Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@fifitko25
@horseshoe tak kuriatka moje :
Prvé krvné testy v tehotnosti sú napomocné pri úvahách o nesprávnom vývoji tehotnosti (potrate) alebo ak má váš lekár podozrenie na mimomaternicovú tehotnosť. Z krvi sa dá zistiť hladina HCG obyčajne nestúpajú tak rýchlo a možu dokonca klesať, upozorňujúc tak na odumieranie tehotnosti. Takže prvý ultrazvuk stačí robiť v 10tt. Lebo všetko zistí lekár z krvi 🙂
Nechcem podceňovať Vašich lekárov, ale všetko sa dá podchytiť už aj z krvi 🙂 Ale myslím, žekaždý lekár vie čo robí. 🙂
@fifitko25 to tak skoro Ti brali??? Ja som zistila, že som tehu až v 6.tt 🙂 Lebo mne vobec nič nebolo, len som nedostala menzes.Tak to áno Tebe musel , robiť teda utz. Vravím, že každá z nás je iný prípad, ale aj tak sa netreba zbytočne zaťažovať, treba si to užívať, veď je to také krásne, ja mu spievam, rozprávam, cvičíme na fit loptičke a cítim, že je všetko ok 🙂 chcem byť tehu aj každé 2 roky 🙂
@ivnik no tak nemyslim, ze vysetrenie z krvi je postacujuce, ale nejdem ti uz pisat protichodne nazory k tvojim, lebo vidim, ze to aj tak nema zmysel. Urob si podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia. Ja osobne som rada, ze som bola na tom ultrazvuku teraz v 6.tyzdni - doki pozrel, ze vacok je na svojom mieste, pozrel mi, ci nemam niekde cysty alebo hematomy resp. ine veci, ktore by mohli uskodit babatku. Dostala som duphaston, mam dusu na mieste. O 2 tyzdne mam kontrolu, pozrie mi, ci uz bije srdiecko...Dovtedy to nechavam v rukach bozich, setrim sa, a som spokojnejsia, ze som riadne vysetrena bola a tym padom mam aj tu spominanu pozitivnu mysel, ktora je tak potrebna.
@horseshoe ale to základné sono robila aj mne a srdiečko sme počuli až v 10tt. Ale toto nie je z mojej hlavy, ja som neštudovala medicínu , ale mám knihu Vaša kniha o materstve od Dr. Anne Deansova Je to najdoveryhodnejší a najmodernejší zdroj informácií o tehotnosti a včasnom rodičovstve: Dielo tímu odborníkov z oblasti porodníctva, fetológie a genetiky detského lekárstva, výživy a rehabilitácie ufff. Je to fakt prekrásna kniha plno obrázkov 3D fotografií kriedový papier. odporúčam každej 🙂 Tak to , čo som napísala, to je odpísané z tejto knižky 🙂
@ivnik no ved ano, tak ale ked zistim, ze som tehotna, tak nepostupujem podla knizky predsa nie? aj keby to bola neviem aka kniha, predsa je to len kniha a papier vsetko znesie - vsak to dobre poznas. Urcite verim, ze je to krasna kniha a mozno si ju aj kupim pre zaujimavost, ale riadim sa tym, co mi povie lekar a zdravym rozumom.
@horseshoe však nehovorím, že neísť k lekárovi, ja som tiež keď som mala pozitívny test, tak som išla, aj keď už som bola v 2 .mesiaci 🙂 Lebo ja sa doteraz necítim ako tehotná až na to že sa mi prsia zvačšili o 2 čísla a bruško narástlo, že som si musela už koncom 2.mesiaca kupovať všetko na gumičku pre tehotné 🙂
@ivnik neviem, ako sa to stalo, možno po sexíku... fakt neviem, proste raz na kontrole to bolo otvorené ☹ doki ma nechce šiť, lebo tam hrozí infekcia, povedal, že lepšie je ležanie a ak nebude dobré to domáce, tak pôjdem na pozorovanie 😖 😖 čím bude mimi väčšie, tým viac bude na krčok tlačiť, čiže sa to môže zhoršovať.... ☹ ☹
knižka je super na prečítanie, ale asi by som sa tým neriadila 😅 rada sa naučím niečo nové, ale v tomto dôverujem môjmu lekárovi, ktorý pozná moje telo a odozvy na tehotenstvo 😉 a tie sú úplne iné, ako v knižke....
@fifitko25 ach, to je neprijemne s tou nemockou. je to tam psycho, ale tak zase na druhej strane tam ti ihned pomozu, keby sa rysovalo hocico zle. drzim ti moc palceky, aby ta tam nakoniec predsalen nedali. A este gratulujem k potencionalnemu chlapcekovi. ty si si co priala? mna sa to kazdy pyta, ale ja si zelam len jedno - zdravie.
nejdu mi dnes pridavat smajliky, tak tie moje komenty su take strohe...vrrrr, co je zas s tym MK?
@fifitko25 to je jasné ja všetko znášam inak, otehotnela som chvála bohu rýchlo a ani som nevedela dlho, že som tehu 🙂 Kamarátka v Anglicku bola na jedinom utz za celých 9 mesiacov, odrodila, zašili ju a v ten deň po porode isšla ešte s dieťatom na pediatriu, tam sa takto s rodičkami nemaznajú, ja keď som jej hovorila, aké vyšetrenia robia na Slovensku, tak len pozerala, akoby som mala porodiť vládcu planéty 😀
@horseshoe no dúfam, že nemocka nebude, lebo to nie je že na týždeň, ale možno tak na mesiac, vieš? 😖 😖
ale zas ak nebude iná možnosť, o mimi nechcem príjsť, tak tam budem musieť byť a ležať....
neviem, čo sme si priali viac, asi sme boli šťastní, že sa konečne podarilo a že nám genetika zatiaľ dobre vychádza, takže je to jedno 😀 mimi vyzerá byť v poriadku, takže na pohlaví už nezáleží, ale manžel sa teší že asi bude chlapec 😀
@iwi9
@e.l.i
@fifitko25
@luszia
@zuzanka9999
@azzura
@penelope111
@mattuliatko30 tak koceny akurat som tam volala mam brat merional dalej a v piatok na kontrolu.inuly mesiac som isla po 4 dnoch teraz idem uz na treti asi su trocha vacsie ako minuly mesiac na prvej kontrole.no uvidime no. 🙂 prikladam foto ovu testikov mne sa zda ze by troska aj mohol silniet 😀
@ivnik buď rada Ivka, a užívaj si to 😉 ja som tiež šťastná, že som tehotná, nevoľnosti som nemala, akurát tento môj stav ma trochu mučí ☹ ☹ začalo to celkom fajne, som smutná, že musím len ležať a nemôžem si vychutnávať tehulkovanie tak, ako by som chcela ... ale miminko sa má dobre, pre neho čokoľvek, aj keby som mala ležať do novembra 😅
@fifitko25 no presne, aj my sme radi, ze sme tehotni, manzel sice furt mele o dievcatku🙂) az my s tym leze na nervy a mne je to uplne jedno - zdravie je najdolezitejsie. a s tou nemockou - neboj, aj keby ta tam supli, vsetko sa da zvladnut, hlavne aby babatko bolo v poriadku. Drzim palceky.
@mistisa Veru silnejú 🙂 Držím palce 🙂 Ešte pre zaujímavosť: mne raz Dr. povedal, že najlepšia antikoncepcia je sexovať každý deň lebo sa nestihnú spermie obnoviť či niečo také 🙂 Takže ak chceme dieťa treba každý druhý deň aby bičíkovce stihli pekne dorásť do krásy 😀
@fifitko25 Ahojky, chcem Ti len napisat ze vsetko bude urcite v poriadku. Ja som od 20 teho tyzdna bola otvorena, musela som lezat a odvtedy beriem magnezium 3 x denne. Nic som zle necitila,jedine take tlaky dole a tak som viac oddychovala.
No a teraz sme uz 8 mesiac a snazim sa viacmenej oddychovat a akonahle citim tlaky tak poctivo lezim. Zatial sme to zvladli a zvladnes to aj Ty. Tiez ma strasili so zasitim krcka ako aj nemocnice,ale uz sa od toho upusta. samozrejme zalezi aky je krcek . Ja som bola na spic prsta otvorena aj na poslednej poradni, ale je tuhy a neotvara sa z vnutornej strany. Ty si ako na tom s krckom?
Drzim Ti palceky a som rada, ze sa s mimcom drzite, kedy mate termin ? 😀

@horseshoe
@fifitko25 mne tiež meškala, pozrela na sone v tedy som ešte tehu nebola, ale potom keď mi meškala druhý krát a robila som si tehu test bol pozitívny, tak mi robila sono a zobrala krv a z krvi sa dá tiež zistiť vela.Možno každého berie lekár inak my sme sa pokúšali len 2 mesiaca a hneď to bolo, tak možno preto neriešila, takéto veci 🙂