icon

Prvosnažilky ozvite sa

anlady
17. okt 2011

Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?

purina12345
20. dec 2011

@aknedz tak tak ako vravíš, dnes len upečiem tie oči a do večera budem vylihovať, a potom požehlím 🙂
a nemávala si niečo také ako búšenie srdca?

aknedz
20. dec 2011

@chorucka aj ja sa pýtam 😉 ? to co @azzura

aknedz
20. dec 2011

@purina12345 No ja neviem, pretože ja som sa citila nanič tak ako vždy pred chorobou, možno som mala, neviem, len to že stačilo keď som si varila obed a už som si musela ísť ľahnúť, lebo mi bolo na odpadnutie

chorucka
20. dec 2011

@aknedz sak ked napisala ze sa tesi na reakciu mm tak ja ze je tehu Lebo som trosku googlovala tak mi cosi uslo

purina12345
20. dec 2011

@aknedz moja, tak to si musela byť riadne choručká ☹ a teraz sa citiš lepšie?

aknedz
20. dec 2011

@chorucka aha, ja som to zle pochopila, ja ze si tehu ty...

chorucka
20. dec 2011

@aknedz tak to sme dve nechapave super Preco si si myslela ze som tehu

aknedz
20. dec 2011

@purina12345 no ja sa vzdy tak citim, ked mi zacina chripka, ked som lezala - tak mi bolo fajn 🙂 to len ked som dlhsie stala...nepripisovala som to tehu, nevedela som, preto som aj tu na konikovi hladala, ci by to mohlo byt alebo len chripka na mna lezie - a tak som nasla vas a pridala sa sem 🙂 ...teraz mi je uz lepsie ale tiez len posedavam a polehavam ale uz mam viac sil, ze uz sme boli aj na navsteve cele poobedie v nedelu 😉 akurat, ze tak narazovo na mna dojde unava a chce sa mi spat

aknedz
20. dec 2011

@purina12345 ale tu telesnu teplotu(pod pazuchou) mam stale 37,2 - 37,5....uz to ale tak nepocitujem ako na zaciatku, preto dufam, ze je vsetko ok a ze to mam taku zvysenu teplotu z tehu

fifitko25
20. dec 2011

Ahojte a dobre ráno všetkým, Akurát som sa zobudila po Mega prisernej migrene 😖 ráno som bola v robote, no nemohla som to tam vydržať, tak som si vzala voľno a spala som ako zarezana. Pozerám, že vylepšiť vo veľkom, dajte dobrý recept a ja tiež Dám na take fakt fajnove rozteky so slivkovym lekvarom 😉

aknedz
20. dec 2011

@chorucka Ked si na konci jedneho prispevku pisala, ze rodit budes 3.9.2012....mozno mi usiel kontext, citam len tak jednym ockom narychlo 😉

fifitko25
20. dec 2011

@fifitko25 oprava: vypekate vo veľkom 😀

purina12345
20. dec 2011

@aknedz tak len ležkaj ďalej a odpočívaj, asi sa ti telo prečisťuje a pripravuje takto na tehotenstvo, som rada že si nás tu našla, teraz si naša ďalšia iskierka nádeje a určite si aj ty nás podporila (aspoň mňa 🙂 )

aknedz
20. dec 2011

@purina12345 ďakujem 😵

purina12345
20. dec 2011

@fifitko25 tak tu je receptík čo práve robím Mačie oči:
420 g hladkej múky špecial
280 g smetolu
140g práškový cukor
2 žltka
Citronová kôra z polovice citróna

Spracovať cesto a hneď vykrajovať, piecť na 180°C a najlepšie ešte teplé natierať lekvárom spájať a obaľovať v cukre

chorucka
20. dec 2011

@aknedz dobre si citala to ja som si nasla kalkulacku plodnych dni a bola tan aj kalkulacka na vypocet porodu tak som skusila ze ak by som otehotnela najblizsiu ovu tak by som porodila 3.9.2012 😀 Pocuj som nasla aj cinsky kalendar na urcenie pohlavia dietata Niesi zvedava co sa vam narodi

azzura
20. dec 2011

@chorucka nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, vsak kuknihttp://www.fertilityfriend.com/home/3931d6

aknedz
20. dec 2011

@chorucka ahaaa, takze ta tie plodne dni este len cakaju? 😀 tak uz chapem...no ja som to uz pozerala hned prvy den, ked som nasla pozit.test, ze co budeme mat, lenze podla tej tabulky nam vychadza dievcatko a podla cinskeho kalendara pocatia na www.tehotenstvo.academy.sk/ nam vychadza chlapec 😀 tak neviem...

chorucka
20. dec 2011

co tam po grafoch priroda sa neriadi grafom

aknedz
20. dec 2011

@azzura ach 😠 potvorska teplota ale tak aspon u teba by sa uz mohlo potvrdit ze "este nic nie je stratene" nech to tu stale nadarmo neomielame! 😠 drzim este stale palceky!

azzura
20. dec 2011

@aknedz dakujem, ale ked klesla tak urcite zajtra dorazi, u mna to ma vzdy takyto priebeh ale najprv musí príst prudka bolest brucha a bude boliet dokym sa nerozbehnu.

chorucka
20. dec 2011

@aknedz ze by dvojcata 😀

fifitko25
20. dec 2011

@purina12345 ďakujem, vyzerá to dobre.... a prečo sa to volá mačacie oči? vykrajuješ formičkami na linecké koláčiky?
pridám recept na lekvárové rožteky:
cesto: 500 g hladkej múky
štipka soli
2 palmaríny
1 žĺtok
7 lyžíc polievkových zakysanky

urobíme cesto (najlepšie večer) a necháme celú noc v chladničke postáť. Potom vyvaľkáme na 0,5 cm hrúbku vykrajujeme obdĺžničky, do stredu dáme lekvár (podľa chuti, no nie veľa, aby nevytekal), zatočíme do tvaru rožteka, ľavý aj pravý koniec trošku pritlačíme, aby lekvár nevytiekol. Pečieme na papieri na pečenie do zlatista, pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Po upečení ešte teplé obalíme v práškovom cukre 😉
sú mňamkovéééééé 😝

azzura
20. dec 2011

@chorucka 😀 bodaj by si mala pravdu 😀 😀 😀 😀 😀

aknedz
20. dec 2011

@azzura no co, poznas sa najlepsie... 😒 ale tak hadam po tej laparke uz bude to drzanie palcekov uspesne! 😉

aknedz
20. dec 2011

@chorucka no ja neviem mam akesi velke brucho na to ze som v 6tt ale ja som ho ani predtym nemala male - len teraz sa mi neda zatiahnut 😀

azzura
20. dec 2011

@aknedz to dufam aj ja, tak od februara budem potrebovat vela palcov a pasti 🙂

chorucka
20. dec 2011

Mna vam take krce lapaju na pravom vajecniku a podbruskom ze ta inekcia tu mrchanu musela poriadne nahnevat mi to da teraz pocitit kto je sef ☹

purina12345
20. dec 2011

@fifitko25 nevie, asi mi oravčania to tak voláme ale v podstate sú to linecké koláčiky, ale cesto si nechaj chladničke odstáť a ak chceľ ešte mám recept na medvedie labky a tiež medovníky
a ďakujem za receptík, vyzerá mňamkovo a zajtra si dokúim suroviny a miesim 🙂