Prvosnažilky po 35-ke
Ahojte, nájdu sa tu nejaké prvosnažilky po 35.- ke, ktoré sa pokúšajú o prvé bábo ? A ako dlho ?
kocky sa vam pripletiem do debaty, asi mavas ovulaciu skor, tak skus pripadne testovat hned po menzese
@chilli21 no aj ja som si hovorila ze vsetkemu necham volny priebeh, ze vsetko bude presne tak, ako to ma byt a nejdem sa tym zatazovat a uz vobec nie na to mysliet 🙂 OTRAs tato psychika, hned vcera som sem nakukla a okamzite som sa zaregistrovala...nerobim nic ine len ci tam a hladam a rozmyslam 🙂 v praci by ma zabili keby vedeli 🙂
tak, ale co uz...a to som si myslela ze uz som z tohto vsetkeho fakt vyliecenaaaaaaaaaaa...no nie som 😀
ja cakam az 2.5....fu to je este dalekooooooooooooooo
@mates777 mne napad ze necham tomu volny priebeh vydrzal asi 2 tyzdne 😀, potom som to tu zacala citat a zistovat, ze kolko vselijakych problemov pary maju a pre istotu by som hned aj chlapa poslala preventivne na spermiogram 😀 ale potom by ma asi on niekam poslal 😀 fakt to cloveka uplne pohlti. Tak to si este chvilu pockas, ja budem mat na buduci tyzden. Ale neboj to rychlo prejde a dovtedy tu budeme na to nemysliet🙂
@chilli21 no ved prave, nie ze by som bola rada, ze sa mi podarilo chlapa presvedcit po tolkych rokoch aby sme skusili CAR...a tesila sa z toho, ja stale len hladam a zhanam a skusam a davam dokopy infosky 🙂
to teda rozhodne nie je, ze na to nemyslim 🙂
ale co uz...ved to sa aj tak neda...nemysliet na to...my sme zaradeni uz aj na adopciu...a aj tam som netrpezliva a mam pocit ze vsetko sa neskutocne taha a vlecie...
a ty este ni si v CAR? kedze pises ze tvoj chlap este nema urobeny spermiogram? ci mi len nieco uslo?
dievcata ja som si predtym tiez robila ovu testy vychadzala mi ovu 3 dni a ked sme prisli do CAR tak lekar mi povedal,ze to je len marketingovy tah ovu testy,ze nie su spolahlive:( drzim palce a myslim na vas vsetky 😉
@mates777 ja som uplny novacik, my este len zaciname prirodzene🙂 preto je to take na hlavu, ze pod vplyvom toho vsetkeho co tu citam by som niekedy najradsej vsetko co sa da nejako jednoducho a bezbolestne vysetrit riesila dopredu, nech nestracame cas, a potom sa uvedomim, ze presne tomuto som sa chcela vyhnut a tak dokola🙂
@chilli21 ked mi lekar v CAR robil vysetrenia tak mi povedal ze mam anovulacny cyklus,ale to mohol byt akurat prave ten jeden mesiac,anovulacne cykly by zena mala mat za rok asi 3 ale ona nevie kedy,ja som podla hlienu atd mala pocit ze moj ovulacny cyklus funguje,no po laparoskopii mi povedal lekar ze som mala nepriechodne vajcovody jeden mi zfunkcnil a povedal ze najlepsie by bolo do polroka otehotniet,tak v CAR navrhol rovno IVF,tak sme si s manzelom povedali,ze ziadne cakanie,dali sme ziadost,cakali mesiac na odpoved od poistovne a hned isli na IVF, a vyslo to,cim dlhsie cakas,tym je clovek nervoznejsi a psychika je psychika,rozmyslal som,ze ked nevyjde tak idem davat ziadost do kupelov,po laparke som mala do polroka narok
@mates777 no mozno, len ma obcas prepadne panika ze nebudeme mat toho casu na skusanie vela. Ale koniec nebudem paikarit🙂 A u vas je aka pricina ze sa nedari? A ako dlho uz cakate na adopciu? Ono to byva vacsinou tak ze najskor nic a potom pride vsetko naraz, tak mozno aj vam to tak vyjde, ze aj adpocia aj vlastne sa vam podari naraz🙂
@chilli21 no ja som chodila na gyndu ako na klavir , aj dr. som vymenila pretoze pristup bol otrasny, spermiogram bol v poriadku ja v poriadku...marne som sa domahala aby mi nieco uz konecne nasli a zacalo sa to riesit
Potom som bola na HSG co teda bol pre mna ten najstrasnejsi zivotny zazito...a to teda znesiem viac nez chlap poriadny, potom som bola na laparke diagnostickej a tam taktiez nic nezistili, vsetko priechodne a vsetko ok jednoducho zdrava!!! tak sme skusali stimulovat clostilom a museli sme ,, to robit,, na povel lekara 🙂 Otras, psychika v prdeli...nepodarilo sa ani po 3 cykloch s clostilom tak mi dr. povedal ze tu je on uz bezmocny a ze treba navstivit CAR. To bol vsak problem u nas doma...chlap nesuhlasil a nesuhlasil...uz som sa nejako aj zacala zmierovat s tym, ze vlastne babo teda nebude a zacali sme riesit adopciu..no a jedneho dna ma chytila riadna depka a zavelila som ze bud - alebo a moj chlap suhlasil 🙂 takze asi tak v skratke...no ale aj tam mne nezistili absolutne nic, len chlap ma problem so spermiami, maju zly tvar a vraj sa tomu u nich hovori ze menezersky syndrom a neda sa to liecit ☹ a vraj veeeeela zien s tym otehotnie (prirodzene) ako nic... tak som zvedava ako dopadneme...mame pred sebou 1x IUI a potom sa hned vrhame na IVF nech to do mojej 39 ky stihneme aspon raz ☹
@mo77 obdivujem, ze ste sa dokazali tak rychlo rozhodnut a konat a super ze vam to hned aj vyslo, takze zrejme je to dobry recept 🙂 ja som tiez po laparke odstranovali mi endometrioticku cystu a tiez by som mala idealne do pol roka otehotniet tak sa prilis viazem tym terminom, ze musim do pol roka..aj ked mi je jasne ze je to blbost.
@chilli21 mne po laparke tiez povedali,ze to vyzera na endomatriozu,ale nebolo nastastie,mam kolegynu,co mala endometriozu a boli tiez na IVF,hned po laparke bola aspon par dni tehotna,nevyslo im to,vyuzili vsetky 3 moznosti,takze aj preto sme sa nato hned dali,a aj kvoli veku 😀 endometrioza sa jej vratila,aj mne lekar povedal,ze ked to bude endo tak sa mi to po polroku az roku vrati spat a zasa budem musiet ist na laparku,takze nebolo nadcim uvazovat a ked sme sa uz nato dali tak sme to chceli dotaihnut do konca,aby sme si to potom niekedy nevycitali,ze sme nesli skusit hned a cakali sme,s endometriozou je tazko otehotniet,ked ti mozem poradit necakajte,ale to je len moj nazor 😉
@chilli21 ono je to urcite individualne a ak ti mozem poradit...nemysli na to...(no to ti radi ta prava inak 🙂 ) moja kamoska ma dost silnu endometriozu a otehotnela uplne ze neplanovane...ked sa pred par rokmi snazili tak nic...teraz na to vobec nemysleli pretoze zla praca a take ine starosti a ona je tehula 🙂
chilli a kolko mas rokov ak to nie je tajomstvo?
@mates777 neboj, budu tam dva skoro predlzene vikendy🙂 vymyslite si s drahym nejaky zaujimavy program a tak ten cas rychlejsie prejde..
aby som na to nemyslela to by som si sem musela zablokovat pristup 😀. Urcite je to individualne, aj tu v teme o endometrioze pisali kocky ktore otehotneli aj napriek tomu... len u mna uz aj aj vek k tomu, za 2 mesiace mam 36, no uvidime...
@mo77 vsak ja som to este ani neskusila prirodzene🙂 tak to nechcem riesit hned takto radikalne, pockam toho pol roka a potom uvidim, ak by sa to nepodarilo a endo by sa mi vratila, tak este jednu laparku by som pripadne zvladla a potom by som uz asi necakala, ale to je este daleko a mozno motyka vystreli a podari sa to do pol roka 😀
@azzura Zlatko ešte k tomu predč.prasknutiu po pregnyle ,včera som si písala s jednou kočkou a tá chodí do Prahy ide už na 6IUI a vždy jej to praskne pár hodín po pichnutí tak sme rozmýšlali či to nie je náhodou že mala silnú dávku pomer k telesnej váhe,lebo je chudá ako je to u teba ,lebo mne praská hneď na druhý deň a tým pádom 1IUI bolo zbytočné.
A tí všiváci ju aj tak po týchto skúsenostiach neobjednali hneď na druhý deň ,ale tak ako majú zaužívané a pritom všetky sme iné mne napríklad vajíčka dozrievajú tak okolo 10-11 dňa druhej kočke až okolo 16 a nemá taký veľky veľký folikul tak jej stačí prísť o dva dni ale mne z 10 na 11dňa narástol z 24 na 27mm..no oni to riešia tabuľkovo tak sa nie je čo diviť že IUI nevyjdu a mi musíme na IVF ,alebo žeby to bol zámer????
dievcata drzim palce a cakam,ktora sa ku mne pride,tak sup-sup 😉
@euforia01 može byt na tom nejaka pravda. Na druhe IUI sa uz poradim s dokim, bude to podla mna. Ono je najdolezitejsi aby narastli nejake dominantne a potom daco poriesim. Dorez mi vydzy praskol do 12 hod. Neva, bud to poriesim s dokim aby som sla v tedy kde mi pichne injekciu alebo si ju picnem sama pred zakrokom. Ale je to risk,lebo nevies ako telo zareaguje v tom cykle, može sa stat že praskne omnoho neskor. Oplodnenie je ako sportka....nevies kedy vyjde, je to o nahode a stasti.

@mates777 Vyzerá to že naozaj mávaš anovulačné cykly,takže mávaš ovulku ,ale nie každý mesiac
čítala som že je to väčšinou v zimných mesiacoch,keď vajko nedorastá