icon

Prvosnažilky ozvite sa

anlady
17. okt 2011

Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?

l_e_n_o_c_k_a
20. jan 2012

@mattuliatko30 krásne narodeninky 🙂 🙂 🙂 🙂

aknedz
20. jan 2012

@vardzikova ahoj moja 🙂 pekny dnik zelam! Ano ty si uz vlastne v 6tt, lebo ti uz dnes ubehnu 2 dni zo 6tyzdna 😉 ...ono sa to upresni este aj sonom, ale ked ti to aj bude robit rozdiel len nejake 3dni, lekar ti aj tak stale necha tt podla poslednej menstruacie....ja som to zistila, co som bola na tych dvoch sonach, na prvom som mala menej o par dni menej ako podla poslednej MS, pretoze som mala neskor ovulku, ale na druhom sone sme to krasne dobehli a sedelo to uz presne podla poslednej MS. ak to doktor povie, ze si napr. 9tt+0 - tak si presne v 9tom tyzdni - mas ho akurat ukonceny, na druhy den si uz 9tt+1 - teda si uz v 10tt, lebo si ho prave zacala 🙂 - tiez som nevedela ako to je - to uz mam vedomosti z tych dvoch vysetreni 😀

lucecita
20. jan 2012

bré ránko bambuľky.......ako sa dneska máme? ja mám dneska takýto grafík, pomaly idem hore a stúpam do výšin 😀 😀 😀 http://www.fertilityfriend.com/home/38cf56

aknedz
20. jan 2012

@vardzikova pise to tak preto aby bolo urcenie dlzky tvojho tehotenstva podrobnejsie - 5tt+2 ti napise preto, aby si vedela, ze mas uz ukonceny 5 tyzden a ze ti prave prebieha 6ty - napr. tvoj siesty tyzden bude vlastne tvoje 5+1tt, 5+2tt, 5+3tt, 5+4tt, 5+5tt, 5+6tt, 6+0tt - to je uz ukonceny siesty...akonahle budes 6tt+1 - tak ti zacal vlastne prebiehat 7my tt, pisu to tak preto aby si vedela ktory tt ti prave prebieha a ked si chces citat clanky o tom tt , ze co sa prave v tom prebiehajucom tt deje s tebou alebo s tvojim babatkom 😉

azzura
20. jan 2012

@mattuliatko30 všetko naj naj k narodkam, hlavne vela zdravia a trpezlivosti pri plnení tvojho sna 😉

vardzikova
20. jan 2012

@l_e_n_o_c_k_a mojka ale ja som bola natom uplne rovnako .. priznaky žiadne iba mrcha meškala..

aknedz
20. jan 2012

@delideli ahojky,lekarsky udaj je urcenie tt podla poslednej MS - tym sa bude riadit skoro cele tehotenstvo, pokial nebudu nejake velke rozdiely podla sona....to znamena ze ked si v 6tt, tak prve 2tt si este nebola ani tehotna askutocny vek tvojho babatka je okolo 4tt, podla toho kedy si mala ovulku..ale ako vravim, ja som mala ovulku az na 23tí den cyklu a aj tak mi ráta tt lekár podla poslednej MS, pretoze na druhom sone to moje babo velkostou uz dobehlo 🙂

nikolka77
20. jan 2012

@evikaba ahoj ja chodim k pani dr durechovej v procare, a ta je super, mne ju sesterka doporucila..tak skus zavolat do pro care a ti povedia co a ako 🙂

nikolka77
20. jan 2012

@delideli jaj to vlstni penta , jaj ani neviem..no pekne 🙂 robi vraj na antolske, ale tam neviem ci zobere len tak..a inak este v ruzinove kamoska chodi dr mily, alebo dr zacok, a tiez dobre..

delideli
20. jan 2012

@nikolka77 : dakujem za tipy, skusim si pozistovat,ci niekto z nich berie..ruzinv by bol super,mala by som to blizko z domu..🙂

fifitko25
20. jan 2012

@lucecita ahoj moja, uz ste posteľ poskladali? To bude čoro-moro 😀 a Ešte aj teplota stúpa... c c c 😀

delideli
20. jan 2012

@aknedz : tak to mas sikovnucke babo..🙂 my sme na prvom troska zaostavali,este bolo vidno len gestacny vacok a tak mi napisal 5 tt.,aj ked som v 6tom..ale verim,ze to raz dva dozenieme 🙂

aknedz
20. jan 2012

@delideli @vardzikova
Dievcata na tejto stranke celkom strucne a zrozumitelne to popisuju http://www.tehotenstvo.academy.sk/index.php?cli... skopirujem, keby vam to nahodou nejde otvorit: Ideálne tehotenstvo trvá 40 týždňov (280 dní), 10 lunárnych mesiacov, alebo 9 kalendárnych mesiacov. Normálna dĺžka tehotenstva sa však môže pohybovať od 38 týždňov do 42 týždňov. Len 5% tehotných mamičiek porodí v deň vypočítaného pôrodu. 40 týždňov je však lekársky výpočet, rátaný od prvého dňa poslednej menštruácie. V skutočnosti, prvé 2 týždne tehotenstva nie si tehotná, pretože oplodnenie nastáva v čase ovulácie približne 14 dní po prvom dni poslednej menštruácie za predpokladu, že budúca mamina ma pravidelný 28 dňový cyklus.

