icon

Prvosnažilky ozvite sa

anlady
17. okt 2011

Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?

rica1
1. mar 2013

@11miuska11 no mat takeho lekara ako Ty tak to je polovica uspechu asi, a si myslim ze male folikuly to sa musi dat nastimulovat a dobre bude 🙂 ja mam skoro 30 o par mesiacov takze ja fakt nechcem cakat

acerka11
1. mar 2013

@lenkaa33 no do riti.......ja to tu nestoham citata a stale zacinam od najstaris komento a potom to tak vizera ze som mimo........to nemyslis vazne taketo vysledky.......no ale hlavne ze nic nieje stratene treba bojovat mica......neviem rozmylsam prave co by som ja urobila na tvojom mieste ale neviem ti povedat zarucene co by som ja.......to je na zamyslenie sa oboch partnerov si myslim poradte sa doma........niekomu odstranenie zrastov pomoze a otehotnie hned....vravi sa ze ak neotehotnie po odstraneni zrastov do 3 mesiacov ze potom sa sanca znizuje tak ja neviem.....a IVF no ja fakt neviem mojka co by som robila ale tuzba po babatku je u mna velka tak neviem.....dufam ze sa rozhodnes/te spravne a hned potom to vinde

acerka11
1. mar 2013

@11miuska11 to sa napravi uvidis....ci uz liekmi alebo vitaminmi......verim tomu

acerka11
1. mar 2013

@lenkaa33 juuuj zlata si dakujem......ale inac som nasrata tak trochu na lekarov.....ze kolko maju oni na vsetko casu......vies taketo vysetrenia by sa mali v kratkych casovych rozmedziach pokial ma zena isty vek.......vies ako aj 11miuska11 bola na folikulometrii a neovuluje.....nastvalo ma to kolko ti lekari maju casu....ze sa to uz mohlo vediet skor a mohli ste to obe riesit a nie taketo maratony na dlhu trat......mozno aj my sa zbytocne snazime ved mna nikto poriadne nevysetril.....ach to zdravotnictvo je mi z neho na grc 😠

acerka11
1. mar 2013

@lenkaa33 jaaaj ved si uz ako krava pripadam......vies ako tupá.....kym dojdem k jadru veci vidis ako to vyzera....musim zmenit strategiu citania prispevkov 😒

lenkaa33
1. mar 2013

@acerka11 hahahah, no zasmiala som sa trocha aspon. 😀 😀 . Ja si tu citam kadeco na nete a uz som sa docitala, ze niekedy laparka nepomoze, ak je tam hydrosalpinx... ak to sposobuje blokovanie a to mne doktor nepovedal, cim je to blokovane a ja som ani nevedela, ze tam su aj nejake moznosti. Prisla som tam s tym, ze to je priechodne. Tak som nemala ziadne otazky pripravene. No v utorok idem k mojej gynekologicke a spytam sa na vsetko. 😝 a twntokrat si urobim normalne " tahak" .... a budem z neho citat otazky... Tak ja neviem, mm je kludne aj za IVF, ale ja sa bojim, ze by to nevyslo na prvykrat a nie som pripravena na take sklamanie... 😖

11miuska11
1. mar 2013

@lenkaa33 a to nehrozia stvoricky,ked mas 4 vajicka?? 🙂 no pozeram,ze si v pekbe nerozhodnej situacii :-/ az sa hanbim,ze ja tu lamentujem nad tym,ci brat nejake lieky,abo nie. Ked sa uz ale ty pre ivf a ja pre clostil rozhodneme,tak sa musime opat sa musime naladit znova na pozitivnu vlnu. Ja si dam dnes este depresivny den,ale od zatra sa skusim pozbierat 🙂

acerka11
1. mar 2013

@lenkaa33 aspon som ta neplanovane pobavila.....no to ani ja neviem ze su tam neake moznosti........booooze ked my niesme lekari a oni by mali vediet co je spravne.....lenze pri nasich skusenostiach ze co doktor to iny nazor je to strasne.......potom nevies comu verit a ci je prave to co odporuca to rpave orechove......ato mas uplnu pravdu zco ak to nevinde.......ja si ani neviem predstavit ako by ma to psychicky ubilo ked teraz pri zisteni mrchy revem......booooze tak by som ti chcela vediet povedat co mas urobit abybolo dobre ale neviem ☹

