Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@lenuskaa33 iba na sono? Ale normalnu gynekologicku prehliadku urobila, nie? nepovedala, ci vidi vajicko alebo ci si ovulovala?
@marinam niektorym zenam tie tehotenske testy neukazu pozitivny vysledok hned. Mozes patrit prave k tym vynimkam. Urcite chod k doktorovi, nech to pozrie. A ked tam budes, tak sa skus opytat, ci tam vidi nejake vajicka rastuce alebo ci vie povedat, ci si ovulovala tento mesiac alebo budes. Oni by mali vidiet, ci vidi vajko alebo ci si uz ovulovala. A teraz mas aku MS? stale slabe? alebo nic? Ja som uz raz mala aj taky prvy den, ze to nie je ani cervene , ale take ako na konci byva, taky hnedkasty vytok akoby a potom sa mi na druhy den spustila normalne. Ale celkovo moja MS tra kratko a nie je velmi silna.
@chimenaaa aj ja by som uz chcela velmi, ale neviem prestat na to mysliet ako niektore mamicky to tu radia. nemyslim si, ze to nejako prehanam, ale je to take prirodzene podla mna, ze zena na to mysli. Ten ovulacny hlien je taky iny. ja som brala antikoncepciu, tak som ho nemala vobec. a potom zrazu, ked som ho mala, tak som vedela, ze to je tem ovulacny. je uplne iny. taky ako bielko z vajicka. teda ten moj. Husty a natahovaci. tento mesiac som si ho vsak nevsimla. Bola som sucha kvoli tabletkam, co mi dala doktorka na podporu ovulacie. a to nie je dobre, ze som bola sucha, pretoze ten hlien je potrebny, aby tie spermijky mohli lepsie plavat 😉 .... daj vediet, ked budes testovat. drzim silno palce 😉
@lenkaa33:
duphaston je hormon ktory podporuje tvorbu zlteho telieska, kde sa vajicko po oplodneni ulozi.
cize ak je nizky alebo rychlo klesajuci tak sa predpise tento hormon, ak je to len tento problem tak tento hormon to vyriesi , niekedy sa uziva az do 3 mesiace (aby udrzal plod, potom ho nahradi placenta)
zisti sa to hormonalnym obrazom co ti urobi gynekolog
baby bude , vsetky budeme mat...
len je to dnes trosku akosi komplikovane a nejde to rychlo ale bude...
niekedy moze byt vsetko ok len neni ten spravny cas prv ci neskor pride, niekomu za rok,2 a niekomu za 2 mesiace
je to vsetko tam hore ... hovori sa ze pomaha charita, pomoc aj ked malicka druhym moze zmenit
"sud" tam hore ..
dajte nabok nejake peniazky a ked uvidite niekoho kto si pyta dajte mu alebo ak viete o niekom kto je zle na tom pomozte mu
a ina relax, bude bude .. preco by nemalo..
drzte sa
Ahojte @zuzuzu30 a @seraa takze, stale len spinenie, idem si dnes kupit prirodne kvapky gynex, sice stoja 20 eur, ale tak ak to ma pomoct, tak si to kupim...Dnes MS zase len nejake tahave spinenie, tak ja uz neviem....Ak to takto bude pokracovat pojdem sa poradit s mojim doktorom...Je to poklad chi chi...Ja mam 29 predo dvermi...No mladica...A snazime/nesnazime sa len prvy mesiac...Skratka mame sex hocikedy ked mame chut chi chi...Takze zatial sa neposlieham na plodne dni, bazalku a podobne 🙂 Ak to nepojde, tak asi zacnem :D
@marina
noo mesiac je kratuckooo ale moze podarit..
ale ak test ukazuje negat. tak asi nic a spinenie ako vramim , je to neuveritelne co psychika dokaze.
este sa vobec netrap ci ano a nie a nesleduj , menej sa zameras na to lepsie bude 🙂
drzim palce!
