icon

Prvosnažilky po 35-ke

dada7701
11. apr 2012

Ahojte, nájdu sa tu nejaké prvosnažilky po 35.- ke, ktoré sa pokúšajú o prvé bábo ? A ako dlho ?

lubanka
28. jan 2013

@janap76 hmm? 😕 tak v tomto ti neporadím, ja som mala pokožku jak bábatko ... mne to zjavne véééľmi prospievalo 😉
ale je pravda, že som denne zjedla jablká, pomaranče, banány, mandarinky... to som si pokrájala na veľký tanier a ládovala počas dňa... a to isté bolo aj so zeleninou... 😉 takže môže byť, že tebe chýba nejaký vitamín.... mne nemal šancu... 😀

janap76
28. jan 2013

@lubanka ozaj a orechy môžem ?

mates777
28. jan 2013

@janap76 ano som doma Janula...

janap76
28. jan 2013

@mates777 moja zlatá, nervičky Ti ihrajú čo ? ☹

lexus77
28. jan 2013

@azzura dakujem za čísielko.....počkám do konca mesiaca a potom tam zavolam.....ja som bola 22.11 ešte na krv a dr. mi povedala,že hned ako bude vysledok tak to odošle do poistovne.....tak uvidíme čo bude dalej....ja mam totiž teraz svoje dni a celkom rada by som stihla ten další cyklus,hm ale to je asi všetko len a len vo hviezdach🙂

gelinka75
28. jan 2013

@janap76 orechy su plne vitaminov, tie kludne mozes 😉

gelinka75
28. jan 2013

@mates777 citala som si trosku o adopcii, myslis, ze ta laska k tomu babatku by bola rovnaka ako k svojmu vlastnemu? toho sa najviac obavam, citala som jeden clanok, ze to je take iste, ale niekto to pocituje inak, ze ma s tym dietatom mensiu trpezlivost, nemyslim rodicia, kt. si to dieta osvojili, ale okolie, napr. stari rodicia alebo bratia sestry, lebo kazdy vie ze to neni celkom nase atd. proste mam v hlave vela otazok, asi som nato este nedozrela, rozmyslala som, ze ked sa tento rok prestahujeme tak dame ziadost a pritom sa budeme snazit

mates777
28. jan 2013

@gelinka75 ja si myslim ze ja dam adoptovanemu babetku taku istu lasku ako keby bolo moje vlastne...a ostatni??? aj my sme sa obavali ako zareaguje rodina ked im to oznamime..a napodiv boli vsetci po prvotnom soku velmi zlati a tesia sa...no ako to bude v skutocnosti to zial este neviem...ale jedno je iste, v dnesnej dobe bude moje babinko vediet o tom ze sa nenarodilo mne a ocinkovi cize ho ochranim...pretoze zly ludia boli, su a bohuzial aj budu...
ja si skor myslim, ze tento moj adoptko bude najstastnejsie babinko pod slnkom.... 😉

mates777
28. jan 2013

@gekinka75 a este nemyslim si ze si nedozrela...aj ja mam v hlave stale dookola a vela otazok a vela premyslam co bude ako to bude, jasne ze mam aj obavy...ale toto iste preziva zena aj ked caka vlastne mimco 🙂

janap76
28. jan 2013

@gelinka75 ja som sa s mm dohodla že 2 x a dosť a adopcia....a tie otázky čo dávaš Maťke, som mala aj ja .... a môj názor je, že kto miluje teba, ten by miloval aj to mrňatko .... si predstav svoju mamu...že prídeš k nej a v rukách máš babätko...ja som sa to takto predstavovala ...a vychádzalo mi že moja mama by sa asi rozliala od šťastia, a potom som sa jej to aj opýtala a potvrdila mi to....no a predstavila som si môjho otca, no a ten ma má rád asi ako ...no hmmm ...aj vzťah má ku mne asi ako hmmm a ja rovnako...tak tam mi až tak srdce netrhá čo by on cítil....ja som sa vždy najviac bála toho, ako to povedať dieťatu a kedy....tak to som nevyriešila....tak som si povedala že to by som vyhľadala odbornú pomoc.
Inak mala som už pripravené tel.číslo na takú inštitúciu čo sa volá NÁVRAT ....a tam som chcela začať....poznám dosť ľudí čo majú adoptované deti ... dnes je to už našťastie ...akoby sú ľudia prístupnejší....aspoň ja mám taký pocit 🙂

