icon

Prvosnažilky ozvite sa

anlady
17. okt 2011

Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?

lenkaa33
10. feb 2013

@kessica takyto som mala aj ja vcera ao 3 hodiny neskor bez tej druhej ciarky, tak ja neviem. Ale vyzera to nadejne a pekne. drzim palce 😉

zuzuzu30
10. feb 2013

@lenkaa33 ahoj lenik.tak ja vcera ani ducha,ale to asi koli tomu,ze som mala zriedeny moc.s tym nepitim je to doost tazke,moc bol totiz uplne ciry,aj ked som moc nepila.super ze si mala 2 ciarky! mozno si mala potom tiez zriedeny moc uz alebo ta hladina mozno aj kolise cez den.preto ovu testy sa nemaju robit rano ani vecer (zevraj). Ja som si robila teraz a mam 2 ciarky,takze parada 🙂 nie su uplne silne,ale skusim este poobede s obmedzenim pitneho rezimu. neboj saaaaaa,teraz nam to vyjde!!!

lenkaa33
10. feb 2013

@zuzuzu30 supeeeeer, tak ozaj ovulujeme spolu 😀 😀 . neviem, ci som mala zriedeny moc. pretoze som 2 hodiny nepila, ale zase predtym som vypila vela, cela caju, takze to mozno nejako ovplyvnilo. no som zvedava aky budes mat poobede. ja som prave vypila greppvy dzus, tak si urobim testy az o 2 hodky. ale inak hlienik nemam. tak snazilkujte pekne 😉 😉

lenkaa33
10. feb 2013

@sudabe ahoj. mrzi ma, ze sa snazite uz dva roky, ale nezufajte, vyjde to, aj ked mozno budete ,usiet tomu dopomoct 😉 . Rozmyslas nad IUI alebo uz rovno IVF? S tym ocakavanim, namyslanim si tehotenstva a naslednym sklamanim ta uplne chapem. Myslim, ze kazda to preziva, jedna vsak silnejsie a druha slabsie. Hlavu hore. Podari sa. Nestracaj vieru 😉 a skus sa riadit aj co ti hovori eternity009 😉

lenkaa33
10. feb 2013

@veeeron
@tana85 ahojte a vitajte 😉 verim aj ja, ze tento rok bude uspesny. ako ste na tom so snazilkovanim? Zatial len tak rekreacne alebo uz s plnym nasadenim, ze navstevy lekara, popijanie cajikov, vitaminy a podobne?

tana85
10. feb 2013

lekara zatial len moja polovicka a som za to na neho velmi hrda 🙂 aktivne asi len taky treti mesiac, predtym boli vselijake choroby alebo som brala lieky a nechcela som v takom pripade skusat...dokopy ale zaciname 6.mesiac snazenia. vidim, ze to nie je nic ojedinele, ale poistila som to alchemilkou, famibionom a tinkturou z roznych bylin na lepsie fungovanie zenskych organov 🙂 raz to pride, len by som bola rada aby este tento rok

gabuliatko84
10. feb 2013

@lenkaa33 ahoj,no ja tiez nemam uz dvadsat ale kedze som neprekrocila hranicu 30 tak zatial raz do roko povedala po intezivnom snazeni.a ze ak to nevijde potom tak potom to budeme riesit.a drahy sa chysta na spermogram.tak uvidime na vyber som mu moc nedala 😀 a zas nesnazili sme sa kazdy den kedze byval aj 15 dni prec.tak uvidime.. 🙂

lenkaa33
10. feb 2013

@tana85 no podla vsetkeho si super vyzbrojena 😉 a super, ze tvoja polovicka isla k lekarovi. Niektori muzi sa brania. Moj tiez isiel hned. tento rok to urcite pride. neboj sa. ja som teda menej trpezliva ako ty. Ja chcem, aby to uz vyslo teraz a uz zvazujem,ze pojdem k doktrke buduci mesiac s tym, ze uz necchem cakat a chcem ist na IUI, len som zvedava, co ona na to. najprv mi vsak musia urobit este vysetrenia nejake, napriklad priechodnost vajcovodov a tak.

lenkaa33
10. feb 2013

@gabuliatko84 hej, ja viem, ze doktori hovoria , ked sa par nesnazi rok a viac, tak to nic neznamena, ale ja som netrpezliva 😀 . a poznam pripady, kde sa snazili dlhsiu dobu a potom ked zacali riesit, tak sa to nazbieralo aj na 4, 5, 6 rokov, kym mali babatko. Takze ja by som chcela rychlejsie tempo, len z poslednej navstevy doktorky som z nej pocit nemala, ze sme na tom rovnako. predtym sa mi pozdavala, ze nechcela marnit casom, ale traz opat ubrala. Tak si skus odpozerat tu ovulku abudes vedietkedy sa snazit viac a hadam aj muzicek bude v tom case doma. Pozri, urcite to raz vyjde. len dufam, ze coskoro 😉 pozitivne myslenie 🙂