p.s staro-novy zdrav. tip: po ms treba pockat este 2,3 dni(aj tak su to neplodne dni) na uplne precistenie a obnovenie ochranneho hlienu kvoli infekciam
lekarsky dokazane ze cez ms a hned po, je vatsie riziko na infekcie ...
a uz to davno nie je pravda ze sex cez ms je o.k
@lenkaa33 prehliadku mi robila ale o ovulacii a vajicku nehovorila :( tak neviem, hm.... chodila som pravidelne na cytologiu ,teda kazde tri mesiace, pretoze mala som tam nalez toho hpv virusu... a vam robili dr nejake testy teda?
@seraa...ako cez MS nesexujeme....kvoli hyg. dovodom...A praveze sa na miesenie nesustredim vobec...Prave preto si to celkom uzivam bez myslenia na zamiesenie :D Len minuly mesiac sa mi stalo, ze som krvacala 14 dni, z toho 12 dni som mala velmi silnu mrsku...Co sa mi este po vysadeni HAK nestalo..A tento mesiac nemam pre zmenu ziadnu...Kamoska mi odporucila tie prirodne kvapky a povedala, ze je to ozaj dobry prirodny liek...Tak vyskusam, aby sa mi apson cysklus upravil...Zdravie je dolezite a hneva ma, ked to mam rozhadzane hore dole....Dufam, ze budem ok teda...A ty si ako na tom?
@ marinam
moj "tip" bol pre vsetke baby,
nie osobne pre teba , prepac ak to tak vyznelo
k tvojmu cyklu: je dost otestovane a potvrdene ze alchemylka caj napravuje dobre cyklus a ak nepomoze tak
hormon duphaston(od lekara).
pravidelny cyklus je plus pre otehotnenie ak nie zaklad !
pa
ahojte my sa snažime tiež ale tak "riande"tento mesiac....a bohužial odstala osm menzes .-((((soms a tešila že bduem a nič....sledujem sa ais velmi meriam BT....mam ist na krv priatel na spermiogram... všade samé thotné naokolo čo poznam 12 bab tehotných a to otehotneli 5 z nich na prvý šup!!! ja mam cyklsu 40 dnový...doktor mi dal duphaton mam ho brat teraz tento cyklus..mam aj alchemilkový čaj len neviem kedy ho mam pit či to mpože....už som zufala teraz a nie to ešte neskor ked sa nepodari.-((((citim taku krivdu že iné maju a j nie....
aa ešte som inak aj tu čitala že hend otehotnli ppo menzese hned nato den...dalšie že aj počas menzesu no ja fakt neviem....
@jesika26 ahoj dakujem za podporu....snažim sa len mam take chvilky že palčem to su take emočné navaly...hlavne ked vidim tehotné kamošky....že sa anto velmi sustredim....no dá sa nesustredit? ach jaj....
no manzes už mam tak ho začnem pit teda.-))) a o tom femibione si poculaprosim ta? zaberá to nevieš?
@taja27 ja ta chápem, ale nesmieš na to až tak mysliet,raz to dojde, len musíš byt psychicky v pohode. Aj ja som samozrejme na to myslela, ale ked to nevyšlo jeden mesiac, tak som si povedala, že to vyjde ten druhý. Hlavne sa zameraj na plodný hlien, pi alchemilku a ja som pila aj 100%džús z červených grepov, ževraj je dobrý na plodný hlien. Femibion som nebrala, ale je to vlastne doplnok, ktorý je vhodný brat pred plánovaným otehotnením a aj počas prvého trimestra, ja som brala kyselinu listovú a vlastnne ju beriem doteraz.Ale to nie je doplnok, že pomože otehotnieť. Hlavne sa musíš sledovať!!!Rob si ovulačné testy a ked ani tak nič, tak si začni merať bazálnu teplotu 😉
@lucienkaaa aky je stav u vas?uz je po ovu a snazilkujete sa ci uz cakate na vysledok?daj vediet.a porovnala si aj co ti sedi ten Jonasov vypocet s ovu testami?