gelinka75
28. jan 2013

@mates777 ano mas pravdu, urcite by to riesili aj v dedine, lebo vsak drby musia ist, ale tak kazdy zazrak trva 3 dni, este si to neviem predstavit, asi ta tuzba po vlastnom je silnejsia, kedze mame zatial sancu aj na vlastne, asi preto sa mi to tak prelina, necham si to prejst hlavou, vies co sa mi pacilo, ze to dieta v podstate dostane nase meno a aj v krstnom liste je zapisane ako nase, doteraz som si myslela, ze to bude len nejak sudne odklepnute, ale papiere bude mat nejake ine, alebo co

janap76
28. jan 2013

@mates777 áno 🙂 áno 🙂 áno 🙂 áno 🙂 áno 🙂 áno 🙂 áno 🙂 áno 🙂 áno 🙂 áno 🙂 áno 🙂 áno 🙂 áno 🙂 áno 🙂

gelinka75
28. jan 2013

@mates777 no ved tie otazky budu stale a dokola, ale inak si to neviem predstavit, zavolaju ti, ze je dieta a behom tyzdna je vase, za ten tyzden ides zariadit celu izbu a nakupit vsetko potrebne a v praci povies, ze zbohom idem na matersku 😀 😀 😀

gelinka75
28. jan 2013

@janap76 no ja som si stanovila taky limit 3 IVF a dost, vies nieze som sa zlakla toho co sa stalo, stava sa to vela zenam, ale co ked sa to stane znova? aj ja mam kapacitu aj psychicku a fyzicku kedy si poviem tak toto uz dalej nie...tak preto rozmyslam co dalej, no a potom ked si adoptujes dieta, cele roky budes o tom rozmyslat ako mu to povies a ako zareaguje, nie je to jednoduche to urcite

mates777
28. jan 2013

@gelinka75 no je to vsetko tak ako pises...a jasne ze v rodnom liste si zapisana ako mamina ty 🙂 a tiez si neviem predstavit ten napor na psychiku ze mi zavolaju a ja sa budem musiet rozhodnuz a vsetko zariadit...urcite to bude riadny napor na psychiku...vies Angelicka aj vo mne stale tlie nejaka mala nadej ze budem mat aj vlastne, ale co ked proti vetru sa cikat nedaaaaaa ☹
ja vam vsetkym prajem aby ste nemuseli riesit takuto dilemu ako ja...aj ked viem, ze by z vas boli super maminy aj adoptovanym detickam...
a mozno motyka vystreli a ked uz uplne vypnem a vyhasnem tuzbou byt biologickou maminou, mozno to pride same....a ja budem rodit v 50 ke 😀
som si zase napisala scenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar.....ale stava sa hocico a vsetko je mozne...a nemysli si, ze je to u mna take jednoznacne, tak isto mam myslienky kadejake, ze ked mi nevyslo toto ze kaslem na adopciu...ale to je vsetko len boj mojej zlosti z tejto nespravoslivosti....
ja si myslim, ze vsetko moje trapenie skonci dnom, kedy bude v rodnom liste babetka napisane ako meno matky to moje...a je jedno ci to bude biologicke alebo adoptovane...hlavna vec, ze BUDE

janap76
28. jan 2013

@mates777 ty budeš prvá mamina 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a budeš prešťastnááááááá 😵

gelinka75
28. jan 2013

@mates777 tak mozno to vyjde aj prirodzene, aj nam povedali, ze moze to vyjst, preto to sme to aj skusali, ale nic, no ale budeme dalej skusat aj ked je mala sanca 😠 a ked ti zavolaju, tak ides pozriet to babatko a ked sa ti nepaci? ja viem, ze je to blbe, ale ked odmietnes tak co sa stane? aj ked neviem si predstavit co by tam muselo byt aby niekto odmietol nejake babatko

mates777
28. jan 2013

@gelinka75 no je jasne ze ked sa ti nebude nieco pacit tak ho odmietnes a toto bude ponuknute dalsim cakatelom v poradovniku... vraj je to normalne pokial neodmietas xy krat...potom ta uz preveruju psychologovia ci si v poriadku a preco to robis...asi ci nemas nejake bocne umysy alebo ja neviem...
tak ale tiez mam obavy ze co ak mi ukazu bejbinko a nepreskoci tam ta iskra...viete ako to myslim....no neviem...asi by som ho posunula dalej...alebo ja neviem...aj ked po takomto citovom vypriahnuti ake zazivame po neuspesnej honbe za vlastym bejbinkom si myslim, ze sa mi bude pacit kazde dietatko 😎
neviem...necham sa prekvapit...vela zien je na pokraji zrutenia ked dostane par hodin na rozhodnutie...je to urcite velmi tazke....ale co je dnes lahke??? nic....cize treba zabojovat aj s takouto situaciou ked sme sa na to uz raz dali...

gelinka75
28. jan 2013

@mates777 a nebojis sa povodu takeho babatka? bohvie aka zena ho porodila a odkial pochadza ☹

mates777
28. jan 2013

@gelinka75 no bojim...jasne ze sa bojim ...ale socialka je povinna podat ti vsetky informacie o povode babatka....uz je to potom na mne co sa s tym stotoznim..najlepsie by bola nejaka mlada studentkaa ktora si nemoze dovolit mat bejbinko 😀 a vraj je ich vela....

gelinka75
28. jan 2013

@mates777 no ale ze vraj ked ponuknu z utajeneho porodu tak sa tam nic nedozvies 😖 joj no uz predbieham udalosti, este mam cas rozmyslat nad tym miminalne do leta 🙂

mates777
28. jan 2013

@gelinka75 no to je potom risk...ale beries si ho az ked je potvrdene ze je to zdrave dietatko... a este nam psychologicka napr. povedala ze dost vela deticiek sa umiestnuje do rodin aj od prostitutok....nooo s tymto neviem ci by som dokazala zabojovat..ale asi skor nie ako ano...ja neviem je a bude to velmi tazkeeeee

gelinka75
28. jan 2013

@mates777 fuuu vidis toto ma vobec nenapadlo, s tymto by som asi mala problem aj ja, ale zas keby bolo zdrave, a oni povedia, ze matka je prostitutka? 😀

gelinka75
28. jan 2013

@lubanka inac kukala som do spravy co mi v piatok vypisala ta lekarka na pohotovosti a tam bolo, ze vyska sliznice je 5mm tak to uz zjavne rastie, to bolo na 8 den

mates777
28. jan 2013

@gelinka75 no povedia a vraj su to velmi zodpovedne zeny v case gravidity ze nepracuju az do porodu...neviem...ale keby bolo babinko zdrave a este nebodaj aj krasne asi by som s tym nemala problem...

lubanka
28. jan 2013

pozerám, že sa rieši adopcia... 😵 ja som povedala, že najradšej by som chcela dieťa študentov.... ale také by sa mi asi nepošťastilo... 😠 ale keby áno... bolo by zdravé, šikovné, krásne a múúúúúúdre 😀 no proste celá ja 😀 😀 😀 😝
a Janka, orechy musíš 😀 sú dobré na mozoček bába 🙂 už sa presne nepamätám v ktorom tt sa vyvíja mozoček bábatka, ale viem, že som hlavne v tom období každý deň aspoň za hrsť orechov strieskala...🙂

janap76
28. jan 2013

@lubanka ste ma potešili že môžeme orechy, lebo už som počula že veľmi nie, kvôli tomu že je to alergén...a nezdalo sa mi to, tak som sa opýtala...ešte že Vás mám a že ste také múúúúúdre 😉 🙂 😵 ..........keď nájdeš takých študentov, objednáš aj pre mňa ? 😀 😀 😀 😀 buď taká dobrá...ďakujem 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ....
inak mám pocit že Bajzovi prihára.... 🙂 už sa teším na Panel...len idem ešte venčiť.....moja nevlastná segra mi tento týždeň posiela balíček svojich tehu vecí, čo odložila pre mňa....najviac chcem tie gate čo netlačia brucho....veď chodím ako úchyl z rozopnutým gombíkom a stiahnutým zipsom 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tak bacha 😀 😀 😀 😀

janap76
28. jan 2013

@mates777 si citlivá a inteligentná žena a budeš SUPER mama 🙂 keď budeš mať toho drobčeka týždeň doma, tak nám to tu všeeeetko musíš napísať...dobre ? teším sa 🙂

lubanka
28. jan 2013

@janap76 všetko je v pohode, pokiaľ nechodíš v teplákoch... 😀 😀 😀 😀 😀 a k tým orechom, nemusíš s nimi preháňať samozrejme, ale keď si dáš, ako som písala, za hrsť... čo sa ti môže stať? nič... áno je to alergén, ale aj kiwi a mnoho iného... čo to už nebudeme vôbec jesť? ale samozrejme s mierou 😉

janap76
28. jan 2013

@lubanka jasná správa 🙂 orechy pochopené 🙂 a súhlasím s tebou 🙂