acerka11
10. feb 2013

@sudabe tak vam drzim palce aby to co najskor vyslo a budes tehu....ja mam tiez 30 a nechce sa mi uz cakat a manzel ma 39 takze nechceme uz cakat

acerka11
10. feb 2013

@lenkaa33 dnes mi to u doktorov pride take ze ked sa neopytas tak nevies

tana85
10. feb 2013

@lenkaa33 vobec nie som trpezliva, ale viem, ze kazda z nas sa raz docka a uz sa len tesim na ten den, ked sa to stane aj nam 🙂 netreba hned pocitat s najhorsou variantov. mat nazor lekara je fajn, ale omnoho viac je to na nasom pristupe k tomu. na zaciatku som si hovorila, ze to je uz privela merat si BT a robit okolo toho take caviky...a hen, robim to uz aj ja 😀

acerka11
10. feb 2013

@lenkaa33 tak drzin palceky aby to vyslo a ujalo sa to uz konecne......ani nie zeby mala stale nove riesenie lebo sme v skutku este nic nevyriesili......ale ma taky pohodovy ludsky pristup......napr ked sa ma pytala ci si meram teplotu tak som jej povedala ze to robit nebudem.....lebo ked som si citala ako sa tomu treba venovat tak to jaspachtos asi tazko zvladnem.....a dala i za pravdu ze to nieje az take potrebne a vobec nie nutne......ze ak by som si zacala merat bazalku tak by som to musela praktizovat min 3 mesiace aby z toho vedela nieco vycitat a to je pre mna dlho a nechce sa mi jednoducho nato (som lajdak 😉 )

gabuliatko84
10. feb 2013

@lenkaa33 dakujem.ja viem ze to chce viac aj ja chcem.ale do toho marca vydrzim.a poto uvidim co mi povie,aj tebe to praje co najskor... 🙂

seraa
10. feb 2013

@acerka11
Pozri si temu kys listova tu na forum, nie som jedina komu Zle robi,
Tehotne je ine I'm tie vitamins pobera plod a Potom kazdy organizmus je iny

acerka11
10. feb 2013

@seraa ved ja sa nehadam ze to tak nemoze byt....ja ze som otom este nepocula a je to pre mna novinka

veeeron
10. feb 2013

@lenkaa33 no my sa snažíme už od augusta 2011 ( od svadby) ale zatial nič...prvy rok sme nechali tak že ked sa podarí budeme radi a ak sa po roku nestaneme rodičmi tak to začneme riešiť už po lekároch...no tak sa aj stalo ..manželík bol na spermiograme ale vysledky nemal dobre -maj nejaky zapal tak sa to liečilo len urologickým čajom s brusnicami...potom bo min. mesiac na kontrole a uz mal vysledky v poriadku cize ten prvy rok sme sa ,,snazilli" márne ja som bola tiez na kontrole a lekarka hovorila ze som v poriadku...no a dočitala som sa tu potom o alchelmikovom caji tak som ho zacali pit len min. mesiac...teraz som dala pauzu kedze sa pije od ms po ovu a teraz som zacala uzivat kysel . listovu. no takze teraz sme v štádiu snazilkovania kazdy druhy den....🙂 a duuuuufam ze sa to uz podari 🙂

seraa
10. feb 2013

@acerka11
To mi hovor mna to napadlo az ked som nahodou videla na forum ..... Tiez je to novinka pre mna

sudabe
10. feb 2013

@lenkaa33 ahoj my sme bolí v centre r.a a doktor hned odporucil ivf , tak len dúfam že to vijde konecne. a ty keď tiež uvazujes o niecom tlakom ta chod do nějakého centra lebo to trvá dlho 3 krát tam pojdes urobia ti potřebné vysetrenia behom 2-3 mesiacov potom vás pošlu na genetické vysetrenie v tvojom bydlisku a na vychode to sa čaká dlho kým sa vobec obiednas a potom asi mesiac cakas za vysledkamy a manžel by mal navštívit androloga potom ti v centre dajú ziadost ktorú pošleš do zdravotnej poistovny aj zo vsetkymi papiermy na schvalenie ja mám všeobecný a cakala som tři mesiace a potom kým sa zase objednáš do centra všetko dlho trvá dakujem za podporu nestracam vieru a stále dufam
@acerka11 díky aj tebe držím palce nech to každému vijde konečně dúfam že tento rok bude velmi plodný

acerka11
10. feb 2013

@sudabe inac ten postup v sskratke ako si opisala je dost desivy.....skoroako nekonecny pribeh......neverim ze vsade vo svete je takato birokracia ako unas

