Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@aknedz milačik ty si mi to takkomplikovane napisala ja dnes nemožem uvažovať racionalne takže moment,, som zamestnana už treti rok ,DNP som si nikdy predtym neplatila ... takže?
@anett6212 ahojky...ako?...prišla mrška?..mne hej... http://www.fertilityfriend.com/home/39b54e 😒
@zasha no tak ja som teda zvedava.. a ako by som to s nim mohla uhrať .. ako by sa to dalo?
@vardzikova isto..bež tam a informuj sa ..narovinu povedz , ako to je a nech ti to vyrátajú...
@delissavt len marodka by mi vyšla koľko? hrozne malo .. to sa mi potom ani neoplati marodovať
@zasha tak super....mávaš grafiky?...meriaš?..tak začíname odznovu 🙂
@delideli namusis chodit na socialku tu mas link pozri si toto http://blog.etrend.sk/mihalblog/2011/12/15/dobr...
@vladka1828 hm to si myslim aj ja
baby ohladne dobrovolne nemocenskeho mate info tu: http://blog.etrend.sk/mihalblog/2011/12/15/dobr...
@vardzikova no takže neviem, či ti to vyda na tu matersku, lebo termin sa ti moze este posunut, mne sa napr podla sona posunul z 22.8 na 16.8 podla toho ako babo narastlo....ale to je tyzden hore dole, to sa dohodnes s lekarom......ale mozes do vyuzit aj na PNku.....ak si si to napr.zacala platit 15 decembra, tak uz 15.juna mozes ist na PN a ak si doplacas do plnej vysky, tak ti pojde taka PNka ako by si dostavala matersku 😉 uz pochopila, ci este inak, v pohode, som ucitelka, tak este skusim inak ak treba 😀
@mattuliatko30 @vardzikova tak tak ako vravi matuliatko, povedz doktorovi a sa dohodnite co ti napise do papierov, aj tak je to este daleko, je to skoro riesit, neskor budes mudrejsia
Ahojte babenky, myslela som si, ze mozno som tehotna a predstavte si, vceras som v praci dostala silne bolesti, tak som isla na gyndu na USG a lekar mi povedal, ze mi praskla cysta, o ktorej som vobec nevedela ☹ A tehotna nie som, mrcha dorazi kazdu chvilu ☹
@vardzikova no neviem kolko, stale sa berie do uvahy vymeriavaci zaklad za predchadzajuci rok, ty si zamestnana, takze ako vymeriavaci zaklad sa berie tvoja hruba mzda(ak sa nemylim). Marodku by sa mala mat teda navysena po pol roku odo dna, kedy si si zvysila vymeriavaci zaklad, v tvojom pripade DNP. Z coho mi teraz vyplyva, ze v podsate ti staci platit aj pol roka DNP,a by si mala vyssiu matersku. Ups, uz som z toho sama mimo 😀 ale tak mi to logicky vychadza, aj som SZCO, takze u mna su ine podmienky. Najlepsie urobis, ak si zavolas bud na MPSVaR alebo na centralu SP. Tam to budu na 100% vediet, si priprav otazky a oni ti odpovedia v pohode. A budes presne vediet an com si, my tu vsetky mozme len polemizovat, hoci stale plati ze DNP si musi platit 270 dni do NASTUPU NA MATERSKU, nie do porodu (to bolo do roku 2010).
@aknedz no tak moment , takže 15 juna by som mohla isť na PN tak platim si 23 Eur a ta pani v soc. poisťovni mi povedala že matersku by som mala 680 Eur približne .. takže potom by som mala 680 Eur aj pn?
@vardzikova ano, takze to si doplacas do maxima, ak ti hovorila, ze by si mala mat matersku 680 eur. Ak by si sla teda 15 juna na PN, tak by si mala mat 55% z maximalneho vymeriavacieho zakladu, cize okolo tych 680Eur, len neviem ci je materska tiez 55% alebo viac....tomu sa uz nerozumiem ☹
@vardzikova ale pozor, musi to byt az po skonceni 26tyzdna odkedy si to platis, nenapisala si mi ten datum , tak neviem 😉
@zasha ale čo mi ma napisať do papierov? že mam iny termin počatia alebo ako?

@lucecita no ja asi pomerám až neskôr..okolo 8 dňa....tak sem opäť zabehni budem čakať na grafíky