@jesika26 no dakujme.ň))budem s asnažit to tak brat xixi....vieš čo ovu testy si nebudem robit aninechcem....je to zybtočnosta nepsolahlive ako som sa presvedčila...
ale o tej kys listovej som počula...berem dupaston a sldujem si vytok i ked sa mi nezdá žeby som mala hlien taky prievitný hm....a BT budem merat
@seraa aha, dakujem za vy.svetlenie. ja som brala zase tabletky na podporu ovulky. a vznikli z toho 3 vajicka, co je fajn, ale uvidime, ci sa nieco podarilo, dufam, ale nemyslim si. Tak mne asi tiez robila doktorka ten hormonalny obraz . zobrali mi 3 skumavky krvi, to bude asi ono, vsak? a vysledky boli v norme, iba prolaktin som mala vysoky. ale nejako to neriesila. dala mi tabletky na podporu ovulky a povedala, ze ak sa nepodarilo tento mesiac, tak tento dalsi cyklus opat a urobi mi aj rontgan vajcovodov. tak nejako ide krok po kroku. Muz ma spermiogram dobry. no uvidime, ci bol tento mesiac uspesny. Ty kedy ( ne ) cakas MS?
@zuzuzu30 supereeeeeeeer! otestujeme sa spolu. do stredy vydrzime 😉 ja by som sa tiez testovala uz asi v nedelu.... no radsej pockame do stredy 😉 som zvedavaaa.... to je super, ze mam partacku, co ma taky isty termin 😵 MS. Kolko dnovy mavas cyklus ? nejake priznaky uz su? u mna stale nic! ani len prsia.
@taja27 neboj, je nas tu takych viac. niekomu sa podari hned a inym nie. Ale neboj, pride ten cas. ja sa tiez sledujem. to je normalne. skus aj ovulacne testy a sleduj si ovulacny hlien. Je dobre, ze priatel ide na spermiogram, nechs a tam moze problem vylucit. to mi doktor povedal ako prve, ze nech muz ide. lebo celakrat zena chodi na kontroly,,testy a nakoniec velakrat chyba u muza. tak to treba hned na zaciatku vylucit. nepodarilo sa tento mesiac, nevadi....naberies viac informacii a skusenosti, ktore moze vyuzit na ten dalsi 😉
ano presne tri odbery a plus tri krat sono , teda za kazdym odberom potom sono a tak to tam mal lekar na stole
presne den cyklu a vysledky krve a foto zo sona
k ovulacii doslo, len jeden hormon mi klesa zavcasu na to mi dal ten duphaston
mne prave konci ms este pockam par dni na precistenie a zase poskusam
ja o tom s nikym nehovorim len ja a moj manzel tak som rada ze aspon tu mozem povedat a opytat sa ...
@lenuskaa33 ja som bola najprv na kontrole po roku a povedala som, ze sa snazime 😉 a troska sme sa rozpravali o tom, ze som vysadila a ako dlho sa snazim a podobne. pozrel ma a povedal mi, ze neovulujem, ze sa to stava niekedy po antikoncepcii, ze tela sa musi nastartovat. neriesil to. povedal, ze ked sa budem snazit rok a nic, potom to mam riesit, ak ma to uz bude velmi trapit, mam prist skor. noooooo, tak som si to riesila po svojom. ziadny rok a ani pol roka nebudem cakat, co ak mam nejaky problem a po roku potom zacnem po nom patrat. tak som isla k inej domtorke a ona sa zaobera aj neplodnostou, a ta je super. ta sama od seba sa ma pytala, ze ako to chcem rychlo, ci chcem to brat tak pohodovo a cakat alebo riesit. tak som chcela riesit 😉 ...ked som k nej prisla, tak ten cyklus som uz ovulovala. takze to bolo 3 mesiace po HAK som neovulovala a potom sa mi to nastartovalo. urobila mi nejake krvne testy. vysledky boli vraj v norme, jeden hormon som mala zvyseny, hormon stresu, ale akosi to zatial neriesila. dalami tabletky na podporu ovulky, tie som vsak nezacala brat hned, ale o mesiac neskor. teraz som zvedava, ci bol mesiac uspesny vdaka nim alebo nie. brali mi krv na kontrolu progesteronu teraz po ovulke. no a teraz cakam , ci MS pride alebo nie. Ak nepride, budem opat brat tie tabletky a doktorka povedala, ze mi urobi aj rontgan vajickovodov, ci ich nemam nahodou bloknute...ona asi chce postupne vylucovat mozne dovody neotehotnenia..... tak uvidime. Mala by si ist k doktorovi a povedat, ze sa snazis a ze by si chcela vediet, ci ovulujes a tak. Ako dlho sa vlastne snazite?
