icon

Prvosnažilky po 35-ke

dada7701
11. apr 2012

Ahojte, nájdu sa tu nejaké prvosnažilky po 35.- ke, ktoré sa pokúšajú o prvé bábo ? A ako dlho ?

klaudia001
17. sep 2012

a ináč venček mám v albume , ešte neni hotový......nevím to dat sem tu fotku 😠 , mám oper. sys. Win /8/ a ani pretiahnut mi to sem nejde....a to nejsom blbá v pc, aby ste si nemysleli

klaudia001
17. sep 2012

@gelinka75 dožiješ nic sa len neboj gelinka...u niekoho to je šup šup a bocián je na dvore....a u niekoho bocián musí preletet celu zemegulu než ten správny dvor, balkon najde....... 🙂 ALE NAJDE 😎

gelinka75
17. sep 2012

@mates777 modlim sa, aby som lepsie prezivala cakanie po druhom IVF lebo je to fakt otras, presne ako pises a pripomenula si mi ten stres a nervy okolo toho..dufam, ze ti to vyjde 😵

gelinka75
17. sep 2012

@klaudia001 videla som vencek, fakt pekny 🙂 musim si toho bociana ulovit, lebo nejak nechodi...

klaudia001
17. sep 2012

@gelinka75 anoooo lubi sa ti ? ale ešte tam moc teho chýba....ešte neni hotový.....nade mnu preleteli už dvaja, jeden u našich teraz cez víkend ked sme kávičkovali na dvore a jeden u nás ked sem na balkone pila kávu....a ked sa kuknem z okna tak ich je plné pole.....bocian tuším lubi žaby neeee ? také ropuchy treba nachytat a dat ich do nejakej kletky....a on tam potom sám dofrčí a dá ti aj na výber či chceš dzívčátko alebo chlapečka 😀 , alebo obidvoch 😎

gelinka75
17. sep 2012

@klaudia001 to este nie je dokoncene? ved vyzera nadherne ako od profika..si profik? 😝 bleee ropuchy, davno som ziadnu nevidela

mates777
17. sep 2012

@klaudia001 no je to presne tak ako pises...cakanie cakanie a cakanie....moje cakanie je uz dlhe 8my rok a preto toto bol posledny pokus mat vlastne babo....
Inak nevesiam hlavu...my uz sme v cakani na adopciu 🙂 cize do roka a pol zo mna mamina bude tak, ci onak....len zas je to len o cakani 😒

klaudia001
17. sep 2012

@gelinka75 neni dokončený, šak ešte su tam volné miesta, tam teho musí byt hojno.....ešte gaštany, celé orechy, badián , jablka a pomaranče sušené.......mna bavjá takéto veci robit, ručné práce to je moje, a hlavne takto na podzim a cez zimu.....to milujem, milujem zimu a sneh......už nech je sneh a nech fuka, milujem ked sem naoblékaná......

mates777
17. sep 2012

@gelinka75 ach Gelinka, neboj...zvladneme vsetko...nic ine nam totiz neostava...ja by som len potrebovala nejake to povzbudenie od vas v podobe // a tehu virusov 😀
no ide to pomalsie zjavne po 35 ke 😎 ....ale aaaaaaaaaaaaaaj tak sme mladeeeeeeeeee

klaudia001
17. sep 2012

@mates777 aj ja by som dokázala dat lásku nie svojmu bábatku.....ja viem že áno, neviem jako moj priatel , ale ja áno....tak vidíš, maminka budeš, a čo ty vieš.....potom stres z teba opadne a možno.......

gelinka75
17. sep 2012

@mates777 my cakame od teba na tehu virusy 😀 😀 😵

gelinka75
17. sep 2012

@mates777 bolo potrebne vela veci na adpociu? nemam o tom nacitane nic a da sa to aj zrusit este?

mates777
17. sep 2012

@gelinka75 no zrusit sa to da a da sa to aj odlozit na 6 mesiacov, ale kedze je strasne vela cakatelov na zdrave biele deticky, tak ja som to nerusila ani nepozastavila....
ja totiz to som bola rozhodnuta aj s priatelom, ze aj keby nam vyslo toto IVF, tak by sme urobili stastnym babo aj z domova 😀
tak takto to absolvujeme o par rokov este raz, pretoze by som bola rada keby ze mame aspon dve deturence 😎
inak zdlhava bola len ta psycho priprava, to bolo niekolko sedeni so specialnou psychologickou, ale dalo sa to vsetko...

lubanka
17. sep 2012

@mates777 hlavne nič nevysadzuj... ja som bola na ET už 5x... a 4x z toho nič nebolo... my máme krv až o dva týždne a už po pár dňoch som vedela, že z toho nič nebude... cca na 9deň sa mi objavili vlásočky krvi, ale vydržala som do konca... myslím do krvi... ono to môže byť hocičo, nemusí to byť hneď mrcha... my nevieme ako sa to malinké chová a či si nedáva načas, než sa rozhodne, že ostane... tak aby si niečo nedobabrala ešte vydrž, poprípade cinkni do centra...

