icon

Prvosnažilky po 35-ke

dada7701
11. apr 2012

Ahojte, nájdu sa tu nejaké prvosnažilky po 35.- ke, ktoré sa pokúšajú o prvé bábo ? A ako dlho ?

gelinka75
1. dec 2012

@lubanka nieeee len som vypla pc, pozerala som terminatora do pol 1 jej 😀 mm zachrapal a ja som dopozerala a potom ho budim a on ze ide to dopozerat, neveril mi ze to uz skoncilo, tak spal az chrapal

lubanka
1. dec 2012

@gelinka75 nechala som sa inšpirovať a dnes na obed sme mali buchtičky... 😵 ale ja som robila na pare s pudingom... 😉 vďaka za dobrý tip... máš ešte nejaký? ... nech uvarím zajtra 😉 😀

gelinka75
1. dec 2012

@lubanka ano? to som rada..ja som nakoniec spravila aj buchty a kapustniky, uz dlho som sa na ne chystala tak som spravila z kila muky cesto a dala som to pol na pol, zajtra planujem kolozvarsku kapustu 🙂 ale aj buchty na pare su dobre, mnamky

lubanka
1. dec 2012

@gelinka75 koložvárska je super nápad... fakt, keby som nevarila včera kapustovú polievku (a samozrejme, že ostalo aj na dnes, tak sme to mali ako u šibnutých... kyslá polievka a sladké druhé jedno... 😀 😝 ), tak by som to zajtra urobila, ale mm by mi asi už 3deň po sebe odmietol jesť kyslú kapustu... aj keď ja osobne... kľudne.... aj tak je mi skoro zo všetkého blbo na žalúdku... iba kyslé je ako keby kotva... 😀 😉 takže musím vymyslieť niečo iné... 😖

gelinka75
1. dec 2012

@lubanka na buduci tyzden budem piect zajaca 😀 to by sa ti nepacilo?

lubanka
1. dec 2012

@gelinka75 😀 😀 😀 😀 v živote som ho nerobila....a asi od svojich 10rokov zajace nejem... negatívny zážitok z prázdnin u babky... 🙄 🙄
😀 😀 😀 kľudne tu hádž ďalšie chody z vášho menu... určite sa niečím nechám inšpirovať... 😀 😀 😀
zajtra asi urobím tzv. "kuracinu na lyžičku"... a k tomu pyré a šalát... 😉 je to rýchle a jednoduché jedlo, aspoň nebudem musieť dlho stáť pri sporáku a snáď aj niečo upečiem (keď sa mi bude chcieť 😉)

bronia13
1. dec 2012

@lubanka hm co je to kuracinu na lyzicku???? ako sa to robi? ja zajace tak isto "nemusim" lebo ked som bola mala tak sme ich pestovali a potom ich starky zabil a v nedelu sme to zjedli...a od vtedy to nemusim lebo to boli ako domace zvieratka a potom sup na tanier ☹

bronia13
1. dec 2012

dievcata len vam chcem napisat ze vam vsetkym drzim palce aby ste cim skor otehotneli tie co to planujete... ja som mala skoro 36 ked som stretla manzela a 37 ked som mala prvu dcerku takze nikdy nie je neskoro 😉 kazdy mi vravel ze mi tikaju biologicke hodinky, hm mudraci ako keby som ja nevedela.... len som nestretla toho praveho... takze vsetkym drzim palce 😉 😵

gelinka75
1. dec 2012

@lubanka ozaj to znie zaujimavo, ze na lyzicku, ako sa to robi? ja mam rada co najrychlejsie jedla 🙂

lubanka
1. dec 2012

@bronia13 ďakujeme za prianie... snáď raz bude vyslyšané... 😵 😉
@gelinka75 to je úplne jednoduchý recept....
kuracie prsia (cca 600g), 3vajcia, 3PL hladkej múky, soľ, vegeta, horčica, kečup, mleté čierne korenie...
kuracinku porežete na kocky, dáte do misy a do nej pridáte soľ, vegetu, horčicu... všetky suroviny okrem múky. dáte to do chladničky postáť. Medzi tým si urobíte ľubovoľný šalát, očistíte zemiaky a dáte variť (ak chcete pyré) no a cca po hod. (môžte to nechať aj dlhšie a medzi tým môžte stihnúť aj koláč upiecť 😉) vyberiete z chladničky pridáte múku, premiešate a polievkovou lyžicou naberáte mäso aj so zmesou a dávate piecť do rozpáleného oleja.... no a to je celá veda... 🙂