@ baby
my sa snazime rok a 9 mes .... a nic :(
pred stvorma mesiacami som to zacala riesit , len testy a cakanie na vysledky dlho trvaju,
len horm, obraz trva 3 tyzd. kazdy cyklus je mesiac cize ani sa nenazdas a rok je prec..
je dobre necakat a riesit hned teda aspon od toho 4,5 mesiaca
pred je skoro to je zbytocne...
ja som prvy rok bola uplne v klude e neriesila som to moc ale teraz uz cakam a cakam...
a hlavne ked som teraz vstupila do veku 30 ! a chcem viac deti ...
vy baby ako ste na tom?
@seraa ani ja to s nikym neriesim, iba tu na fore, takze tiez mi dobre padne troska si povymienat skusenosti, nazory. No tak tebe to ozaj pekne podrobne urobili. Mne zobrali 3 skumavky , kazda bola na iny hormon a sono. ale urobili mi to iba raz. Takze ja som mala jeden odber iba do troch skumaviek a jedno sono. potom som uz mala iba sono po tabletkach na ovulku, ze ci mam vajicka a mala som tri. chcela mi pichut inekciu, aby praskli, ale nakoniec povedala, ze radsej nie, aby som nahodou neostala tehotna s trojickami alebo 4ickami! ze to by mohol byt problem a mohla by som potratit. akze ma poslala domov, ze ovula pride niekedy medzi 36-72 hodin a mame sa snazit 2 krat za den...... piatok, sobota, nedela, pondelok!! poviem ti, nebolo to uzasne. prislo mi to ako nacasovane masinky. cele take to caro robenia babatka sa vytratilo. Inak citala som tu na fore, nejake baby spominali, ze je dobre pit grepovy dzus 5 dni pred ovulkou a potom po ovulke ananasovy dzus asi 3-5 dni. tak som to aj urobila tento mesiac. aj som to googlovala a vraj grepovy dzus podporuje kvalitu ovulacneho hlieniku a ananasovy zase vraj pomaha k uhniezdeniu ..... tak skus aj to tento mesiac ... mozno na tom nieco je 😉 a tiez je vraj dobry caj z malinovych listov, ale dobre pit iba do ovulky a potom nie. upravuje cyklus. obcas si ho urobim, ale nie casto....... Hlavne treba pozitivne mysliet 😉 ...... Ja by som mala dostat MS niekedy v pondelok az stredu. Nemam ziadne priznaky, takze mam tusenie, ze asi nic 😖 , ale naaaadej stale v sebe drzim obrovsku.

@zuzuzu30 ja vobec nic, ani prsia ..... noooo, mozme sa testnut spolu 😀 😀 , ja som prave teraz rozmyslala, ze si urobim test skor, uz aj v nedelu, ale to je asi zbytocne. Isla som na MK a vidim tvoj super navrh, tak pockam na teba a mozme spolu, aspon budem pevnu volu, ked viem, ze musim pockat na den, ked aj ty..... tak? ktory den myslis by bol vhodny?