icon

Prvosnažilky ozvite sa

anlady
17. okt 2011

Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?

lenkaa33
13. feb 2013

@mistisa citala som dnes clanok o avokade a IVF, tak som si na teba spomenula a musim ti to napisat. Vraj pri konzumacii avokada je 3.4 krat vacsia sanca otehotniet pri IVF. co je super, zvysujes sance! Aj olivovy olej je dobry. semienka. kokosovy olej, kokos. Dufam, ze mas rada avokado, bolo by fajn, aby si ho zaradila do tvojho jedalnicka. spolu s olivovym olejom. Kazdy den by som si dala aspon polovicu avokada. urob si salat : salatove listy, avokado, paradajky, olivovy olej, pripadne mozes posypat slnecnicovymi semienkami. Ja si niekedy dam este aj feta syr, ale nie vzdy. Avokado si mozes aj pekne nakrajat na namasloveny chlebik, tiez je to dobre. Tak teda sup DO TOHO!! 😉 😉 A tiez vitamin D. Ked vykukne slniecko, tak sa troska poprechadzaj, nastav tvar smerom k slniecku, nech slnecne luce dodaju trocha prirpdneho vitaminu D a sln sa troska 😉 . sice teraz, pri tomto pocasi asi tazko, ale coskoro je tu jar 😉 a s nou aj prve slnecne luce 😵

acerka11
13. feb 2013

@sonika84 ahoj jasne ze mozes zdielat pocity s nami ved sme tu vsetky skoro na jednej vlnovej dlzke.......a mozno uz tentp mesiac budes tehu to nikdy nevies........a cakam mrchu v nedelu a dufam ze uz nepride lebo ju fakt neznasam 😉

lenkaa33
13. feb 2013

@mistisa my snazilkujeme od leta. Najprv som vsak neovulovala, ale uz ovulujem 😉 . telo sa mi startovalo po vysadeni antikoncepcie 😝 .

lenkaa33
13. feb 2013

@zuzuzu30 😀 😀 😀 , ja mam druhu dennu davku ananasu za sebou a dnes vecer hopsa opat snazilkujeme ....uffff.... to teda bude ..... 😕 dufam, ze ma nechyti zachvat smiechu pri tom 😀 😀 z tolkej nadiktovanej vasne 😀 😀

lenkaa33
13. feb 2013

@acerka11 ktovie co to su tie vajecniky, A tie prsia. Ja som mavala strasne citlive bradavky minule mesiace pomovulke, namyslala som si, ze som teho. Ale vajecniky ja nikdy velmi necitim. Ja uz ani neviem, co citim, podla mna sa tiez vela sledujem a namyslam si. No ale tie tvoje prsia...ktovie 😉 😉 ...uz len par dni a dozvies sa 😉

mistisa
13. feb 2013

@lenkaa33 aha no super tak dobre vediet 🙂 nekupovavame to avokado ale kamarat raz robil zapekanu zeleninu a tam ho supol a chutilo mi.olivovy olej mam doma iny ani nekupujeme 🙂 ten chvalabohu mam a avokado teda budem kupovat 🙂 a to sa vari? ci moze sa aj surove? no super tak uz ovulujes tak uz len trafit poriadno ovulku nech spermose najdu vajko a mate uzlicek 🙂 🙂 budem drzat palceky a moc dakujem ze na mna myslis 🙂 si zlata 🙂 😉 😉 😉

lenkaa33
13. feb 2013

@acerka11 ty si cislo teda 😀 ...." ze obzrela ako vyzera skatulka" .... 😀 .... dufam, ze ju mas uz doma 😉

acerka11
13. feb 2013

@lenkaa33 nevie ani ja somuz zo vsetkeho jelen.......ja uz pocasmesiaca ani velmi nato nemyslim skor ma prepadavaju myslienky takto ku koncu ked uz maprist mrcha......uz som pocula aj take ze ked mazena strasne siiiiilne kramy tak potom otehotnie.....ALE co to su velmi silneeeee.......to je strasne subjektivne podla mna.......ja mam posledne mesiace pocit ze pocasmrchy zomriem a vypadnu mi vsetky vnutornonsti.....min. mesiac som mala pohnutky ist na pohotovost ale nakoniec som vydrzala, 3 noci som nespala, manzel bol uz so mna zufali........ale posledne mesiace to je stale takto.....