lenkaa33
10. feb 2013

@acerka11 meranie BT u mna nehrozi. 😀 😀 , ja nemam ani spanok, ze vecer lahnem a spim do rana. Zobudim sa na wc alebo len tak, aby som pozrela na hodinky. A vraj by si mala mat neprerusovany spanok aspon 6 hodin. No neviem si to ani predstavit, ze sa mam zobudit a hned prva myslienka meranie teploty. 😕 😕 . A inak som uplne mimo aj z tych ovulacnych testov. Mne to vychadza raz tak, raz onak. Inak fajn, ze mas dobry pocit z doktorky, je dolezite byt na tejnistej frekvencii. Ked som bola u gynekologa v jednom sukromnom centre, tak mi stale hovoril, ze sa musime dostat na rovnaku frekvenciu, co mal uuuuplnu pravdu, a prave preto som ho z,enila, pretoze mi vobec nesadol, ani styl ako rozpraval a hlavne co rozpraval 😀 😀 . Tak som zmenila a tato doktorka, kde chodim teraz sa mi zdala fajn, len ma sklamala, ze mi neurobila tento mesiac ten rontgan vajcovodov ako spominala minuly mesiac, vraj je uz neskoro v cykle. no ona mimto zle vysvetlila. takze mozno prislo k nejakemu komunikacnemu nedorozumeniu 😉

lenkaa33
10. feb 2013

@sudabe navrhol vam ivf , pretoze ste mali nevysvetlitelnu neplodnost, ci ako sto definuju? Uz si mala porobene vsetky testy? vajcovody, ci mas priechodne a kadeco ine? alebo to v tom centre urobia. IVF je fajn, je tam vacsia pravdepodobnost uspechu ako IUI. Urcite to vyjde. Uvidis. Kedy idete?

lenkaa33
10. feb 2013

@veeeron podari, neboj 😉 lekarka na zaklade coho povedala, ze si v poriadku? robila ti testy? alebo len sa jej zdalo vsetko ok z klasickej prehliadky? Mojej sa tiez zda vsetko ok, aj mm ma dobry spermiogram, sice minule sa vyjadrila, ze nie je az taky fantasticky, ale predtym nemala s tym problem, takze myslim, ze je v norme. Jeho lekar povedal, ze ma dobre vysledky. Mna uz nebavi to cakaniei, chcem uz kocikovat 😉 😉 , musim to nejako popohnat 😉

lenkaa33
10. feb 2013

@gabuliatko84 ok, tak vydrz do marca a potom s lekarkou preber, ze sa intenzivne snazis dlhsi cas ( kludne aj pridaj par mesiacov, aby to nebrala na lahku vahu ) a chces to zacat uz serioznejsie riesit 😉

lenkaa33
10. feb 2013

@tana85 inak dobre si to vystihla, mna ani nenapadlo, ze budem venovat niekedy tomu tolko casu- cajiky, lieky, prehliadky , testiky a pod..... a zrazu som sa ocitla v situacii, ze to musim riesit, ak sa chcem niekam pohnut a nemrhat casom. Aj zazrakom a snom treba niekedy dopomoct 😉

sudabe
10. feb 2013

@lenkaa33 ja som v poriadku manžel má pmale a maly počet spermii. 14.2 ideme a dajú mi lieky a asi aj iniekcie a potom neviem kedy potom sa čaká na mraků a až potom niekedy odběr vajicok sama neviem som zvedava nápisem keď budem vediet viac

zuzuzu30
10. feb 2013

@lenkaa33 tak ako pokracujes leni? ja som si robila test este teraz vecer,lebo ma dost picha v podbrusku.a vysiel uz pozitivny,cize ovu je dla mna dnes-zajtra.snazilkovali sme sa dnes a budeme asi zajtra este a potom kazdy druhy den znova. ukazuju testy nieco? prikladam foto..

zuzuzu30
10. feb 2013
lenkaa33
10. feb 2013

@zuzuzu30 wuuuuuuuuu. ukazkovy testik! gratulujem. supeeeeeeeer! takze nakoniec si mala pravdu, ze budeas mat ovulku v pondelok alebo,utorok. Len pekne snazilkujte. Asi sa zacnem riadit podla tvojich testov 😝 . Ja som dnes jeden mala biely alebo mozno neviditelnymdusik a druhy taka ciarka, slabsia ako vcera. 😠 Na mna tie testy nejako nezaberaju alebo mam nejake ciske Sh*ty 😠 . je na nich napisane made in china 😉 ale vyzeraju tak isto ako tvoje. My sme snazilkovali v piatok rano, nedela rano a zajtra ( pondelok) rano a potom v stredu este , kedze bude prec. Tak uvidim, dufam, ze sa trafime a spermijky preziju do ovulky, teda podla toho kedy ju mam. A cudne pocity v brusku ja som mala v sobotu a aj dnes mozno, ja si to uz namyslam 😉 zuziiiiiiiiiii, ten februar, mesiac zamilovanych je vitaznyyyyyy! uvidis! ...Love is in the aaaaaaair 😵

sudabe
11. feb 2013

@acerka11 ahoj vies to je fakt strašný postup ja chodím do ke ale poznám jednu ktorá chodí do martina a tam je to jednodusie, tak neviem v čom to je tozmyslam či to nebude aj v tom že tam majú vela pacientok možno. a z genetikou to je preto že oni posielaju do bratislavy a potom kým to pride naspet....