Z lekárskeho hľadiska je však práve tento deň - prvý deň poslednej menštruácie, východiskovým bodom pre výpočet gestačného veku, teda v ktorom týždni je tvoje tehotenstvo. Preto ak chceš, môžeš si skutočný vek tvojho bábätka v brušku, vyrátať odpočítaním 2 týždňov reálneho tehotenstva. Toto číslo sa však v praxi nepoužíva.

evikaba
20. jan 2012

@nikolka77 naozaj si s nou spokojna ? je mlada ,alebo starsia?

l_e_n_o_c_k_a
20. jan 2012

@vardzikova jooooj v to ani nedufam 😀 zacal ma pobolievat lavy vajecnik, tak mozno mrcha je uz niekde za rohom 😉 tak by som chcela aby prisla, aby sme sa mohli zacat snazit nanovo 🙂

a maca mi este neprisla, objednavala som ju v pondelok, ta nasa posta stoji za prd 😠

fifitko25
20. jan 2012

@mattuliatko30 Všetko najlepšie 🙂

lucecita
20. jan 2012

@fifitko25 ahoj, ako na PNke? to je pocit, žeeeeeee? 😀 😀 😀 😀 😀 nie, posteľ ešte nie, nemáme rošty ani matrace, ale to kúpime dúfam že budúci týždeň...zajtra ide mangelko začať so skriňou a možno aj nočnými stolíkmi ak mu to pôjde 😀

aknedz
20. jan 2012

@delideli ja som tiez na prvom zaostavala asi 3-4 dni, bola som tam v 7tt+0 - cize presne v ukoncenom 7mom a sono ukazalo len 6tt+3 ...lekar do zaznamu napisal ze som 6-7tt. Potom som bola presne o dva tyzdne neskôr a uz sono ukazalo 9tt+0 -tak ako malo byt podla PMS....uvidis, ked pojdes druhykrat tak mozno poskocite aj trochu dopredu a posunie sa ti aj datum porodu na skorsi termin, lebo uz bude moct lepsie pomerat, na zaciatku rastu fazulky velmi rychlo 🙂

fifitko25
20. jan 2012

@l_e_n_o_c_k_a ahoj 🙂 dnes som mm objednala na spermograf do Martina, vy ste boli v heliose či v iscare?

mel84
20. jan 2012

@evikaba najskor 10 dni od ovulacie ti nieco ukaze na testiku 🙂

mel84
20. jan 2012

@mattuliatko secko naaaaj, moj ocino ma dnes 51 😀 presne pred rokom sme slavili 50tku 🙂

fifitko25
20. jan 2012

@lucecita joooooj užívam si 🙂 raz za den stiahnem maily, odpisem a hotovo 😀 ale v pondelok uz idem na kontrolu, Dúfam že Doki bude mat pre mňa len dobre správy a od utorka nastupujem 🙂 inak, vždy sa Teším ked si kupime niečo nove do bytu, takze sa isto tiež neviete dočkať novej spalne 🙂 a Dúfam, že ju pekne pokrstíte a bude fazulka 😉

lucecita
20. jan 2012

@fifitko25 veď to, doma je super a mne beží aj to DNPO, tak mi je ešte lepšie 😀 😀 😀 to maróduješ kvôli tomu krvácaniu? aj ja sa z toho teším a na fazuľke začneme pracovať už možno dneska 😀 😀 😀 😀

danjelca
20. jan 2012

Dnes som videla bublinku🙂!! No ale podla doktora som nie v 6tt+5 ale iba v 5tt+5,lebo k oplodneniu došlo o týžden neskôr 🙂

l_e_n_o_c_k_a
20. jan 2012

@fifitko25 ahoj Zuzi, my sme boli v Heliose, mm ide kde?

l_e_n_o_c_k_a
20. jan 2012

@lucecita z akou diagnozou si isla na PN?

lucecita
20. jan 2012

@l_e_n_o_c_k_a ja mám viac diagnóz 😀 veľmi silný zápal nosohltana, potom brušná chrípka a teraz mi ten zápal pomaly schádza aj na hlasivky, tak sa musím šetriť a moc nerozprávať...

fifitko25
20. jan 2012

@lucecita Áno nechal ma doma kvôli silnej mrche a tiež som sa necitila dobre psychicky po tých falosnych testoch ☹ ale alchemilka mi pomohla a uz je mi lepsie 😉

fifitko25
20. jan 2012

@l_e_n_o_c_k_a nas Moj doktor odporučil do Iscare, mali by sme ísť v utorok, teda len mm, ale ja idem s ním akí pomoc a podpora 😀 vraj prvy výsledok budeme vedieť Ešte v ten den, detaily správy do týždňa.... A tvoj mm je Ok, alebo mu predpisali nejake lieky?

lucecita
20. jan 2012

@fifitko25 aj som si myslela, že to preto si doma...mojka, je mi to ľúto ako to dopadlo ☹ ale asi to k malo byť, všetko je pre niečo, presne tak ako keď nemôžeme otehu....ale raz sa to podarí a bude to super 😉 😉 aj mne alchemilka pomáha a dokonca sa mi už lúhuje a o chvíľku idem piť, mne veľmi moc chutí 😀