icon

Prvosnažilky ozvite sa

anlady
17. okt 2011

Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?

ariz
4. aug 2013

@luca1986 no, ešte stále špiním. Už na nervy 😠 Teraz ked dojdem domov, pojdem na prehliadku, ci je vsetko ok, lebo som jeden cas mala zvyseny prolaktin, tak dufam ze vsetko bude ok

luca1986
5. aug 2013

@ariz 🙂 ale nemaj, neboj vsetko bude ok.

lenuska1990
5. aug 2013

ahojte zenusky 🙂 an tejto stranke som prvy krat a som rada ze nieco taketo existuje, kde sa mozem konecne niekomu zdoverit 🙂 , s priatelom sa pokusame o mimi skoro rok a stale nic. Viem ze to nie je , tak dlho oproti niektorym, ale niekedy ma uz chyta depka, ze co ked nieje so mnou nieco ok. necly rok som uzivala HAK, pre problemy s MC. cyklus sa mi upravil ale len na pol roka :( a este som z antikoncepcie pribrala skoro 20 kg :( , doktor mi povedal ze musim schudnut, lebo neotehotniem pre obezitu ( moja kamoska ma vyse 100 kg a uz ma babo 🙂 ja mam 80 kg, no a poslednej prehliadke mi povedal ze si mam kupit Nosifol a preto by som sa chcela spytat, ci ma niekto Nosifol odskusany a ci to pomaha, budem rada ak sa vyjadrite 🙂 diiiiky 🙂

ennynka
6. aug 2013

@lenuska1990 ahoj.Nosifol je podobny ako Inofolic a o tom tu je na MK popisaneho dost,tu je link kde je na to tema urcena https://www.modrykonik.sk/forum/asistovana-reprodukcia/inofolic-skusenosti/ a tu je tema specialne na to kto ostal z neho aj tehotny https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/ostali-ste-tehotne-vdaka-inofolicu/

lenuska1990
6. aug 2013

@ennynka dakujem hned sa pustim do citania 🙂

zuzuliak1981
8. aug 2013

Ahojte prvosnazilky. Som tu nova a rada by som sa s vami podelila o moje snazilkovanie a ziskala nejake rady. Chcela by som zablahozelat vsetkym, ktorym sa snazilkovanie podarilo a drzim palce ostatnym, ktore na tom este pracuju. Toto je moj pribeh: Koncom septembra som vysadila antikoncepciu, MS prisla ako mala. Zacali sme s priatelom sexovat bez ochrany, aj ked som nechcela okamzite otehotniet. Po brani HAK vyse 7 rokov som sa chcela trosku precistit telo. V oktobri prisla MS ako mala, aj ked urcite nie na den presne, uz si to poriadne nepamatam, ale vzdy som mala nepravidelne cykly, teda pred branim HAK. No a potom u mna nastalo stresove obdobie, okrem stresov v praci som zacala aj nizkosacharidovu dietu, kvoli kvasinke, na vytoky som trpela roky. Dost som schudla a spolu so stresom sa to podpisalo na MS. V oktobri som mala poslednu a potom 4 mesiace nic. Najprv som dufala, ze sa MS nastartuje sama, ale nakoniec som to vzdala a sla k lekarke. Urobila mi sono a vzala krv. Krvne testy vysli ok, len testosteron trosicku zvyseny (vzdy som bola trosku chlpatejsia nez kamosky 😀 ). Pichli mi teda vyvolavacku. MS som dostala asi po 10 dnoch. Nasadili mi duphaston, MS sa upravila. Duphaston vysadeny po 2 mesiacoch, odporuceny inofolik. Najprv som brala 1x denne, po mesiaci, pri preventivnej prehliadke dr. odporucila 2x. S priatelom sa snazime, ale este som to nedotiahla do stadia ratania plodnych dni, snazime sa vacsinou v strede cyklu, ale aj pomimo. Ako som sa tu na par strankach docitala (zatial som viac nestihla, je tu toho pozehnane 😀 ), ovulacia nie vsetkym chodi v strede cyklu a ja ani neviem, ci vobec ovulaciu mam. Chcela by som zacat s meranim bazalnej teploty, ovulacne testy som skusila jedno balenie, ale nic som nezistila, takze ovulka asi nebola v strede cyclu. Ako zacat s meranim bazalnej teploty, merat ju v posve alebo ustach, kedy zacat, v prvy den MS alebo hocikedy? Co by ste mi este poradili? Vopred Vam dakujem a prajem pekny dnik.

seraa
9. aug 2013

@lenkaa33
@zuzuzu30
@acerka11
@veeeron

baby ako sa mame?
nic nove?

romana311
9. aug 2013

Ahojte. My sa tiež snažíme teraz je to 2.mesiac. Predtým som mala MS vždy presne každých 30 dní, ale posledné 2 mesiace odkedz sme sa začali snažižť stále mešká aspoň 5 dní. Prosím vás môže to mať s tým niečo spolocné?

eninka27
10. aug 2013

Ahoooojte baby 🙂 Tak my sme stastlivo doma z letnej dovolenky 🙂 juj, parááádne bolo, ako sa mávate?

acerka11
11. aug 2013

@seraa ahoj moja.......ja nic nove......zas v novom cykle......cakam na ovu......moj dr. ma dovcu tak mi zajtra asi folikulometriu nik neurobi.......ale objednala som si lady tester.....to je ten ovu test s mikroskopom ak vies.....tak cakam ze mi dojede niekedy v utorok.......tak uvidime......nadalej meriam BT......takze tak.....a ty ako mas nieco nove cimby si ma potesila 😉 ......dnes som 16DC a podla BT a toho co mavam na folikulometrii by mali byt ovu dni okolo 20-21DC

seraa
11. aug 2013

@acerka11

ahojky , no ja tiez nic nove :( ale som sa rozhodla ze tento mesiac (august-sept) otehotniem 😉
ja som tiez 16 dc wow to sme uz 4 baby co sme rovnaky dc
no tak nehc sa zadari tento krat.
ja to nechavam teraz tak a oktober teda ak stale nic chcela by som teda skusit priehcodnost 😝

