní...tak uvidím aký dlhý cyklus zase bude...a hlavne aký bude potom...keď ich už nenasadím

azzura
11. júl 2012

@mistisa ešte nezufaj, ved kolky DC si??? este može jeden narast...... 😉

mistisa
11. júl 2012

@mattuliatko30 dakujem micka.to mi povie poobede ked budem volat o 14:00 tak dam vediet potom 😉 no len sa pelne popreliecuj 😉 no ved uvidis 😉 zas budes mat 37 teplotky? Inak ja som dnes vybehla nechapem hm :-/ poslem ti grafik zachvilu budem doma tak potom oki? Len sa daj do poriadku .idete na dovcu tusim ze?

mistisa
11. júl 2012

@azzura no dnes 11 DC . Hm uvidime no som zvedava kedy daju kontrolu mam 3 injekcie este tak snad dorastu 😉 aspon jeden 😉

azzura
11. júl 2012

@mistisa ja si myslim, že tam je ešte nadej, preto ja chodim až 13-14DC, lebo uz vidiet nejaky dominatny a vie doki posudit ci to je dobre alebo nie a vie zistit aj kedy bude cca ovu, podla tvaru folika 😉 😉

lilli251
11. júl 2012

@mistisa, to ma mrzi ale vsak este mame sancu 🙂 tfuj tfuj 🙂 snazilkujeme dalej 🙂

moni1007
11. júl 2012

@mistisa ahoj mojka. to je skoda, ale ved este mozu dorast, neboj... nadej tam je 🙂

penelope111
11. júl 2012

@mistisa Aj ja tebe ďakujem 🙂 Však každý deň sem chodím chytať tie vírusy tak hádam sa na mňa nejaký nalepí 😀

mattuliatko30
11. júl 2012

@mistisa hej hej..do chorvátska...už sa neviem dočkať

azzura
11. júl 2012

@mistisa pocuj, ako tak nad tebou rozmyslam.....pre teba je 11 DC cyklu skoro, nakolko ty mavas strasne dlhe cykly. Ja mavam 28-30DC a ovulku mavam 14-15DC. Tak zatial nesmut

fifitko25
11. júl 2012

@ivnik samozrejme Ivka, že to kedysi bolo iné, ale bol aj iný životný štýl a nebolo toľko potratov a chorých detí ☹
predstav si koľko prípadov je, že maminka je tehotná, ale k dokimu ide až v 10tt... pritom môže ísť o mimomaternicové tehu, alebo o prázdny vak, menzes sa nepustí a žena žije v tom, že je tehu... potom jej zistia, že bohužiaľ... a začína sa kolotoč vyšetrení, ohrozenie z otravy krvi, kopu chirurgických zákrokov... viem, že ak bábätko nie je silné, odíde v akomkoľvek týždni, ale ak sa to zistí na začiatku, aspoň sa to rýchlo vyčistí a dá do poriadku, aby bolo telo pripravené na ďalšie bábätko... čím dlhšie je to vo vnútri odumreté, tým horšie...

fifitko25
11. júl 2012

@mistisa myslím, že ti robili dosť skoro meranie... na 11 DC ešte nemusia byť veľké folíky a pri tvojej nepravidelnej ms... takže oni ešte dorastú 😉 😉

mistisa
11. júl 2012

@fifitko25 joooj micka dufam ze mas pravdu 🙂 ako neviem radsej som pripravena na to ze nebudu a pojdem stastna odtial s terminom na IUI ako opacne. 🙂 dufam ze to vide a to IUI bude. moc sa za to modlim 🙂 a ty sa ako citis? je dobre? 😉 😉

horseshoe
11. júl 2012

@ivnik no tak snad sa mozem zapojit do debaty. s tymi vysetreniami na zaciatku tehu - je to potrebne tak ako to pise @fifitko25 Ja mam tiez velmi skuseneho gyndosa - byvaly primar a on mi povedal, ze do 2 tyzdnoch od meskania mrchy treba dojst na vysetrenie. Je dolezite vylucit mimomaternicove tehu. Hovoril mi, ze mal jednu pacientku, ktorej meskala mrcha a nesla sa dat vysetrit, pritom nevedela, ze ma mimomaternicove tehu - isla si sama zabehat do lesa, tam odpadla a vykrvacala. To mimomaternicove tehu je nebezpecne, lebo moze dojst k masivnemu krvacaniu a mozes prist nielen o vajecnik, ale v kritickych pripadoch aj zomriet.

Dalsia vec, preco treba ist skor k lekarovi je ta, ze napr. ja som teraz v 6.tyzdni a bola som u gyndosa a ten mi spravil sono - povedal, ze vsetko ok, ale ze kvoli mojim nepravidelnym cyklom (mala som raz 29., 32, 35...) nemozno vylucit znizenu schopnost zlteho telieska vyzivovat plod, preto mi nasadil Duphaston.

Jasne, kedysi neboli ultrazvuky, ziadne moznosti, tak sa vela pripadom nedalo zabranit, ale teraz, ked je moderna medicina, tak to treba vyuzit a kolkokrat ti aj vo vela veciach pomozu.

A moj gyndos nerobi v tehu vysetrenia na koze, ale iba ultrazvukove vysetrenie, ktore vobec nie je take neprijemne, takze sa vobec nestresujem. Na koze vysetruje iba v pokrocilejsom stadiu tehu alebo ked je daky vacsi problem. Povedal mi, ze tie vysetrenia pohmatom su nebezpecne, lebo mozu vyvolat krvacanie - on je stara skola a ja mu verim.

ivnik
11. júl 2012

@fifitko25 podľa mňa hlavne treba veriť a dúfať, že je všetko v poriadku. 😉