lubanka
1. dec 2012

@bronia13 presne pre toto ja zajace nejem... mala som u starkej jedného zbožňovaného, krásneho bieleho zajaca... mal nádherné modré oči... ráno len čo som vstala, utekala som ho kŕmiť, celé dni som sa s ním hrala... jedného dňa sme išli s našimi do mesta a keď sme sa vrátili, môj zajac bol fuč... starká nás zavolala obedovať a keď som sa spýtala, kde je môj zajac... iba sa vykrúcala a do toho môj starší brat zahlásil: "ty by si sa chcela aj so zajacom hrať aj sa najesť...." 😕 😢 vtedy som vyvrátila hádam aj to, čo som jedla pred rokom... starkú som nazvala "vrahyňou" a s bratom som sa nerozprávala asi týždeň... od vtedy nejem nič, čo "spoznám" ešte za života... vždy, keď bola nejaká zabíjačka v rodine, všetci sa objedli, len ja som jedla vždy iba posný chlieb s kyslými uhorkami.... 😀 😀 😀 😀 😀
a toď nedávno mm doniesol domov malé prasiatko s tým, že ho trocha prikŕmime a potom urobíme opekačku (zavoláme rodinu a známych...) no a po týždni som spustila taký plač, aby ho nezabíjal.... vyvalil oči, že čo teraz... tak som povedala, že ho budeme chovať, kým nezomrie na starobu...😀😀😀 musel ho dať preč...😀😀😀

lubanka
1. dec 2012

@gelinka75 angelička si tu?

lubanka
1. dec 2012

😕 😕 😕 som z toho jeleň... vôbec sa necítim byť chorá, ale nejako sa mi zdalo, že z vnútra cítim ako keby som mala teplotu... 😕 zmerala som a mám 37,3 ... no už len toto mi chýbalo... ☹ už som počula, že niektoré baby po KET dostali virózu.... no dúfam, že to nebude môj prípad.... dofrasa 😠 😠 😠 😠 😠 dosť mám malú dušičku, či z toho niečo bude a teraz toto... ☹

gelinka75
2. dec 2012

@lubanka nebola som tu, uz som isla spinkat, citim sa blbo z toho utrosa 🙄 potrebovala si nieco?
tento receptik poznam, len ja som to potom piekla na plechu a bolo to take suchsie 🙂

gelinka75
2. dec 2012

@lubanka mozes to mat aj z liekov alebo z miminka, ze sa ujalo, budeme verit ze to neznamena chorobu 🙂 aj dnes mas teplotu?

azzura
2. dec 2012

@gelinka75 este nic??? dufam ked dojdeme z nastevy tak uz si precitam co a ako bambule tvoje 🙂

azzura
2. dec 2012

vcera ma moj chlap prekvapil, isli sme busom vecer na vianocne trhy do TT a tak sme pili medovinku a vinko 😀 😀 😀 😀

gelinka75
2. dec 2012

@azzura ahojky este nic, my ideme tiez prec ale pockam kym zavolaju, napisem 😉

azzura
2. dec 2012

@gelinka75 ja som robila zo zajaca facirky a zajaciu polievocku 🙂

azzura
2. dec 2012

@lubanka lubka a le choroba je jeden priznakov tehu, lebo sa oslabila imunita 😉

azzura
2. dec 2012

@janap76 vcera sme pozerali kreslenku a ja ako obvykle som zaspala tak som ju dnes rani dokukakala a revala som pri nej,je poucna,,,,,Rebelka

gelinka75
2. dec 2012

@azzura ja ho budem piect v celku na cibuli so slaninou, ale aj fasirky su isto dobre, to si ho vykostovala? to musela byt makacka 😕

azzura
2. dec 2012

@gelinka75 jaaaaaaaaj, tak dnes ma sluybu ta sprosta embriologicka co bde volat až vecer 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

gelinka75
2. dec 2012

@azzura povedala do 4 tej, tak dufam zavola 😅

gelinka75
2. dec 2012

@azzura co je kreslenka?

azzura
2. dec 2012

@gelinka75 nie, rado o 5.30 som vsala a dala ho robit ako kuraciu polievku, potom po 5 hodinach pridala zeleninku a vykostila cast isla do polievky a cast do facirok, ale musis tam dat aj trochu bravcoveho alebo tltejsieho maska, lebo potom su fasirky moc suche.
ja som na zajacoch odchovana, dedo choval a tak sme mali kazdy vikend

azzura
2. dec 2012

@gelinka75 animovana rozpravka 🙂 🙂

gelinka75
2. dec 2012

@azzura my o vlku a vlk zavolal. rano 9:30 transfer, vsetky sa delia vyborne maju uz 8 buniek 🙂

gelinka75
2. dec 2012

@azzura tak dlho sa vari zajac? dobry receptik, takto som ho este nerobila, dik za inspiraciu 🙂

azzura
2. dec 2012

@gelinka75 supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer, gratulujem takže vsetky krasne bojuju...drzim palce na zajtrajsom a budem strasne na teba mysliet 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a dnes si to este uzi...cervene vinko na prekrvenie maternice 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