Prvosnažilky ozvite sa
Ahojte nájdu sa tu aj nejaké prvosnažilky? My začíname teraz na zimu a čo vy?
@zuzanka9999 : vitaj medzi merackami 🙂 malo by sa to merat vzdy v rovnaky cas (+/- pol hodina), hned ako sa zobudis (nemala by si ani vstat a ist na zachod,lebo aj to moze teplotu skreslit)..
tu je to velmi pekne vysvetlene : http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi... alebo aj tu : http://merenibt.xf.cz/index2.html
drzim palce..
@zuzanka9999 ahoj Zuzi, aj ja som meračky začiatočníčka, len dve rána som si merela 😀 😀
bré ránko všetkým, ranná káva mi nejako nechutí a som hladná, že by som aj klince zožerkala 😀 😀 prsia naliate, bolia jak ďáblici...
dobré ránko prajem! jáj kočky aj ja chcem merať! mrcha sa cez víkend nedostavila, ale za to sa dneska dostavila poriadna nádcha... fakt super 😖
bré ránko baby, aký bol víkend? z toho čo som tu stihla poprečítať dosť rušný asi.. ja som dnes 32 DC, a mrcha stále neprišla ..
@delideli ahoj, ty ako? prosím ťa a ten teplomer nekúpim aj normálne v lekárni, to si musím objednávať? 😲 čakám na tú mrchu, aby som mohla začať merať.. zatím mám vyššiu len tú telesnú teplotu a pritom nie som chorá, neviem čo si myslieť o tom 😲
@zabka88 : ahoj, no mne dnes padla teplota a mam PMS,takze mrska pride asi dnes,najneskor zajtra :( -tipujem.. tu sa mozes mrknut,ako vyzera graf na konci cyklu, ked nie si tehu : http://www.fertilityfriend.com/home/3886e2
v lekarni som sa na digi teplomer nepytala, chcela som nejaky ,s ktorym uz mam niekto dobre skusenosti, tak preto to objednavanie, ale isto by sa dal podobyn zohnat aj v lekarni- len si pytaj taky,co meria na 2 desatinne miesta..to bude presnejsie..ja som tento mesiac pouzivala klasicky, krivka plus minus vychadzala dobre, ale predsa len tie vykyvy nebyvaju az take velke - ja som za za cely cyklus v extremoch pohla o 7 desatin stupna,takze by som chcela skusit na tie 2 desatiny..
tebe drzim palceky, vyzera to zatial dobre, tak dufam,ze sa teplotka udrzi a ze to znamena,ze uz rastie fazulecka 🙂
@delideli júúj, ta teplota.. to už je na isto? 😖 tak slubne to vyzeralo, krásny grafík bol..
si pokladík, len neviem či u mňa tá teploka neznamená skôr nejaký zápal alebo čosi, skoro polku cyklu som mala bolesti okolo vaječníkov 😲
@carie32 mávam tak 28 DC-30DC ale posledný cyklus som merala od prvého silnejšieho špinenia, nie až od silného krvácania (vy to ako robíte, baby?) tak som si to možno nechtiac posunula.. chystám sa počkať ešte do konca týždňa a až tak sa testnem.. i ked popravde skôr to príde alebo nepríde..
@zabka88 : veru aj ja som sa nim niekolkokrat denne kochala,dokonca som tam tusim ten 7.DPO mala aj pekny pokles,ktory byva pri implantacii embrya (ale moze byt aj na netehotenskych grafoch, na tych tehu,co som videla byval este vyraznejsi,ale tiez byt nemusi..)..tento dnesny "prepad" spolu s bolestami uz asi bude na isto..ale neva..buduca ovulka mi vychadza plus minus do dna,ktory mi vysiel podla dr. jonasa 🙂 a este budeme aj na romantickom vikende,tak snad bude naozaj spravna konstelacia vsetkych faktorov (a podla jonasa by to buduci mesiac malo byt dievcatko, tkaze,co si viac mozem priat 🙂 ) 🙂
budem silno drzat palce, aby boli vajecniky ok, skus si urobit tehu test,ak ti podla dlzky tvojho cyklu uz meska, pripadne ak budu trvat bolesti,radsej skoc na gyndu..ale aj tak este stale verim,ze by to mohli byt priznaky 🙂)
Zdravim baby, ako po vikende? Nieco nove?
