icon

Prvosnažilky ozvite sa

anlady
17. okt 2011

Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?

zelovocka
16. okt 2012

@nelabela no tak to chápem, s tým sa ťažko zmieruje, že nedá sa otehotnieť presne podľa plánu 😝 😉
tu nájdeš o hliene všetko:
http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...
skoro žiadny hlien býva tesne po skončení MS a potom po ovu. pred MS už niektoré baby majú creamy, ale každá to máme trochu inak 😉

nelabela
16. okt 2012

@zelovocka
dakujem a idem teda nastudovat... pytam sa preto ze nemam skoro ziadny a podla grafu mi pisalo tu ovulku, len teploty tearz nevychadzaju....
tak dakujem

zelovocka
16. okt 2012

@nelabela najdôležitejšie sú teploty, potom hlien a prípadne poloha krčka maternice, ale tam treba mať skúsenosti a prehmtávať si ho viac cyklov 😉 ja to neviem, ani sa mi nechce 😅
hlien môžeš mať priamo na krčku, dá sa to odsledovať prstami, to píšu v tom článku 😉 a niektoré ženy majú proste menej hlienu, ale to neznamená, že majú automaticky problém. + existujú metódy, ako si zvýšiť tvorbu hlienu:
- od MS piť 100 % džús z (červeného) grepu, 0,5 l denne - ideálne čerstvo vytlačený, alebo zjesť celý grep
- po skončení MS denne 1 000 mg vit. C až do ovu
- denne 2 polievkové lyžice ľanových semiačok, buď do jogurtu, alebo zaliať horúcou vodou nechať napučať
🙂

bleble
16. okt 2012

Ahojte, chcem sa poradit, v strede cyklu som si robila 5 dni po sebe ovu test, vsetky vysli negativne, chcem ale zistit kedy mam ovulaciu, mam si ich robit nadalej kazdy den? alebo by stacilo obden? Co myslite? Dakujem

misselin
16. okt 2012

@dasiacik no moja to sme dve mna tiez akosi vsetky priznaky pred mrchou nahanaju 😠 tak nechajme sa prekvapit zajtra 😉

moonica
16. okt 2012

@lenn1101
@sunshine5
@tanickaskorokubikova babulky tak teraz mi uz len drzte palce. Som presvedcena, ze ta ovu bola vcera , takze ovu mavam neskor no nadarmo som sa ja snazila tie mesiace uplne inokedy... z toho mi vtplyva ze ked toro je akoby prvy mesiac nemusi to vyjst..... :( Kazdopadne teraz sa skusim zase nezblaznit, MS mam dostat buducu nedelu, skoro dva tyzdne cakania.
A vy mate nieco nove? Vy tehulky uz chodite aj do inych tem ze prvy trimester a tak? 🙂 Tanicka ty sa poriadne snaz :*

sunshine5
16. okt 2012

@moonica No ale dnes si daj pauzu, ale poisti to aj zajtra este 🙂)))) co ty vies... ovu testik si si uz nerobila?
A jasne, ze to moze vyjst na tentokrat aj ked je to ako keby prvykrat 🙂
No verim, ze toto cakanie je najhorsie... :( ja som bola vzdy cela bez seba... :( ale potom to bude o to krajsie 🙂
Ja idem zajtra k dokymu. Prvykrat 🙂 a citam si ine temy a mame aj jednu skupinku, do ktorej ta pridame hned ked budes mat dve ciarocky... takze sa posnaz :D

tanickaskorokubikova
16. okt 2012

@moonica aaaale prave ma mm tak nasral ze nemam chut absolutne na nic

zelovocka
16. okt 2012

@bleble ahoj, rob si naďalej ovu testy každý deň v rovnakú hodinu, ideálne medzi 15.00 a 18.00, 2 h predtým nepiť, alebo výrazne znížiť príjem tekutín.
aký dlhý mávaš cyklus?

zelovocka
16. okt 2012

@nelabela moja, ešte sa musím opraviť: Gynex - to sú kvapky na úpravu cyklu, nie čaj.
ten čaj, čo som mala na mysli, sa volá Gynastan, prepáč 😅

bleble
16. okt 2012

@zelovocka cyklus mam 28, teraz som si nerobila dva dni, tak zacnem znova dnes a mam si ich nechavat a porovnavat? lebo tie predtym som vyhodila, dnes mam uz 20 DC, dakujem

nelabela
16. okt 2012

@zelovocka
dakujem, ale asi aj ten gynex vyskusam,lebo mi uz nepredpisal lekar dalsi duphaston tak mi to asi bude skakat. tie kvapky su volne dostupne? mas s tym skusenost?
dik 😀

jesika26
16. okt 2012

@bleble no neviem, ale ked máš pravidelný cyklus, tak vačšinou by si mala mať ovu, tak okolo 14DC, samozrejme to nemusí platiť. A jasné, že si ich nechaj, podla porovnávania zistíš, že ti tmavne /.

zelovocka
16. okt 2012

@nelabela nemám s kvapkami Gynex skúsenosti a priznám sa, že im ani veľmi neverím. tu si o nich môžeš prečítať:
http://www.energy.sk/sk/menu_x1135x.asp
mne to príde také trochu šarlatánske 😝 ale uškodiť asi nemôžu, neviem. a hlavne sú dosť drahé.

zelovocka
16. okt 2012

@bleble určite si ich odkladaj pre porovnanie, ako píše @jesika26 - inak nemusela si vychytiť vrchol LH, ktorý stúpne cca 24 - 48 h pred ovu. to by si musela testovať aj 3x denne 😉 lepšie je merať bazálku, testy sú klamlivé.

bleble
16. okt 2012

@ zelovocka @jesika26 dakujem za rady, tak budem odkladat.. ja inak celkovo chodim casto na wc a napr to ze sa nema pred tym pit som si vsimla az po tretom teste 🙂 tak mozno aj tam je pes zakopany, leno inak som mala zrovna vtedy pocit, ze mam ovulaciu, zvyknem to citit..tak uvidime..ked na testoch uvidim ze to slabne, tak si teoreticky mozem dat pauzu den? ze skor ked to silnie tak vtedy pokracovat kazdy den? lebo sak stale kupovat tie testy tiez nie je sranda..no a meranie bazalnej porozmyslam, pravdupovediac, nikdy som si nemyslela, ze to budem musiet takto riesit..

jesika26
16. okt 2012

@bleble to si určite nemyslela žiadna kočka, že bude musieť pristúpiť k meraniu bazálnej teploty 😀
A ja som tiež testovala, testy 3 dni po sebe negatívne a výsledok je //, kebyže to nevýjde teraz, tak som bola rozhodnutá prejsť na meranie, pre bábo by som urobila všetko 😉

dasiacik
16. okt 2012

@misselin
Skôr by ma potešilo iné prekvapenie 😀 A mrcha to nieje 😀

zelovocka
16. okt 2012

@bleble tak keď už si 20DC a cyklus máš 28 dní, ovu už bola. na tvojom mieste by som si ušetrila testíky na ďalší cyklus 😉 🙂

dasiacik
16. okt 2012

Kočky,ktoré čakáte zajtra-pozajta-popozajtra mrchu,ako ste na tom? 🙂

bleble
16. okt 2012

@zelovocka @jesika26 dakujem za rady 🙂

zelovocka
16. okt 2012

@bleble tak držím palce, možno to vyšlo už v tomto kole a nebudeš musieť testovať ďalej 😉

moonica
16. okt 2012

@sunshine5 Tak mi zajtra napis ako si dopadla a drzim palce 🙂

moonica
16. okt 2012

@tanickaskorokubikova 😀 😀 😀 toto poznam..... CHLAPI

tanickaskorokubikova
16. okt 2012

@moonica ako hovory moja svokra: diagnoza chlap nema cislo a neda sa liecit :D

dasiacik
16. okt 2012

@misselin
Ja už mám ☹

franzziska
16. okt 2012

pozeram ze ta nasa stara zostavicka tu uz ani nechodi 🙂

katka_mis
16. okt 2012

@dasiacik mne sa to moje špinenie vôbec nepáči. V sobotu mám dostať MS a špinenie sa mení na jemné krvácanie, čakala som, že bude slabnúť a toto..? Ktovie, či to nie sú hormóny. 😢 Dasiacik, ty už máš MS? :(

dasiacik
16. okt 2012

@katka_mis
Fúha,tak to ja neviem.A už si to niekedy takto mala.Áno,ja už mám... ☹

katka_mis
16. okt 2012

@dasiacik to práveže nie... Uvidím, plánujem s tým asi aj navštíviť lekára. Nech mi potvrdí, že som zdravá. 😒 Treba veriť, že budúca MS už nepríde!!!