Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@kikaneu ja poviem mojmu dokymu čo je vo veci .. on je taky pohodak .. ved som o ňom raz hovorila ,, v poslednom čase som mala problemy s tymi vyječníkmi tak mu poviem aby ma vypisal že mam zapaľ alebo čo a s tym môžeš dlho marodovať alebo že maš zapaľ močovych ciest s tym som marodovala raz až mesiac 😀
@kikaneu jaaaj no tak jednoducho .. sa odvolaj na tie bolesti vaječníkov .. 😉 mojmu dokymu by som nič ani nemusela hrať prišla by som k nemu a nech mi da marodku .. tak sme už raz urobili ked som nevladala ani na nohách stáť od pracovnej vyčerpanosti 😉 vtedy som mesiac zastupovala kolegynku a to som naozaj už vôbec nevládala
@vardzikova tak ja skúsim tie moje hlieny u praktickej, to aspoň týždeň by mohol byť a potom na gynde, že na folikulometriu musím byť PN, lebo toľko paragrafov nemôžem vyčerpať a doktorka robí len do 13:00, tak ako aj ja učím....čiže nemám šancu sa tam dostať z práce 🙂 to by mohlo vyjsť
a tebe tiež držím palce...ale ty si si to len nedávno začala platiť? či si ťa s niekým mýlim? tak to využiješ na materkú určite ;)
@kikaneu jaaj ... tak urob ako si napisala .. ved keby si z toho dostala aspon dva tyždne marodky to by bolo super, ja som si začala platiť od Decembra .. ale neviem či to bola spravna voľba .. lebo ak nahodou nebudem tehu tak to bolo zbytočne ...
@vardzikova tak to vymaróduješ prinajhoršom, ale ty máš ešte dosť času, takže podľa to fakt využiješ na tú materskú ;)....a koľko si sa rozhodla platiť?
@kikaneu platim si 23 Eur z celkoveho vymeriavacieho zakladu t.j. ta najvyšia čo si možem platiť ,, a ako to vlastne je platim si to dovtedy pokym nepojdem na matersku alebo iba tych 270 dni?
@vardzikova 😀 😀 sme jedna ako druha. Vodu kazeme ale vino pijeme 😒 . Ale ja som myslela tento cyklus, ze v kutiku duse verim, že by mohla motyka vystrelit a ked nie tak potom po prefukoch uz pojden ako tank a proste bude musiet sa to vydarit
@vardzikova fúha, myslím, že iba tých 270 dní....ale nie som si istá....ja si platím 22 🙂
@vardzikova Môžem byť zvedavá? Začala si si platiť do sociálky? Nezrušili to?
@vardzikova : nikoho tu nepoznam tak dobre,aby som si trufla za nim ist a popytat marodku..aj ked si vravim,ze za opytanie nic nedam, stale mi je to dost blbe..skusim sa opytat kamosky,co je obvodacka, ci mi neda nejaky tip 🙂na druhej strane sa nam teraz po sviatkoch dost stencila kasa,takze vypadnut na dlhsie si velmi nemozem dovolit..tak sama neviem..a DNP si neplatim..:(
@vardzikova ja platim od oktobra a som na tom asi ako ty neviem co dalej ci platit ci zrusit.nevies to by sme mali do tych 270 dni od zaciatku platenia otehotniet ci ako?
@kandee1201 pokiaľ ja viem, tak po zaplatení 270 dní plynie ochranná lehota 8 mesiacov a do skončenia tej ochrannej lehoty by ste mali nastúpiť na materskú (to je 6-8 týždňov pred pôrodom)
@kikaneu tak potom fajne 😉 ale ked doplatim 270dni potom musim platit dalej?
@azzura jaaaj že tak si to myslela no tak to ti budem držať pršteky aby ti to mojka vyšlo .. jasne že v kutiku duše verim že aj mne sa to podarí ale je to len ten kutik duše ... 😒
@kikaneu no tak to odomna daleko neutekaš a ako dlho si to už platiš?
ahojte, ja som si to tiež začala platiť až teraz, vlastne od novembra, tiež 23 € a tiež by som chcela potom z toho niečo vyťažiť, ale zdá sa mi, že musím otehotnieť do februára, aby tam vlastne nejaký nárok vznikol, či sa mýlim ? ?
@luciok no ja som si začala platiť ešte v Decembri aby som išla po starom lebo od noveho roka aj ked ten zakon plati až od februara tak od januara sa už pojde po novom.. takže oni to nezrušili len to pozmenili
@delideli jaaj tak ja som si myslela že si platiš kôli tomu si dovoliš isť na marodku .. ja som za tie tri roky čo pracujem marodovala iba tri krát aj to bolo stale len s tymi mojimi nešťastnymi vajkami 😀 ale teraz je to už v pohodičke.. ale moj doky mi raz sam povedal že ak budem potrebovať marodku mam prisť a on mi vypiše.. mi sme si tak trošku padli do oka vieš... ja tomu hovorim že platonicka laska 😀
@kandee1201 praveže neviem ... ako to je teraz vlastne .. ta pani v socialke mi hovorila že potom plati ešte ochranna osem mesačna lehota čiže ked zaplatiš 270 dni tak potom ti začina plynuť ta ochranna doba .. ona mi to vysvetľovala v podstate tak nieako že ak si to začnem platiť teraz od decembra a podari sa mi to až niekedy v maji tak sa nič nedeje.. ale najneskôr do jula aby som už bola tehu či ako ...a ty maš o tom ake infošky?
@vardzikova no my mame na socialke takych ktory ti neporadia ani ako si prihlasku vypisat tak asi tak.ale tiez mi niekto uz povedal ze do tych 270dni staci ked otehotniem
@vardzikova aj kutik duse, je lepsie ako vobec 😉
@kandee1201 tych 270 dni stači určite .. len by som chcela vedieť že čo potom vieš...
@azzura no to určite .. stale čakam kedy bude ta moja ovulka .. dnes si urobim opať ovu testik aby som vedela či je už červenejší ako včera
@vardzikova tebe tento cyklus nejak neskoro dojde ovu. Minule si mala cca kedy?
dievčatá, je mi nanič 😖 od rána som zjedla jeden jogurt, 4 sucháre a polku údenej parenice, ale ide mi žalúdok dokrútiť, čo sa to tam motá dookola.... bolí ma hrdlo, nos, mám podráždené oči a navyše som z pomaranča dostala nejakú skvelú alergiu, celý chrbát mám samý červený fľak 😠 do toho pobolievajú na striedačku vajkovody..... ble, nech už tento deň skončí 😢
http://blog.etrend.sk/mihalblog/2011/12/15/dobr... tu nas pan minister Mihal dava priklady ako to bude

@vardzikova tak ja nepracujem, som učiteľka, takže mám dovolenku