janap76
17. sep 2012

@klaudia001 a ináč peknýýýýý je, len ten prštík tam neviem nájsť 😉

lubanka
17. sep 2012

@mates777 teraz som si prečítala tvoj príspevok ohľadom adopcie... my už máme doma tiež žiadosť, ale ešte sme ju nepodali... neviem nabrať odvahu... 😒 bývam v malom meste a tu vidí každý každému do taniera... už si viem predstaviť tú lavínu, ktorá by sa spustila... a ja nemám chuť na počkanie všetkým vysvetľovať a hlavne si viem predstaviť tie "predpotopné" názory, reakcie a predsudky... 😠
viem, že treba podať žiadosť, doniesť nejaké papiere z práce ohľadom príjmu, potom čo všetko máme vo vlastníctve tuším, potom príprava, testy, dojdu zo sociálky na návštevu a potom sa čaká... alebo som na niečo zabudla? a ešte sa ťa chcem opýtať, povedali vám, že vzhľadom k veku aké dieťa môžete dostať? nám to totiž naznačili a pritom já budem mať 35r a manžel má 39r. / že nám asi novorodenca nedajú 😠 , že sme vraj už starý... to som si asi už v puberte mala podať žiadosť 😝 😉 /

janap76
17. sep 2012

@mates777 dobre ti vravia tieto žienky 🙂 vydrž ešte ... moja mama mi varvela že keď mňa čakala, ten prvý mesiac mala také isté pocity ako pred mrchou....vydrž nevešaj hlávku 😉 a na druhej strane keď ste v čakaní na adopciu... to je perfektné !!! veeeeľmi 🙂 🙂 🙂 máš istotu 😉 ty mamina budeš a presne ako písala klaudi... potom sa možno podarí ani nebudeš vedieť ako. Mám známu ...najprv si adoptovali dievčatko a prešli 2 roky a zobrali si aj chlapčeka. Sú normálna šťastná plnohodnotná rodina 😲

mates777
17. sep 2012

@lubanka to vobec nie je pravda...vam daju babo ake si budete ziadat a je jedno kolko mate rokov...potrebujes potvrdenie este od obvodneho lekara ze si v poriadku a ze si schopna vychovavat dietatko 😎
vykasli sa na ludi ktori su okolo teba, bude to len a len vase babo a ludia nech si hladia sebe pod pokrievku... uz je ina doba ako kedysi a je jasne, ze raz to svojmu babu povies a pripravis ho na to ty, ze bude vediet ze nie ste jeho biol. rodicia... v tomto plati niekolko nasobne , ze rodic je ten, kto vychova a nie ten, kto urobi 🙂
ja mam za chvilku 39 a moj priatel o mesiac 45 rokov a cakame...a lutujeme, ze sme to nepodali skor, uz sme mohli byt stastnejsiiiiiiiiiiiiii....ja sa toho totiz uz neviem dockat ....
a taktiez som sa stretla uz aj teraz s roznymi reakciami ludi na to, ze si chceme adoptovat babo....

janap76
17. sep 2012

@lubanka @mates777 toto v čom bývam / teraz / ja, je bohapustá dedina a tiež myslím že reakcie okolia by boli ...ale aj tak nad tým aj ja uvažujem .... veľa som nad tým premýšľaľa a prišla som na to že dieťa musím mať, ale nemusím ho nutne / ak sa nedá tak sa nedá / aj vynosiť. potrebujem byť mamou - vychovávať - starať sa - proste milovať dieťa....určite dobrý psychológovia poradia aj ako zvládnuť okolie....podľa mňa mates777 čakáte na novorodenca. Ja viem tak že na dievčatko a ešte novorod sa čaká cca tak dlho. či ? ten prvý základny papier - žiadosť , si treba pýtať na sociálke ?

mates777
17. sep 2012

@janap76 ano vydrzim, nevzdam to....ved presne...clovek nikdy nevie ako to vsetko dopadne dopredu ☹
Dakujem velmi krasne za podporu...

mates777
17. sep 2012

@janap76 @lubanka no ano na socialke, odbor socialnych veci a rodiny...my sme si dali do poziadaviek vek od narodenia do troch rokov...
caka sa preto tak strasne dlho, lebo je velmi vela cakatelov...co ma na jednej strasne stve a na druhej strane je to SUPER ze ludia robia deticky ale aj seba stastnymi ....
a ta psychologicka poradna ma nieco do seba...pripravia ta aj na to, ako zvladnut reakcie okolia aj na babo aj na kadeco....myslim, ze je to velmi prinosne pre rodiny, kde chcu prijat babenko za svoje 🙂 takze ja len ODPORUCAM....