11miuska11
1. mar 2013

@acerka11 zlataaa..dakujem za podporu 🙂 ty nas ale pekne dalej informuj o priebehu 🙂 good luck

lenkaa33
1. mar 2013

@acerka11 ved to. a to ti poviem, ze ked som bola na slovensku, tak tam mi povedal doktor, ze po rokusnazenia, ze ak ma to budevelmi zozierat, ze mam prist skor. Tak to by som potom povedzme prisla teraz a teraz by som zacala riesit.... a to hovorime o dalsich neviem kolkych mesiacoch, kym sa prepracujes ku kontrole vajcovodov. oni maju cas, je to hrozne. Ja uz teraz lutujem, ze som si to nedala pozriet hned po 3 mesiacoch. Zbytocne zabity cas ..... 😠 😠 😠 😠 a to vsetko okolo toho. Tak som vsetko dosledne robila. aj ovulacne testy uz mam asi aj v schranke, no vies co si s nii mozem tento mesiac 😕 😕 .... no nevadi, ja len dufam, ze to bol jediny problem nasho neuspechu, moje bloknute vajcovody, dufam, ze tam nebude nieco viac... lebo ked si predstavim este diagnozy ako napriklad nevysvetlitelna neplodnost, tak mi je zle

lenkaa33
1. mar 2013

@acerka11 nie si tupa, nahodou to bolo velmi rozkosne, hahahahaha....si ma mala vidiet

11miuska11
1. mar 2013

@rica1 no tak to dufam teda,ze to pomoze a ze po folikulometrii budes odchadzat vesela snazilkovat 🙂

lenkaa33
1. mar 2013

@11miuska11 teoreticky hrozia, ale nie vsetky mozu byt oplodnene spermijkou, prirodzene mas 1-3% mat dvojicky, clostil ti to navysuje o 5%, takze povedzme, ze 8 %. to nie je vysoke. Ale mas vacsiu moznost otehotniet. A nie vsetky musia prasknut, vies. jeden mesiac som mala 3 vajka a druhy 4 vajka.

11miuska11
1. mar 2013

@lenkaa33 a lekar vidi,ze uz je po ovulacii? Co tam ostane,ked vajko praskne? Stale este dufam v to,ze moje prasklo predtym a on ho uz nevidel na tom sone a preto povedal,ze neovulujem. Som ale riadne naivna,vsak ? ☹

lenkaa33
1. mar 2013

@acerka11 no idem v utorok k lekarke, tak som zvedava , co povie, zbombardujem ju tam otazkami. tentokrat vyuzijem toto sedenie. nech mi to da aj nejaky prinos. citam si prave na nete vedlajsie ucinky laparky a asi prestanem citat, lebo clovek sa podozveda kadeco... ale inak som si trocha poplakla ako mi hovoril vysledky, citila som sa tak ako menejcenna po zenskej stranke, nepocitala som s tym, ale beriem to teraz celkom ok... nemam nejaku depku. aspon vieme, ze co je za problem... takze tento mesiac ziadny maraton v snazilkovani nemusi byt 😉 .... no ale ty bojuj bojovnicka tento vikend ako nejaka tigrica.... 😉 ... a nezabudni po ovulke ten cerstvy ananasik. juuuj, keby ti to vyslo. ved tento mesiac uz sa musi niekomu podarit!!!!! neviem sa inak dockat, ze komu. Fakt.

lenkaa33
1. mar 2013

@11miuska11 nie si naivna, len ta nadej umiera posledna. ale ked vidi, ze ta ovulka neprebehla, tak asi neprebehla. da sa to vidiet na sone ale aj krvnym testom na progesteron. Urcite si daj tie lieky. jeden mesiac a uvidis . Ten clostil ti vyvola ovulku a aj vajka budu mat dobru velkost. Urcite si to musis dat. dnes si daj teda "depka vecer" , ale zajtra je novy den a pekne pozitivne a s plnym nasadenim, ziadne vzdavanie. pekne nasad tabletky. A sup do noveho cyklu. V ktorom dni si? ten clostil musis zacat brat po MS, ze?

11miuska11
1. mar 2013

@lenkaa33 povedal,ze 5DC to mam vziat. A to mi je cudne,ze mi krv na overenie nezobral ☹ no uvidim ja,ako sa rozhodnem s tymi tabletkami.2DC pridem na hormonalny profil pre istotu ale este stale nie som presvedcena,ze to budem najblizsi cyklus brat. :-/ a ty by si mala kedy ist na ten zakrok,keby sa rozhodnes?

lenkaa33
1. mar 2013

@11miuska11 ja idem v utorok k doktorke, tak uvidim, ale v pondelok si obvolam nejake centra na sk kvoli laparke a IVF, nech si zistim ako to funguje a kedy by som mohla. podla toho , co mi povie lekarka sa rozhodnem, ci skusim najskor laparku alebo hned IVF, bojim sa , ze laparka je zbytocna. musim sa poradit s doktorkou. A ty by si urcite mala uz tento cyklus zacat brat ten clostil. nemas na co cakat. ver mi.? ozaj to nic nie je. a uvidis, mozno to pomoze.

11miuska11
1. mar 2013

@lenkaa33 budem na teba mysliet a drzat palce. Uz ma ta depka celkom prechadza,tak snaaad do konca vikendu prejde 😉 draz saaa 😉

rica1
1. mar 2013

@11miuska11 inka dnes mne tiez doktor navrhol clostyl bez vsetkeho len tak ak chcem,, ze mu po tom ostali dve tehotne hned , ale som povedala ze este nechcem, najskor odsledovat tu ovulku lebo ja by som asi foliky mala mat zodpovedajuce cyklu len neviem kolko sa mi ich tvori.. ale ked som bola pred ovu niekedy na utz ked som ovu este neriesila tak viem ze povedal ze vidi dominantny folikul

acerka11
1. mar 2013

@11miuska11 jasne ze budem......uz som si na vas tak zvykla ze kazdy den tu musim kuk a pisat......dufam ze tu ostanete a budete sem chodit prispievat.....ale netreba vsetkemu verit co doktori vravia oni sa veeeeela krat mylia 😉

acerka11
1. mar 2013

@lenkaa33 nie nie to ani neuvazuj nad niecim takym ze co ak je tam este nieco.....to nerobi dobrotu myslien negativne......neboj sa akokolvek sa rozhodnes tak bude dobre.......proste bude tak ako ma byt ale tohto problemu sa zbavis a bude to vsetko ok.......doktori su darebaci....ale cest vinimkam ale fakt len svetlim vinimkam......ja by som chcela vidiet ci by mali takyto postoj aj k ludom ak by im to bola rodina....... 😒

11miuska11
1. mar 2013

@rica1 no to by bolo super,keby mas filiky ok 🙂 moooc ti drzim palecky 🙂 jasne,kym si ok,tak nic neber a skusajte prirodzene,to je najlepsie , ak je to mozne samozrejme. 🙂 drzim silno palce 🙂 ja uz somsa rozhodla,ze pojdem 2DC na HP a potom sa rozhodnem,tesne pred tym,ako by som mala zacat brat clostyl 🙂 mozno uz bude vsetko ok. Strasne tomu verim 🙂

rica1
1. mar 2013

@11miuska11 tych folikov sa nebojim, skor tiez tej nepriechodnost lebo v minulosti som mala dost casto zapaly a vlastne nieje to tak davno , stale sa ma to drzalo 😖

acerka11
1. mar 2013

@lenkaa33 jasne budem bojovat ako tigrica.....znasilnim manzela 😀 😀 😀 ......ale nie no budeme sa fakt snazit.......to sedenie viuzi......lebo za tie prachy by sa aj patrilo.......dufam ze sa aj nieco dozvies uzitocne.....inak na nete je tolko veci ze niekedy musim aj ja prestat citat lebo my z toho zacne hrabat a uz neviem ani co si mam vybrat za spravne a dobre.......som rada ze nemas depku.......k nicomu by to neviedlo a ten plac ti urcite pomohol....vyplavila si neziaduce pocity........aj mne to pomohlo ked prisla mrcha musela som si porevat to inac neslo.....

11miuska11
1. mar 2013

@acerka11 jasneeee..istavam tu a budem sa pozitivne naladovat tehu vibraciami a silno drzat palce vam,co drzite stafetu. Ved raz ju aj ja s lenkou budem drzat 🙂

acerka11
1. mar 2013

@11miuska11 ver tomu ze coskoro 😉

11miuska11
1. mar 2013

@rica1 a ta nepriechodnist vznika zapalmi? No ja zapaly nemavam,ked som mala okolo 17-tky,mavala som caste mykozy,ake klop klop uz asi 5 rokov nic 🙂 tak dufam,ze to tak zostane. A ta nepriechodnost sa iba tak boleestivo testuje? ☹

rica1
1. mar 2013

@11miuska11 asi zapalmi ale to je tazko povedat koli comu, neviem, ale ta priechodnost tak vydrzim , len nech mi ju spravia 😠 🙂

11miuska11
1. mar 2013

@rica1 ked si to tak vezmes,nie je to super,ze dokazu lekari opravit to,co pokazila priroda? Hkavne,ze mame stale sancu na bejby. To je najdolezitejsie 🙂