@delideli jéééj dievčatko 🙂 hlavne sa vytešuj z romantickeho vikendu , si to poriadne užite s manželom po všetkých stránkach ;-P my máme tiež taký naplánovaný, pôvodne to mal byť moj 10,11 DC kedy bola minulý cyklus ovu, teraz neviem či práve nebude mrcha v tedy 😲 no čo už, bude ako má byť..
tiež chcem trošku dúfať ale bojím sa na to moc zameriať aby som nebola sklamaná moc, radšej počkám do konca týždna, vtedy už budem určite meškať.. bolesti už prestávajú , len sem tam..
@zabka88 : tiez som mala podobne pocity az do konca, trocha som sa tesila (ale velmi tesit som sa bala), dufala som,ale snazila som sa pocitat aj s horsou variantou.. vcera som si trocha poplakala, dnes mi je este smutno (ale pocitam to k mojmu klasickemu PMS), ale kym odoznie mrcha,tak sa oklepem a ideme dalej 🙂 a samozrejme na relax vikendik sa uz velmi tesim, aj keby nebola vtedy ovu 🙂
@delideli no presne, ja som robila testík asi na 22 DC a nič, a potom prišla do týždna taká depka že až, som si riadne porevala, asi aj PMS dopomohlo.. ale po tomto víkende už mám srdiečko v klude, nechávam to byť, jak bude tak bude.. preto ani nechcem testovať skôr ako koncom týždňa.. , tak tak relax víkend prospeje určite fyzicky i psychicky , hlavne že sa lúbite jak kone 😉
@lucecita ahoj vies co ja ti poviem takto je to podla teba ako chces.Ja mam mat tiez mrchu teraz 16.11 a povedala som si ze ked chcem poriadne poznat svoje telo tak ze budem merat aj vtedy,ved co teplomer poriadne umyjem a je to vyriesene,lebo ked prestanes merat nikdy poriadne nespoznas svoje telo a ko sa sprava aj v to obdobi.Ak by si teraz pocas ms zacala merat v ustach teploty by boli bud o par stupnov vyssie ale nizsie to uz neviem.To je len moja rada 🙂
ahojte, od soboty (5 deň cyklu) meriam teplotu. som zásobená ovu testami, kedže už dva cykly po sebe som mala 24 dňové, na teste je odporúčané testovať od 7 dňa, tak budem testovať. prírode je treba niekedy pomôcť 🙂
@nikinka1111 ahoj, vcera som citala, ze ak ma niekto cyklus kratsi ako 25 dni tak je odporucane merat BT od 4 dna, lebo ovu moze prist tesne po mrche
@lucecita @zuzanka9999 @delideli čaute kočky, asi na ten teplomer žiarlil, že? Ja som si pred rokmi merala teplotku lebo som mala nepravidelný cyklus a doktor mi kázal tak môj si už aj zvykol 🙂
tak som rada že máme ďalšiu ktorá sa k nám pridáva s meraním, zachvíľu to tu bude ako na burze plné grafov 😀
@roka84 neboj, špinenie ešte nemusí vylučovať tehu 😉 a ty nemeriaš teplotku?
@nikinka1111 presne ako hovorí gelinka, mala by si skúšať už skôr a aká je teplotka?
@azzura počkám ešte chvilku, chcela som počkať do nedele, ale myslím že je to zbytočné... a možno ten test ani robiť nebudem a pojdem rovno k doktorovi. ráno som odmerala teplotu : 36,3 takže tak. a podľa @purina12345 asi ani nebola ovulka však? moc sa tým meraniam teda nerozumiem 😕

@purina12345 ahooooj zajtra sa pridávam k Vám zmeraním teplotky no som zvedava a este taka otazka mera sa to vzdy o tom istom case hned rano po prebudení?? dakujeeeem za rady