janap76
17. sep 2012

ja by som si najradšej rovno zobrala dve...jednu tak 2-3 ročnú a jedo novorodeniatko 🙂 je mi strašne ľúto detičiek ktoré sú nechcené a nemajú mamu ... a my zas potrebujeme deti 🙂 som si istá že keby prešlo 10 rokov, ja budem mať 45 a prázdny dom, tak by som samu seba nenávidela že som si neadoptovala.
VŠETKO BUDE KOČENY DOBRÉ 🙂 skôr či neskôr 🙂 🙂 🙂

mates777
17. sep 2012

@janap76 ano, kazdej z nas co sme tu a tak strasne sa snazime o to, aby sme boli maminy, kazdej by bolo smutno za nejaky cas....
prave preto, ze ta tuzba byt maminou je taka silna, je tu este tato moznost....a preco ju teda nevyuzit?

janap76
17. sep 2012

@mates777 101% súhlas .... 🙂 ale poviem Ti že mám známych ... sú manželia cca v našich rokoch a o dieťatko sa pokúšali cca 6 rokov. Boli aj na IVF, tam bol na jej strane zdravotný problém a žiaľ, nepodarilo sa. posledný pokus majú za sebou ... bude tomu už cca 3 roky. No a ona chcela aby si adoptovali dieťatko a predstav si že ten jej mm, povedal NIE !!! ja som sa ho opýtala že prečo ??????? Odpoveď : lebo nikdy nevieš čo s toho vyrastie.
No nech mi je odpustené, ale to je podľa mňa blb. Ja som mu povedala že v podstate to nikdy nevieš ani pri vlastnom dieťati. Môžeš len dávať lásku a výchovu a veriť že budete mať šťastie a všetko padne na úrodnú pôdu 🙂 Nie, nikto ho nepresvedčí. Ona to chúďa vzdala....dnes si pomaly nevedia prísť na meno ale žijú spolu ako ....taaaakže kto má doma mm, ktrorý nie je zadubený takýmito predsudkami, je to VÝHRA 🙂 🙂 🙂 a ty doma podľa všetkého máš výhru 😲 a bude Vám výborne 🙂 🙂 🙂 😉

mates777
17. sep 2012

@janap76 ano , je to blb a sorry ale je to asi slabe slovo ze blb....
moj priatel bol iniciator adopcie, za co som mu viac nez vdacna....on skor nechcel ist na IVF...ale som ho uprosila, ze len jeden jedinky raz a ze potom si uz naozaj poviem, ze som preto urobila naozaj vsetko....
Nechapem a nerozumiem ludom, ktori maju k adoptovanym detickam takyto postoj...ved kde mas zaruky, ze z tvojho biologickeho dietatka vyrastie slusny a poctivy clovek??? nemas, nikdy ich nemas ani pri vlastnom, ani pri adoptovanom...

gelinka75
17. sep 2012

jaaj baby tazka to tema, este nie som pripravena tieto veci riesit 😔 mozno casom a ked IVF nevyjde a budeme chciet urobit stastnym nejake dietatko, tak si podame ziadost, citala som aj tie kriteria co tu pisete..zatial sa neviem stotoznit s myslienkou, ze to nebude nase dieta...som asi divna v tomto

lubanka
17. sep 2012

@gelinka75 nie si vôbec divná 😉 aj napriek tomu, že mám doma žiadosť a o tejto téme sme sa doma bavili hojojojojóóój koľko krát, stále zvažujem... mám pocit, že ani manžel tak "nerozoberá" z každej strany ako ja a pritom práve on by to mal viac riešiť ako ja... kým som si ho nevzala, žila som ako šedá myška, lenže on a jeho rodina sú dosť na "očiach"... 😠 takže my kým niečo urobíme...si sakra premyslíme, lebo to je hneď neskutočný boom 😠 keď nám zomreli chclapci... bolo to strašné, čo ľudia naklebetili... preto viem, že keby sme sa rozhodli... musí to už byť na 100%, ale ja fakt neviem, ako unesiem ten tlak... ☹

lubanka
17. sep 2012

@gelinka75 mimochodom, chcela som tu šupnúť link z grafu BT, ale ja som asi nejaká šiši, keďže sa s tým už dobrú hoďku mordujem, no ešte vždy som neprišla nato ako sa to robí... 😝 😕 ale zaznačilo mi tam OVU deň po, ako som mala pozitívny OVUtest a to pobolievanie v pravom vaječníku... len škoda, že žiadne čooro-moooro nebolo. 😠

klaudia001
18. sep 2012

@lubanka dobré ránko, na tvojom mieste by som kašlala na ludí čo hovoria......jeden den je jeden na pretrase, druhý den druhý......no a ? myslíš , že teraz nerozprávaju ? ja som v tomto iná, mne je fakt jedno čo a kto o mne hovorí, moji kamaráti vedia aká som, maju ma radi a ostatní.......egaaaal, už len z toho by som si robila hlavu, čo kto povie......ved tu by išlo predsa o Vaše štastie.....ser na ludí !!!!!!! reči boli vždy aj budu..... 😉

azzura
18. sep 2012

ahoj babky, dnes som bez sefovej........jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii