Prvosnažilky po 35-ke
Ahojte, nájdu sa tu nejaké prvosnažilky po 35.- ke, ktoré sa pokúšajú o prvé bábo ? A ako dlho ?
@gelinka75 a mimochodom... zasa mám 37,3 ... 😖 ale ani nekýcham, ani nekašlem, ale bolí ma vaječník jak šľak 😖 asi od zajtra začnem niečo doma už konečne robiť (okrem toho, že budem neustále čumieť, či si už napísala ako sa cítite... 😉 ) lebo mám pocit, že to sedenie doma mi nerobí dobre... až príliž sa sledujem...
baby a čo myslíte, kedy by mohol byť test relatívne smerodajný... aby som skúsila... do krvi ja asi nevydržím... 😖
@lubanka aj mna boli lavy vajecnik, tam som mala 20 folikulov, aj minule ma dost bolel, to je cudne, ze zas mas teplotu, ale to je len fajn, dufam, ze to znamena dobre nieco...budem oddychovat tak 2-3 dni a potom sa pomaly budem tu motat po byte, mam co robit 🙂 mm na mna tak skaredo pozrel ked som zas zacala vymyslat ci ist na pn, ci je pre mna dolezite co si mysli sefka, alebo miminko, tak jasne ze miminko..ja len sa citim blbo, lebo pn som nemala snad 10 rokov 😔
a nemozes uz zacat nieco piect? vianoce sa blizia, ja planujem hlavne take veci a troska upratovat
@gelinka75 nevymýšľaj 😠 ( 😉 ) ty si taká nedobrota (skoro ako ja)... keď si nemala PN už 10rokov, tak najvyšší čas, hodiť sa na ňu... mm má pravdu! kašlať na robotu... viem, počúva sa to zle, ale nie sme nenahraditeľné... s tým pečením... čo ja viem... mne sa to zdá ešte skoro... aj keď viem, že niektoré už začali (aspoň čo tu na MK vidím, ale oni piekli perníčky a ak majú recepty na super "kameňákové" tak sa ani nečudujem... ja mám taký recept, že dnes upečiem a už aj môžem jesť... ale ja už perníčky nepečiem, lebo ich u nás nemal kto jesť... ja skôr slané paličky, vínové, kokosové...a hlavne u nás musia byť krémové koláče, lebo mm mi stále vraví, že "keksy" si môže kúpiť aj v obchode... 😀 a toho roku chcem tvoje vanilkové vyskúšať, určite to bude mňamka... už len to, že tam idú orechy... tie ja milujem a ešte mak 😉 ) ak chceš piecť, tak až ten druhý týždeň...to už bude po 10.decembri, tak ak tak veľmi chceš... 😉
@lubanka no tak vies co asi mas pravdu, je to este trocha skoro na take linecke, ale budem potrebovat zabit cas 😠 co ja viem..daco vymyslim, tiez mam radsej cerstve, ja neplanujem moc kremove, nemam to kde uskladnovat, tu v podkrovi mame malu chladnicku a ked urobime väcsi nakup tak to tam nenarvem, max tak 1 plech vojde..musim vymyslat take skor co nemusia byt v chladnicke ako zerbo, stedrak a tak, ale asi spravim mm kremesku take moze az privelmi 🙂 a ake kremove ides piect? vanilkove odporucam, je to velka davka, tak ak nechces vela tak staci z polovicnej
@gelinka75 vieš čo bude lepšie... prvý týždeň si popozeraj všetky filmy, ktoré si nestihla, prečítaj knihy, ktoré si dostala ešte minulý rok k vianociam( 😀 ) a doteraz si ich nestihla prečítať... veď o chvíľu prídu ďalšie 😉 druhý týždeň troška poupratuješ a urobíš si nejaké pekné výzdoby do domu... a týždeň ti zletí ako voda, no a na ďalší (to už bude predvianočný) môžeš vypekať koľko sa ti zachce... 😉
dobre som to vymyslela že? a orechy nečisť... ja mám dosť, vezmi mm pod pazušku a príďte... nabalím ťa... 😉 😵
@gelinka75 ešte som sa nerozhodla čo budem piecť... ale určite budem musieť upiecť makový a karamelový... tie dva, keby že nemáme, tak mm nemá ani vianoce... 😵
ja mám 3chladničky... 2väčšie aj s mrazničkou a jednu menšiu iba takú na nápoje (mám ju na terase) a ešte mám aj miestnosť, kde vypínam kúrenie, otvorím okná (schválne som si tam nechala namontovať sieťky, aby mi tam niečo nevliezlo)... takže tam zvyknem dávať koláče, šalát.... proste všetko, čo by malo byť v chladničke... už keď mám toľko miestností, tak aspoň nejaký osoch z nich je... 😖
@lubanka noo to mas fajn mas vela miesta kam davat veci, mne bude stacit taka chladnicka vysoka ale to chceme az do domu, tak cakame, musi mi vystacit to co mam, u nasich je tiez viac chladniciek pre pripad väcsej oslavy a potom to postupne zapinaju, ked som piekla na hody v lete tak som tam odniesla vsetky plechy a vsetko sa pomestilo 🙂 a ten makovy kolac je aky?
@gelinka75 ten určite poznáš... to je taký čo do piškótového cesta pridávaš pomletý mak a potom robíš vanilkový puding zmiešaný s maslom - ako plnku.... presný recept si nepamätám... ja mám deravú pamäť na koláčové recepty... ale ak ho nepoznáš, tak ti ho tu môžem šupnúť... ale určite vieš... veď ty si svetaskúsená gazdinka.. 😉 😵
a tých chladničiek máme preto "ako hlúpy čiapok", lebo jednu som si ja kúpila ešte za slobodna, jednu si mm kúpil ešte za slobodna.... a jednu malú mi mama dala, lebo som chcela na terasu... my všetko máme jak cvoci, lebo mm pred svadbou mal už svoj dom komplet zariadený a keď som sa dotrepala ja so svojími vecami.... 😖

@azzura dakujem, dam si 😀 😀 😀 😀 😀 no a zacina ta najhoria cakacia cast, asi upeciem vsetky kolace na vianoce a vyluxujem cely dom od nervov 😀