lenkaa33
13. feb 2013

@mistisa surove avokado. daj do salatiku, alebo len tak na chlieb s maslom , ja to tak jedavam a mi to chuti. niekedy si dam surove aj do polievky, takej fazulkovej s paradajkami. alebo si urob taku pomazanku a daj na hrianku, tiez vyborne : avokado roztlac, musi byt zrele, troska citronovej stavy, sol zmiesaj a natieraj 🙂 ... niekedy mozes dat do toho aj nakrajanu paradajku a cervenu cibulku na drobnucko nakrajan. kupuj zrele avokado. take makke. nie uplne, tak ked stlacis, tak citis, ze je makke. nekupuj tvrde, tie nie su zrele a ani nechutia dobre. DObru chut 😉

acerka11
13. feb 2013

@lenkaa33 jasne ze nie.....ina som si kukla na nete co to teda je....inac kolegyna mi dnes vravela ze jej sestra pila alchemilku a ze ju z toho zapekalo.....no neviem ale uz par dni vydrzim a ak nic tak kupim a budem pit...... 😖

lenkaa33
13. feb 2013

@acerka11 fiiii, to mas az take stavy? nezavidim. tak ja silne nemavam. Asi 3 dni a potom uz iba take to spinenie. A bolesti tiez nemavam, iba troska citim podbrusko. No tak drzim palce, aby si tie menstruacne bolesti uz nemala .....lebo budes tehoooooo 😉 😉

lenkaa33
13. feb 2013

@acerka11 na nete si si prezerala skatulku....hahaha.... si zlata 🙂 ved uvidis, mozno ani nebudes potrebovat uz 😉 v pondelok alebo utorok dufam, ze prilozis na MK foto s testom a na nom //

mistisa
13. feb 2013

@lenkaa33 no super si poklad 🙂 dakujem ked ostanem tehu tak to bude aj tvojou zasluhou 🙂 🙂 tak pojdem na nakup avokada chachacha a teraz pojdem z tesca z dvomi kilami avokada 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 sa budu pozerat ci som normalna 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

lenkaa33
13. feb 2013

@mistisa anoooooo, v tescu ich maju. take s ciernou korou, tie mam rada, mavaju ich balene po dvoch. nekupuj kilo, aby sa ti nepokazilo. kup dve, tri...uvidis, ci ti to bude chutit. Ja dufam, ze ano. A papaj polku aspon kazdy den alebo aj cele, ak ti to bude chutit. namiesto sunky a syrov 😉 das si avokado na chlebik. no ja verim, ze ti to vyjde. 😉

mistisa
13. feb 2013

@lenkaa33 dakujem moc pojdem to veru pozrie.a nevies nahodou kde si to citala? v tej zapekanej zelenine mi chutilo tak uvidime 🙂 🙂 snad bude aj takto skusim aj pomazanku 🙂 a povymyslam 🙂 🙂 😉

lenkaa33
13. feb 2013

@mistisa je to sice po anglicky, ale tu je link : http://www.medicaldaily.com/articles/10752/2012...
ano, urob si taku pomazanku, alebo papaj salat a daj si tam avokado. surove je urcite lepsie ako varene, varenim niekedy zelenina prichadza o vitaminy

zuzuzu30
13. feb 2013

@acerka11 no tak ty budes mat mozno dobre spravy uz coskoro! ja som mala len teraz ovulku,cize cca o 2 tyzdne. Mame inak cca narovnako s lenkou33 cize sa sledujeme haha 🙂 to budes pozerat,ked 17 nic neprideeee 🙂

mistisa
13. feb 2013

@lenkaa33 aha dakujeeeem 🙂 no ved ano to je pravda 🙂 🙂 sa vyvaria. no a ideme na to chichichi 🙂 🙂 ake budu salatiky fajne a ake budu pomazanecky super a ake bude potom krasne babo 😀 😀 😀 😀

