icon

Prvosnažilky ozvite sa

anlady
17. okt 2011

Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?

gelinka75
13. jan 2012

@azzura praveze sme potom nesnazilkovali, podla mna to bude stacit, ale ved nemoze naplnit kelimok doplna 😀 😀

vardzikova
13. jan 2012

@lucecita milačik ale ja ešte nemam zaplatenim 270 dni takže PN by bola asi uplne na prd.. termin mam cca 19.9. takže to je o chlp

anett6212
13. jan 2012

@vardzikova podla mna ti to vyjde, ale ako hovori danjelca napis im mail. a uvidis

vardzikova
13. jan 2012

@aknedz mojka to važne? stači aj tyžden pred? božeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee dakujeeeeeeeeeeeem 😀 😀 😀 😀 hned som kľudnejšia

azzura
13. jan 2012

@gelinka75 nie, to je poho, aj moj toho vela nedal, ale podstatne je co zistia 😉

delissavt
13. jan 2012

@vardzikova no mohla, ale pravdepodobne by si nemala narok na marodku vyplacanu z DNP :( aspon tak mi to bolo povedane.... az po uplynuti tych 270 dni :(((( je to na prd :(

vardzikova
13. jan 2012

@aknedz tak ovulku som mala pred silvestrom t.j. niekedy 30. decembra a platim si to od polovice decembra

vardzikova
13. jan 2012

@anett6212 už som napisala a čakam čo mi odpišu

lucecita
13. jan 2012

@gelinka75 @azzura to ste boli na spermiograme? to sa moze aj moj mm sam objednat alebo ako to funguje?

vardzikova
13. jan 2012

@delissavt no ja viem milačik.. ja akurat zisťujem aj to ..že zaplatim 270 dni a potom sa hodim na marodku .. bude to o prd akurat to v tom že budem musieť sedieť doma ale to by som prežila

aknedz
13. jan 2012

@vardzikova a ešte je to tak, že keď si nahodou na PN, tak si DNPO platiť nemusíš a ráta sa ti to do tých dní ako keby si platila....ak si bola aspoň 2 roky pred otehotnením zamestnaná, tak dokonca po 26týždňoch platenia DNPO môžeš ísť na PN a pôjde ti vysoká - z toho najvyššieho vymeriavacieho základu ak si doplácaš do najvyššieho. Takže ak by to predsalen nevyšlo na tú materskú (lebo to neviem ako je) každopádne sa dohodni s doktorom, nech ťa nechá na PN po 26 týždňoch platenia a pôjde ti taká PN ako by ti šla materská (aspoň tak mi bolo vysvetlené na sociálke)

fifitko25
13. jan 2012

@lucecita a ty ako moja?? nestíham čítať.... ☹

mata_ba
13. jan 2012

@vardzikova a kolko ti meska mrcha?ja som uplne v...ak to nie je tehu,tak to je cele zle ☹ uz som si myslela,ze dojde mrcha a nic..nechapem ☹ ale moooooc sa tesim s tebou a @fifitko25

lucecita
13. jan 2012

@fifitko25 dnes mam piatok 13teho...dostala som mrchanu 😠 kuk moj graf : http://www.fertilityfriend.com/home/38cf56 ale nevadi, idem dalej....ale tebe gratulujem Zuzka a tesim sa s tebou 😉 😉 😉

delideli
13. jan 2012

a co myslite baby,mozem si zacat platit DNP teraz?da sa to este,resp. vyjde mi to?uz tomu vobec nerozumiem. platila som si ho minuly rok ale iba 1 mesiac ,termin mi vypocitala na 14.9.2012..dakujem za akukolvek radu,lebo som z toho jelen a kamoska zo socialky co mi radila predtym,ma naposledy uz len zrusila,nech sa na to vykaslem,ale ona s tym priamo nepracuje,musela po rady behat za kolegom,tak uz sa jej asi nechce..
ak by sa este dalo na to prihlasit,potrebovala by som paltit len to minimalne,dalo by sa to?

aknedz
13. jan 2012

@vardzikova kedy presne si si to zacala platit? (datum)

zasha
13. jan 2012

@vardzikova hlavne sa nestresuj vypoctom dnp, bud kludna, si tehotna, teraz je dolezitejsie to, aby si babo vynosila, aby vsetko dobre dopadlo a aby bolo zdrave... a vsetko ostatne pride, neboj, to s dr nejako uhrate aby to dnp vyslo 😉

delissavt
13. jan 2012

@vardzikova no moja, sak aspon by si sa v praci nestresovala, ja by som sa hodila tiez na marodku ak by som otehotnela 😉

zasha
13. jan 2012

@mattuliatko30 ja som tiez po mrche teraz, 5DC....

anett6212
13. jan 2012

@vardzikova uvidis, vyjde ti to

azzura
13. jan 2012

@lucecita hej, možete sa aj sami objednat. Nas doporucil moj gyndos

aknedz
13. jan 2012

@delideli nerozumiem sa ja osobne tomu ale mala by si si to platit 270 dni vkuse pred porodom....alebo potom sa to da este tak, ze si odplatis 270 dni a ak neotehotnies, tak to potom mozes prerusit a minimalne 26 tyzdnov pred porodom zacat platit znova....podla mna by si mala zajst na socialku a spytat sa, ci by sa ti ten mesiac zapocital 😉

aknedz
13. jan 2012

@fifitko25 @vardzikova dievcata ak to vyslo tak gratulujeeem!!! a tesim sa na fotky testikov! 😉 a drzim palce,nech ciarky silneju, inak sa neznepokojujte duchmi, lebo v tu prilozenej tabulke je ako moze hormon hcg kolisat 🙂

delideli
13. jan 2012

@aknedz : zapocitat by sa zapocital,lebo sa to pocitalo 270 dni pocas poslednych 2 rokov,len neviem,ci sa este da teraz znovu platit..asi tam fakt skocim a opytam sa..dufam,ze budu ochotni, doteraz boli,ale teraz musia mat asi napor s podobnymi otazkami.. 🙂

danjelca
13. jan 2012

@delideli ano ráta sa ti to- spočítava, takže hned si to chod dať! Výjde ti to akurát.
Najlepšie zajtra, nestrácala by som na tvojom mieste ani deň. 🙂

anett6212
13. jan 2012

@mata_ba ahoj, no ako to s tebou vyzera? neprisla? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

delideli
13. jan 2012

@danjelca : zajtra tam nie su 🙂,ale skocim hned buduci tyzden🙂dik za radu..a budem si to teda moct paltit po starom?lebo podla noveho tam su riadne palyk a ja potrebujem len minimum..

vladka1828
13. jan 2012

@vardzikova nie ty máš meškajúcu mrchu a ducha na teste 😀 😀 a ten sa nezjaví len tak pre nič- za nič 😉

aknedz
13. jan 2012

@delideli do 1.2 by si to mala este stihnut, tak utekaj lebo potom to menia a uz sa bude platit akosi straaasne vela, kto bude chciet

danjelca
13. jan 2012

@delideli

26 týždnov = pol roka pred pôrodom musíš platiť v kuse, nie celých 9 mes.