11miuska11
12. aug 2013

@kvietocek1985 a uz mas spriechodnene vajcovody? 🙂 na ovu hlien je dobre jest kazdy den rano a vecer lyzicku lanovych semiacok, alebo 5 dni pred ovu pit grepovu stavu, aspon dva deci denne 🙂 drzim silno palce, nech mas vsetko OK 🙂

kvietocek1985
12. aug 2013

@11miuska11 no podarilo sa im zpriechodniť iba jeden vajcovod... ☹ Ja som si kúpila taký bylinkový čajík od jedneho pana z Vranova n.Toplou že vraj je vyborný na ženské ťažkosti,rôzneho typu.Užívam ho len asi 2 týždne,tak uvidím že ako to zaberie.No ak su podla mojho gynek. vypočty správne tak sa pomaly blíži ovulácia...dúfam že to bude na tej pravej priechodnej strane 😀 a podarí sa nám to... ja som ale nedočkavá,chcela by som v krátkom čase vidieť výsledok... 😅 A ďakujem za radu 🙂

11miuska11
12. aug 2013

@kvietocek1985 no super, ze aspon jeden!! To su dobre spravy 🙂 ja som tiez za prirodne alternativy najskor, takze cajik je dobra volba!! Drz sa a daj vediet urcite 🙂

ariz
13. aug 2013

@luca1986 ahoj, co mas nove? Ja som dnes rano nezvladla kavu, strajkoval zaludok. Tak ma napadlo...ale podla vsetkeho nic. To bude asi zo stresu

luca1986
13. aug 2013

@ariz ahoj, nove ani nic. Uz mam po mrske, piatok dojde drahy na dlhsie domov tak mozme snazilkovat🙂 a inak nist. Uz sa blizi svadba cooo, moze byt ze to mas aj z toho. Ale drzim palce 🙂 🙂 🙂

lessiie
13. aug 2013

Tak a môžem sa pridať? 🙄

ariz
13. aug 2013

@luca1986 hej aj ja si myslim 🙂 ze to z toho. Noo tak skocte na to ked dojde 😀

luca1986
13. aug 2013

@ariz ale ved uvidis 🙂 🙂 moznoo. Hej hej nech uz je piatok aaaa ide sa natoooo 🙂 🙂

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
seraa
13. aug 2013

@romana311
jasne ,
vela babam meska kedd sa snazia , lebo cakaju ze bude meskat je to podla mna psychologickeho povodu
nic zle sa nedeje nebooj

zuzuliak1981
13. aug 2013

@seraa mne nemeska, prisla presne, ale uz 3. den je to len take spinenie a test bol vcera negativny, tak mozno je to tiez psychickeho povodu

seraa
13. aug 2013

@zuzuliak1981

prepac ale pisala si ze ti meska 5 dni, tak teda?
ale aj spinenie moze byt
su tu baby co nikdy nemali ziadne problem a od kedy zacali snazit vselico, skor, neskor ms, spinenie, nevolnosti
a vselico
psychika je riadna sila
takze si den kedy by mala byt ms?, no skusaj etse testovat tak za dva dni

zuzuliak1981
13. aug 2013

ee, to som nebola ja, ja s tebou suhlasim, ze mnoho veci je psychickeho razu, MS som dostala v nedelu na 29DC, takze dnes je 3DC a stale len spinim, skusim este test za par dni a uvidim, ale nedavam tomu velku sancu, aj ked by som velmi chcela

kvietocek1985
15. aug 2013

@11miuska11 ďakujem za povzbudenie 🙂 áno určite sa ozvem až sa nám zadarí...no ja len dúfam že to bude čoskoro 😀

romana311
20. aug 2013

Ahojte. Prosím Vás ako je to možné, že na ovulačných testoch mi druhú čiarku ukazuje vždy len veľmi slabú?

chorucka
20. aug 2013

@mistisa ahoj moja ako pokracujes? Ja cakam na papier z poistovne a ide sa na to 😀

mistisa
20. aug 2013

@chorucka ajooj mojko. no dlho som tu nebola chodila som do prace tak som len tak nakukla a ked tak odpisala ale nic viac.teraz som od pondelka pn a v piatok mam kontrolu na meranie sliznice a ak bude pekna tak v pondelok mozno utorok vklad 🙂 tak to sa ani nenazdas a stimulkujees 🙂 budem drzat palceky 🙂

ennynka
21. aug 2013

@zuzuliak1981 ahoj.asi pisem pozde ale lepsie neskoro ako nikdy 😉 pytas sa na BT kedy zacat merat,cez MS nemusis vobec,staci vzdy zacinat par dni po MS az do dalsej,takze vzdy okrem MS mozes...tu je dobra stranka na meranie,pekne vysvetlene ak este tapas http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi... a znacit si namerane teploty mozes na womenzone.cz alebo anglicky na http://www.fertilityfriend.com/

zuzuliak1981
21. aug 2013

@ennynka ahoj, dakujem pekne, uz to nejako praktikujem 😀, skus mi pls pozriet graf, uz mi aj vyznacilo ovulku a neviem nakolko sa tomu da verit http://www.fertilityfriend.com/home/471b72