zuzuzu30
13. feb 2013

@lenkaa33 uz aj ja mam ananas! Drahy doniesol,zevraj bol posledny.Asi su vypredane,co sa vsetci snazilkuju? 🙂 je kapanek zeleny,ale nevadiiiii. Idem nato! mnam mnam. kamoska mi vcera oznamila,ze cakaju,takze uz aj ja chcem oznaaaamit 🙂 leni verim,ze si takto o 2 tyzdne posleme obrazkych brutalnych kolajnic!

zuzuzu30
13. feb 2013

@acerka11 bodaj by si mala pravdu! Ak by tato teoria platila,ze silne kramy = otehotnenie,tak ja som mala minuly mesiac taku silnu MS,ale TAKU,ze to som este nezazilaaaa. To su same dobre znameniaaaa. 17.2. // tramdadadaaa

zuzuzu30
13. feb 2013

@mistisa inak ja som mala kedysi tiez diagnozu PCO,ale dnes uz nemam. ja som radikalne zmenila niektore veci (vaha,stravovanie,bylinne kvapky) a myslim si,ze to mi pomohlo.je to sice beh na dlhsie trate,ale ked telu pomozes sa nastartovat,same sa uzdravi. Drzim palce,ked si sa rozhodla teda pre IVF.

mistisa
13. feb 2013

@zuzuzu30 aha no vidis.ako sa da kopec veci vyliecit.no my by sme ani nesli ale doktor mi povedal ze uz mam 30 za dverami a ja mam dost velke pco a ze u mna je ovela skor riziko pri tehotnosti ako u zdravej zeny.a pomimo to som bola aj na laparke a mam velmi velmi tazko priechodne vajickovody takze by sa tak ci tak nepodarilo..tak nemam navyber ☹ ale verim ze hned prve bude uspesne 😉 som tak nastelovana 😀

veeeron
13. feb 2013

@acerka11 ja som z alchelmiky chodila stále na WC...uplne ma to odvodňovalo...ale inak v pohode...mne skôr robi problem asi ta kys. listova...len neviem co by som mala uzivat namiesto nej

seraa
13. feb 2013

@dievcence

nikto este nic?? nooo ale to trvaaaaaa ... drzim palceeee

majka21rk
13. feb 2013

ahoj ja som prvosnazilka ,,, bohuzial uz rok neuspesnaaaaa :((((

acerka11
14. feb 2013

@zuzuzu30 budem urcite napata ak nepride 17-teho ale tým by začali dni totalneho sledovania pocitov a telesneho stavu......nema rada toto obdobie cyklu odkedy sa nam nedari (neviembyt v psychickej pohode) 😝

acerka11
14. feb 2013

@zuzuzu30 počkame a uvidime......ale ake by to bolo super keby ze takato povera vinde 😲

acerka11
14. feb 2013

@veeeron mne zas kys. lisotva nerobi problem ale tie bylinkyno ja neviem........a neskusala si sa spytat doktora co namiesto kys. listovej?.......oni to musia vediet

acerka11
14. feb 2013

@seraa no vyzera to ze este nikto nic......asi sa detickam nechce na tento skazeny svet ☹

acerka11
14. feb 2013

@majka21rk ahoj vitaj......aj aj som prvosnazilka a trištvrte roka neuspesna.......a riesila si uz nieco aj s lekarmi resp. partner/manzel?.......vidim ze si este z tých mladsich snaziliek tak tam je este kopa casu ale na druhej strane zeny v tvojom veku to maju jednoduchsie ako v mojom 😀 aspon podla statistik

macusa03
14. feb 2013

ahojte babenky 🙂 ...tak uvidíme o pár dní či nám ten prvý pokus vyšiel alebo nie..to čakanie je nekonečné 😕
príznaky zatiaľ nemám žiadne ktoré by mi potvrdili že som v tehu ale skôr mám znova príznaky na mrchu :(