icon

Prvosnažilky po 35-ke

dada7701
11. apr 2012

Ahojte, nájdu sa tu nejaké prvosnažilky po 35.- ke, ktoré sa pokúšajú o prvé bábo ? A ako dlho ?

gelinka75
19. apr 2012

@chilli21 diky a ty si na tom ako vekovo? ono mne dr povedala, ze mame sancu aj prirodzene, ale bohvie ako dlho by to trvalo a zas tolko casu uz nemam, ze skusat to aj 5 rokov 😖

euforia01
19. apr 2012

@mates777 Kde zlatko chodíš do car iscare ja do Martina teraz som v očakávaní výsledku po druhom IUI -dnes mám presne týždeň po ,tak ešte týždeň....

chilli21
19. apr 2012

@gelinka75 v juni budem mat 36, mna hlavne strasi ta endometrioza, sa bojim aby sa mi to nevratilo. Podla toho mala co som si o tom zistila, je idealne otehotniet do pol roka, tak sa nejako fixujem na tuto dobu.
Ved to, ze nemame toho casu az tak vela, aby sme este v pripade ze to nepojde stihli IVF.

rukjatko
19. apr 2012

kocky, len chcem povzbudit, budem mat v juni 37 rokov a snazili sme sa 9 mesiacov a ked som cele snazenie hodila za hlavu, tak to klaplo a v auguste 2011 sa nam narodilo nase zlaticko 😵 mali sme problem s tym, ze moja "chemia" zabijala manzelove spermie pri vstupe. a napriek tomu to klaplo 😉

mates777
19. apr 2012

@euforia01 je tak ja ti drzim vsetky prsty, ktore sa len dajuuuuu...nech ti to vyjde...ja chodim taktiez do Martina, ale do Heliosu

mates777
19. apr 2012

@gelinka75 no asi mas pravdu, ale ja po tom vsetkom co som si za tie roky snazenia vsetko preskakala som uz tuzila po tom, aby niekto povedal ze preco??? aby sa nasiel nejaky problem, ktory by sa zacal riesit ...
alee vsetko je tak, ako ma byt.
Clovek si nenavybera a co nas nezabije - to nas posilni.
Samozrejme ze to vyjde, uvidis. Uz mate aj termin ze kedy idete na to?
Inak ako dlho trva ten proces schvalovania ziadosti?

euforia01
19. apr 2012

@mates777 🙂 ďakujem zlatko,veľmi si to želám ako každá babuľa s koníka...zatiaľ mám ešte nádej ,ale po týždni sa pravda ukáže ..tak hádam budú krásne //
Aj ja Ti zo srdca prajem ,aby si našla čo najskôr tie naše // 🙂 🙂

mates777
19. apr 2012

@euforia01 nebudeme vesat hlavu a poriadne vsetky zabojujeme 🙂 a za nejakych par rockov si budeme vymienat infosky uplne ineho razu 🙂

euforia01
19. apr 2012

@mates777 Však to psychika je najdôležitejšia,ale keď to nešlo a človek stále dúfal,tak aj pesimizmus sa ozval..Je to ťažké už ,aby sme mali po takýchto problémoch a to som si myslela že všetko pôjde tak ľahko -no musíme veriť.určite sa to čoskoro zmení k lepšiemu 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

mates777
19. apr 2012

@euforia01 myslim ze vsetky vieme o com hovorime, jasne ze psychika zakyva s kazdou ludskou bytostou ☹
uz si proste musime povedat ze dost...vsetko zle je pomaly za nami a teraz cakame uz len na toradostne, krasne, ocakavane 🙂

euforia01
19. apr 2012

@mates777 Veru a čo plánujú u teba ideš na IUI či hneď IVF?

mates777
19. apr 2012

no ja idem 1x na IUI takze ked dostanem mrchu zacnem stimulovat clostylom...dost som nepochopila preco hned nie IVF kedze asi vela casu nemam koli poistovni..
no ale kazdopadne som strasne zvedava ako toto vsetko ide zakyvat mojou psychikou zase 🙂

dada7701
autor
19. apr 2012

@silvik1 žiaden problém 🙂))) čím viac nás tu bude, tým viac sa dozvieme 🙂)))

gelinka75
19. apr 2012

@mates777 no trva to tak 6 tyzdnov vo vszp, este cakam kedy odoslu schvalenie do car, potom ideme na konzultaciu, dufam, ze to uz bude rychlo 😉

euforia01
19. apr 2012

@mates777 Čo mám ja infošky,tak keď nie je u partnerov závažný zdravotný problém musí sa absolvovať IUI,aby poisťovňa preplatila IVF.U nás je to presne tak isto dlho nevedeli v čom je chyba obaja zdravý a nakoniec mám možno úzky krčok aj laparku som absolvovala .No čas nás naháňa.To je stresujúce

mates777
20. apr 2012

@euforia01 ved toto ze cas...leti to strasne
aj ja som absolvovala aj laparku, aj HSG, ktore by som si mimochodom uz nedala nikdy v zivote robit...
je to fakt na nervy...
ale zvladneme to vsetky 🙂 a odkial si ak sa smiem opytat? ja som z Banskej Bystrice... to len pre info, ci nebudeme nahodou aj spolocne rodit a kocikovat 🙂

mates777
20. apr 2012

@gelinka75 no dufam aj ja ze sa Vam to cim skor podari a budes nam tu prva podavat infosky o tom, ako ti je spatne a ako grckas 😅

mates777
20. apr 2012

@euforia01 jaj nebudeme....ty si z Prievidze...ale nevadiiiii, hlavne ze si budeme vymienat infosky 🙂

gelinka75
20. apr 2012

@mates777 no ja tajne dufam, ze mne nebude spatne vobec 😀 😀 no a mas pravdu, ze to cele zakyve psychikou, a to cakanie furt na nieco je najhorsie, musime byt silne 😉

mo77
20. apr 2012

@mates777 ked mozem,tak mne vobec nebolo zle,vobec som negrcala,co som bola velmi prekvapena,neviem ,ci to bolo tymi hormonmi,co som mala po IVF v sebe ,ale zacala som krvacat v 8 tt-9tt polezala v nemocke a zatial super,nevedeli z coho krvacam,ale vyzera,ze som mala hematom,ked som bola na vklade,tak som citila,akoby mi niekde vnutri pichol do niecoho/vyzera tak ze do maternice/ a tam sa mi urobila krvna zrazenina a ked sa babo zvacovalo tak to prasklo ale stresy boli riadne myslela som,ze potrat ale nastastie nie,takze drzim palce vsetkym,aby vam to vyslo,

azzura
20. apr 2012

ahoj, už som PO....ozaj kedy možem na WC, praskne mi mechur. Mam dotaz, kolko hodin po ovulacii je schopne vajko oplodnit, lebo mne vcera hodinu po injekcii dosla ovulka a ked to ratam tak IUI bolo 18 hod po ovulke

euforia01
20. apr 2012

@mates777 No veru ,škoda ja som z Bojníc..ale už len tá predstava,že budem kočíkovať je taká pekná. 🙂 🙂 🙂

euforia01
20. apr 2012

@azzura No rada by som sa mýlila v tvojom prípade ,ale ja som mala tento istý prípad pri mojom IUI vajíčko prasklo deň vopred a preto sa nemohlo stretnúť so spermijkou ☹ Vajíčko po prasknutí vydrží maximálne 12 hodín a spermijka prežije v nás až 72 hodín...teda vždy je lepšie keď fešáci už sú prichystaný na vajíčko a a hlavne pozor na vodu po styku sa neumývať od spodu a žiadne kúpanie.Voda zabíja fešákov.A na bazény musíme zabudnúť ....

mates777
20. apr 2012

@mo77 jeeeee to je super ze je vsetko v pohode...ja som to s tym grckanim samozrejme myslela obrazne... a myslim si, ze kazda z nas by urcite zvladla hravo aj nejake to grckanie a nevolnost s tym spojenuu ...len aby to uz konecne bolo za // 🙂
a mozem sa opytat ako dlho trvalo u teba kym sa tebe ukazali tie krasne // ?

mates777
20. apr 2012

@euforia01 ak mozem tak sa vam pripletiem do debatky...
aj ja sa obavam tak trochu, pretoze teraz zacnem stimulovat a mam prist na sono 11-13 den cyklu
a ked to pocitam, tak na prvej konzultacii a zaroven aj kontrole mi na sone povedala ze mam prasknute vajicka teda ze mam po ovulke ci ako a to bolo iba 11 den cyklu...tak teraz neviem co mam robit ked uz dostanem mrchu ☹ kedy tam mam ist na sono ked pravdepodobne mam ovulku skor ako si mysli doktorka...☹ bohes to je sila....sme mudre uz ako doktory 🙂

mates777
20. apr 2012

@azzura drzim uplne vsetky prsteky aby to vyslooooooooo 🙂

euforia01
20. apr 2012

@mates777 Vieš čo ja som to urobila takto objednala som si ovul.testy a skúšala od 8 dňa a predstav na 9 deň som mala ducha tak som tam hneď volala a objednala sa na ďalší deň,keď už bola čiarka výrazna.Takže testiť ,alebo merať baz.teplotu Tie dni čo nás doktorka objednáva sú len orientačné ja mám kratší cyklus tak tam volávam na 9 deň a objednám sa na 10 deň .Ale hlavne podľa testov.

mates777
20. apr 2012

@euforia01 jeee dakujem . To ma ani nenapadlo a to z toho dovodu, ze ked somskusala byt tehu podla testov...nikdy som test nemala pozitivny takze nechapem 🙂
Ale tento krat to iste vyskusam

euforia01
20. apr 2012

@mates777 Nemala si anovulačné cykly ako ja ??Vajka nikdy nedorástli do takej veľkosti aby sa mohli oplodniť ja som to mala asi s toho že som vyše 10 rokov brala antikoncepciu a potom mi nasadil clostil a hneď 5 velkých vajek a od vtedy mám zatiaľ každý mesiac. Minulý som bola úplne bez tabletiek a tento som si dala polov.dávku a boli dve pre istotu,lebo som chcela viac vajek na IUI.
A bez testov by som nevedela nič ,kedy je ovulka .

mates777
20. apr 2012

@euforia01 ja uz som z tohto vsetkeho zmagorenaaaaa, pretoze vela krat sa mi stalo pri beznej kontrole na gynde ze mi dr. povedal ze aha prave ovulujete...v tom case som si ale nikdy testy neskusala robit a ani som v tom case nebrala clostyl...
CCa pred 1/2 rokom som len tak z nicoho nic zacala s testovanim a samozrejme ze ked mi po 2 cykloch neukazal test ani raz ovulaciu, tak som sa na to vykaslala.
No ale teraz v CAR mi znova dr. povedala ze mam po ovulke 🙂