Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@delissavt jaaj takže by mi stačilo platiť aj pol roka a hned by som mala vyššiu matersku?čiže aj keby som to nestihla tych270 dni tak aj tak by som ju mala vyššiu?
@aknedz no mojka takže mam isť na soc . poisťovnu a mam jej povedať že si chcem platiť do maxima? počkať ale ja si platim v podsate do maxima ..materska je 65 % .. takže by som mala 680 eur..no to by bolo uplne fasa ..super..
@vardzikova pockajte, ja si myslim ze treba mat 270 aj z prace aj z dobrovolneho poistenia, nie?....
a uz ti odpisali zo socialky? pozri aj temy tu o DNP
@aknedz no dobre mojka ale ja si to aj tak platim do toho maxima takže u mna je to asi jedno nie? a čo s tym 26 tyždnom lebo som to nepostihla ..?
@fifitko25 no vidis, tak to este podla tabulky nemusis mat tu hladinu 10, ktora je potrebna pre zachytenie najcitlivejsimi testami, preto ti ukazal neskor, nerada by som v tebe budila falosne nadeje ale ked ukazal ducha po 5minutach (co nie je az tak vela) tak kvoli niecomu ukazal 😉 teraz sa len nestresovat a ak sa da co najviac oddychovat aby mohol hormonik pekne stupat! Inak ja som mala vzdy na testoch napisane, ze by sa mal vysledok ukazat do 5minut a nema sa odcitavat uz po desiatich minutach....ale mala som len ten woman secret a rapiclear, tak neviem ako je to u inych a ja som tiez mala takeho ducha, ze manzel sa mi smial, ze si namyslam ze tam nieco vidim a o 4 dni na to bola pekna ciarka, podla mna skus zajtra rano zase a uvidis ci silnie alebo sa objavi skor....hladina hcg stupa o vacsie mnoztvo kazde dva dni ale aspon pre kludny pocit testni zajtra rano znova 😉
baby materská je 65% . Ked si doplácate DNP do maximálneho VZ ktorý je určený na cca 1100 €, tak materská je okolo 740 €🙂
Po pol roku platenia je možné ísť na PN a čerpať peniaze z DNP.
To by som urobila v prípade ak by ste rodili velmi napr o 2 mesiace.
@zasha ako to teraz mysliš že 270 dni aj z prace aj z dobrovoľneho pripoistenia? nechapem?
Ahojte kocky...mam taku malicku otazocku....od leta sa s priatelom snazim o mimi ,lenze problem je v tom ze sme maximalne pracovne vytazeny,takze spolu "stopkavame" len cez vikendy...staci aj to malicko na mimi??? 🙂 😒
@vardzikova ano len neviem, kolko je materska v percentach, vies? Ze ci 60% alebo 55%, lebo PN je 55%, cize PN by si dostala 55% z cca 1200Eur - co je tusim ten maximalny vymeriavaci zaklad, z ktoreho ti vypocitala tu matersku 680 😉 ......no ze kedy presne si si zacala priplacat, ktory datum v decembri a od toho si pripocitaj 26 tyzdnov a potom mozes ist na tu PN, ved napis mi ten datum ak vies a poviem ti 😀
@aknedz tak ja neviem presne kedy som si to začala platiť niekedy v polovici decembra ..
Ahojte babky co nove? Tehulky drzkate sa?
@vardzikova pozri ako pise @danjelca o par prispevkov vyssie - ta vie presne cisla 😉

@aknedz ešte nemešká Zdeni, som 26 DC, preto to beriem s rezervou... mrša by mala dôjsť v nedeľu